Tranung Kite dot net

SUMBANGAN MEMBANTU LAMAN INI
Bank Islam Cawangan Dungun No : 13044-01-0009696
Nama Pemegangan : Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun

Ben Kwaleigh salah seorang Mangsa Lutfi agaknya...

Buat Ben Kwaleigh yang terlalu terbuka agaknya.. sila fahami tulisan dalam konteks yang betul !! pertama Ulasan Prof Agus dalam konteks Politik Kelantan !! teguran saya agar Lutfi tahu waktu sesuai menilai kembali kekuatan kita.. bukannya melarang habis keterbukaan .. seharusnya dia tahu bila waktu sesuai.. bukannya ketika rakyat dalam kekeliruan..?? jangan menambah kekeliruan.. bukan semua boleh faham isu pengundi hantu ni.. kalau tak surf internet..jawabnya pengetahuannya terhadap penipuan ini tertutup langsung..!! saya berhadapan dalam pandangan politik ini amat berbeza..satu pandangan orang yang selalu ke laman reformasi dan hanya membaca sangat berlainan!! itu kita harus tahu..?? kalau keterbukaan hanya pada Laman reformasi pada awalnya tak apa.. terus menerus dia merumuskan ulasan musuh kita dalam satu satunya saluran pembangkang!! itu yang memalukan.. kalau nak ikutkan teguran dan keterbukaan sila baca tulisan saya sebelum ini.. lagi pedas dari Lutfi agaknya terhadap PAS ??

Ben Kwaleigh.. cuma jadi Ben Laden.. Tahu bila nak mulakan serangan!! bila wantu mendiamkan diri..?? jangan main serang ala amerika.. dan mengulas semua ulasan musuh !! tahu mana tempat dan waktunya!! saya bagi contoh DAP apakah mereka Kuat ? jawapan saya tidak !!! cuba bayangkan di kala Karpal Singh dan Kit Siang menang Besar..mengapa Kerk Kim Hock kalah teruk?? bukan kah Kerk menang besar dalam pilihanraya lalu..?? bukankah Kota Melaka kubu kuat DAP selama 35tahun.. Menagapa Kerk bolah kalah diwaktu DAP bangkit.. Apakah penipuan ini ada kawasan tumpuannya ?? apakah penipuan ini sudah diatur.. biarpun besar kemenagannya?? apakah Logik bilangan undii di Terengganu melebihi senarai daftar pemilih.. bawakanlah rakyat berfikir..!! kalau anda bermain saham jika satu sektor sebagai contoh syarikat berkaitan Minyak menjadi sentimen pasaran.. maka tidak akan terlepas satupun dari kaunter saham berkaitan akan terlepas meyaksikan kenaikan harga saham!! tetapi dalam pilihanraya ini amat berbeza ketika sentimen DAP menaik..kerk dan rakannya dipukul kuat..Menagapa?? Kit siang dan Karpal bukan lagi dalam kawasaan tumpuan mereka.. jadi dia menang Besar sampai 10,000undi.. bayangkan satu sahaja kawasan tidak jadi tumpuan.. maka terlepaslah perancangan untuk Turning sampai belasan ribu undi..!! jangan kelirukan pemikiran anda sendiri.. saya sendiri mengur PAS dan Harakah sebelum pilihanraya.. Poster yang disuruh saya untuk diedar bersama akhbar harakah gagal dipenuhi..mengapa..?? pentadbiran harakah harus diubah.. saya tahu sangat pengurusan bagi yang dah ada tanggungan ini.. banyaknya mengalir ke lain..maaff !! saya cakap bukan dalam konteks Harakah tetapi pengalaman saya dalam pengurusan orang melayu dalam syarikat !! kita mahu PAS mengbah cara pendekatan.. ini tuntutan kita..!!

kita perlu sedar.. kita kena harus tahu bila dan diamana waktunya kita harus memulakan langkah !! jangan terlalu emosi dengan angka 14,000 anda itu..,, bagi saya 14000 tak mebawa apa apa erti jika kawasan itu menjadi tumpuan.. seperti apa yang berlaku kepada Dato'ser haji Hadi dan ker Kim Hock..!! belasan ribu undi berjaya di turning Over !! bukalah mata kita kepada penipuan paling besar dalam sejarah pilihanraya!! jangan dok pusing sana pusing sini.. sehingga pengikut naik pening!! ingat pemikra orang berbeza..?? ada yang memahami pada yang tersurat.. ada yang memahami pada yang tersirat.. pemikiran orang berbeza.. Fikirkanlah..!!!

lawan tetap lawan

reformis muda

___________________________
Terbitan : 16 April 2004

Ke atas Ke atas Home Home

Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://clik.to/tranung atau http://www.tranungkite.cjb.net
Email : [email protected]
atau : [email protected]

Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD
(Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)