Tranung KiteTranung Kite
Utama | Sisipan | Mingguan | Accesories | Komunikasi | Sisip Khas | Peta Laman |    Kemaskini:     

Kalau masih ada simpati mari sama-sama jenguk Anwar !

Inderaloka
Isnin, 10 Mei 2004 9.02pm

klik untuk besarkan gambar
10 May 2004 ini, DSAI akan hadir di Istana Keadilan ( Palace of Justice ) Putrajaya untuk diadili oleh para hakim Hadhariyyun dalam rayuan kes liwat dan permohonan ikat jamin beliau.

Kalaulah permohonan ikat jaminnya tidak ditolak,Anwar pasti akan dapat menikmati kebebasan setelah menjalani pengurungan dan penyiksaan hampir enam tahun angkara kezaliman yang dicetuskan oleh manusia paling bangsat dan pariyah dari sudut keagamaan dan tata susila bangsa. Siapa lagi manusia itu jika bukan Tun Kepala Taik Mahathir Laknatullahi`alaih.


Catatan : Apa bezanya kekejaman askar Amerika dengan Polis Malaysia? Kezaliman di bawah telunjuk manusia yang berpura-pura baik (Pak Lah) adalah mengaibkan daripada manusia yang jelas kejahatannya.

A
I
S
R
K
J
S
2
3
4
9
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31
Mei 2004 - Sila klik pada tarikh berkenaan (warna biru bold)
DIAL CEPAT
Forum Soal Jawab • 
Forum Isu Semasa • 
Chat Room • 
Sampaikanlah Salam • 
Masuk link menarik • 
Catat Buku Pelawat • 
Greeting Card • 
Web Radio & TV • 
 • 


Tulisan jawi dan Kementerian Pelajaran
Tuan Guru Dato'
Nik Abdul Aziz Nik Mat

Isnin, 10 Mei 2004 8.19pm
TEKANAN kepada tulisan jawi supaya generasi tidak buta Al Quran seperti yang cuba dibuat sekarang benar-benar menggambarkan Umno tidak pernah pasti apa yang dibuatnya.

Pemimpin BN perlu akui pilihan raya ke-11 amat diragui
Tuan Guru Dato'
Nik Abdul Aziz Nik Mat

Sabtu, 1 Mei 2004 7.48
Pilihan raya yang penuh dengan tipu muslihat ditolak sistem demokrasi dan Islam. Dengan demokrasi pun tidak betul, lebih-lebih lagi dengan Islam.

Pilihan Raya Buli?
Tuan Guru Dato'
Nik Abdul Aziz Nik Mat

Sabtu, 17 April 2004 6.00PM
Jika perbuatan buli melibatkan kegiatan ‘orang yang menggunakan kekuatan atau kuasa untuk mencederakan atau menakutkan orang lain yang lebih lemah’ seperti yang diertikan oleh kamus dwibahasa Dewan Bahasa dan Pustaka, maka tidakkah buli pilihan raya turut melibatkan aktiviti pemerasan dan penindasan yang serupa?


Tahanan Iraq Didera : Tahanan ISA Dipenjara !! Anwar Dicedera !!!
Cucu Mat Kilau
Khamis, 6 Mei 2004 5.47pm
Akhbar arus perdana kini begitu kerap memaparkan gambar-gambar tahanan perang Iraq yang didera dan diaibkan oleh askar-askar Britain dan Amerika. Tidak cukup dengan itu diikuti pula dengan paparan gambar-gambar keadaan tahanan terbabit dalam keadaan berbogel di kaca-kaca TV.

Peristiwa Berdarah PATTANI ala Memali !! Risikan Malaysia Terlibat ??
Reformis Muda
Khamis, 6 Mei 2004 11.57am
Bermula dari Kebangkitan rakyat Iraq menentang penaklukan tentera Kuffar di Iraq sejak 8 April lalu, Umat Islam dikejutkan pula dengan pembunuhan kejam dua Prisdent Hamas Sheikh Ahmad Yassin dan Dr Aziz rantisi.. setelah Asia Barat mereka Musnahkan.. agenda Yahudi dan Amerika Beralih ke Asia tenggara ,kecoh di Ambon sudah berulang kembali dek kerana Perang saudara ...

Lain-lain artikel :

 • 29/04 - MRSM Besut, Dungun dibuka semula
 • 20/04 - Kepentingan Wanita dalam Berpolitik
 • 18/04 - Pembohongan di dalam pilihan raya umum ke-11
 • 17/04 - DataBase Dummy SPR


  Tindakan menahan pegawai imigresen di bawah ISA dikecam
  Angkatan Muda Keadilan
  Isnin, 10 Mei 2004 8.59pm
  Mengikut laporan muka depan Mingguan Malaysia 9 mei 2004 Ketua pengarah Imigresen, Datuk Mohd Jamal Kamdi mengesahkan bahawa seorang kakitangan Imigresen Negeri Sembilan telah ditahan di bawah ISA kerana terlibat dalam pemalsuan Pasport Antarabangsa Malaysia.

  Satu lagi mangsa PLKN
  Angkatan Muda
  Isnin, 10 Mei 2004 8.55pm
  Angkatan Muda merakamkan ucapan takziah kepada keluarga T.Saravanan, 18 tahun merupakan mangsa terbaru PLKN yang mati lemas ketika mengikuti aktiviti bersama 200 orang peserta di Sungai Wangi dekat Gua Musang, sabtu lalu (8 Mei 2004).

  Kegagalan Mesyuarat Khas OIC mengenai Timur Tengah di Putrajaya
  Hj Mahfuz Omar
  Jumaat, 7 Mei 2004 9.17pm
  Sekretarian Pemuda Islam Asean (AMSEC) mengucapkan terima kasih kepada Malaysia kerana telah mengambil langkah memanggil Mesyuarat Khas OIC Mengenai Timur tengah pada 22 April 2004 yang lalu.

  Memorandum mendesak tindakan tegas United Nation dalam isu penderaan tahanan di Iraq
  Salahudin Hj Ayub
  Jumaat, 7 Mei 2004 9.14pm
  Perbuatan kejam tentera AS dan Britain terhadap tahanan perang di Abu Ghaib di Iraq adalah bertentangan sama sekali dengan semangat kemanusiaan dan prinsip hak asasi manusia. Sebagai tahanan perang, mereka sepatutnya menerima layanan sebagai seorang manusia dan diberikan hak-hak mereka mengikut undang-undang antarabangsa, tetapi malangnya hak mereka telah dicabul. Penderaan fizikal..

  Dera Tahanan : Amerika pengganas sebenar
  Salahudin Hj Ayub
  Jumaat, 7 Mei 2004 9.11pm
  Dewan pemuda PAS Pusat (DPP Pusat) memandang serius kejadian penderaan fizikal dan seksual yang dilakukan oleh tentera Amerika Syarikat (AS) ke atas tahan perang di Iraq seperti yang dilaporkan media antarabangsa semenjak kebelakangan ini.

  Pelan Integeriti Nasional: Kerajaan BN hipokrit
  Salahudin Hj Ayub
  Jumaat, 7 Mei 2004 9.07pm
  Dewan Pemuda PAS Pusat (DPP Pusat) berasa sangat sangsi terhadap usaha Kerajaan BN menubuhkan Pelan Integriti Nasional (PIN) pada 23 April yang lalu dengan tujuan untuk membina etika masyarakat Malaysia, khususnya terhadap perbuatan rasuah dan penyelewengan.

  Siapa di sebalik IWK, syarikat urus Jurulatih PLKN
  Badrul Hisham Shahrin
  Jumaat, 7 Mei 2004 8.45pm
  Program Latihan Khidmat Negara yang mempunyai cita-cita murni melahirkan anak-anak yang patriotik, kian menjadi bahan cemuhan orang ramai. Masalah demi masalah menghantui PLKN, dan ini tidak baik bagi kredibiliti program tersebut.

  Kehilangan pelatih Program Latihan Khidmat Negara
  Fong Po Kuan
  Jumaat, 7 Mei 2004 3.41pm
  Najib tidak harus berfikiran jauh, mengkehendaki PLKN ala-Malaysia menjadi ikutan seluruh dunia sehingga beliau memastikan isu masalah keselamatan pelatih di Program yang semakin serius, sedia ada di hadapan matanya diatasi, yang semakin hari menghakis imej Kerajaan dan negara di kaca dunia

  Surat Terbuka Mengenai Isu Khidmat Negara
  Badrul Hisham Shahrin
  Khamis, 6 Mei 2004 5.53pm
  Dato Seri tidak harus berfikiran jauh, mengkehendaki PLKN ala-Malaysia menjadi ikutan seluruh dunia sehingga beliau memastikan isu masalah keselamatan pelatih di Program yang semakin serius, sedia ada di hadapan matanya diatasi, yang semakin hari menghakis imej Kerajaan dan negara di kaca dunia.

  Azalina Salahguna Kementerian Belia dan Sukan
  Badrul Hisham Shahrin
  Khamis, 6 Mei 2004 1.24pm
  Berdasar laporan laman web puteri umno (www.gtputeri.com) Azalina Othman minggu lepas telah mempengerusikan satu mesyuarat khas exco puteri membincangkan pemilihan puteri akan datang. Namum yang menariknya gambar – gambar mesyuarat yang disertakan jelas menunjukkan mesyuarat tersebut berlangsung di Dewan Mesyuarat Kementerian Belia dan Sukan.

  Lain-lain artikel :

 • 01/05 - Perutusan Hari Pekerja Presiden KeADILan
 • 29/04 - Ponteng: Kerajaan Patut Bendung Faktor Luaran
 • 29/04 - Bahasa Melayu Luntur: Kesan Dasar BN
 • 29/04 - Kejadian Kematian Peserta Program Latihan Khidmat Negara, Awang Fazil, Najib Perlu Berani Tangguh Program
 • 28/04 - Barat Iktiraf OIC: Abdullah Badawi jangan tertipu
 • 28/04 - Bubar Kerajaan : BN patut bubar dulu


  Ummah di hina kerana tiada bantuan dari MAHAKUASA keRAJAan dari LANGIT
  Songkok Rendah
  Isnin, 10 2004 8.55pm
  Ummah dulu di mulia bukan kerana kekuatan ekonomi mereka,bukan kerana kekuatan teknologi mereka, bukan kerana kekuatan politik islam mereka. Mereka di muliakan kerana Maha pemilik segala Kerajaan di langit dan bumi bersama mereka.

  Adakah DS Anwar Ibrahim dibebaskan?
  Meli
  Ahad, 9 2004 4.27pm
  Saya amat tertarik ulasan yang dibuat oleh Ghazali Mat Dom dari Editor Laman Umno-reform yang disiarkan pada Hari Pekerja 1.5.2004 yang lepas. Ulasan beliau dibuat ekoran kes rayuan DS Anwar Ibrahim [DSAI] akan di dengar di Mahkamah Persekutuan, iaitu Mahkamah Tertinggi di Malaysia pada 10.5.2004 iaitu hari Isnin minggu depan.

  Bila Pak Lah bercakap soal didera dan diaibkan...
  Mohd Zukri Aksah
  Khamis, 6 Mei 2004 5.40pm
  Satu dunia terkejut bila akhbar tabloid Britain, Daily Mirror menyiarkan gambar tahanan Iraq yang didera dan diaibkan (dikencingkan ke atas kepala yang tertutup, dibelasah dan dibogelkan) oleh tentera British.

  Perhimpunan 17 April Batal – BBPPRU Sekadar Memujuk Rakyat ?
  Inderaloka
  Sabtu, 17 April 2004 8.00AM
  Stage show BBPPR keseluruh negara bermula seawal 4 April,banyak sudah dana dikumpul,beribu-ribu helai kemeja T- RM 10 sehelai sudah dijual dan pelbagai lencana RM 1 sekeping sudah diedarkan,semangat rakyat sudah membara untuk berhimpun di Kotaraya tiba-tiba pemimpin sendiri yang bertindak diluar dugaan; membatalkan perhimpuan ! kalau bukan pemusnah semangat rakyat apalagi gelaran yang wajar diberi kepada pemimpin pengecut begitu rupa !

  Lain-lain artikel :

 • 17/04 - Apabila Pak Lah tukar pendidikan kepada pelajaran


  Kecewa dengan Harakah berkaitan tulisan Farish A. Noor
  Mursyid
  Khamis, 29 April 2004 3.24pm
  Apakah pihak Harakah tidak menyedari perkara ini, lalai dan bersikap tidak peka sehingga tulisan orang seperti ini boleh disiarkan dalam ruangan FIKRAH? Saya juga kesal kerana setakat ini, tidak ada seorang pun dikalangan orang yang bertanggungjawab dalam Harakah ingin membuat kenyataan yang boleh 'melegakan' perasaan kami yang ciptakan Islam.

  Betul ke Tranungkite berpusat di Terengganu?
  Sokong Pas Sokmo, Dungun
  Isnin, 26 April 2004 5.50pm
  Diharap saudara pengarang laman web Tranungkite/webmaster dalam keadaan sihat dan baik. Sesungguhnya saya ucapkan syabas di atas usaha Tranungkite mewujudkan laman web ini. Tak ramai pihak sanggup mengeluarkan belanja dan menumpukan sepenuh perhatian menguruskan sesebuah laman web di dunia internet.

  Lain-lain artikel :

 • 26/04 - Adakah Ketua Pemuda Pas belum insaf atau masih bermimpi?


  Haron Din jawab Farish Noor
  Bersama Dato' Dr Haron Din
  Rabu, 28 April 2004 7.13pm
  Respons Ketua Penerangan PAS, Dato' Dr Haron Din (HD) terhadapnya. Ikuti temubual wartawan kami, Azmunyza Ayob dan Haris Zalkapli (F) dengan beliau berhubung artikel berkenaan dan isu-isu lain seperti pilihan raya serta masa depan PAS.

  Tuntut pilihan raya adil: Jangan hangat-hangat tahi ayam

  23 Apr - Sebulan sudah berlalu, namun itulah juga yang dibincangkan – keputusan pilihan raya 2004 yang memeranjatkan. Pelbagai perspektif disorot, dalaman dan luaran; semuanya atas semangat mahu membedah segala kelemahan dan kealpaan, di samping mendedahkan siri penipuan yang, malangnya, tidak terhidu selama ini.
  Lain-lain artikel :

 • Bukan ucapan selamat tinggal
 • Akhirnya detik itu tiba jua
  Saya tidak pun menitiskan air mata

  19 Apr -  Kekalahan Pas pada kali ini adalah kekalahan paling teruk dalam sejarah pilihan raya di Malaysia. Inilah rumusan yang dibuat oleh seorang sahabat saya ketika berbual di telefon. Kekalahan setelah Pas mempunyai banyak kemudahan, mempunyai ruang yang cukup dan sumber kewangan yang agak kukuh berbanding sebelum ini.

  Lain-lain artikel :
    Maklumat pilihan raya di Terengganu (2)
    Maklumat pilihan raya di Terengganu (1)
 • Tiada pertandingan bahagian dan cawangan - Umno Kuala Selangor pecah rekod ?
  Trooper Bugis.
  Isnin, 10 Mei 2004 8.35pm
  Menurut satu sumber yang rapat dengan Umno Bahagian Kuala Selangor semua jawatan penting diperingkat bahagian dan cawangan telah diputuskan untuk tidak ditandingi pada mesyuarat agung akan datang.

  Kekejaman terhadap tawanan Iraq : Penyangak mengkritik bajingan
  Inderaloka
  Isnin, 10 Mei 2004 8.33pm
  Pengasas mazhab Hadhari dan pembantunya Najib dilihat begitu bersungguh-sungguh mengutuk `kepala bajingan global` George Bush apabila Presiden AS itu sekadar memohon maaf terhadap kekejaman yang telah dilakukan oleh tenteranya kepada para tawanan di kem-kem tahanan dan di penjara Iraq,sejak negara itu mereka takluki kira-kira setahun lalu.

  Kalau masih ada simpati mari sama-sama jenguk Anwar !
  Inderaloka
  Isnin, 10 Mei 2004 8.31pm
  10 May 2004 ini, DSAI akan hadir di Istana Keadilan ( Palace of Justice ) Putrajaya untuk diadili oleh para hakim Hadhariyyun dalam rayuan kes liwat dan permohonan ikat jamin beliau.

  Sokongan terhadap tulisan saudara Mursyid
  Utuh Karya Jaya
  Isnin, 10 Mei 2004 8.12pm
  Saya menyalin tulisan saudara Mursyid di laman web Tranungkite pada 30/4/2004 dengan rasa bangga kerana ada juga insan yang akhirnya mahu meluangkan masa untuk menegur kepincangan yang di lakukan oleh Harakah mahupun Harakahdaili.net

  Akhirnya Mahathir akui temui pemimpin Israel
  Dewan Ulama PAS Pusat
  Isnin, 10 Mei 2004 8.16pm
  BELANG Tun Dr. Mahathir Mohamad akhir terbongkar juga apabila beliau mengesahkan bahawa semasa menjadi Perdana Menteri Malaysia pernah bertemu dengan mendiang Perdana Menteri Israel Yitzhak Rabin di sebuah hotel di Paris.

  Saranan Buat Ulama, Pendakwah & Umat Islam
  Wahmad
  Isnin, 10 Mei 2004 8.10pm
  Kita semua sekarang sudah memasuki era Akhir Zaman di mana Islam adalah menjadi satu perkara yang tidak disenangi oleh kebanyakan manusia serta dianggap pelik, asing dan dagang. Keadaan ini menjadi lebih dasyat apabila yang memegang kuasa pentadbiran negara umat Islam sendiri turut sama tidak menyenangi Islam sejati dan cuba memesongkan tanggapan dan kefahaman sebenar umat Islam tentang Islam hakiki.

  Maklumat dan aktiviti semasa Dewan Pemuda PAS Kawasan Bayan Baru
  DPP Kawasan Bayan Baru
  Ahad, 9 Mei 2004 4.35pm
  Dewan Pemuda PAS Kawasan Bayan Baru mengalu-alukan kepada orang ramai terutama penduduk Bayan Baru untuk mendapatkan maklumat dan aktiviti semasa yang diadakan di kawasan ini pada bila-bila masa.

  Hancurnya sebuah tamadun-USA-dan agama baru Islam Hadhari
  HC
  Ahad, 9 Mei 2004 4.31pm
  Tidak dapat lagi bagi seorang Muslim yang normal untuk mengawal rasa perit dan kesalnya atas apa yang dilakukan ke atas saudara seIslamnya di Iraq. Mungkin kalau dibunuh sahaja tahanan-tahanan itu adalah lebih baik daripada melakukan mereka sedemikian rupa.

  UMNO, bangsa Melayu dan Islam
  syed johari yussof @ laduniseven
  Ahad, 9 Mei 2004 4.24pm
  Tak habis-habis UMNO menyerang Bangsa Melayu dengan Isu Kebal, Taksub dan Tok Guru. Zulkifli Md Ali melaporkan. Mengapa kita tidak mengatakan UMNO, BUSH adalah YAHUDI; YAHUDI BUSH dan UMNO MENENTANG ISLAM! Semamangnya Bush adalah musoh utama Islam dan ianya perlu di hapuskan dengan apa cara sekali pun.

  Amerika (Yahudi) terdesak hendak memasuki Asia Tenggara terutama Malaysia!!
  x-umno
  Ahad, 9 Mei 2004 4.21pm
  Berita TV terbaru sebuah penempatan di Setiu, Trg Malaysia cuba dikaitkan dgn kejadian pembakaran sekolah & keganasan di selatan Thailand !!...lihatlah ia secara sedikit2 cuba mengaitkan dgn Malaysia !!!..…dulu kejadian pemgeboman di Bali Indonesia..juga telah dikaitkan dgn warga Malaysia…

  Selamat Tinggal Syed Razak?
  syed johari yussof @ laduniseven
  Sabtu, 8 Mei 2004 8.58pm
  Walaupun terlambat, namun inilah yang hangat di perkatakan sekarang di setiap cawangan UMNO. Selepas persidangan UMNO ini kedudokan Syed Razak sebagai MB Kedah akan tergugat. Dan penggantinya sudah tentunya Dato' Afifudin. Syed Razak kroni Mahathir di katakan lembab dan tidak buat kerja.

  Sanggahan Penulisan Penduduk Marang
  Engineer Terengganu
  Sabtu, 8 Mei 2004 8.55pm
  Buat kesekian kalinya saya rasa terpanggil untuk menjawab tulisan-tulisan mereka yang mengatakan,"Jangan siarkan bla..bla..bla..". Oleh itu tulisan "Penduduk Marang, Terengganu Darul Iman" dirujuk.

  Sejarah ringkas Nabi Muhammad s..w. Bhg 2
  Meli
  Sabtu, 8 Mei 2004 8.48pm
  Lahir sudah junjungan di dunia dengan keadaan tapak tangannya melekap ke bumi, kepalanya menongak kea rah langit. Ini menunjukkan keagongan dan ketinggian peribadiNya. Ini juga menunjukkan bahawa isyarat atas keluhuran martabat mengatasi semua kejadian Ilahi. Keadaan ini juga menunjukkan bahawa dia adalah kekasih ALLAH SWT, eluk kelakuan dan budi pekerti.

  Islam Kita
  O.J.
  Sabtu, 8 Mei 2004 8.39pm
  Jangan terkejut bila puak-puak sekular dan penentang Islam dengan menterjemahkan pelbagai istilah tentang Islam mereka, setelah memberi ruang kepada tokoh sekularist Farish Nor menghina keperibadian Nabi saw, yang kononnya Nabi saw juga manusia seperti kita...

  Graduan Menganggur : Umno ..Jangan Perdagangkan Sistem Pendidikan Negara !!!
  Cucu Mat Kilau
  Jumaat, 7 Mei 2004 9.18pm
  Tak mustahil..kelantan akan jatuh pd BN setelah reelection nanti...lepas tu dia akan buat2 adanya kacau bilau...tak mustahil adanya letupan sana sini...dan cuba dikait2kan dgn ahli2 PAS yg tak puas hati...lepas tu akan ada tangkapan terhadap pimpinan2 kecik PAS tak mustahil nik azizi pun akan kena sama.....

  Re Elekctin DUN Kelantan & Kejadian di Selatan Thailand... Awas & hati-hati !!!!
  x-umno
  Jumaat, 7 Mei 2004 9.16pm
  Tak mustahil..kelantan akan jatuh pd BN setelah reelection nanti...lepas tu dia akan buat2 adanya kacau bilau...tak mustahil adanya letupan sana sini...dan cuba dikait2kan dgn ahli2 PAS yg tak puas hati...lepas tu akan ada tangkapan terhadap pimpinan2 kecik PAS tak mustahil nik azizi pun akan kena sama.....

  Sokongan Untuk Webmaster Tranung Kite
  Orang Teganu
  Jumaat, 7 Mei 2004 9.05pm
  Assalamu`alaikum! Tahniah kepada anda yang istiqomah menguruskan laman ini. Tidak banyak laman web pro reformasi yang gagah sentiasa dikemaskinikan. Sebagai warga Terengganu saya bangga dengan anda, walaupun nama laman ini Tranung Kite Dot Net tetapi menjadi sumber untuk para reformis dimana sahaja mereka berada.

  Ilmu Berdebat Dr. al-Quranul Karim
  Umar Sadiq
  Jumaat, 7 Mei 2004 9.00pm
  ISU : Manusia telah kami jadikannya daripada sperma , maka bilanya dia (lelaki) telah menentang terang – terangan, pula mencampakkan kami ( menumbuk / memukul meja ) , pula melupakan penciptaannya, katanya : (soalannya berbunyi) “Siapa yang dapat menumbuhkan daging – daging sedemikannnya ia TULANG – TULANG BERSERAKAN ??”

  Melayu Bersatu Di bawah PAS
  Wamad
  Jumaat, 7 Mei 2004 8.00pm
  Di kesempatan ini saya mengucap tahniah dan syabas kepada saudara Farhan Abdullah seorang pendakwah bebas yang menyampaikan "Cerita 21:Kisah Benar Saya". Marilah sama-sama kita memperjuang dan menyampaikan Islam sebenarnya kepada semua.

  Awas PLKN : UMNO Lahirkan Generasi Perosak Agama Demi Survival Perjuangan !!
  Cucu Mat Kilau
  Jumaat, 7 Mei 2004 7.58pm
  Selamat Hari Pekerja dan Selamat Menyambut Maulidur Rasul, Cucu ucapkan kepada semua pembaca yang beragama Islam. Melihat kepada senario politik mutakhir ini. Cucu nampak ada satu petanda yang jelas bahawa terdapat satu perancangan jahat dari luar yang bertujuan untuk menjatuhkan serta mencemarkan imej ISLAM.

  Petrol Dan Diesel Naik 2 Sen : Tahniah Buat Pengundi BN ( Barang Naik ) !!!!!
  Cucu Mat Kilau
  Jumaat, 7 Mei 2004 7.54pm
  Maka, Tahniah Cucu ucapkan kepada semua pengundi Barisan Nasional dalam piihanraya umum ke-11 baru-baru ini. Kerana kebijaksanaan tuan-tuan lah maka Harga runcit petrol RON97 dan RON92 serta diesel di seluruh negara akan naik dua sen seliter berkuat kuasa hari ini 1 Mei 2004..

  Masa Untuk Menuai
  O.J.
  Jumaat, 7 Mei 2004 3.46pm
  Anwar Musa bukan main garang lagi, ditengkingnya pengerusi semasa persidangan DUN negeri Kelantan. Kito nok bagi sepenggal jah weh, nok tengok setagho mano sangat gak puok-puok lapar kuaso ni. Adun Barisan Nasional (BN) Kelantan naik berang apabila Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan, Dato’ Abdul Rahim Wan Abdullah mengingatkan setiap wakil rakyat tidak mempermainkan lafaz ikrar taat setia kepada Sultan.

  Yang Terindah Dalam Kemerapuan Politik
  O.J.
  Jumaat, 7 Mei 2004 3.38pm
  Dalam masa terdekat ini, beras, tepung beras, gula&susu manis akan naik harga dari 5% ke 30%. Maklum sudah!Jangka pun sudah! Inilah kesukaran yang tak dapat kita hindari! Apakan daya!!! NAIK PUN APA NAK BUAT DAH PILIHAN RAKYAT BERSAMA-SAMA PEMIMPIN UMNO - TRADISI MEMBELA RAKYAT ASING SAJA.

  Graduan Menganggur : Umno ..Jangan Perdagangkan Sistem Pendidikan Negara !!!
  Cucu Mat Kilau
  Khamis, 6 Mei 2004 5.44pm
  Alkisah baru-baru ini ketika pulang ke kampung Cucu di Pulau Tawar, Jerantut, Pahang… Cucu sempat bertemu dengan beberapa orang rakan Cucu yang telah sekian lama berpisah. Sambil kami berbincang tentang hal peribadi masing-masing , kami juga sering membincangkan beberapa persoalan tentang senario politik semasa negara mutakhir ini.

  Berita seperti inilah yang perlu disiarkan
  Penduduk Marang
  Khamis, 6 Mei 2004 1.43pm
  Semoga sihat walafiat rakan senegeri ku, yakni semua wargakerja Tranungkite.net. Tujuan saya menulis kali ini ialah untuk melahirkan sokongan terhadap beberapa berita dan surat yang disiarkan oleh Tranungkite.net baru-baru ini dan nak bercerita sedikit berita mengenai Derih Jusoh.

  Keadilan Terus Melebarkan Pengaruhnya Di Permatang Pauh
  Mat Sepai
  Khamis, 6 Mei 2004 1.40pm
  Selepas pilihan raya ke-11, bermula dengan penambahan ahli di cawangan Kubang Ulu, Permatang Rawa dan pembukaan cawangan baru di Bagan Serai, kini keadilan Permatang Pauh terus melebarkan pengaruhnya apabila berjaya menubuhkan satu lagi cawangan di Kg. Padang Ibu.

  Hadiah untuk penyokong BN
  Giching007
  Khamis, 6 Mei 2004 1.37pm
  Jangan kita lupa, di atas “kabinet” , “kerajaan” dan “kita” yang dikatakan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Mohd. Shafie Apdal ialah penasihat PETRONAS – Tun Dr. Mahathir, bapa konspirator.

  Kelantan Cemerlang, Gemilang dan Terbilang
  O.J.
  Sabtu, 1 Mei 2004 9.13am
  Kini kesemua Hakim sedang berkursus dengan gula hack dan ariffin jenaka cara mengeluarkan kata-kata tidak relevant walau pun terkeluar dari tajuk. Betul tak? Petisyen BA mungkin tiada harapan untuk mendapatkan keADILan... TAPI taktik umno/bn kita tahu untuk tunjukkan depa tak campurtangan kehakiman... court akan bagi keputusan umno/bn tetap menang dengan 2-1... Mahkamah depa semua kontrol dah, petisyen ka tak petisyen, Petition PAS semuanya KANTOI yang BN semuanya...

  Azalina Salahguna Kuasa
  Kangsingh
  Sabtu, 1 Mei 2004 9.10am
  Sila lihat gambar yang diambil dari laman web gempur puteri umno. Exco puteri sdg mesyuarat di bilik mesyuarat kementerian belia dan sukan. Apa ni? Kenapa kemudahan kementerian belia sukan diguna untuk puteri umno?

  PLKN Untung RM1.2 Juta : Awas !! Projek Lumayan Kroni Najib (PLKN)!!!
  Cucu Mat Kilau
  Sabtu, 1 Mei 2004 7.49am
  Alkisah kini semakin hebat rakyat Malaysia memperkatakan tentang Program Latihan Khidmat Negara ( PLKN ). Cucu yang selama ini tidak pernah memperkatakan sesuatu tentang program ini, akhirnya terpanggil untuk sama-sama membicarakan soal PLKN ini. Kabarnya , pogram yang diilhamkan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Najib itu semakin hari semakin menghadapi masalah yang besar.

  Janda yang ada RM 11 juta... Tak Percaya Ka..
  Agus
  Sabtu, 1 Mei 2004 6,29am
  Who is Hamzah Zainuddin? Before this not many have heard his name. How did he become the Felcra Chairman, a post normally reserved for those who have ‘served the powers that be’, in this case the one-time Prime Minister of Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad? What did he do for Mahathir that resulted in him being appointed the Felcra Chairman?

  Puak Umno Haprak Membuli Peserta Khidmat Negara
  Dari semaun segambut Dalam
  Sabtu, 1 Mei 2004 6,23am
  Kalau kita dengar hujah-hujah dari pak pemimpin Umno haprak, cantik sungguh program ni. program untuk membentuk remaja menjadi insan yang berkarisma lah kunun. Bila tamat latihan nati mereka akan jadi manusia yang berguna untuk Agama dan negara hehehe …. Mula nak muntah kalau ingat hasutan pemimpin umnO haprak nie.

  Satu lagi surau bakal di roboh di negeri Selangor [Bergambar]
  Iskandar
  Jumaat, 30 April 2004 7.48pm
  Nampaknya satu lagi surau akan dirobohkan di negeri Selangor. Begitulah laporan yang dibuat oleh Harian Metro bertarikh 26 April 2004. Pada tahun lepas Surau Jubli Perak, Bangi telah dirobohkan sementara pada tahun 2000, Surau Al-Ikhlas, Pandan Perdana juga menerima nasib yang sama.

  Sedikit Maklumat Berkenaan Eric Chia untuk paparan umum
  Dunno
  Jumaat, 30 April 2004 8.07pm
  Saya ingin memberi sedikit ulasan berkenaan TS Eric Chia yg sekarang ini berada di hotel kepunyaannyer Park Avenue Sg petani. Mengikut sumber yg terdekat dengan beliau, sebenarnya Eric Chia bukanlah balik untuk melawat ibunyer yg sedang sakit, tapi sebaliknyer untuk meraikan ulangtahun kematian ibunye yg telah lama mati.( pembetulan fakta dari ulasan saudara O.J).

  Hiburan Sini Tangisan Sana
  Iskandar
  Jumaat, 30 April 2004 7.58pm
  Amat sedih, kecewa, terkilan dan pilu, orang-orang kita di sini terutamanya berfaham Islam Hadhari sungguh asyik masyuk dengan hiburan sedang saudara-saudara seIslam di Ambon, di Selatan Thai, di Iraq, di Palestin, di Afghanistan dan lain-lain lagi sedang menangisi kezaliman dan kekejaman para musuh.

  Membendung Kebangkitan Islam diseluruh Dunia..
  x-Umno
  Jumaat, 30 April 2004 2.05pm
  Mengapa sejak akhir 2 ini….kejadian spt rusuhan dan pemberotakan menjadi2 ??....siapa dalang disebalik kejadian ini ???.....adakah ianya ada kaitan dgn musuh2 @ agen2 luar sprt CIA dsbnya ???......kejadian berlaku setelah kebangkitan kesedaran org ramai terhadap islam secara aman….terutama selepas PR ke 10 lalu…tapi….pelik …ianya diikuti oleh trajidi berdarah SAUK dll ???

  Kejayaan Islam Hadhari
  O.J.
  Jumaat, 30 April 2004 1.25pm
  Sesungguhnya selepas kejayaan besar umno/bn mendapat mandat besar dalam pilihanraya tempohari maka banyak barang-barang yang naik harga. Begitulah kesan segera pemerintahan cemerlang mereka. Kita tak perlu menunggu lama untuk menikmati nikmat kemenangan mereka. Mende-menda ni selalu berlaku. Naper??? Kenaper diorang tak rasa takut nak naikkan harga barang??? Sekarang ni kita boleh kaitkan ngan kerajaan. Pasai menteri tak buat keje nak pastikan pengeluar, pemborang, peruncit-peruncit dll ni sentiasa...

  Apa Nak Jadi….???
  Guaqstation
  Rabu, 28 April 2004 7.05pm
  Sekarang ini marilah kita semua merenungkan dengan apa yang telah berlaku dipersekitaran kita sejak kebelakangan ini. Selepas habis sahaja p/raya tipu tempohari, bermacam perkara yang timbul dinegara kita.

  Kalau takut berdemonstrasi usah bicara tentang reformasi – Bhg II
  Inderaloka
  Rabu, 28 April 2004 6.13am
  Apabila tulisan saya bertajuk `Kalau takut berdemonstrasi usah bicara tentang reformasi` mendapat respons daripada YM Raja Petra Kamaruddin, ia dikira sudah cukup bagus. Siapa sangka luahan rasa reformis jalanan seperti saya mampu menarik minat seorang yang terkenal dikalangan pejuang reformasi dan BA melalui penulisan-penulisan beliau yang agak analatikal sifatnya.

  Proton ohh proton ! [Bergambar]
  Jai
  Rabu, 28 April 2004 5.30am
  Aku ni bukan berniat nak membuka pekung didada, tp bila difikirkan balik aku rasa mcm aku turut bersubhat dlm jenayah kolar putih ni.... dah 5 thn aku keje kat proton ni, segala kelemahan,kelebihan serta rahsia sulit RND aku tau....tp proton ni bijak.korang penah dengar kan budak2 yg kerja prorton akan diberi diskaun 15~20% klu nak beli kereta keluaran proton.dia dah tutup mulut budak2 proton ni dgn pelbagai imbuhan & bermcm2 lagi diskaun barangan proton

  Selasa, 27 April 2004

  Isnin, 26 April 2004

  Ahad, 25 April 2004

  Sabtu, 24 April 2004

       Lain-lain berita @ Berita sebelum ini
         
  »»» Sila klik di sini «««


  Sure Heboh !

  Tekan untuk dapat foto yang jelas
  Inilah dia hasil daripada program untuk 'mentajamkan' kefahaman UMNO

  Jumlah Pelawat :
  Visitors:
  Mulai 13 Mac 1999  REFORMASI BERITA/ANALISI ISU PARTI/PERTUBUHAN/NGO UMUM/LAIN-lAIN
    Laman [email protected]
    Laman Black 14
    Mimbar Masjid Rusila
    Haprak Terengganu
    Webreformis.Net
    Mahazalim.Net
    Forum Gerak Reformasi
    Guru Reformasi Online
    Newskini (Koleksi Web)
    Haprak Terengganu
    Idealis Mahasiswa
    Syabab Daily
    Laman Mat Drug
    Jihad Siber
    Laman Mat Pas
    GempurDaily
    Minda Rakyat
    Zukri @ keADILan
    Harakah Daily
    Malaysiakini.com
    Agenda Daily
    Suaraanum
    MGGPillai.com Journalism
    UMNO-Reform
    Bernama
    Utusan Melaysia
    Berita Harian
    The Star
    Republika Online
    Kompas Cyber Media
    Siasah Online
    Risalah Online (Arah Kiri)
    JMTM (Perang Iraq)
    Ladang.dot.net
    Parti Islam Se-Malaysia
    Pemuda Pas Pusat
    Portal Pas Terengganu
    Pemuda KeAdilan Nasional
    DAP
    Aliran
    Suaram
    Hakam
    Pas Kedah
    DP Pas Padang Besar
    DP Pas Kepong
    Pas Ampang Jaya
    P.U.M.
    Masjid Kusza
    DP Pas Bayan Baru
    Parti Keadilan Rakyat
    Pemuda Pas Bukit Bendera
    Tribute Ahmad & Muhd
    Ahmad Fadhli Website
    Top IT Sdn Bhd
    Skrip Web Islam
    Ceramah.com
    Laman Kesihatan
    Adun Kajang
    Solat Net
    Pendidik My
    Khalifah.com
    Berita Dunia Islam
    Ummah.com
    Mari Belajar HTML
    Laman Pilihan Raya ke-11
    Mega link (link-link yang lain)
  * Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja. Kami dalam proses mengemas kini semua.
  [Untuk yang lain-lain sila klik 'Mega Link' atau 'Link Pilihan' pada atas Homepage ini]


  Kendalian oleh Lajnah IT,
  Dewan Pemuda PAS Kawasan Dungun (DPPKD).
  Lot 3672, Tingkat 2, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
  Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
  Tel/Faks : 09-8485001


  PANDANGAN DALAM LAMAN INI TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
  (DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)
  Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
  (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

  ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
  untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
  E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]