Balik Semula Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Berita Terkini MH370 : Yang Ditunggu-Tunggu Akhir Muncul Juga    Anwar: Ya, saya akan ke penjara lagi    Ahli DAP diminta tidak komen isu calon PRK Bukit Gelugor    Khutbah khas: Keadilan Islam Dalam Percukaian    Lawatan Obama ke Asia: Harapan dan implikasi    Hudud: Umno tolak, Gerakan ugut saman    Kuala Lumpur dikawal ketat ketika Obama datang berkunjung    Najib digesa beritahu Obama tak terima TPPA    Kedatangan Obama Bukan Kebanggaan Tapi Suatu Malapetaka.    Isu Selesai, Wardina Minta Maaf Pada Ustaz Don Daniyal  
Iklan Kiri

Produk Untuk Suami

Rawatan Dadah Secara Islam


Natural Energy Enchancer

PRODUK SUAMI ISTERI TERMURAH

Super Baja Super Hasil

Biofactor 9

Baik Untuk lelaki

Al Quran Digital Read Quran

program buat duit dengan prepaid

DOUBLE STEM CELL berupaya mengatasi, merawat serta mencegah masalah & penyakit

Baik untuk Lelaki atau suami

Baik untuk Lelaki atau suami

Sumbangan untuk akhirat

Krim Haura Kembalikan Kelakianmu

http://www.biovco.com/fb.php?id=bio&ref=tko

DAPATKAN IKLAN BERPATUTAN DENGAN KAMI -- KLIK DI SINI
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
Pembaca Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: yusmarmka
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 33349

People Online:
Visitors: 0
Members: 31
Total: 31

Online Now:
01 : boloqaroq
02 : AzmanAtan
03 : asfaridh68
04 : voice
05 : viva96
06 : ssecca
07 : Sarip
08 : sauhkarat
09 : go2syam
10: qashwaa
11: kebaikan
12: rocketmaya
13: miharludba
14: ibnurahim
15: cerminusia
16: smart
17: Tok_Batin
18: abu_sirr
19: sumbaq
20: ducktape
21: mat_saleh
22: kaywhy
23: HishamAhmad
24: MelayuMerapu
25: observer
26: factor9
27: abuadil_alkaff
28: terunesepi
29: Namatimangan08
30: NovemberRain
31: mr_zaxx
Statistik Pembaca
We received

259888936
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

268127

· Semalam

334134


Purata Hits
· Sejam

16,019

· Sehari

237,125

· Sebulan

7,219,137

· Setahun

86,629,645


Server Masa Server
· Masa

21:11:55

· Tarikh

24 Apr 2014

· Zon

+0800

TranungKite Online (TKO): Forum

www.tranungkite.net :: View topic - Di manakah tempat Berubat Resdung di Terengganu
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Di manakah tempat Berubat Resdung di Terengganu
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Wanita & Kekeluargaan
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bleach9555
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: Dec 22, 2010
Posts: 1748

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 10:47 am    Post subject: Di manakah tempat Berubat Resdung di Terengganu Reply with quote

Salam geng2..

Ada rakan opis tanya, kat mane di Kuala Terengganu ada orang boleh rawat resdung2 nim??

Kalau boleh yang tradisional....


terima kasih Smile
Back to top
View user's profile Send private message
petehkaki
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Nov 22, 2008
Posts: 1218
Location: Wealth is measure by how much debts you own

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 11:38 am    Post subject: Reply with quote

ada sesiapa boleh tolong...

boloqaroq ker, ayeitam ker..
Back to top
View user's profile Send private message
bleach9555
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: Dec 22, 2010
Posts: 1748

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

sape2 yang tahu boleh tolong kabo ke ambe deh Smile
Back to top
View user's profile Send private message
BULAN
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 31, 2005
Posts: 3002

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

Hang mai penang....mai ayahbulan cucuh muka hang biaq mengelupuq resdung tu... Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
bleach9555
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: Dec 22, 2010
Posts: 1748

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 4:12 pm    Post subject: Reply with quote

BULAN wrote:
Hang mai penang....mai ayahbulan cucuh muka hang biaq mengelupuq resdung tu... Evil or Very Mad


bukan aku lah Bulan oitt, budak opis aku tanya...

aku mane tahu, aku tkdop resdung.. ada rebng buluh je Smile
Back to top
View user's profile Send private message
PUTIQ
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: Sep 27, 2006
Posts: 1848

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Pengalaman aku mengidap resdung tahap gaban dah hampir 50 tahun nih.....

Specialist dah pegi, kampung dah cuba, sehingga aku tanam pokok "susun kelapa" sejenis pokok ubat macam sebijik pokok bunga cina, tapi bunganya tiada bau............

Akhirnya setakat ari ini aku akur dgn kata kata ulama........... Berpantang itu separuh drpd berubat.

Sepital dan kampung .......tak mboh juga ia baik.

Berpantang, tahan sket, tapi......mbanyak oiii yg takleh makan..... Aku sedari kecil tak berani sentuh udang dan ketam, Lately dah tua tua......tempoyak,petai ,cili padi semua dah tak leh............

Aku berpantang jumpa aje............tapi aku makan ubat yg dikatakan tak baik dimakan selalu, yakni ubat "polara x" seinggit 80 sen je satu strip,beli kat farmasi.........warna pink bujur gitu bentuk dia.............

Resdung lazimnya ada kaitan dgn asthma.....suh kawan awak jaga sikit....
Back to top
View user's profile Send private message
uncle_melly
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Aug 22, 2010
Posts: 323

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

cari lipas tanah..potong dua then sapu ke muka. nnt byk ulat keluar.

Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
BULAN
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 31, 2005
Posts: 3002

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Hangpa jangan ikut petua unkel meli tu.... Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
PUTIQ
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: Sep 27, 2006
Posts: 1848

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

uncle_melly wrote:
cari lipas tanah..potong dua then sapu ke muka. nnt byk ulat keluar.

Very Happy


Aku dah cuba berubat cara ini, Bagi aku telur ulat tu duk ada dlm badan lipas tanah tersebut sebab aku sapu kat lengan dn betis ulat tsbt ada juga menetas. Mungkin suhu badn kita itu buat telur itu menetas.
Back to top
View user's profile Send private message
matlabu
Rekrut
Rekrut


Joined: May 13, 2008
Posts: 56
Location: Broga Hill

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 11:06 pm    Post subject: Reply with quote

Saya rasa kalau tanya tempat spesifik nak rawat resdung mungkin tak ramai yang tahu. Tapi kalau diperincikan rawatan2 yang berkesan untuk resdung, mungkin ramai yang tahu di mana nak dapatkan rawatan2 tu di Terengganu.

Yang saya pernah buat ialah pertama rawatan ghurah (kalau tak silap) yang guna pancitan air rebusan akar kayu guna picagari ke dalam dua lubang hidung. Alhasilnya lendir dari rongga hidung (warna bergantung pada tahap penyakit resdung) akan keluar sehingga berhenti sendiri. Elok bawa kawan supaya ada orang gosok belakang kepala kita masa kini baring meniarap. Masa mula2 selepas pancitan memang menyeksakan.

Kedua yang saya pernah buat ialah bekam. Elok buat masa cuti panjang pasal titik2 untuk resdung adalah di sebelah hidung, pipi, bawah dagu dan antara dua kening. Nampak macam love bite pasal 'cup' yang digunakan adalah jenis saiz kecil.

Yang saya pernah dengar first hand tapi tak pernah cuba adalah dengan ambil minyak kelapa dara. Cuma dalam tempoh tertentu pada sebelah pagi hingus yang keluar adalah macam bercampur nanah. Perlu teruskan hingga hingus yang keluar di pagi hari tiada warna (iaitu warna jernih cecair saja).

Kalau sesiapa tahu tempat rawatan ghurah samada di Terengganu atau KL sila beritahu. Saya teringin nak buat lagi nak lapangkan dada masa bernafas terutama masa buat aktiviti sukan
Back to top
View user's profile Send private message
PUTIQ
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: Sep 27, 2006
Posts: 1848

PostPosted: Wed Aug 14, 2013 11:54 pm    Post subject: Reply with quote

Pokok susun kelapa yg saya sebut tu adalah ubat secara gurah (flushing) Kat kpg saya mereka yg resdung ambil akar dia, dlm seinci dua, yg besar jari kelinking dan keatas,cuci dan gesekkan dibuntut pasu bercampur sesudu air.

Air yg bercampur dgn serbuk akar tsbt dituang kehidung lalu disedut...........

Pedih dan sedikit sakit bagaikan nak terkencing. Selang beberapa saat/minit pesakit akan terbersin memanjang sehingga kering lendir yg kuar, dan kekadang keluar sedikit darah ,lazimnya dah dekat penghabisan bagi penutup episode tisu hidung mengeluarkan lendir utk membawa kuman resdung keluar.

Selepas tu, pergh,lega 3-4 hari, bernafas rasa segar,isap rokok pun sedap, bau bauan pun dapat dinikmati dgn lebih peka..............dan

Pantang salah makan, kuman dia(gamaaknya byk diudara)mula membiak balik kpd org yg alahan dan pesakit akan mudah bersiin dan gatal gatal hidung,kulit kepala,tekak,dlm telinga,pipi dsbnya semula......

Bagi ambe bahan gurah tu boleh memaccam, asal saja boleh buat pedih terbersin berlarutan sehingga kuman boleh abih kuar,itu saja

Ambe dah lama tak buat cara ini....PEDIH BENOR............

Setahu ambe,kat Trganu pun pokok itu dipanggil dgn nama susun kelapa.
Back to top
View user's profile Send private message
ayeitam
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I


Joined: Sep 13, 2010
Posts: 3815

PostPosted: Thu Aug 15, 2013 2:00 am    Post subject: Reply with quote

berubat resdung tak tau... kalau berubat seduang ada gak dengar...
lama dulu pernah gi berubat di sebelah tepoh... rasanya dah meninggal orang tua tu.. masa pergi dulu umurnya mau cecah 80 tahun...

... 20 tahun dulu...
Back to top
View user's profile Send private message
dizek
Prebet
Prebet


Joined: Sep 06, 2012
Posts: 226

PostPosted: Thu Aug 15, 2013 6:48 am    Post subject: Reply with quote

ayeitam wrote:
berubat resdung tak tau... kalau berubat seduang ada gak dengar...
lama dulu pernah gi berubat di sebelah tepoh... rasanya dah meninggal orang tua tu.. masa pergi dulu umurnya mau cecah 80 tahun...

... 20 tahun dulu...


sama la...
seduang tu loghat ganu/klate
resdung tu bahasa tanah melayu
Back to top
View user's profile Send private message
dizek
Prebet
Prebet


Joined: Sep 06, 2012
Posts: 226

PostPosted: Thu Aug 15, 2013 6:56 am    Post subject: Reply with quote

member aku penah ajak (sebab dia xdok keta) gi berubat resdung di jabi.
tepi jln besar arah ke setiu...

aku tengok la cara dia berubat, sempoi je...mula2 dia hampar daun pisang kat tanah. pastu dia asapkan sabut kat tepi....pastu dia suruh member aku tundukan kepala kearah daun pisang tu...pastu dia macam kipaskan muka kawan aku dengan kain.....dlm 2-3 minit keluar macam ulat2 halus (sebesar benang/lebih kecil) melantun-lantun atas daun pisang tu...ulat tu bila dh melantun atas tanah dh x nampak....ni cerita 10 tahun lepas....aku x tau plak member aku tu ade x lg resdung skang ni, nmpk cam elok je...
Back to top
View user's profile Send private message
greenmoon
Rekrut
Rekrut


Joined: Apr 05, 2005
Posts: 78

PostPosted: Thu Aug 15, 2013 8:02 am    Post subject: Reply with quote

PUTIQ wrote:
Pengalaman aku mengidap resdung tahap gaban dah hampir 50 tahun nih.....

Specialist dah pegi, kampung dah cuba, sehingga aku tanam pokok "susun kelapa" sejenis pokok ubat macam sebijik pokok bunga cina, tapi bunganya tiada bau............

Akhirnya setakat ari ini aku akur dgn kata kata ulama........... Berpantang itu separuh drpd berubat.

Sepital dan kampung .......tak mboh juga ia baik.

Berpantang, tahan sket, tapi......mbanyak oiii yg takleh makan..... Aku sedari kecil tak berani sentuh udang dan ketam, Lately dah tua tua......tempoyak,petai ,cili padi semua dah tak leh............

Aku berpantang jumpa aje............tapi aku makan ubat yg dikatakan tak baik dimakan selalu, yakni ubat "polara x" seinggit 80 sen je satu strip,beli kat farmasi.........warna pink bujur gitu bentuk dia.............

Resdung lazimnya ada kaitan dgn asthma.....suh kawan awak jaga sikit....



pengalaman aku lagi best... masa umur 22 tahun resdung memang teruk.. pastuh member kata kalau nak hilang resdung senang jee katanya.. tapi kene tahan la skit seminggu.. aku tanya macamana.. dia suh aku makan tomyam campur setiap hari...bantai smua udang kee sotong kee dlm tomyam tuh.. aku buat lerr... memang gile laa setiap pagi nazak aku bersin, gatal meleleh air idung..selama seminggu lama kelamaan resdung makin kurang.. walaupun skrg resdung aku tak sepnuhnya baik tapi alhamdullillah makan sotong udang tak de masalah dah...

nih petua amalan nak kurangkan resdung setiap kali semasa amik wuduk selepas kumur mulut.. sedut air dan melalui idung dan kemudian hembuskan.. jgn sedut mcm penagih dadah sedut.. pedih idung nanti..amalkan..

1 lagi kalau ubat resdung ada kat restoren hidayah tak jauh dr sabasun.. mujarab jugak...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Wanita & Kekeluargaan All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©

BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman M@rhean
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.