Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite                             


[email protected] ADALAH PEMUSNAH BANGSA MALAYSIA (4)

Part 4.

[email protected] ADALAH PEMUSNAH BANGSA MALAYSIA

1) Kenyataan [email protected] mengenai isu royalti minyak Terengganu sekembalinya dari USA serta dengan sokongan kenyataan Rais Yatim (Bakar Jambatan) telah menenunjukan [email protected] sememangnya ingin mendera rakyat Terengganu…..kini kita boleh melihat [email protected] semakin mengila untuk menjadikan Terengganu sebagai mangsa selepas Kelantan…kita boleh melihat kenyataan Asianweek beberapa bulan lepas YAB Tuan Guru Hj.Hadi Awang adalah saingan terdekat [email protected] sebagai calon Perdana Meneteri Malaysia ke 5…dan gaya kepimpinan Islamnya memang terserlah, walaupun diugut oleh [email protected] mengenai isu royalti ini…..kita boleh melihat YAB Menteri Besar Terengganu ini mampu bersabar dan bersangka baik kepada kerajaan [email protected] , walaupun secara terang-terang [email protected] telah meliwat serta mempermainkan perjanjian 1975 antara Petronas dan Kerajaan Terengganu.

· Apakah selama 9 bulan ini Kerajaan PAS Terengganu telah menyalah-gunakan royalti minyak yang telah disalurkan oleh Petronas sebanyak RM 430 juta….adakah projek-projek yang merapu dan untuk kroni dilaksanakan sekarang..??? adakah kita melihat selama 25 tahun ( dalam anggaran RM 200 juta setahun x 25 tahun = RM 5,000,000.00 ) kerajaan [email protected] telah membelanjakan RM 5 billion tersebut secara telus dan ikhlas kepada rakyat Terengganu…. Apakah peranan selama 25 tahun [email protected] Terengganu dengan wang sebanyak RM 5 billion tersebut…??? Dengan rakyat seramai 80 % Melayu ( Islam ) apakah tiada orang daif dan miskin di Terengganu…..kemana perginya RM 5 billion tersebut…??? Kenapa bekas kerajaan [email protected] masih berhutang dengan kerajaan pusat sebanyak RM 700 juta…..tak cukupkah RM 5 billion tersebut….??? Apakah bekas kerajaan [email protected] Terengganu cukup bijak dan telus membelanjakan royalti Petronas tersebut.

· Kenapa ada double-standard mengenai isu royalti diantara Terengganu, Sabah dan Sarawak…kenapa Serawak dan Sabah berhak menerima royalti ??? kenapa pula Terengganu dinilai sebagai wang ihsan sehaja….Apakah Allahyarham Tun Razak dan pegawai Petronas pada tahun 1975 begitu bodoh tidak tahu membezakan antara wang ihsan dengan royalti….?? Kenapa sekarang baru timbul isu royalti ini….selama 25 tahun [email protected] terlupa atau saja buat-buat lupa dengan wang ihsan kepada Terengganu ini….kenapa selama ini Pahang & Perlis berdiam diri pasal royalti minyak….?? Kenapa bila PAS memerintah baru nak menuntut hak (kononya)…apakah Pahang & Perlis sehaja berhak dengan royalti minyak ini….bagaimana Selangor, Kedah dan lain-lain negeri di Malaysia…..??? negeri ini bukan di bawah pentadbiran Malaysia kah ???…kenapa nak tuntut dengan hasil dari Terengganu sehaja…bagaimana hasil gas dan minyak di Sabah dan Sarawak…( mungkin Sarawak dan Sabah ini bukan lagi negeri dalam Malaysia kot ??? )…..

· Kenapa [email protected] membawa Petronas kedalam masalah politik mereka…perlu diingat penubuhan Petronas adalah kerana ia hak milik rakyat Malaysia tanpa mengira apa jua pegangan politik mereka….adakah selepas kerajaan Terengganu diambil alih oleh PAS…Petronas milik rakyat tidak dibenarkan berniaga serta berurusan di Terengganu dan Petronas membatalkan perjanjian royalti dengan kerajaan PAS….tapi kini kita melihat [email protected] dengan ketuanya [email protected] lebih merasakan dan beranggapan Petronas itu milik peribadi mereka….kini kita melihat pemusnah bangsa dan rakyat Malaysia ini benar-benar gila talak…apabila ingin merujuk semula kepada Terengganu selepas diceraikan oleh rakyat dan bangsa Malaysia pada pilihanraya ke 10 yang lalu.

· Apakah dengan mengawal royalti melalui tabung ihsan….kerajaan [email protected] ingin mengaku ia adalah peruntukan kerajaan persekutuan kepada negeri Terengganu…ini sudah lebih Petronas punya duit…[email protected] yang dapat nama….??? Apakah badan yang mentadbir wang ihsan ini akan bersikap telus dan ikhlas keatas permohonan rakyat Terengganu….kot-kot boleh simpan dalam simpanan-tetap mereka dan makan riba lebih sikit…??? Apakah projek dan perancangan Dewan Negeri Terengganu melalui wang ihsan ini perlu mendapat kelulusan Kementerian Kewangan ([email protected] )…kini kita telah melihat [email protected] sudah tidak menghormati dan mengakui kesahihan serta peranan Dewan Undangan Negeri dalam pemerintahan negeri-negeri berdaulat di Malaysia….kini kita melihat kuasa raja-raja sekali lagi diperlekehkan dan dirampas oleh [email protected] serta [email protected]

2) Dimanakah peranan [email protected] mempertahan hak bangsa dan rakyat Malaysia dalam kuasa undang-undang dan kehakiman Malaysia.

· Bila agaknya Peguam Negara nak membawa kes DSAI meliwat AZIZAN ABU BAKAR (Saksi Terbaik Ariffin Jaka) kemahkamah….??? Pengakuan Azizah dalam akuan bersumpah 5hb.Ogos.1997 yang dihantar kepada [email protected]….yang Azizah diliwat beberapa kali pada tahun 1992 di PJ Hilton, Hyatt Saujana, dan Holiday Villa….kenapa kes liwat kat Tivolli Villa( bangunan belum dibina 1992) dan yang takde dalam akuan bersumpah Azizan pulak di bawa ke Mahkamah Mahathir….kat mana dia dapat fakta kes ni…kutip kat pungguk Umi Halfida kot ???. Mintak-mintak Ariffin [email protected] Augustin tambah lagi 9 tahun penjara kepada DSAI…6 + 9 + 9 = 24 tahun….ada lagi dibawah

· Bila agaknya Peguam Negara nak membawa kes DSAI meliwat AZIZAN ABU BAKAR (Saksi Terbaik Ariffin Jaka ) kemahkamah….??? Afidavit SAC MUSA HASSAN perkara no.91….DSAI meliwat AZIZAN 15 kali di unit bilik, Tivolli Villa milik Datuk Nallakarupan….

Mintak-mintak Ariffin [email protected] Augustin tambah lagi 9 tahun penjara kepada DSAI……. 6 + 9 + 9 + 9 = 33 tahun …. ada lagi di bawah.

· Bila agaknya Peguam Negara nak membawa kes DSAI meliwat SUKMA (kena 6 bulan sebab membenarkan DSAI meliwatnya) kemahkamah….??? ….Mintak-mintak Ariffin [email protected] Augustin tambah lagi 9 tahun penjara kepada DSAI……. 6 + 9 + 9 + 9 + 9 = 42 tahun …. ada lagi di bawah.

· Bila agaknya Peguam Negara nak membawa kes DSAI meliwat Dr.Munawar (kena 6 bulan sebab membenarkan DSAI meliwatnya) kemahkamah….??? ….Mintak-mintak Ariffin [email protected] Augustin tambah lagi 9 tahun penjara kepada DSAI……. 6 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 51 tahun …. ada lagi di bawah.

· Bila agaknya Peguam Negara nak membawa kes DSAI meliwat Hairany Mohamed Naffis (pada April 1994 di No.8, Jln Setiamurni 1, Bukit Damansara) kemahkamah….??? ….Mintak-mintak Ariffin [email protected] Augustin tambah lagi 9 tahun penjara kepada DSAI……. 6 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 60 tahun …. ada lagi di bawah.

· Bila agaknya Peguam Negara nak membawa kes DSAI meliwat Mior Abdul Razak Yahya (pada 3hb.Dis.1992 di Hotel Hilton) kemahkamah….??? ….Mintak-mintak Ariffin Jaka tambah lagi 9 tahun penjara kepada DSAI……. 6 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 69 tahun …. Rekod Malaysia Boleh :- Nampak DSAI adalah pemegang rekod tahanan politik terlama di dunia dengan penjara 69 tahun oleh Mahkamah [email protected]….???

· Apakah tuduhan boleh dipilih-pilih mengikut rasa sedap dihati sehaja…..??? dimanakah fakta-fakta buku 50 dalil ciptaan UMNO @BN dan afidavit SAC Musa Hassan…..???mengenai salah laku DSAI…..?? apakah [email protected] telah menetapkan yang mana satu kes perlu di kemukakan di Mahkamahnya….???.

· Kenapa pula [email protected] sebagai penyiasat persendirian tidak mengemukakan bukti dan hasil siasatan kepada Mahkamahnya…???…tentu ada lagi kes-kes DSAI lebih canggih dari kes liwat…..kerana dia lebih tahu dan terrer dari Polis dan mangsa kes……??? Sejarah dahulu mengatakan [email protected] ni belajar satu kelas dengan MAGNUM P.I …..dia mendapat anugerah pelajar terbaik dalam kelas mencari tikus mengejar mengkarung.

· Rakyat dan bangsa Malaysia kini tengah menunggu akhir cerita dan sandiwara arahan [email protected]…….???? Apakah kesudahanya…siapakah yang kalah dan siapakah yang akan menang….??? filem " Konspirasi Liwat " dijangka akan mendapat sambutan box-office di seluruh dunia…dengan kutipan RM 200 billion (boleh bayar hutang negara kat luar) kerana tempat pengambaran di Dengkil Selangor begitu canggih mengalahkan Hollywood….semua effek dan kesan khas begitu mengkagumkan ( 8hb.Sept.2000) dirasmikan oleh Pengarah Filem Utama [email protected] yakni [email protected]….yang pasti watak utama filem ini adalah [email protected]….watak apa tak tahu nak kata…..pondan siam kut ???.

Buat rakyat Terengganu…jangan di tangisi dan merasa takut dengan ugutan [email protected] serta [email protected] kepada anda semua…kerana [email protected] kini ibarat tunggul buruk menunggu masa untuk rebah…..jangan kita lalai dan lali dengan sandiwara mereka ini…..teruskan perjuangan dan kepimpinan Islam di Terengganu….semua rakyat dan bangsa Malaysia sentiasa bersama rakyat Terengganu.

Buat Kak Wan & anak-anak , Pak Ibrahim , Pak Wan Ismail dan keluarga Datuk Seri Anwar Ibrahim….kami pendokong REFORMASI akan sentiasa berada disisi Datuk Seri Anwar untuk merealisasikan gerakan REFORMASI agar ia benar-benar tercapai dibumi Malaysia yang tercinta ini…..kami berjanji walaupun Datuk Seri Anwar di penjara 1,000,000,000 tahun oleh [email protected] …gerakan REFORMASI tidak pernah luntur biarpun jasad telah hancur di mamah bumi…..GERAKAN REFORMASI yang berpaksikan Al-Quran dan Al-Hadis akan mencapai kejayaan yang cemerlang bersama kepimpinan ulama Islam……kita tunggu dan lihat sinar mentari pagi menerangi alam dan bumi Malaysia ini dengan kepimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim bersama para Ulama serta pejuang bangsa dan rakyat Malaysia.

Buat rakan dalam [email protected] jangan dipersia-siakan waktu yang sedikit ini untuk kembali kepangkal jalan…tinggalkan perjuangan sia-sia bersama [email protected] Bin [email protected]…..tak perlu ditangisi dan merasa takut dengan meninggalkan [email protected] Bin [email protected]…..Allah sw.t. sentiasa memberi pengampunan kepada mereka yang benar-benar ingin bertaubat, Insya Allah.

" Jangan bicara tentang perjuangan kalau takut menghadapi risiko"

Salam Reformasi Untuk Pejuang Negara.

" Rakyat Yang Di Jajah Oleh UMNO "
8hb.Sept.2000


        Ke atas

Diterbitkan oleh : Tranung Kite Cyberlink Millenium 2000
Laman Web : http://tranungkite.tripod.com/ dan Email : [email protected]