Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Punch-ups, profanities at MIC meeting (videos)    Mohon Giant Ampangan, Seremban tidak lagi jual arak    Tun M boleh hadir, tetapi kena ‘diam’    PASMA cuba bergerak sendiri dan menolak kerjasama dengan Unit Amal?    Nilai ringgit dan minyak jatuh: Apa Najib nak buat?    2 pangkalan tentera Syria ditawan, 200 terkorban    Sokongan Melayu: Cabaran PAS atau kecundang PRU14    Malaysia kalah 2-0 kepada Thailand dalam final pertama Piala Suzuki    Perlu bertolak ansur jika mahu Pakatan Rakyat kekal - Nasrudin    Kenapa DAP buat buat tak Faham?  
Iklan Kiri

Produk Untuk Suami

Rawatan Dadah Secara Islam


Natural Energy Enchancer

Biofactor 9

Rahsia Suami Gagah Istrei Sayang

Belajar Membaca Al Quran

Produk Keluarga Bahagia

Produk Untuk Suami Isteri

DAPATKAN IKLAN BERPATUTAN DENGAN KAMI -- KLIK DI SINI
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
Pembaca Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: yati7302
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 33359

People Online:
Visitors: 0
Members: 8
Total: 8

Online Now:
01 : Mohdnoorawang
02 : ramlisdar
03 : sat_core
04 : mrshade
05 : virosyima
06 : keri
07 : wongchai
08 : Awea
Statistik Pembaca
We received

314460649
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

59612

· Semalam

222331


Purata Hits
· Sejam

13,954

· Sehari

286,917

· Sebulan

8,735,018

· Setahun

104,820,216


Server Masa Server
· Masa

06:43:28

· Tarikh

20 Dec 2014

· Zon

+0800

Anonymous Online
TranungKite Online (TKO): Forum

www.tranungkite.net :: View topic - Jom tolong melayu
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Jom tolong melayu
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 19, 20, 21  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Luahan, Coretan & Motivasi
View previous topic :: View next topic  
Author Message
estima80
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jan 14, 2012
Posts: 415

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

sumbaq wrote:
estima80 wrote:
abanag wrote:
gunakan kelebihan zaman internet:
sebelum hantar kereta ke bengkel...rajin2 lah belek dalam internet. kalau pakai kereta estima tuu, masuk dalam forum estima..insyaallah...banyak panduan dan ilmu tentang pembaikan.
malah dalam forum2 kereta, ada dicadangkan bengkel2 terbaik.


Ada juga Mat Mat Toyota buat part time kat rumah,
dah ada pun kenalan untuk kerja2 Major Repairs ni



Very Happy Very Happy


Sebagai pengguna, kita kena bijak, jgn main serbu jer.
Ramaikan berkawan, tanya kiri kanan... anda takkan sesat



Yes,.
kena pandai ambil peluang,

Mat Mat Toyota ni buat part time .. skil kerja2 sama je macam dalam SC,
Murah la
Back to top
View user's profile Send private message
sumbaq
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Joined: Aug 15, 2013
Posts: 2698

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

estima80 wrote:
skuadpeninjau wrote:
estima80 wrote:
abanag wrote:
gunakan kelebihan zaman internet:
sebelum hantar kereta ke bengkel...rajin2 lah belek dalam internet. kalau pakai kereta estima tuu, masuk dalam forum estima..insyaallah...banyak panduan dan ilmu tentang pembaikan.
malah dalam forum2 kereta, ada dicadangkan bengkel2 terbaik.



Memang selama ini,
untuk Periodic Maintenance saya hantar ke UMW Toyota,

tapi, entah tiba2 nasib tak baik, terjadi insiden ini di luar kawalan,
terpaksa cari workshop berdekatan.

ada kenal ke mana2 woksop pakar estima?


Pakar private workshop for Estima, tak kenal lah

Tapi,

as long diaorang dari Toyota SC dah kira OK lah tu

Razz


Susah jgk nak cari pomen yg betul2 pakar bagi keta2 tertentu tapi kalau dapat pomen untuk keta jenama sama kira dh ok la
Back to top
View user's profile Send private message
estima80
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jan 14, 2012
Posts: 415

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

sumbaq wrote:
estima80 wrote:
skuadpeninjau wrote:
estima80 wrote:
abanag wrote:
gunakan kelebihan zaman internet:
sebelum hantar kereta ke bengkel...rajin2 lah belek dalam internet. kalau pakai kereta estima tuu, masuk dalam forum estima..insyaallah...banyak panduan dan ilmu tentang pembaikan.
malah dalam forum2 kereta, ada dicadangkan bengkel2 terbaik.



Memang selama ini,
untuk Periodic Maintenance saya hantar ke UMW Toyota,

tapi, entah tiba2 nasib tak baik, terjadi insiden ini di luar kawalan,
terpaksa cari workshop berdekatan.

ada kenal ke mana2 woksop pakar estima?


Pakar private workshop for Estima, tak kenal lah

Tapi,

as long diaorang dari Toyota SC dah kira OK lah tu

Razz


Susah jgk nak cari pomen yg betul2 pakar bagi keta2 tertentu tapi kalau dapat pomen untuk keta jenama sama kira dh ok la



Untuk mechanical works, sama jer

Cuma, diagnose/scanner mechine jer yang masing2 punya kelebihan

Even, sekarang, diagnose secara bluetooth ,
dah tak der plug in lagi

Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
sumbaq
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Joined: Aug 15, 2013
Posts: 2698

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

estima80 wrote:
sumbaq wrote:
estima80 wrote:
abanag wrote:
gunakan kelebihan zaman internet:
sebelum hantar kereta ke bengkel...rajin2 lah belek dalam internet. kalau pakai kereta estima tuu, masuk dalam forum estima..insyaallah...banyak panduan dan ilmu tentang pembaikan.
malah dalam forum2 kereta, ada dicadangkan bengkel2 terbaik.


Ada juga Mat Mat Toyota buat part time kat rumah,
dah ada pun kenalan untuk kerja2 Major Repairs ni



Very Happy Very Happy


Sebagai pengguna, kita kena bijak, jgn main serbu jer.
Ramaikan berkawan, tanya kiri kanan... anda takkan sesat



Yes,.
kena pandai ambil peluang,

Mat Mat Toyota ni buat part time .. skil kerja2 sama je macam dalam SC,
Murah la


Satu jer kekurangan dia iaitu dari segi masa.
mcm yg saya ckp tadi, diorang check dulu keta kita, bila confirm betul2 masalah, baru repair. Pas tu amik masa sikit gi beli spare part sebab diorang tak simpan spare part

Mmg lambat sikit tapi teliti dan puas hati...
Back to top
View user's profile Send private message
sumbaq
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Joined: Aug 15, 2013
Posts: 2698

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

estima80 wrote:
sumbaq wrote:
estima80 wrote:
skuadpeninjau wrote:
estima80 wrote:
abanag wrote:
gunakan kelebihan zaman internet:
sebelum hantar kereta ke bengkel...rajin2 lah belek dalam internet. kalau pakai kereta estima tuu, masuk dalam forum estima..insyaallah...banyak panduan dan ilmu tentang pembaikan.
malah dalam forum2 kereta, ada dicadangkan bengkel2 terbaik.



Memang selama ini,
untuk Periodic Maintenance saya hantar ke UMW Toyota,

tapi, entah tiba2 nasib tak baik, terjadi insiden ini di luar kawalan,
terpaksa cari workshop berdekatan.

ada kenal ke mana2 woksop pakar estima?


Pakar private workshop for Estima, tak kenal lah

Tapi,

as long diaorang dari Toyota SC dah kira OK lah tu

Razz


Susah jgk nak cari pomen yg betul2 pakar bagi keta2 tertentu tapi kalau dapat pomen untuk keta jenama sama kira dh ok la



Untuk mechanical works, sama jer

Cuma, diagnose/scanner mechine jer yang masing2 punya kelebihan

Even, sekarang, diagnose secara bluetooth ,
dah tak der plug in lagi

Very Happy Very Happy Very Happy


Nasib baik tak wechat Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
estima80
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jan 14, 2012
Posts: 415

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

sumbaq wrote:
estima80 wrote:
sumbaq wrote:
estima80 wrote:
skuadpeninjau wrote:
estima80 wrote:
abanag wrote:
gunakan kelebihan zaman internet:
sebelum hantar kereta ke bengkel...rajin2 lah belek dalam internet. kalau pakai kereta estima tuu, masuk dalam forum estima..insyaallah...banyak panduan dan ilmu tentang pembaikan.
malah dalam forum2 kereta, ada dicadangkan bengkel2 terbaik.



Memang selama ini,
untuk Periodic Maintenance saya hantar ke UMW Toyota,

tapi, entah tiba2 nasib tak baik, terjadi insiden ini di luar kawalan,
terpaksa cari workshop berdekatan.

ada kenal ke mana2 woksop pakar estima?


Pakar private workshop for Estima, tak kenal lah

Tapi,

as long diaorang dari Toyota SC dah kira OK lah tu

Razz


Susah jgk nak cari pomen yg betul2 pakar bagi keta2 tertentu tapi kalau dapat pomen untuk keta jenama sama kira dh ok la



Untuk mechanical works, sama jer

Cuma, diagnose/scanner mechine jer yang masing2 punya kelebihan

Even, sekarang, diagnose secara bluetooth ,
dah tak der plug in lagi

Very Happy Very Happy Very Happy


Nasib baik tak wechat Laughing



ehhh Rolling Eyes Rolling Eyes

Jangan,..

Lepas ni, scanning guna Watapss pulak

Laughing Laughing Laughing


Nak Salahkan Sape tu ??

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Namatimangan08
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I


Joined: Sep 02, 2008
Posts: 3658
Location: Dekat-dekat dengan Kajang

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

estima80 wrote:
Versatile wrote:
tanya mat workshop tu, dia tu penyokong Anwar ke tak. kalau ye, memang nasib la. melayu sokong anwar mmg takleh pakai

Laughing



Very Happy Very Happy Very Happy


Malang nya ada bendera BN kat dalam ofis dia



So verse...sila putar...Kalau tak wa anggap lu dah kena. Kena mintak maaf kat DSAI nih...
Back to top
View user's profile Send private message
sumbaq
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Joined: Aug 15, 2013
Posts: 2698

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

estima80 wrote:
sumbaq wrote:
estima80 wrote:
sumbaq wrote:
estima80 wrote:
skuadpeninjau wrote:
estima80 wrote:
abanag wrote:
gunakan kelebihan zaman internet:
sebelum hantar kereta ke bengkel...rajin2 lah belek dalam internet. kalau pakai kereta estima tuu, masuk dalam forum estima..insyaallah...banyak panduan dan ilmu tentang pembaikan.
malah dalam forum2 kereta, ada dicadangkan bengkel2 terbaik.



Memang selama ini,
untuk Periodic Maintenance saya hantar ke UMW Toyota,

tapi, entah tiba2 nasib tak baik, terjadi insiden ini di luar kawalan,
terpaksa cari workshop berdekatan.

ada kenal ke mana2 woksop pakar estima?


Pakar private workshop for Estima, tak kenal lah

Tapi,

as long diaorang dari Toyota SC dah kira OK lah tu

Razz


Susah jgk nak cari pomen yg betul2 pakar bagi keta2 tertentu tapi kalau dapat pomen untuk keta jenama sama kira dh ok la



Untuk mechanical works, sama jer

Cuma, diagnose/scanner mechine jer yang masing2 punya kelebihan

Even, sekarang, diagnose secara bluetooth ,
dah tak der plug in lagi

Very Happy Very Happy Very Happy


Nasib baik tak wechat Laughing



ehhh Rolling Eyes Rolling Eyes

Jangan,..

Lepas ni, scanning guna Watapss pulak

Laughing Laughing Laughing


Nak Salahkan Sape tu ??

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


salah sedara la, yg gi kedai telepon buat apa Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
estima80
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jan 14, 2012
Posts: 415

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

Namatimangan08 wrote:
estima80 wrote:
Versatile wrote:
tanya mat workshop tu, dia tu penyokong Anwar ke tak. kalau ye, memang nasib la. melayu sokong anwar mmg takleh pakai

Laughing



Very Happy Very Happy Very Happy


Malang nya ada bendera BN kat dalam ofis dia



So verse...sila putar...Kalau tak wa anggap lu dah kena. Kena mintak maaf kat DSAI nih...



Apa yang nak di harapkan dari Abang V si lidah bercabang ni


Razz Razz Razz


Lesap dari semalam tak singgah2 dah ke tred ni

Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
estima80
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jan 14, 2012
Posts: 415

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

sumbaq wrote:
estima80 wrote:


ehhh Rolling Eyes Rolling Eyes

Jangan,..

Lepas ni, scanning guna Watapss pulak

Laughing Laughing Laughing


Nak Salahkan Sape tu ??

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


salah sedara la, yg gi kedai telepon buat apa Laughing



Rolling Eyes Rolling Eyes Crying or Very sad Crying or Very sad Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Namatimangan08
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I


Joined: Sep 02, 2008
Posts: 3658
Location: Dekat-dekat dengan Kajang

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

estima80 wrote:
abanag wrote:
ada jugak pomen melayu yg bagus.
di seksyen 7 bangi..ada kedai assessori kereta...bumiputra. dah 2 kali saya topup gas....nampak puashati Razz Razz kerja dia mengalahkan pomen cina. teliti jugak orangnya.



OK

Kalau yang macam ni, memang patutlah kita tolong,

tapi, memang tak ramai lah yang macam ni


Worksyop tu aku hantar Wira tua aku tu...Meter temperature naik mendadak. Aku kata kat dia kesemua cooling sistem dia aku dah check..ok...So jangan nak buat kerja dua kali...Injin baru overhal..Minyak itam tak ada makan....Radiator tip top... Aku cakap kat dia kamu check temp meter aje...yang lain2 tu toksah susah2 nak check. Pomen dia kata..tak munkin salah meter...So akupun tak jadi check kat dia.. Aku pergi kat W/shp Along dekat darul sifaa bangi tu.... Confirmed...temp meter dia rosak..

Apapun worksyop Melayu S7 Bangi tu oklah. Aku tak ketegorikan pengetahuan dia tentang injin bagus.. Akan tetapi dia tahu apa yang dia buat.

Akupun selalu hantar kat situ gak. W/syop Along kat Darul-Sifaa Bangi tu aku rasa bagus gak. Cuma aku tengok asyik banyak aje kereta masuk..

Ada satu worshop Melayu kat Sg Jerluk. W/Syop Ajoi.. Mamat ni bagus gak... Kepakaran utama dia adalah kereta Naza...
Back to top
View user's profile Send private message
sumbaq
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Joined: Aug 15, 2013
Posts: 2698

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

Namatimangan08 wrote:
estima80 wrote:
abanag wrote:
ada jugak pomen melayu yg bagus.
di seksyen 7 bangi..ada kedai assessori kereta...bumiputra. dah 2 kali saya topup gas....nampak puashati Razz Razz kerja dia mengalahkan pomen cina. teliti jugak orangnya.



OK

Kalau yang macam ni, memang patutlah kita tolong,

tapi, memang tak ramai lah yang macam ni


Worksyop tu aku hantar Wira tua aku tu...Meter temperature naik mendadak. Aku kata kat dia kesemua cooling sistem dia aku dah check..ok...So jangan nak buat kerja dua kali...Injin baru overhal..Minyak itam tak ada makan....Radiator tip top... Aku cakap kat dia kamu check temp meter aje...yang lain2 tu toksah susah2 nak check. Pomen dia kata..tak munkin salah meter...So akupun tak jadi check kat dia.. Aku pergi kat W/shp Along dekat darul sifaa bangi tu.... Confirmed...temp meter dia rosak..

Apapun worksyop Melayu S7 Bangi tu oklah. Aku tak ketegorikan pengetahuan dia tentang injin bagus.. Akan tetapi dia tahu apa yang dia buat.

Akupun selalu hantar kat situ gak. W/syop Along kat Darul-Sifaa Bangi tu aku rasa bagus gak. Cuma aku tengok asyik banyak aje kereta masuk..

Ada satu worshop Melayu kat Sg Jerluk. W/Syop Ajoi.. Mamat ni bagus gak... Kepakaran utama dia adalah kereta Naza...


Dulu ada Alien Workshop, jangan masuk!! Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
estima80
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jan 14, 2012
Posts: 415

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Namatimangan08 wrote:


Worksyop tu aku hantar Wira tua aku tu...Meter temperature naik mendadak. Aku kata kat dia kesemua cooling sistem dia aku dah check..ok...So jangan nak buat kerja dua kali...Injin baru overhal..Minyak itam tak ada makan....Radiator tip top... Aku cakap kat dia kamu check temp meter aje...yang lain2 tu toksah susah2 nak check. Pomen dia kata..tak munkin salah meter...So akupun tak jadi check kat dia.. Aku pergi kat W/shp Along dekat darul sifaa bangi tu.... Confirmed...temp meter dia rosak..

Apapun worksyop Melayu S7 Bangi tu oklah. Aku tak ketegorikan pengetahuan dia tentang injin bagus.. Akan tetapi dia tahu apa yang dia buat.

Akupun selalu hantar kat situ gak. W/syop Along kat Darul-Sifaa Bangi tu aku rasa bagus gak. Cuma aku tengok asyik banyak aje kereta masuk..

Ada satu worshop Melayu kat Sg Jerluk. W/Syop Ajoi.. Mamat ni bagus gak... Kepakaran utama dia adalah kereta Naza...



Terima kasih tuan,

perlu survey juga workshop ni
Back to top
View user's profile Send private message
sumbaq
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Joined: Aug 15, 2013
Posts: 2698

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Ada satu citer bila aku nak tukar radio keta aku.
aku gi satu kedai aksesori (cina) dkt ngan rumah, saja jer survey2.
Ada satu player brand kenwood, harga dia RM350 (tak paling kurang tu).

Aku survey jer sebab aku ada kedai pilihan aku sendiri (cina gak).
Sampai masa aku gi kedai pilihan aku tu dgn berbekalkan RM350.
Mmg player tu ada kt situ, lepas nego, dia bagi kau RM280.
Aku dah save RM70 (bisik aku dalam hati).
Sambil pusing2 dalam kedai dia, aku nampak speaker (2 biji). harga dia kat kotak RM180, lepas nego dia bagi RM150.

Aku mintak RM350 untuk dua2 tuh (radio dan speaker), dia tak bagi.
Last2, aku letak duit atas meja dia, dan aku berganjak ke blkg sikit.
Pastu dis suruh budak dia pasang... hepi aku.

Pastu dia nyanyi depan aku...

Kita kawan2 tak mau lawan.



Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
estima80
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jan 14, 2012
Posts: 415

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

sumbaq wrote:
Ada satu citer bila aku nak tukar radio keta aku.
aku gi satu kedai aksesori (cina) dkt ngan rumah, saja jer survey2.
Ada satu player brand kenwood, harga dia RM350 (tak paling kurang tu).

Aku survey jer sebab aku ada kedai pilihan aku sendiri (cina gak).
Sampai masa aku gi kedai pilihan aku tu dgn berbekalkan RM350.
Mmg player tu ada kt situ, lepas nego, dia bagi kau RM280.
Aku dah save RM70 (bisik aku dalam hati).
Sambil pusing2 dalam kedai dia, aku nampak speaker (2 biji). harga dia kat kotak RM180, lepas nego dia bagi RM150.

Aku mintak RM350 untuk dua2 tuh (radio dan speaker), dia tak bagi.
Last2, aku letak duit atas meja dia, dan aku berganjak ke blkg sikit.
Pastu dis suruh budak dia pasang... hepi aku.

Pastu dia nyanyi depan aku...

Kita kawan2 tak mau lawan.



Laughing Laughing Laughing



I LIKE....


Razz Razz Razz Razz


Yang suka lawan lawan ni spesis BENGONG macam Cik Katty tu je
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Luahan, Coretan & Motivasi All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 19, 20, 21  Next
Page 16 of 21

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©

BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman M@rhean
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.