Tranung Kite dot net

SUMBANGAN MEMBANTU LAMAN INI
Bank Islam Cawangan Dungun No : 13044-01-0009696
Nama Pemegang : Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun

UMNO, BANGSA MELAYU DAN ISLAM

Assalamualaikum wbt;

Tak habis-habis UMNO menyerang Bangsa Melayu dengan Isu Kebal, Taksub dan Tok Guru. Zulkifli Md Ali melaporkan. Mengapa kita tidak mengatakan UMNO, BUSH adalah YAHUDI; YAHUDI BUSH dan UMNO MENENTANG ISLAM! Semamangnya Bush adalah musoh utama Islam dan ianya perlu di hapuskan dengan apa cara sekali pun. Sebab itulah Bush mengintai pondok pondok di Pattani sebagai Islam itu pengganas dan pengganas itu ialah Islam. Kawasan yang belom di sentoh oleh Bush ialah bangsa Melayu. Dan Pattani adalah sasaran baru Bush. Di Malaysia yang tinggal dengan Islam ialah bangsa Melayu dan PAS. Sebab itu PAS terus menjadi sasaran Bush untuk di musnahkan. Negeri yang masih tinggal dengan Islam dan PAS adalah Kelantan. Apa kita tidak sedar lagikah tindak tanduk kafirin ini? Pergi mampus dengan Astora Jabat yang mengkritik Selatan Thailand minggu lalu. Faris A. Noor. Kalau mereka adalah sekutu Yahudi mereka adalah musuh Islam. Mengapa kita tidak persiapkan diri.

Lihat diri kita ini ( pinjam ayat iklan " lihat jari ini " ), sewaktu pembunuhan 100 orang ulama Pattani saya sedang menuntut di sana dan tidak ada sedikit pun keraguan dalam hati ini apabila Allah SWT mengilhamkan peristiwa itu kepada saya life! Dan ini telah saya maklumkan kepada Tuan Guru saya bahawa kedatangan dua orang alim ke pondok pada petang nanti adalah untuk menagkap ayah! Dan ini terjadi! Jadi mengapa kita masih sangsi dan takut untuk menegakkan Islam. Adalah sebagai tugas kita untuk mempertahankannya. Bukan Islam Hadhari. Tidak ada dalam istilah perjuangan Islam tentang Islam Hadhari melainkan UMNO saja. Tidak serik lagikah UMNO ini dah lama dah dok menjahanamkan bangsa Melayu dan Islam! Tak serik lagikah sampai remaja kita ini telah keliru tentang Islam. Lihat saja di Shah Alam, gadis Melayu boleh meneguk vodka dan menghembus api keluar di pub di tepi jalan! Tak serik lagikah kita hasil Islam Hadari UMNO?

Sebab itu saya katakan kepada ulama UMNO dari Kuala Nerang itu sembahyang orang PAS tidak sama dengan sembahyang orang UMNO. Cuba tolong terangkan apa dia Alif Lam Lam Ha dan apa itu Alif Kaf Ba Ra! Uu.... ak....uu...ak! So kalau itu pun tidak boleh hurai macam mana hendak berimamkan imam orang UMNO? Belom lagi bertanya bila kita mengankat takbir dan kita karam dalam zat Allah. Belom lagi! Jadi mengapa kita tidak yakin dengan pertolongan Allah! Cumanya kita kena beramal dan berdoa!!! Kalau Astora Jabat dan Faris A. Noor musuh Islam bermakna dia juga adalah musuh saya.

Saya rasa pelik dengan UMNO Islam apa yang di pertahankan. Bererti kalau Bush restu apa yang UMNO buat terhadap Islam dan bangsa Melayu, UMNO itu sendiri adalah musuh Islam! Fikirlah sendirilah! Kita kena fikir sekarang kerana kita sedang di tindas sewenang-wenangnya oleh Bush dan sekutunya. Nak tunggu apa lagi kalau tidak mahu persiapkan diri?

wassalam

syed johari yussof @ laduniseven

___________________________
Terbitan : 9 Mei 2004

Ke atas Ke atas Home Home

Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://clik.to/tranung atau http://www.tranungkite.cjb.net
Email : [email protected]  atau : [email protected]

Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD (Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)