Tranung Kite dot net

SUMBANGAN MEMBANTU LAMAN INI
Bank Islam Cawangan Dungun No : 13044-01-0009696
Nama Pemegang : Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun

Kelantan Cemerlang, Gemilang dan Terbilang

Kini kesemua Hakim sedang berkursus dengan gula hack dan ariffin jenaka cara mengeluarkan kata-kata tidak relevant walau pun terkeluar dari tajuk. Betul tak? Petisyen BA mungkin tiada harapan untuk mendapatkan keADILan... TAPI taktik umno/bn kita tahu untuk tunjukkan depa tak campurtangan kehakiman... court akan bagi keputusan umno/bn tetap menang dengan 2-1... Mahkamah depa semua kontrol dah, petisyen ka tak petisyen, Petition PAS semuanya KANTOI yang BN semuanya...

Dulu Lembu, Sekarang Orang... Sandiwara Minggu Ini. Sa-orang ameno di arah buat seruan yang sungguh tak ikhlas dan penuh kepura-puraan agar kerajaan dan badan kehakiman seperti kelihatan telus dan bebas... Hakikatnya, hakim-hakim masih menanti pangilan talipon. INGAT LAGI KER KEPUTUSAN PETISYEN PILIHAN RAYA LIKAS???

Hear election petitions fairly: Suhakam head

With a number of high profile election petitions due to be heard in court soon, Suhakam chairperson Abu Talib Othman said it is necessary that judicial functions be exercised in a transparent and impartial manner, uninfluenced by third parties.

As the courts will have the final say on the disputed seats, he said judges must not only be transparent in determining the cases, but also ensure that a quick decision is arrived at in the interests of the public.

"In determining the election petitions, the election judge must not delay their decisions, act transparently, and hopefully be uninfluenced by any party, either directly or indirectly," the newly re-appointed Suhakam chief told malaysiakini.

"I’m not claiming that the present judiciary is not independent, but in any democratic country, an independent judiciary is very important," he added.

Elehhh! Dia nilah yang arahkan tape video Dang Anum (bahan bukti utama pihak pendakwa) perlakuan sex lucah Vijandran, salah seorang pemimpin tinggi MIC dimusnahkan. Apo nok dikato eh jang! Lumbu jugak ada jaga itu SUHAKAM, boleh picaya ka?

Sementara itu To Pa dok kepanasan sebab pakai hantu pong tok leh menang. Tokpa panas sebab dia tak sabar nak jadi MB mungkin lepas UMNO menang petisyen nanti...

Bila Tok Pa jadi MB,
Maka Kelantan akan bertambah maju.
Kelantan akan lebih membangun.
Kelantan akan lebih makmur.
Kelantan akan ada lebih peluang pekerjaan.
Kelantan akan dapat universiti.
Kelantan akan ada lebuh raya.
Kelantan akan dapat lebih banyak masjid
Bertuah Rakyat Kelantan.

Ya lah Ahlil Nujum Pak Belalang... Rakyat Kelantan akan hidup senang... semuanya maju...anak dara perut maju ke depan, bangunan semua tinggi-tinggi, kondominium. Tapi itu semua jadi milik bangsa lain... Orang melayu hanya tumpang bangga dan seronok... Sebiji akan jadi macam negeri-negeri pantai Barat... Seronoknya...





___________________________
Terbitan : 1 Mei 2004

Ke atas Ke atas Home Home

Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://clik.to/tranung atau http://www.tranungkite.cjb.net
Email : [email protected]  atau : [email protected]

Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD (Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)