Balik Semula TranungKite Online Sertai Facebook TKO RSS Feed Hantar Artikel Forum Borak Siber Semakan Akaun Jalinan Siber Topik Artikel Topik Berita Topik Artikel Arkib Berita Iklaneka Hubung Kami Masuk Keluar

     Create an account     
Terbaru...   Team Pemikir Muhyiddin Segaja Untuk Singkirkan Najib    Seminar Guru "Kasih diSemai" Daerah Baratdaya P.Pinang: Pejabat Pelaja    Panas: PKR edar muka-muka penyerang masjid    Ostad-ostad Perkasa...    Pemimpin PR Beri Tazkirah Perlu Tauliah..Pemimpin UMNO Macam mana ?    Misteri Kisah Baitulmaqdis dan Haikal Sulaiman    Kawasan Bekas MB Kedah Di Serang Kehijauan    Mahfuz: ‘Kasut dibaling nyaris terkena saya’    AMK Selangor Kesal Kelewatan PDRM Tangani Isu Keganasan    Hantaran Petunangan Paling Sepoi!  
Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · coppermine
    · Downloads
    · FAQ
    · Forums
    · iklan
    · Journal
    · NukeSentinel
    · PHP-Nuke Tools
    · Recommend Us
    · Search
    · Shout Box
    · Statistics
    · Stories Archive
    · Surveys
    · Top 10
    · Topics
    · Video Stream

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Akhbar Hari Ini..
Berita-berita daripada akhbar tempatan hari ini untuk paparan anda melalui TKO Online. [Baca boleh, percaya kena fikir dulu!]
* Dibuka pada paparan windows yang sama
Bernama
Currently there is a problem with headlines from this site
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking Forum
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
User Info
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: keturah
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 32624

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0
Ahli TKO Online
Tranungkite Online v11: Forums

www.tranungkite.net/v11 :: View topic - perempuan buang air kecil berdiri?
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Lihat MasejLihat Masej   Log inLog in 

perempuan buang air kecil berdiri?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net/v11 Forum Index -> Borak Umum atau bersahaja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tibai
Leftenan
Leftenan


Joined: Dec 30, 2009
Posts: 7717

PostPosted: Tue May 03, 2011 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

.
Nah!

Orang muslim sendiri tidak amalkan perkara sunnah!
Ggunu wrote:
agak2 la pembaharuan cam nie nak dibuat kat sini....
cina lantaklaa kesat aja..

'cina.....
.
.
'Kesat' atau bahasa jawanya 'istinja' adalah perkara sunnah. Ertinya 'cina' amalkan istinja manakala kerugian juga pada orang muslim!
.
.
Kedua..... buang air kecil adalah digalakkan. Menyimpan air kencing terlalu lama boleh memudaratkan badan. Menjaga kesihatan adalah sunnah. Dengan adanya kaedah itu itu, orang 'cina' tidak ada masalah untuk kencing. Mudarat yang sering berlaku jika kerap/lambat buang kencing ialah penyakit batu karang.

'Cina' amalkan perkara sunah!

Orang Melayu 'simpan' kencing! Apakal dijangkiti 'batu karang'........ salahkan takdir!
.
.
Aman!
.
Back to top
View user's profile
Hi-5
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Apr 25, 2011
Posts: 384

PostPosted: Tue May 03, 2011 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Tibai wrote:
.
Nah!

Orang muslim sendiri tidak amalkan perkara sunnah!
Ggunu wrote:
agak2 la pembaharuan cam nie nak dibuat kat sini....
cina lantaklaa kesat aja..

'cina.....
.
.
'Kesat' atau bahasa jawanya 'istinja' adalah perkara sunnah. Ertinya 'cina' amalkan istinja manakala kerugian juga pada orang muslim!
.
.
Kedua..... buang air kecil adalah digalakkan. Menyimpan air kencing terlalu lama boleh memudaratkan badan. Menjaga kesihatan adalah sunnah. Dengan adanya kaedah itu itu, orang 'cina' tidak ada masalah untuk kencing. Mudarat yang sering berlaku jika kerap/lambat buang kencing ialah penyakit batu karang.

'Cina' amalkan perkara sunah!

Orang Melayu 'simpan' kencing! Apakal dijangkiti 'batu karang'........ salahkan takdir!
.
.
Aman!
.


mak bapak @ agama ko ada x ajar mcm mana nak buang air kecil @ besar?..
Back to top
View user's profile
MrEmas
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 02, 2006
Posts: 1284

PostPosted: Tue May 03, 2011 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

abaikan je tibai tu

dia memang macam tu.. lain sikit..
Back to top
View user's profile
inipasaldia
Rekrut
Rekrut


Joined: Mar 22, 2010
Posts: 91

PostPosted: Tue May 03, 2011 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

Tibai wrote:
.
Nah!

Orang muslim sendiri tidak amalkan perkara sunnah!
Ggunu wrote:
agak2 la pembaharuan cam nie nak dibuat kat sini....
cina lantaklaa kesat aja..

'cina.....
.
.
'Kesat' atau bahasa jawanya 'istinja' adalah perkara sunnah. Ertinya 'cina' amalkan istinja manakala kerugian juga pada orang muslim!
.
.
Kedua..... buang air kecil adalah digalakkan. Menyimpan air kencing terlalu lama boleh memudaratkan badan. Menjaga kesihatan adalah sunnah. Dengan adanya kaedah itu itu, orang 'cina' tidak ada masalah untuk kencing. Mudarat yang sering berlaku jika kerap/lambat buang kencing ialah penyakit batu karang.

'Cina' amalkan perkara sunah!

Orang Melayu 'simpan' kencing! Apakal dijangkiti 'batu karang'........ salahkan takdir!
.
.
Aman!
.


maksud ko cina ni kencing merata2 lah yer. x pernah nmpak lak cina pompuan kencing merata2. kalau lelaki cina ada gak aku tengok, lelaki melayu lagi lah ramai. cina pompuan x kena batu karang ker sbb dioarang pun simpan kencing.

entah2 statement ko ni mmg statement kencing kot.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Tibai
Leftenan
Leftenan


Joined: Dec 30, 2009
Posts: 7717

PostPosted: Tue May 03, 2011 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

.
Kau seperti dirasuk histeria!
Hi-5 wrote:
mak bapak @ agama ko ada x ajar mcm mana nak buang air kecil @ besar?..

'mak bapak'
.
.
Nabi ada pesan, kalau maki harmun orang lain dengan membabitkan 'mak bapak'... orang lain akan balas maki hamun itu dengan 'mak bapak' juga.
.
.
.
.
Kau mahu?
.
.
.
20 minit dari sekarang!
.
Aman!
.
Back to top
View user's profile
serengas
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I


Joined: Nov 05, 2009
Posts: 3277

PostPosted: Tue May 03, 2011 2:49 pm    Post subject: Reply with quote

Tibai wrote:
.
Nah!

Orang muslim sendiri tidak amalkan perkara sunnah!
Ggunu wrote:
agak2 la pembaharuan cam nie nak dibuat kat sini....
cina lantaklaa kesat aja..

'cina.....
.
.
'Kesat' atau bahasa jawanya 'istinja' adalah perkara sunnah. Ertinya 'cina' amalkan istinja manakala kerugian juga pada orang muslim!
.
.
Kedua..... buang air kecil adalah digalakkan. Menyimpan air kencing terlalu lama boleh memudaratkan badan. Menjaga kesihatan adalah sunnah. Dengan adanya kaedah itu itu, orang 'cina' tidak ada masalah untuk kencing. Mudarat yang sering berlaku jika kerap/lambat buang kencing ialah penyakit batu karang.

'Cina' amalkan perkara sunah!

Orang Melayu 'simpan' kencing! Apakal dijangkiti 'batu karang'........ salahkan takdir!
.
.
Aman!
.


nko ni main tibai je...dah ada air kena la basuh...kalau takde air baru la bleh kesat...satu lagi pompuan kalu kencing berdiri dah sah2 kuar meleleh...lubang seakan2 nak tertutup..orang laki ada "belalai dan muncung"...sebab tu tak meleleh...bukan soal "mental block tak block'...akau rasa nko pun tak pernah tengok 'lubang' kot...sebab tu nko main tibai jer...cuba2 la tengok kejadian alam tu...kaji dan terus kaji...nko akan dapat jawapannya...
Back to top
View user's profile
Tibai
Leftenan
Leftenan


Joined: Dec 30, 2009
Posts: 7717

PostPosted: Tue May 03, 2011 2:49 pm    Post subject: Reply with quote

.
Jangan jadi buta bro!
inipasaldia wrote:
maksud ko cina ni kencing merata2 lah yer. x pernah nmpak lak cina pompuan kencing merata2. kalau lelaki cina ada gak aku tengok, lelaki melayu lagi lah ramai. cina pompuan x kena batu karang ker sbb dioarang pun simpan kencing.

entah2 statement ko ni mmg statement kencing kot.
.
Post akuk yang kau reply tu hendaklah dibaca bersama dengan tajuk thread ini.

Tajuk thread pasal 'perempuan buang air kecil berdiri?'

Kemudian komen TT pertama ialah
Quote:
macam-macam lar negara China nih.
.
.
.
Ertinya, pemerintah China mahu amalkan 'sunah'..

Ini bermaknalah, jika amalan/kemudahan ini meluas ke seluruh dunia, segala cina di dunia akan mendapat kemudahan. Sedang Orang Melayu ternganga melihat kemudahan ini.
.
.
Mata kau sakit kah, hingga tidak dapat membaca di muka 1?
.
.
Back to top
View user's profile
Tibai
Leftenan
Leftenan


Joined: Dec 30, 2009
Posts: 7717

PostPosted: Tue May 03, 2011 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

.
Ini pun satu hal!
serengas wrote:
nko ni main tibai je...dah ada air kena la basuh...kalau takde air baru la bleh kesat...satu lagi pompuan kalu kencing berdiri dah sah2 kuar meleleh...lubang seakan2 nak tertutup..orang laki ada "belalai dan muncung"...sebab tu tak meleleh...bukan soal "mental block tak block'...akau rasa nko pun tak pernah tengok 'lubang' kot...sebab tu nko main tibai jer...cuba2 la tengok kejadian alam tu...kaji dan terus kaji...nko akan dapat jawapannya...

.
Aku sudah kasi link di muka 1, kau tengoklah baik-baik.

Cara penggunaannya, dimana nak letak kelongsong tuh..bla..bla....bla.! Kalau kena gaya.. tidaklah meleleh.
.
.
Ini jenis melansang tidak memasal...... penyakit 'mental block' juga nih!
.
.
Aman!
Back to top
View user's profile
serengas
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I


Joined: Nov 05, 2009
Posts: 3277

PostPosted: Tue May 03, 2011 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Tibai wrote:
.
Ini pun satu hal!
serengas wrote:
nko ni main tibai je...dah ada air kena la basuh...kalau takde air baru la bleh kesat...satu lagi pompuan kalu kencing berdiri dah sah2 kuar meleleh...lubang seakan2 nak tertutup..orang laki ada "belalai dan muncung"...sebab tu tak meleleh...bukan soal "mental block tak block'...akau rasa nko pun tak pernah tengok 'lubang' kot...sebab tu nko main tibai jer...cuba2 la tengok kejadian alam tu...kaji dan terus kaji...nko akan dapat jawapannya...

.
Aku sudah kasi link di muka 1, kau tengoklah baik-baik.

Cara penggunaannya, dimana nak letak kelongsong tuh..bla..bla....bla.! Kalau kena gaya.. tidaklah meleleh.
.
.
Ini jenis melansang tidak memasal...... penyakit 'mental block' juga nih!
.
.
Aman!



aku rasa nko yang mental block...


pompuan ke laki ke tak boleh kencing berdiri...

bukan soal meleleh...kencing mesti duduk...syariat...


nko ni nampak mcam nak promosi kencing berdiri jer.....


bukan soal pakai alat ker wayar ke paip ker kelongsong ke...

.
.
Aman!
Back to top
View user's profile
majmay
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Dec 02, 2009
Posts: 12342

PostPosted: Tue May 03, 2011 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

MrEmas wrote:
abaikan je tibai tu

dia memang macam tu.. lain sikit..

nama pun tibai..bantai jer.. Laughing Laughing
Back to top
View user's profile
inipasaldia
Rekrut
Rekrut


Joined: Mar 22, 2010
Posts: 91

PostPosted: Tue May 03, 2011 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

Tibai wrote:
.
Jangan jadi buta bro!
inipasaldia wrote:
maksud ko cina ni kencing merata2 lah yer. x pernah nmpak lak cina pompuan kencing merata2. kalau lelaki cina ada gak aku tengok, lelaki melayu lagi lah ramai. cina pompuan x kena batu karang ker sbb dioarang pun simpan kencing.

entah2 statement ko ni mmg statement kencing kot.
.
Post akuk yang kau reply tu hendaklah dibaca bersama dengan tajuk thread ini.

Tajuk thread pasal 'perempuan buang air kecil berdiri?'

Kemudian komen TT pertama ialah
Quote:
macam-macam lar negara China nih.
.
.
.
Ertinya, pemerintah China mahu amalkan 'sunah'..

Ini bermaknalah, jika amalan/kemudahan ini meluas ke seluruh dunia, segala cina di dunia akan mendapat kemudahan. Sedang Orang Melayu ternganga melihat kemudahan ini.
.
.
Mata kau sakit kah, hingga tidak dapat membaca di muka 1?
.
.


ini ker yg muka 1 :
praktikal ker? adeh..macam-macam lar negara China nih. praktikal ker tempat buang air kecil berdiri untuk wanita? takkan la sebab nak save penggunaan air sanggup layan wanita sampai macam tu? dah tu, buat untuk budak university plak tuh. hmm.. ")

ini yg muka 2 kan :
Kedua..... buang air kecil adalah digalakkan. Menyimpan air kencing terlalu lama boleh memudaratkan badan. Menjaga kesihatan adalah sunnah. Dengan adanya kaedah itu itu, orang 'cina' tidak ada masalah untuk kencing. Mudarat yang sering berlaku jika kerap/lambat buang kencing ialah penyakit batu karang.

'Cina' amalkan perkara sunah!

ini mungkin muka 3 kot :
Ertinya, pemerintah China mahu amalkan 'sunah'..

Ini bermaknalah, jika amalan/kemudahan ini meluas ke seluruh dunia, segala cina di dunia akan mendapat kemudahan. Sedang Orang Melayu ternganga melihat kemudahan ini.


amalan sunnah cina :
mengamalkan perkara sunnah dengan beristinja dan mengamalkan perkara sunnah dengan tidak menahan kencing untuk elakkan penyakit. tajuk nih pasal basuh kencing dgn beristinja @ jgn tahan kencing @ kencing berdiri.

mata aku sakit kot....
Back to top
View user's profile Visit poster's website
asakura
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jun 10, 2008
Posts: 567
Location: Bumi Allah

PostPosted: Tue May 03, 2011 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

mangkuk hayun betoi. aku dh la lapaq, baru nk makan nasik.

tapi, perangai bertinggung atas mangkuk tandas duduk ni ramai org dok buat. mmber2 aku yg lupa kunci pintu tandas pn, bila terkantoi aku tolak pintu tandas, nmpak aksi2 bertinggung atas mangkuk tandas.

Tibai wrote:
.
.
....dulu kecoh gak gambar nih...


.
....gara-gara memanjat MANGKUK tandas!


MANGKUK tandas jenis 'duduk'..... tapi nak dipanjat juga!
.
.
Back to top
View user's profile
Tibai
Leftenan
Leftenan


Joined: Dec 30, 2009
Posts: 7717

PostPosted: Tue May 03, 2011 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

.
Ko ni pun turut sasau!
serengas wrote:
aku rasa nko yang mental block...
pompuan ke laki ke tak boleh kencing berdiri...
bukan soal meleleh...kencing mesti duduk...syariat...
nko ni nampak mcam nak promosi kencing berdiri jer.....
bukan soal pakai alat ker wayar ke paip ker kelongsong ke...

.
Syariat terpakai mengikut lokasi.

Mangkuk tandas jenis berdiri nih, tidak langgar apa-apa syariat.

Syariat ajar apa?

Cara kencing kah atau bersuci?
.
.
Aman!
.
Back to top
View user's profile
Tibai
Leftenan
Leftenan


Joined: Dec 30, 2009
Posts: 7717

PostPosted: Tue May 03, 2011 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

.
Pasal kencing pun gaduh!
.
Tidak pandai guna kaedah yang asing..... mula jadi sasau!
.
.
Dulu, apakala diperkenalkan tandas duduk................ orang Melayu yang mula-mula bantah!
.
.
Orang asing selamba jer.

La nih.......... banyak rumah orang Melayu yang guna benda nih!. Okey jer.
.
.
.
Ini semua berpunca dari........ TIDAK PERNAH MENCUBA!
.
.
.
Aman!
.
Back to top
View user's profile
-kamalbilis-
Amaran Pertama
Amaran Pertama


Joined: Oct 10, 2010
Posts: 4074
Location: ambik 3 butir korok, asapkan kemenyan, nyalakan colok, kot2 keluar nombor ekor

PostPosted: Tue May 03, 2011 3:48 pm    Post subject: Reply with quote

masalah adat & budaya je ni...
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net/v11 Forum Index -> Borak Umum atau bersahaja All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 2 of 7

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©

BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman M@rhean
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.