Tranung Kite dot net

SUMBANGAN MEMBANTU LAMAN INI
Bank Islam Cawangan Dungun No : 13044-01-0009696
Nama Pemegang : Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun

Proton ohh proton !

aku ni bukan berniat nak membuka pekung didada, tp bila difikirkan balik aku rasa mcm aku turut bersubhat dlm jenayah kolar putih ni.... dah 5 thn aku keje kat proton ni, segala kelemahan,kelebihan serta rahsia sulit RND aku tau....tp proton ni bijak.korang penah dengar kan budak2 yg kerja prorton akan diberi diskaun 15~20% klu nak beli kereta keluaran proton.dia dah tutup mulut budak2 proton ni dgn pelbagai imbuhan & bermcm2 lagi diskaun barangan proton.(aku pun terlibat juga masa tu ,maklumlah baru start keje mana ada duit nak beli kete proton ni klu tak kerana 'diskaun' yg proton bagi.....tp skrg aku dah keluar proton sbb diaorang pecat aku krn aku dituduh menyebarkan rahsia RND kpd pihak media(padahal aku tak buat pun benda tu...)aku tak buat diaorg tduh aku yg buat so alang2 nama aku dah busuk kat proton tu meh sini aku cite kat korang rahsia RND yg diaoarng simpan berkurun lamanya.......hahahaahah bermula era kejatuhan proton!!!!!

aku nak citer hal2 yg dulu rasanya panjang sgt,mesti korang sume taknak denga kan...so aku ambil la contoh kereta paling latest yg proton keluarkan baru2 ni,GEN2.

kauorg tahu dr mana engineer2 proton ni cedok body gen 2 ni,kau org tgk kat bawah ni....

amcm?ciptaan anak watan konon...pirahhhhh!!!mana ada lotus nak buat bentuk kete mcm ni....ciplak dr kete mez tu...pastu enjin utk 1st model ni bukan dr jenis campro sepenuhnya...tak caya sape2 yg dah booking kete ni nanti hantar kat servis proton suruh diaorg bukak blok enjin tu...full engine campro hanya dikeluarkan bila model 1.3 dikeluarkan kelak....skrg ni utk test market value je. pihak managment tak nak kisah spt waja dahulu berulang kembali....keluarkan model baru beribu2 unit pastu sangkut sbb enjin problem....tu salah satu sbb tengku mahalel letak jawatan,sbb tak pandai nak buat market plainning.... klu aku jd plainning advisor pun aku tak berani nak bawak keluar kete beribu2 unit selagi belum dpt feedback dr pengguna lagi...betul tak??? lg satu bahagian QC pun buat kerja ala kadar je utk kereta tempatan,katakan 1 line production keluarkan 15 unit kereta,QC akan sampling 6 unit kereta berselang seli dr unit yg pertama,3,6,9,12 &15 (mmg dlm QC work instruction pun mcm ni)..klu 6 unit ni ok ,leader QC akan decide sama ada unit selebihnya tu 'pass' atau 'reject'..tp biasanya diaorg 'pass' kan je sbb klu client komplen mengenai part2 yg prob,diaorg akn replace kan part yg prob tu & menyebabkan client hilang warrantty utk masa akan dtg....

Bagi pemilik wira special edition & limited edition serta satria gti 1.3, klu tak kerana org dlm yg pecah lubang kat jpj, dah tentu korang yg beli kereta ni dpt menikmati kereta berkuasa turbo sbb model ni asalnya mmg dah dilengkapi dgn enjin turbocharger tp di reject oleh jpj sbb melebihi had piawaian yg ditetapkan oleh jpj utk kereta berkuasa rendah ( bawah 2000cc),semantara Wira SE pula adalah gabungan kesemua jenis kereta keluaran proton, Satria Gti (momo console box), arena (bumper depan) waja (sterring) serta kusyen bucket mivec...selain menggunakan model 1.6 sbg rujukan (trottle body 1.6,adsorber belakang 1.6,chasis enjin 1.6 & adsorber depan 1.8) walhal kapasiti enjin cuma 1.5 jer...tu yg aku heran tu....apsal dia kawin2 kan sume brg tu...that's y dinamakan special edition kot? ntah aku pun tak tau....

Wallahuallam.....





___________________________
Terbitan : 27 April 2004

Ke atas Ke atas Home Home

Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://clik.to/tranung atau http://www.tranungkite.cjb.net
Email : webmaster@tranungkite.net  atau : tranung2000@yahoo.com

Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD (Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)