Tranung Kite dot net

SUMBANGAN MEMBANTU LAMAN INI
Bank Islam Cawangan Dungun No : 13044-01-0009696
Nama Pemegangan : Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun

AWAS !!...PERINGATAN UNTUK GERAKAN ISLAM DIMALAYSIA !!...CUBAAN UTK MEMBENDUNG PENGARUH ISLAM DARI BERKEMBANG & MENGEKALKAN SOKONG TERHADAP FAHAMAN SEKULAR DIKALANGAN RAKYAT !

Kekalahan gerakan islam yg dirancang dgn bantuna SPR & lain 2 agensi dlm PR ke 11, sebenarnya akan diikuti dgn satu peperangan habis habisan melibatkan saikologi & fizikal bagi melumpuhkan terus pengaruh dan perkembangan islam sebenar dari tersebar pd seluruh rakyat malaysia serta dinegara2 jiran terdekat, semua pimpinan2 sekular & kufar seolah2 sedang merancang sesuatu secara bersama bagi membendung tersebar pengaruh islam dirantau sebelah timur, Thailand, Singapore dan Australia turut sama2 terbabit, perancangan ini dibantu juga oleh agen2 perisikan sulit Amerika yg mungkin sedang menyamar & berkeliaran diserata pelusuk Malaysia dll negara spt pelancong dsbnya, mukin ada apa2 yg sedang dilakukan oleh agen2 sulit ini, setiap rakyat harus memerhatikan dgn penuh waspada !!…tidak mustahil akan berlaku kejutan letupan BOM dimana ajer !!!... dan akan dikaitkan dgn ketidak puasan hati gerakan islam dlm menerima kekalahan dlm PR yg baru lepas !!!...lepas itu disusuli dgn tindakan terhadap ahli2nya…dan seterusnya membawa kpd tangkapan pimpinan2 !!!....dan sudah tentu akan mencetuskan perkara2 lain yg diluar jangkaan kita semua….tak mustahil gerakan islam akan lumpuh dgn permainan & perancangan puak2 ini !!

Peristiwa 2 yang mengejutkan yg dihebohkan dlm media kita ini sebenarnya ada kaitan rapat ….ada yg tersirat dari yg tersurat !!! :

Pengeboman sekolah Ugama diselatan Tahiland !!!.....ini angkara siapa ???

Pembunuhan sami di selatan Thailand…...ini angkara siapa ???

Bom dijumpai diselatan Thailand……sapa punya ni ??

Yg terbaru,.Keganasan di selatan Thai: Seorang pekerja terbunuh…..ini angkara siapa ???

Nampaknya kes2 ini berlaku diselatan Thailand iaitu berhampiran dgn negeri yg mana pengaruh islamnya cukup2 kuat..mesti ada apa2 ……. munkin takut pengaruh islam dr kelantan tersebar kenegaranya kot ? sebgaimana yg berlaku pd Trg !!, macam2 perkara2 yg jarang berlaku sebelum ini, telah berlaku dgn kerap skrg ini….mengapa keganasan mulai berlaku skrg ??? ….iaitu ketika pengaruh islam mulai nampak berkembang secara Aman melaui saluran aman PR !!...tapi belum sempat berkembang pd negeri2 lain..dlm PR ke11 yg baru lalu satu tindakan drastik oleh BN/UMNO bagi membendung perkembangan ini telah dibuat…PENINPU NYATA DLM PILIHAN RAYA TERPAKSA DIBUAT TANPA SEGAN SILU LAGI !! …gerakan penipuan ini bermula sejak kekalahan pd 1999 lagi melalui gerakan besar2an pendaftaran pengundi2 baru diseluruh Malaysia, SPR dgn bantuan Puteri umno lah yg memainkan peranan penting dlm memindah dan mengkucar kacirkan pengundi2 dikawasan2 yg dimenangi pembangkang !!, segala data pengundi boleh diubah & dipindah kemana2 dgn senang secara online ajer !, hanya golongan yg berkuasa (BN) ajer yg boleh mendekati SPR…pembangkang jauh sekali !!

Terkini dlm utusan online 31/3/04

Letupan kecil di luar pejabat Suruhanjaya Tinggi Australia !... .ini angkara siapa ??

Lepas ini apa pulak !??..... tunggu & lihat muslihat & perancangan2 sulit…untuk menghancur & melumpuhkan pengaruh & perkembangan islam !!

Dimulai Letupan kecil !!!!...lepas ini tidak mustahil akan berlaku letupan yg BESAR !! …tungguu !!!...dan sudah tentu akan dikaitkan dgn mana2 gerakan @ parti @ pertubuhan2 islam !!!...pimpinan gerakan2 islam harus berwaspada dan berhati2 dgn permainan politik & putar belit musuh2 islam, dia sanggup buat apa2 sahaja perancangan demi meneruskan kesinambungannya !! klau dlm PR ke 11 dia sanggup tipu depan2 mata, peraturan yg dibuatnya sendiri dilanggar tanpa rasa malu dan segan , tanpa ada rasa bersalah, sudah tentu untuk tindakan2 lain ianya akan sama saja..dia akan buat secara terus & selamba ajer tanpa menghiraukan bantahan dan kemarahan rakyat !!!

Drama seumpama diSAUK dulu tidak mustahil untuk berlaku lagi mungkin kali ini adalah yg tercanggih kerana dibantu dgn kepakaran dari luar…agen2 sulit dari Amerika & Australia sudah tentu akan berkerjasama rapat kerna mereka ini sama ajer dgn puak2 munafik yg terdapat dlm Negara kita ini !!!...letupan BOM ditempat penginapan asing munkin akan menjadi satu yg mengejutkan kita lepas ini !!..AWAS !!.

Berita terbaru lagi 1/4/04, Pengakuan kununya yg didakwa anggota “Jemaah Islamiah @ ringkasnya JI ” yg insaf akan disiarkan oleh TV pd jumaat ini, salah seorg dr anggota2 itu adalah rakyat Malaysia berasal dr johor yg ditangkap di Indonesia !!!...hebat2 perancangan puak2 ini…..petubuhan JI yg dilebelkan sebagi penganas oleh Amerika ini, mula mendpt perhatian ramai & media setelah berlakunya trajidi rempuhan WTC satu ketika dulu !...dan belum dibukti benar secara terbuka dan adil akan keujudannya, Cuma pengakuan2 liar dr org tertentu yg kununya yg didakwa sebgi “anggota2”nya…pekara ini telah menjadi perbahasan hangat sewaktu perbicaraan Abu Bakar Bahsir & semua itu terbukti tidak dpt dibuktikan sama sekali !!, dgn pengakuan salah seorg rakyat Malaysia ini media nak tunjukan sebenarnya JI seolah2 mmg ujud dan telah menjalinkan kerjasama serantau ( Asia Tenggara ) serta mempunyai agenda2 tertentu dan ini sudah tentu dr segi saikologinya menimbulkan ketakutan dikalangan org2 awam / islam & juga pd bukan islam terhadap apa2 ajer yg berbunyi & berbau islam !!..maka kesan langsungnya adalah akan menjauhkan org2 & rakyat terbyk dr islam !!

Dgn kekalahan gerakan Islam dlm PR ke11 akan ada tindakan yg diatas namakan sebagi kehendak rakyat tapi sebenarnya adalah untuk menghapuskan terus pengaruh islam dari terus berkembang, pengaruh sekular cuba disemai kembali dlm minda remaja sekolah / lepasan sekolah / Generasi baru & salah satunya adalah melalui program terbaru yg dinamakan khidmat Negara paksaan !! yg dijalankan sekarang setelah program terdahulu Rakan Muda tidak memberi kesan spt yg diharap2kan , & ini akan disusuli dgn perubahan2 lain dlm peraturan / system / dasar2 pendidikan / belia lain bagi memusingkan minda remaja serta memulihkan kembali sokong dr kalangan Generasi pelapis baru, dgn itu juga akan melahir keder2 penerus dan pendokong fahaman secular ini, tanpa program & tindakan yg tersusun & drastic ini fahaman ini akan terus lemah & munkin terkubur !

dgn berlaku kes terbaru pembelasahan pelajar sehingga mati disekolah agama, sudah tentu akan lebih menpercepatkan proses & perancangan sulit puak2 ini dlm meminda apa2 jua peraturan / sistem & dasar pendidikan terutama yg dilaksanakan disekolah2 ugama kerajaan @ yg bukan dikendalikan kerajaan kearah yg lebih menguasai minda remaja ini bgi mendokong & mengekalkan faham sesat yg dipertahankannya selama ini.

Dengan pelantikan Azalina sebagai Meneteri Belia & sukan juga sudah tentu akan lebih mempergiatkan lagi perancangan & program2 aktiviti2 belia melalui sukan kearah yg boleh menarik belia2 & remaja2 bagi menyokong & mendokong BN/UMNO dan seterusnya ketidak relevenan & kemalapan sokongan umno dikalangan remaja semasa refomasi mula memucak dulu akan kembali releven semula !!. Remaja sudah tentu akan dipusing & diputar2 minda2 mereka dgn pelbagai aktiviti & program bagi mengekalkan sokong2 terhadap BN/UMNO, ini sesuatu yg pasti & telah berlaku !

Mulai skrg semua berita2 dari media2 UMNO/BN mesti di beri perhatian dgn penuh serius & halusi kerana ada sesuatu disebalik yg tersurat tersebut, akan disusuli dgn tindakan lain selepas itu !!

Utusan online 31/3/04

Perangi samseng sekolah -- Hishammuddin arah kementerian tubuh segera pasukan petugas khas ??

Untuk apa ??...siasatan & mengemukakan lapuran dan cadangan ??…lepas ini sudah tentu akan disusuli dgn perubahan & pindaan peraturan / system / dasar pendidikan bagi mengekalkan dokong dr kalangan remaja / Generasi2 pelapis / baru…terutama dr sek ugama !!!

Dan tunggu akan ada kejutan 2 lain yg akan berlaku lepas ini , maklumlah BN/UMNO telah “Menang besar” & ”majoriti rakyat” dah bagi mandat baru….so apa2 yg akan dibuat UMNO/BN adalah seolah2 dah dpt green light dr rakyat “terbanyak” !!!...

___________________________
Terbitan : 1 April 2004

Ke atas Ke atas Home Home

Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://clik.to/tranung atau http://www.tranungkite.cjb.net
Email : [email protected]
atau : [email protected]

Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD
(Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)