Balik Semula TranungKite Online Hantar Artikel Forum Borak Siber Semakan Akaun Jalinan Siber Topik Artikel Topik Berita Topik Artikel Arkib Berita Iklaneka Hubung Kami Masuk Keluar

     Create an account     
Terbaru...   Ceramah PGU - Cikgu Normala Sudirman    Peperiksaan Utama: Jangan Serahkan Kepada Sekolah    Sebangang - bangang Mahkluk yang lebih Bangang daripada Baboon    Matangkah Universiti Jika Anggap Mahasiswa Tidak Matang?    Pakatan Rakyat,Goodbye Putrajaya.?    Najib sekalipun calon, PAS tetap lawan-Presiden PAS    Siapa pun calon Umno, PAS tetap lawan- Nik Aziz    Rahimi Jadi 'C4' Untuk Ranapkan Anwar Selepas Saiful Gagal    Wanita Pertama Negara Maju Tidak Mahu Terbabit Dengan Program Rosmah    PADAN MUKA: Hari ni baru lah mangkuk ni nampak langit tu Tinggi  
Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · coppermine
    · Downloads
    · FAQ
    · Forums
    · iklan
    · Journal
    · Kes Bunuh Sosilawati
    · NukeSentinel
    · PHP-Nuke Tools
    · Private Messages
    · Recommend Us
    · Search
    · Shout Box
    · Statistics
    · Stories Archive
    · Surveys
    · Top 10
    · Topics
    · Video Stream
    · Web Links

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Advertising/Iklan

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Dapat Portal Terbuka

Baik untuk kesihatan lelaki dan wanita

Koleksi Ceramah & Kuliah

Coklat Minda berkesan untuk peningkatan daya intelek..

teknik termudah untuk FAHAMI 'big picture' Al-Quran & HAFAZ surah idaman SEKALIGUS

Hanya serendah RM30 anda mampu memperolehi RM 11,000

Menjual Pelan -Pelan Rumah secara Online

- DAPATKAN IKLAN BERPATUTAN DENGAN KAMI
Berita Akhbar Hari Ini..

Berita-berita daripada akhbar tempatan hari ini untuk paparan anda melalui TKO Online.

• Polis mula siasat kes Rahimi
• 2 nelayan lemas, 4 hilang bot dirempuh kapal
• Penjanaan ekonomi digital
• Malaysia model masyarakat majmuk - Mufti Syria
• Bajet vokasional mungkin naik
• Air: Selangor tidak bersimpati kebajikan rakyat
• Majlis Raja-Raja perlu nyatakan pendirian
• Jauhi penggadai bangsa – Sultan Sharafuddin
• Bekalan air bersih: Kelantan terus ketinggalan
• Harga tenusu dijangka naik
• Malaysia ditawar tuan rumah persidangan antarabangsa ITU
• JLKN tumpu perkasa 500,000 bekas pelatih
• Kerajaan sedia rumah perlindungan gadis hamil luar nikah sejak 1975
• KPDNKK, SKMM kerjasama banteras muat turun percuma
• Kilang mi diarah tutup 2 minggu
• Pertandingan Seni Jawi Nusantara
• Ajar ikut falsafah pendidikan
• ARWP di Kaherah dirasmikan
• Allahyarham Abu Bakar selamat dikebumi
• Forum antarabangsa sempena Perhimpunan Agung UMNO
• Seminar nasib akhbar Melayudi UiTM esok
• Zaid sedia tanding Presiden PKR
• Kecoh: Bukti PKR parti gengster
• Serah wang ihsan November ini
• Ku Li Pengarah Pilihan Raya dan calon serentak?
• 26,560 Orang Asli didaftar pengundi
• Tindakan boikot Utusan Malaysia tidak rasional
• Polis kawal rumah Muhamad Rahimi
• 'Ugutan perlu dipandang serius'
• PKR nafi halang Rahimi
• Zaid mampu ‘bersihkan’ PKR – Reformis
• Kajian UIAM: Populariti kerajaan Barisan Nasional meningkat
• BN perlu lebih aktif beri penerangan - Mohamed Khir
• 25 ahli Pas Baling sertai UMNO
• Nik Aziz marah tarikh bertembung sidang DUN
• Banjir di Vietnam semakin buruk
• Michelle Obama wanita paling berpengaruh
• Pengikut Qadiani jangan lagi dakwa diri Islam
• TPM Thailand letak jawatan
• Pakistan belum bersedia
• Tentera Israel malukan wanita Palestin
• Facebook sedang dikemaskini
• Doktor mangsa rogol terima Ann Politkovskaya
• Anak orang terkaya dunia akan berkahwin
• India beli senjata Rusia AS$30 bilion

* Dibuka pada paparan windows yang sama.

Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking Forum
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
User Info
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
Security Code: Security Code
Type Security Code

(Register)
Membership:
Latest: Jiwa_Tenang
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 29683

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

Cara Bagaimana Anak-anak anda  Boleh Meningkatkan Gred D ke A+

- 1 LAGI RUANG IKLAN MASIH KOSONG -

Nak mengadu artikel tentang annual dinner
Posted on Thursday, April 15 @ 16:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh SongkokPutih

Aduan @ Luahan Oleh Min

Assalamualaikum, straight to the point saya nak mengadu ye. cuba baca article ni buat sementara. dan beritahu pendapat anda. [link ]

1. tentang annual dinner ni, saya mmg tidak suka cara pemakaian mereka. ketat dan mendedahkan anggota badan.

2. juga lelaki dan perempuan terlalu social antara satu sama lain.

itu tentang mereka. tapi ini pula, tentang penulis itu. termasuk juga cara beberapa orang daripada kamu berdakwah.

1. penulis : menggunakan perkataan yang amat menyakitkan hati .

2. mengutuk tak sudah.

3. adakah fakta yang digunakan? atau mengikut hati yang sedang marah dan penuh dengan kebencian?

dan banyak lagi. saya adalah seorang manusia biasa. akan tetapi saya tahu cara berdakwah bagaimana. dan apa yang patut dan juga yang tidak patut.

saya sokong yang kamu memang benci akan apa yang kamu nampak. mmg tanggungjawab kamu sebagai hamba Allah untuk benci akan kemungkaran yang kamu saksikan dgn hati.

tapi apa yang telah penulis ini buat, adalah perkara yang lebih teruk dari berpakaian seperti dlm annual dinner.

Adakah Rasullullah akan berbuat demikian?

saling mengutuk antara manusia? bukankah kita semua bersaudara?

apakah niat penulis berikut yang sebenar untuk mengutuk?

 perkara berikut bukan hanya memburukkan keadaan tetapi wujudnya permusuhan.

dan juga adakah article itu menggunakan fakta yang sebenarnya? seperti 'hadiah' pasangan adalah bilik HOTEL? bukankah itu fitnah namanya? Jika kamu berbuat demikian hanya mahu menyedapkan ayat atau hati pembaca, Ya Allahhhhh…..

kamu tahu bukan ,dosa fitnah adalah lebih besar dari membunuh.

apa yang telah dilakukan oleh penulis berikut hanya akan mencetuskan peperangan antara saudara. seperti apa yang sedang berlaku sekarang.

Apa salahnya jika kamu banyakkan bersabar dan terus saling menasihati antara yang lain? Ada adabnya cara kita berdakwah, janganlah kamu berdakwah dgn menyakitkan hati sesame manusia.

Saya sangat tidak gemar akan cara kehidupan rakan2 saya, keluar lewat malam, terlalu social bersama lelaki, tidak menjaga aurat dan percakapan dan tiada adab. Tetapi cara saya berdakwah adalah menjaga adab saya dari perbagai perspektif dan juga menunjukkan contoh yang baik. Oleh kerana dia rakan saya, saya menasihatinya agar berubah, dan sentiasa berhati2 ketika menasihati agar tidak menyakitkan hatinya. Kadang-kala , saya tak terdaya untuk berdakwah melalui mulut, oleh itu saya berdoa untuknya setiap kali selepas sembahyang. Encik, saya tidak pernah benci mereka, walaupun saya tidak suka, namun sy bersabar dan bertahan. Allah Maha Berkuasa bukan? Dia sentiasa berada bersama kita, Dia juga tidak pernah benci akan hambanya walaupun mereka membuat perkara yang mungkar, kerana Dia amat sayang akan hambanya, Rasullullah juga, saya tidak perlu cerita, kamu tahu.

saya di sini, kerana ingin menyuarakan perasaan tidak puas hati saya dan juga perasaan yang teramat marah  terhadap kamu yang terlibat dengan perkara tersebut. Maaf jika terkasar bahasa, tetapi niat saya hanyalah untuk memberitahu kamu, berdakwahlah dgn cara yang betul. betulkan niat kamu kerana Allah dan kerana kamu sayangkan saudara kamu di Bumi ini, bukan kerana kamu benci apa yang kamu saksikan. Jika kamu tidak mahu mendengar aduan yang disertakan dengan nasihat saya ini, saya mahu kamu Tanya diri kamu sendiri, apakah alasan kamu.

janganlah ada permusuhan di antara kamu. tolonglah. sedar. 




Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada [email protected]. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. Promosi Anda Bayar RM100 Prudential BSN Takaful bagi anda lebih Setengah Juta Cover

  2. Panduan Mudah BELAJAR BAHASA ARAB oleh Pensyarah UiTM

  3. Penyelesaian HUTANG KAD KREDIT. Kurangkan Beban Pembayaran. Improve Cashflow. Jimat Interest. Baiki rekod bank

  4. QURAN DIGITAL AKEDEMI AL-QURAN TV9 KINI BOLEH DIMILIKI DISINI..Baca Al-Quran kini dimana-mana sahaja

  5. >>Rasai NIKMAT Kepuasan Sebenar Dengan Kuat,Panjang,Tegang dan Tahan Lama!! Pasti Berbaloi<<

  6. REBUT SAHAM AKHIRAT...Cara Termudah untuk fahami "BIG PICTURE" Al-Quran dan Hafaz Surah idaman sekaligus!!!!

  7. PAKEJ WEBSITE SERENDAH RM150...!!!peluang bina INCOME TERHEBAT...!!!apa RAHSIANYA..??hentikan BERFIKIR...klik je..!!!

  8. MENJUAL PELBAGAI PRODUK SPY GADJET..SPY PEN, SPY SUNGLASSES, SPY ZIPPO DAN MACAM-MACAM LAGI

  9. Max Power Controller Penjimat Minyak Terhebat Untuk Kenderaan Anda. Berkesan Dalam Masa 3 Saat Sahaja Baru!

  10. "Kursus IT, Networking, Server, Data Recovery & Virus di MYI solution. Maklumat lanjut sila lawati myi-solution.com" Baru!


 
Artikel Hari Ini

Ceramah PGU - Cikgu Normala Sudirman

Peperiksaan Utama: Jangan Serahkan Kepada Sekolah

Sebangang - bangang Mahkluk yang lebih Bangang daripada Baboon

Matangkah Universiti Jika Anggap Mahasiswa Tidak Matang?

Pakatan Rakyat,Goodbye Putrajaya.?

Najib sekalipun calon, PAS tetap lawan-Presiden PAS

Siapa pun calon Umno, PAS tetap lawan- Nik Aziz

Rahimi Jadi 'C4' Untuk Ranapkan Anwar Selepas Saiful Gagal

Wanita Pertama Negara Maju Tidak Mahu Terbabit Dengan Program Rosmah

PADAN MUKA: Hari ni baru lah mangkuk ni nampak langit tu Tinggi

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Security Code: Security Code
Type Security Code

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Aduan @ Luahan
· News by SongkokPutih


Most read story about Aduan @ Luahan:

Aksi Lucah Gila Dalam Filem Melayu

Maksiat Di UiTM Jengka Semakin Parah, Adengan Seks Luar Tabie (Gay)??

Tok Sah dok nak pulun lah Ustaz & Ustazah

Akan lahir ULAMA' jahat dari ???

Adakah Betul Dengan Bukti Ini?
Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Nak mengadu artikel tentang annual dinner" | Login/Create an Account | 5 comments | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Nak mengadu artikel tentang annual dinner (Score: 1)
by lepatputih on Thursday, April 15 @ 20:21:41 MYT
(User Info | Send a Message)

aku nmpak artikel ni cam nak memperkecilkan maksiat yg ade dlm annual diner tuh. dan cube membela pelaku maksiat dgn cuba membandingkan antara majlis tabarruj dan percampuran bebas dgn dosa fitnah "hadiah bilik hotel".

tanpa menafikan "fitnah" itu memerlukan bukti yg kukuh. penulis sepatutnya tak menyembunyikan ape yg sebenarnya berlaku disebalik tabir.ape maksud sebenar gambar yg tlh didedahkan itu. atau ckp sajer tu gambar tu super impose dan tutup kes.

 




Re: Nak mengadu artikel tentang annual dinner (Score: 1)
by hijau on Friday, April 16 @ 01:20:06 MYT
(User Info | Send a Message)

Salam...

Hambe bukan ilmuan islam, sekdr org awam ingin melontar pendapat. 

Pd perkiraan hambe, artikel sebelum ini boleh d kira beradab dlm berdakwah. Tidak d sebut nama sesiapa. Gambar muka juga d kelabukan bg menjaga maruah & identiti mrk2. Tetapi kepincangan perlakuan mrk yg d dedahkan yakni bergaul bebas, pakaian tak senonoh, tiada ciri islamik dll.

Adekah kepincangan perlakuan tersebut tak perlu d dedahkan & menjadi kesalahan dlm islam...? Kalau ianya menjadi kesalahan dlm etika dakwah, maka hambe turut memohon maaf krn menyokong artikel sblum ini.

Hya Engkau yg kami sembah & hya kpd Engkau kami mohon prtlongan.
Tunjuki kami jln yg lurus.
(iaitu) Jln Org2 yg Engkau anugerahi nikmat kpd mrk...

 




Re: Nak mengadu artikel tentang annual dinner (Score: 1)
by Wantan on Friday, April 16 @ 05:32:20 MYT
(User Info | Send a Message)

aku agak setuju ngn kau wahai songkok. kalau camni lah [email protected] nk berdakwah?nk menegor?alamat motif teguran mmg tak dapat sampai la kpd org yg nk ditegur..bahkan bdk2 yg nk ditegur tu makin benci kat si penegor style camni......korang pikir la sendiri!

aku rase yg tulis artikel tu pon 'mcm' bdk mesir gak...:-" 




Re: Nak mengadu artikel tentang annual dinner (Score: 1)
by zalee on Friday, April 16 @ 20:43:12 MYT
(User Info | Send a Message)

saya pun tak nampak ada unsur fitnah dlm artikal terdahulu

dgn bukti bergambar berkenaan.. kecuali lah gambar itu di edit..

Setelah saya baca komen2 pembelaan dari puak2 student tu...nampak sangat komen tak masuk akal atau pun komen nak menghalalkan cara...

seperti pembelaan begini.."kami masuk pintu berasingan..", "kami duduk meja berasingan lelaki dan perempuan.." tetapi yg jelasnya "kami" tu berhimpun dlm dewan yg sama dgn gaya2 yg bukan islamik.

yg tak bertudung, yg bertudung dgn seluar sendat dan skirt di luarnya..

habis tu antara "kami-kami' berkenaan tu pejam mata lah ya..tak lihat semua tu..

di mana fitnahnya gambar2 berkenaan..memang patut di sebarkan pun..kalau tak di sebarkan mungkin perkara yg lebih "seronok" dari itu kami2 itu akan buat..

jadi terimalah teguran ini dgn penuh keinsafan bukan cuba membenarkan yg salah..




Re: Nak mengadu artikel tentang annual dinner (Score: 1)
by utmanja on Sunday, April 18 @ 09:46:26 MYT
(User Info | Send a Message)

Assalamualaikum...

Melihat kepada artikel ini terpanggil saya untuk mengulas sedikit mengenai perkara ini.

Sekiranya menghadapi apa2 pertikaian maka jalan mudahnya adalah merujuk kepada kisah2 dahulu iaitu kisah2 nabi2 dan para2 rasul sejak adam as lagi.

Sejak zaman para Nabi2 dahulu kala, setiap kali di tegurnya kaum2 mereka mengenai perbuatan mereka(yang haram!) dengan apa cara sekalipun, mereka tetap akan melawan semula apa yang di sampaikan walaupun perkara itu betul.  Itulah tabiat mereka yang ingin menegakkan kesalahan mereka. Jadi janganlah jadi seperti kaum2 dahulu, sehinggakan Allah menurunkan bala kepada mereka diatas kesalahan mereka sendiri.

Dalam bab teguran ini boleh di gambarkan seperti mana kita menegur seseorang atau kanak2 yang ingin melakukan, sedang melakukan dan telah melakukan. Cara teguran ini tentulah berbeza terutamanya melibatkan halal-haram dalam islam. Sekiranya kita matang dan faham, cara teguran sudah tentu berbeza dalam semua situasi tersebut.  Kalau tiada beza marah atau teguran antara semua keadaan tersebut, ini bermakna akan menimbulkan fitnah pula cara teguran kita pada orang lain sedangkan perkara tersebut jelas2 haram dalam islam.

Teguran dalam islam adalah mengikut hukum itu sendiri, kalau  melibatkan halal haram dan boleh memberi kesan kepada masyarakat maka teguran sudah tentulah lain jadinya supaya penyakit membuka aurat seperti itu tidak di pandang mudah atau di ikuti oleh orang lain. Kita memang perlu bersabar untuk membuat teguran tetapi bukan bermakna berhenti membuat teguran terutamanya perkara halal haram. Kita perlu mendoakan untuk seseorang itu berubah tetapi bukan bermakna kita sudah mula diam tanpa teguran lagi. Perkara halal haram memang di sukai iblis dan akan memudahkan ianya berjangkit dalam masyarakat jadi teguran tentulah tidak boleh di hentikan walaupun mereka merasakan mereka tergugat atau mulai benci kepada kita.

Orang yang melakukan perkara tidak baik biasanya akan melompat marah walaupun di beritahu secara baik atau sebaliknya. Itulah penyakit orang2 tidak mahukan hukum Allah bilamana mereka menganggap hukum Allah itu adalah zalim seperti memotong tangan dll. Sedangkan itulah yang sebenarnya di kehendaki Allah. Nampak hukum seperti itu kasar dan zalim tetapi itulah benar pada Allah. Samalah jika kita menegur pada sesuatu yang halal-haram secara terang2an nampak seperti kasar tetapi itulah namanya teguran walaupun baik tetap di anggap tidak baik, di sebabkan ada pihak ketiga iblis dan syaitan yang tetap menganggu supaya menimbulkan fitnah antara kita semua.

Pada saya cukuplah,  sekiranya sudah jelas maka berubahlah, janganlah sampai kan Allah pula yang menegur dengan balaNya yang akan kena pada semua orang samada baik atau sebaliknya.

Apa2pun rujuk kembali kepada Al-Quran dan Sunnah Rasulullah saw supaya kita tidak sesat dan terus khayal dengan dunia yang palsu ini.  Jangan jadi seperti kaum dahulu bila di tegur kepada mereka, mereka tetap melawannya sehinggalah Allah menurun azab siksa yang pedih sebagai hukuman kepada mereka. Kami tidak mahu perkara ini berlaku kepada kita semua. Jadi terimalah teguran kepada perkara2 yang berkaitan halal dan haram ini. Belajarlah menerima teguran supaya kita sentiasa beriman kepada Allah dan RasulNya.

Wassalam.. 

 

 



REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
Utara Online
Siasahdaily
Pahang daily
Sabahdaily
PORTAL
Mahasiswa Kini
ar-Romli
I Luv Islam
Terjah
Perak Bersatu
Ukhwah.com
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
Zul Mamak
Bicara Pria Malaysia
Wartamaya
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Orang Klawang
Tok Pepijat
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
Lanh14
Polis Pencen
Kalam Perantau
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
DarulBayan
Politic Today
Ketua Perusuh
Blues Whereha
Lagenda Buta
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Betul Ka?
Polis Pencen
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Ekonomi Islam
Jangan Beli
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
MalayaDaily
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
Pancak Bicara
Rencana Rakyat
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
DPP Gombak
sya~reformis
Mengejar Cahaya
Hanafiah Ahmad
Sidang Online
Gelombang Hijau
Zon Bukit Beruntung
ApSeReNaPeTe
Budu2U
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
Al Brangi
Beras Melaka
al-Futhuhat
al-Kerohi
Markaz Ehsan
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
Abu Bahsyir Al Muqry
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
Cili Merah
Hati Sufi
Blog Rantau
Sekondakhati
Satu Pentafsiran
Pada Hemat Saya..
Hot Power
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
PAS Kelantan
PAS Kedah
PAS Negeri Sembilan
PAS Penang
PAS Melaka
PAS Selangor
PAS Pahang
PAS Johor
PAS N. Sembilan
PAS Perak
PAS Kedah
PAS Sabah
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
DPP Sarawak
DPP Pahang
DPP Kedah
DPP Penang
DPP Perak
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPPK Bagan Datoh
PAS Tanjung Malim
PAS Kuala Nerus
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
DPP Gombak
DPP Pertaling Jaya Sel
DPP Serdang
DPP Kuala Langat
DPP Temerloh
DPP Lembah Pantai
DPP Ladang
Pemuda Seremban
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
PAS Mengkebang
PAS DUN Jeram
Dar At-Tarbiyyah
PP Sarawak
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
PAS Caw. Shah Alam 2
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
AMK Serdang
AMK Permatang Pauh
Keadilan Bayan Baru
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
Jabatan Amal 2
Unit Amal Pahang
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
Pasti Temerloh
Pasti Az-Zahra
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Dr. Zulkifly Ahmad
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
Kembara Minda
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
Speak for Perak
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka
YB Dr. Nik Mazian
Adun Bunut Payong
Dr. Lo Lo

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Adun Sg Abong
PAS Kawasan Bakri
Pasti Kawasan Bakri
Warta Utara
SMK Lughatul Quran
Penulis Minda Rakyat
Pemuda PAS Pahang
SMI Darul Bayan
PPDC Groups
Pemuda Sang Saka
Madrasah Al Insaniyyah
PAS Miri
KL Today
Solleh AlFatimi
Amal Pahang
Dun Maharani
ANAK (ngo)
MalaysiaDigest
Minda Rakyat
CPIAsia
MerdekaReview
PAS Maran
DPP Kuantan
ANN - Alternatif News
Pemuda Kuala Krau
DPP Petaling Jaya Selatan
Budak Balun
Malaysiakini Ku
Kajian Quran
Demokrasi 93
Syabab Paka
lajnah Penerangan Paka
Kaki Kawa
Setiawangsa KL
Dairy Muslim
SharpShooter
Syabab Kapar
Hartal MSM
Aaaadoii
Dun Chini
JunduMay
Harapan Malaysia
SharpShooter
Terengganukin BlogSpot
Ikut Suka Aku
DPP Batu caves
Abu Nuha Corner
Milik Siapa Kita?
Ambuyat El-Binangkit
Bayu Gunung
Islam Return
PAS Padang Besar
Anak Sungai Derhaka
Meniti Nur12
Ustaz Nik Nasri
Laj. Penerangan Paka
PRK Manek Urai
Abu Nuha Corner
Albelurani
Ambuyat
Bayu Gunung
Abu Asy-Syaffaa\'
PAS Padang Besar
Dari Sungai Derhaka
Meniti Nur12
Al-Kundangi
DPP Kota Raja
N37 Batu Maung
Siakap Hijau
Farid Rashidi
Nedwah Pahang
mycurrentissue
Konsesi Dakwah
Ulamadaily
Muktamar PAS ke-55
Pria Malaya
Ahnafkhat-zuhud
Cakap Rakyat
BKRM
Budak2 Sukan
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
Al-Muttaqin TV
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.