Tranung Kite dot net

SUMBANGAN MEMBANTU LAMAN INI
Bank Islam Cawangan Dungun No : 13044-01-0009696
Nama Pemegang : Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun

MELAYU BODOH ???????

Keputusan pilihanraya lepas, apa yang saya nampak terutamanya orang Melayu tidak peka dengan isu-isu politik semasa. Tidak prihatin dan tidak ambik tahu pun siapa wakil rakyat mereka orang Melayu ke…. Cina ke… Bangla ke….. Nampak sahaja DACING itu lah yang dipangkah. Kawasan majority Melayu iaitu lebih 50% di letak calun MIC dan MCA. Calun MCA dan MIC ..boleh menang…. pelik sungguh sikap orang Melayu. Murah sungguh nilai dan maruah orang Melayu, hanya dengan sehelai kain pelikat, sekampit beras, dua tiga kilo gula dan kopi, yang nilai tak sampai RM100.00 dah boleh memberikan undi kepada MCA, MIC atau PPP. Pada halnya yang buat banyak harta dinegara ini adalah orang China sendiri. Kita sendiri pun dah tahu dengan sikap bangsa China yang pentingkan DIRI SENDIRI. Cuba kalau orang Melayu mintak tolong dari bangsa China, mereka kata TAK TAHU, TAK SENANG LAH. Cuba kalau kita tersesat dikawasan China, bagaimana reaksi orang China kalau kita mintak tolong tunjukan jalan?

Apakah bangsa melayu tak pernah melalui perkara yang seperti ini ? Bodoh dan Buta sungguh bangsa Melayu ini. Dah…. lah BODOH membaca isu-isu semasa pun kurang, bila kita cakap dia buat dek….jea…. menghasut lah…… perkauman lah…… nak ISA lah…. Orang Melayu dan pemimpin Melayu terlalu bagi MUKA dengan bangsa China, itu sebab mereka NAIK KEPALA. Kalau dinegara asing bangsa China tak ada peluang langsung nak naik dalam segi apa pun. Cuba lihat Indonesia sendiri, tapi di Malaysia ini kerana Melayu terlampau BODOH boleh kongsikuasa pada orang China untuk memerintah. Sebenarnya orang China itu lebih perkaumannya. Orang China tak akan undi calun MCA, dia akan undi calun China dari DAP. Mereka tidak akan tolong calun Melayu (kecuali tiada pilihan) mahupun calun China dari MCA. Tapi orang Melayu yang BODOH dan BAHALUL ini boleh undi calun China atau India dikawasan majority Melayu.

Sebanyak 4 kerusi DUN negeri Perak yang dahulunya dikuasai oleh UMNO telah diberikan kepada MCA, MIC & PPP. Senang sungguh rundingan yang dibuat oleh UMNO, semudah itu mereka memberikan kerusi DUN yang majority kawasan tersebut adalah Melayu. Yang UMNO dok bising sangat adalah bagaimana nak menawan Kelantan dan Terengganu dari tangan pembangkang Melayu. Itu Pulau Pinang tu…dah berapa tahun China memerintah? Apa jadi dengan nasib orang Melayu di Pulau Pinang ? Saya rasa tuan2 dan puan2 dah saksikan satu program didalam TV Malaysia “ANTARA DUA DARJAT”. Bagaimana nasib orang Melayu di Pulau Pinang?. Dipingirkan. Percaya lah tuan-tuan dan puan-puan, Setiap kerusi DUN mahupun Parlimen yang telah diberikan kepada MCA, MIC & PPP, tidak ada peluang langsung untuk UMNO mendapatkanya kembali. Setaip kali pilihanraya umum mereka akan mendesak UMNO untuk menambahkan kerusi mereka di DUN dan Parlimen., Percaya lah….. lihat sendiri Pulau Pinang. Boleh tak UMNO kembali memerintah Pulau Pinang ? Aku nak Tanya puak-puak UMNO. Boleh tak? No way for UMNO to get back Pulau Pinang. Jauh panggang dari api. Aku cabar orang Melayu dan UMNO cuba dapatkan kembali Pulau Pinang dari tangan China? Kalau berani, ….pppppporrraahh …… kalau Melayu berani….. MELAYU PENGECUT,BANGSAT DAN DAYUS……… TERHADAP BANGSA CHINA, TAPI NAK TUNJUK GANGSTAR ATAU “GEDEBENG” DENGAN BANGSA SENDIRI.

Orang melayu ini terlalu taksub dengan Barisan Nasioanl, sekiranya ditakdirkan oleh Allah Nabi Muhammad masih hidup, dan bertanding dengan Samy Vellu di Sungai Siput, orang Melayu pasti undi Samy Vellu dari dari Nabi Muhammad. Sebab apa hanya kerana DUIT dan KEBENDAAN, orang Melayu boleh memberikan apa sahaja hatta menjual agama sendiri, kerana DUIT dan KEBENDAAN. Nyata dan jelas sekali bahawa Sammy Vellu kafir laknatullah itu ‘ANTI ISLAM “ dan ANTI MELAYU, tapi orang Melayu masih memberi undi pada. Semua orang tahu bahawa Sammy Vellu adalah gangstar keling. Sammy Vellu hanya pandai berpura-pura dihadapan orang Melayu kerana mahukan sokongan dan undi semata-mata. Sammy Vellu sepertimana yang kita ketahui pernah mengutuk agama suci Islam sendiri, yang disiarkan oleh TV Malaysia, “ ITU KORAN BOLEH BIKIN HIGHWAY KA……” semasa memberi ulasan terhadap pembinaan jalan bertingkat Jalan Duta ke Kampong Kerinchi di Kuala Lumpur satu masa dahulu. Saya saksikan sendiri, dan saya rasa tuan2 dan puan2 telah saksikan sendiri kenyataan Sammy Vellu, tapi kita orang Melayu terus memberi undi pada dia… APA INI……. Ya …..Allah …… BODOH…. betul orang Melayu ini.

Tapi orang Melayu ini terlalu BODOH macam lembu, tak reti nak main politik sikit pun. Cuba kalahkan calun MCA, MIC dan PPP pada pilihanraya lepas, pada pilihanraya akan datang jangan bagi lagi kerusi tersebut kepada mereka. Dengan alasan mereka telah kalah di DUN tersebut dalam pilihanraya lepas. Lagi pun kalau nak ikut BN masih menguasai Negeri Perak, walaupun 4 kerusi jatuh ketangan pembangkang Melayu. Bukan kah UMNO akan dapat balik kerusi tersebut? Tak boleh ke……..orang Melayu FIKIR sikit, macam itu…..???

Ini lah kita sikap orang Melayu yang terlalu AKUR dengan keputusan pucuk pimpinan UMNO. Walaupun keputusan pucuk pimpinan menjahanamkan negara sendiri, kita kena akur… AKUR KEPALA HOTAK ……………DEPA.

WAHAI ORANG MELAYU SEDAR LAH SIKIT…..BUKA LAH MATA,…. DENGAR LAH SIKIT CAKAP ORANG……… JANGAN JADI BODOH SANGAT….. LAMBAT LAUN NEGARA INI AKAN JATUH KETANGAN BANGSA ASING CHINA DAN INDIA SEDIKIT DEMI SEDIKIT. KERANA PERBUATAN PEMIMPIN BANGSA MELAYU SENDIRI. SAUDARA PERCAYA ATAU TIDAK ITU TERPULANG LAH…. TAPI KALAU ADA UMUR PANJANG KITA AKAN SAKSIKAN NANTI. BUKAN PENJAJAHAN ASING BAHKAN KITA DIJAJAH ORANG CHINA DAN INDIA DINEGARA SENDIRI.

___________________________
Terbitan : 21 April 2004

Ke atas Ke atas Home Home

Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://clik.to/tranung atau http://www.tranungkite.cjb.net
Email : [email protected]  atau : [email protected]

Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD (Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)