Klik untuk balik ke Laman Tranung Kite UMNO
PEROMPAK
WANG
RAKYAT !


GEMPAR - BERITA TERKINI UMNO BUKIT GANTANG !!!!!!

Maklumat ini kita dapat dari salah seorang daripada AJK Bahagian UMNO yang sudah benci akan politik UMNO.

Pemenang Jawatan Timbalan Ketua Bahagian UMNO Bukit Gantang, Syed Abu Husin Hafis Al-Perasan akan dibatalkan kemenangannya dalam pemilihan Bahagian tempoh hari kerana di dapati terlibat dalam ?Rasuah Politik Wang Dalam UMNO?.

Beliau telah merasuah hampir semua Perwakilan Pemuda dan Wanita UMNO dengan ?Beg BONIA? yang dibeli oleh beliau melalui adiknya Syed Abu Halim ?Seks Maniac? di Thailand. Dan kemudian belanja sakan perwakilan-perwakilan ke LUMUT , tinggal di Hotel ( Resit Hotel pun Kami ada Bukti)

Sementelahan Syed Abu Husin sedang bersilat mempertahankan wibanya, maka Tuan Hj Kadri Khalid sedang membuat persiapan untuk dilantik sebagai pengganti Timbalan Ketua Bahagian yang baru. Ini akan lebih menggugat kedudukan Ketua Bahagian Cikgu Mat Isa.

Tindakan Ketua Bahagian, Dato? Mat Isa yang telah pergi mengadap Menteri Besar Perak Dato? Seri Tajul Rosli , meminta supaya jawatan S/Usaha Bahagian tidak diberi kepada Cikgu Wan Dumiri kerana beliau mahu melantik Ismail Safian ? Orang kuat Dato? Mat Isa ( bekas S/Usaha Majlis Daerah Kerian) sebagai S/Usaha bahagian yang baru telah menambah keruh lagi keadaan. Ismail Safian ini ada banyak projek yang dikongsi dengan Dato? Mat Isa sejak dari dulu lagi. Kini Ismail Safian telah ditukarkan ke Daerah Manjung atas sebab disyaki ?Rasuah? semasa bertugas di Parit Buntar.

Alasan melantik Ismail Safian adalah kerana ramai AJK Bahagian susah dan tidak mahu bekerjasama dengan Wan Dumiri.

MB perak tidak setuju dengan cadangan Mat Isa dan minta nama nama-nama AJK Bahagian yang tidak boleh beri kerjasama dgn cikgu Wan Dumiri untuk diambil tindakan. Hai !!! MB Perak pun dak nak mula jadi macam Mahafiraun.

Mat Isa pening kepala !!! sebab kesnya akan diambil tindakan oleh BPR pun dah nak meletup !!!! Sebelum pemilihan tempoh hari, sampai kena jual kereta Mercedez S450 pada Abang Ipar sendiri kerana nak bayar tutup mulut seseorang yang terlibat dalam kes beliau. Diut ambil juga, BPR kena repot juga.

(KES SALAH GUNA KUASA EXCO AGAMA & PENDIKAN PERAK AKAN MENYUSUL SELEPAS INI ? BERSIAPLAH KAMU DATO MALIK HANAFIAH -Bekas SetPol Mahathir. Dulu tentang habis-habisan YB Zulkifli lantik Isteri jadi Ketua Wanita , Hah!! sekarang dia pulak lantik Isteri Jadi Ketua Bahagian UMNO Taiping ).

Lebih selamat LETAK JAWATAN sebagai Ketua Bahagian.

Bak sebutan dalam nyanyian lagu UMNO perenggan yang akhir??? UMNO Terus Hancurrrr ???. Selagi Mahathir Tak Undurrrr?

Oleh : LANUN Of The Sea


        
Ke atas    Balik Menu Utama    Tarikh artikal diterbitkan : 8 Jun 2001

Diterbitkan oleh : Lajnah Penerangan dan Dakwah DPP Kawasan Dungun, Terengganu
Laman Web : http://tranungkite.tripod.com/ dan Email : [email protected]