Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Isytihar negara Islam, Gerakan selar timbalan menteri    FITNAH RUU 355 Ditangguhkan berluasa    Agenda memperkasa syariah melalui RUU355 diteruskan    Respons terhadap laporan berita Malaysiakini    Bukit Aman ambil alih kes 'sogokan RM5j' Syed Saddiq    Khalid Samad Tuduh Zamihan dilindungi oleh GODFATHER    Seorang lagi adik Shafie Apdal ditahan SPRM    Ilusi pengaruh Amanah dan PPBM berakhir?    Menteri kanan Jerman syor cuti umum perayaan Islam, Ditolak Serta Merta    Himpunan Padang Timur dan fenomena kleptokrasi  
Infomation
Iklan Kiri


UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Statistik Pembaca
We received

471601219
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

31872

· Semalam

160213


Purata Hits
· Sejam

9,585

· Sehari

215,147

· Sebulan

6,550,017

· Setahun

78,600,203


Server Masa Server
· Masa

08:16:05

· Tarikh

18 Oct 2017

· Zon

+0800

Anonymous Online
TranungKite Online (TKO): Forum

www.tranungkite.net :: View topic - klu dah ada basic, pegangan. tak akan kemana..
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

klu dah ada basic, pegangan. tak akan kemana..
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Politik
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mofza
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Jul 16, 2007
Posts: 6084
Location: atas bumi Allah yg fana...

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 12:20 pm    Post subject: klu dah ada basic, pegangan. tak akan kemana.. Reply with quote

fitnah mcm mana pun...tatap akn beri sokongan pada yg benar...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mofza
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Jul 16, 2007
Posts: 6084
Location: atas bumi Allah yg fana...

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

contoh .... fitnah liwat keatas DSAI.
mereka yg ada pegangan kuat dgn islam tidak mudah utk diperdayakan, kecuali mereka yg ada kepentingan.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mofza
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Jul 16, 2007
Posts: 6084
Location: atas bumi Allah yg fana...

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

tuduhan rasuah keatas TGNA...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mofza
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Jul 16, 2007
Posts: 6084
Location: atas bumi Allah yg fana...

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

tuduhan DAP menganjurkan pesta maksiat, dan PAS. hanya mendiamkan sahaja...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
midmando
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I


Joined: May 31, 2005
Posts: 3015

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

iman, islam dan akhlak adalah penyelesaian yg remote control dijadikan Allah swt keatas umat Islam yg beriman apabila bertindakbalas kpd sebarang permasaalahan yg timbul dan ditumbulkan musuh Islam.

sensor begini tak wujud pada mushrik, munafiq, kufar...

dan Allah swt telah memberi pelan penyelesaian di dalam KitabNya dan Sunah RasulNya.

beruntunglah orang Islam yg beriman sentiasa dlm petunjuk
Back to top
View user's profile Send private message
Versatile
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Feb 28, 2009
Posts: 7199

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?
_________________
Sometimes the end is just the beginning..!
Back to top
View user's profile Send private message
pak_lang
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 4253

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

Versatile wrote:
tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?


semua tuduhan2 itu tergantung...
kenapa...kerana tiada siasatan telus dijalankan...

contohnya dlm kes Altantunya...setelah dijatuhkan hukuman pada Sirol dan Azilah, mahkamah terus istihar jgn tanya motif pembunuhan...tutup kes...kenapa jgn tanya motif pembunuhan? nak cover siapa? kenapa rekod perjalanan Altantunya hilang dari dalam rekod imigresen? siapa yg boleh padam rekod2 itu kalau tidak mereka yg berkuasa...nak cover siapa? kenapa polis2 yg dijatuhi hukuman tu dari mereka yg rapat dgn org yg dikaitkan? macam mana depa boleh dpt C4 sdgkan nak keluarkan C4 dari setor mesti dgn izin Menteri Pertahanan? sapa menteri pertahanan masa tu?

itu ini menimbulkan tanda tanya kpd masyarakat...sbb tu masyarakat terus menuduh...byk keraguan yg tertinggal...

kalau berani, siasatla secara detail...jgn ada mana2 sudut yg tertinggal spt mana siasatan ke atas Anwar dijalankan....
Back to top
View user's profile Send private message
godeigogo
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 03, 2009
Posts: 1105

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

pak_lang wrote:
Versatile wrote:
tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?


semua tuduhan2 itu tergantung...
kenapa...kerana tiada siasatan telus dijalankan...

contohnya dlm kes Altantunya...setelah dijatuhkan hukuman pada Sirol dan Azilah, mahkamah terus istihar jgn tanya motif pembunuhan...tutup kes...kenapa jgn tanya motif pembunuhan? nak cover siapa? kenapa rekod perjalanan Altantunya hilang dari dalam rekod imigresen? siapa yg boleh padam rekod2 itu kalau tidak mereka yg berkuasa...nak cover siapa? kenapa polis2 yg dijatuhi hukuman tu dari mereka yg rapat dgn org yg dikaitkan? macam mana depa boleh dpt C4 sdgkan nak keluarkan C4 dari setor mesti dgn izin Menteri Pertahanan? sapa menteri pertahanan masa tu?

itu ini menimbulkan tanda tanya kpd masyarakat...sbb tu masyarakat terus menuduh...byk keraguan yg tertinggal...

kalau berani, siasatla secara detail...jgn ada mana2 sudut yg tertinggal spt mana siasatan ke atas Anwar dijalankan....

tak dapat cai nak jawab, detail sangat... [email protected] utk kes puak be end pun tak detail mcm ni.
Back to top
View user's profile Send private message
pak_lang
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 4253

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 1:48 pm    Post subject: Reply with quote

godeigogo wrote:
pak_lang wrote:
Versatile wrote:
tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?


semua tuduhan2 itu tergantung...
kenapa...kerana tiada siasatan telus dijalankan...

contohnya dlm kes Altantunya...setelah dijatuhkan hukuman pada Sirol dan Azilah, mahkamah terus istihar jgn tanya motif pembunuhan...tutup kes...kenapa jgn tanya motif pembunuhan? nak cover siapa? kenapa rekod perjalanan Altantunya hilang dari dalam rekod imigresen? siapa yg boleh padam rekod2 itu kalau tidak mereka yg berkuasa...nak cover siapa? kenapa polis2 yg dijatuhi hukuman tu dari mereka yg rapat dgn org yg dikaitkan? macam mana depa boleh dpt C4 sdgkan nak keluarkan C4 dari setor mesti dgn izin Menteri Pertahanan? sapa menteri pertahanan masa tu?

itu ini menimbulkan tanda tanya kpd masyarakat...sbb tu masyarakat terus menuduh...byk keraguan yg tertinggal...

kalau berani, siasatla secara detail...jgn ada mana2 sudut yg tertinggal spt mana siasatan ke atas Anwar dijalankan....

tak dapat cai nak jawab, detail sangat... pendakwaraya utk kes puak be end pun tak detail mcm ni.


selagi tiada siasatan detail, sebahagan rakyat akan terus meragui...namun kita bukanlah macam mereka yg terang2 dan begitu berani serta yakin menuduh Anwar penzina...Anwar peliwat...

kita tak gitu sebab kita ada asas pegangan...takut juga dipersoalkan di akhir nanti..

Kita hanya meragui...dan terus meragui berdasarkan ruang2 ragu yang mereka masih tinggalkan...
Back to top
View user's profile Send private message
Versatile
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Feb 28, 2009
Posts: 7199

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

video anwar dengan china doll takde siasatan. anwar di cabar bawak expert sendiri. siap di cabar kejantanan untuk menyaman, langsung tarak.

for your record, tuduhan di bawah sudah di tarik balik oleh orang menuduh tu sendiri. nak siasat apa?

pak_lang wrote:
Versatile wrote:
tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?


semua tuduhan2 itu tergantung...
kenapa...kerana tiada siasatan telus dijalankan...

contohnya dlm kes Altantunya...setelah dijatuhkan hukuman pada Sirol dan Azilah, mahkamah terus istihar jgn tanya motif pembunuhan...tutup kes...kenapa jgn tanya motif pembunuhan? nak cover siapa? kenapa rekod perjalanan Altantunya hilang dari dalam rekod imigresen? siapa yg boleh padam rekod2 itu kalau tidak mereka yg berkuasa...nak cover siapa? kenapa polis2 yg dijatuhi hukuman tu dari mereka yg rapat dgn org yg dikaitkan? macam mana depa boleh dpt C4 sdgkan nak keluarkan C4 dari setor mesti dgn izin Menteri Pertahanan? sapa menteri pertahanan masa tu?

itu ini menimbulkan tanda tanya kpd masyarakat...sbb tu masyarakat terus menuduh...byk keraguan yg tertinggal...

kalau berani, siasatla secara detail...jgn ada mana2 sudut yg tertinggal spt mana siasatan ke atas Anwar dijalankan....

_________________
Sometimes the end is just the beginning..!
Back to top
View user's profile Send private message
pak_lang
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 4253

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 2:14 pm    Post subject: Reply with quote

video anwar...sepatutnya pendakwa yg bawa expert...buktikan bhw itu adalah anwar...kenapa black n white di zaman serba maju ini...itu yg meragukan...

kenapa ditarik balik? siapa yg menarik balik? ini semua meragukan hati ramai rakyat Malaysia...sdgkan bapa altantunya sana sini merayu supaya kes anaknya diadili secara adil...

ingat Vers...semuanya tergantung dan meragukan...jgn salahkan sebahagian kami yg masih kekal ragu kalau tiada siasatan terperinci...

Versatile wrote:
video anwar dengan china doll takde siasatan. anwar di cabar bawak expert sendiri. siap di cabar kejantanan untuk menyaman, langsung tarak.

for your record, tuduhan di bawah sudah di tarik balik oleh orang menuduh tu sendiri. nak siasat apa?

pak_lang wrote:
Versatile wrote:
tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?


semua tuduhan2 itu tergantung...
kenapa...kerana tiada siasatan telus dijalankan...

contohnya dlm kes Altantunya...setelah dijatuhkan hukuman pada Sirol dan Azilah, mahkamah terus istihar jgn tanya motif pembunuhan...tutup kes...kenapa jgn tanya motif pembunuhan? nak cover siapa? kenapa rekod perjalanan Altantunya hilang dari dalam rekod imigresen? siapa yg boleh padam rekod2 itu kalau tidak mereka yg berkuasa...nak cover siapa? kenapa polis2 yg dijatuhi hukuman tu dari mereka yg rapat dgn org yg dikaitkan? macam mana depa boleh dpt C4 sdgkan nak keluarkan C4 dari setor mesti dgn izin Menteri Pertahanan? sapa menteri pertahanan masa tu?

itu ini menimbulkan tanda tanya kpd masyarakat...sbb tu masyarakat terus menuduh...byk keraguan yg tertinggal...

kalau berani, siasatla secara detail...jgn ada mana2 sudut yg tertinggal spt mana siasatan ke atas Anwar dijalankan....
Back to top
View user's profile Send private message
Osman_Jailani
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: May 02, 2012
Posts: 1953
Location: Studio Jalan Ampas

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

pak_lang wrote:
godeigogo wrote:
pak_lang wrote:
Versatile wrote:
tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?


semua tuduhan2 itu tergantung...
kenapa...kerana tiada siasatan telus dijalankan...

contohnya dlm kes Altantunya...setelah dijatuhkan hukuman pada Sirol dan Azilah, mahkamah terus istihar jgn tanya motif pembunuhan...tutup kes...kenapa jgn tanya motif pembunuhan? nak cover siapa? kenapa rekod perjalanan Altantunya hilang dari dalam rekod imigresen? siapa yg boleh padam rekod2 itu kalau tidak mereka yg berkuasa...nak cover siapa? kenapa polis2 yg dijatuhi hukuman tu dari mereka yg rapat dgn org yg dikaitkan? macam mana depa boleh dpt C4 sdgkan nak keluarkan C4 dari setor mesti dgn izin Menteri Pertahanan? sapa menteri pertahanan masa tu?

itu ini menimbulkan tanda tanya kpd masyarakat...sbb tu masyarakat terus menuduh...byk keraguan yg tertinggal...

kalau berani, siasatla secara detail...jgn ada mana2 sudut yg tertinggal spt mana siasatan ke atas Anwar dijalankan....

tak dapat cai nak jawab, detail sangat... pendakwaraya utk kes puak be end pun tak detail mcm ni.


selagi tiada siasatan detail, sebahagan rakyat akan terus meragui...namun kita bukanlah macam mereka yg terang2 dan begitu berani serta yakin menuduh Anwar penzina...Anwar peliwat...

kita tak gitu sebab kita ada asas pegangan...takut juga dipersoalkan di akhir nanti..

Kita hanya meragui...dan terus meragui berdasarkan ruang2 ragu yang mereka masih tinggalkan...


dear paklang,

Faktanya, mahkamah dah jatuhkan hukuman dah buktikan yg pembunuhan tu dilakukan olah sirul dan azilah. mereka didapati tersalah memahami arahan dari Razak Baginda iaitu kekasih Altantuya yg dah xtahan diperas ugut dan gangguan ke atas keluarganya.

Razak Baginda yang merupakan orang yang mengeluarkan arahan, dibebaskan dan tidak didakwa di mahkamah apabila Peguam Negara selaku pendakwaraya enggan membuat rayuan membatalkan keputusan mahkamah.

Sirul dan Azilah kemudiannya dibebaskan oleh mahkamah rayuan dengan alasan teknikal, sekalipun mereka telah didapati bersalah membunuh Altantuya.

agaknye paklang masih tak puas ati hingga najib dan rosmah dijatuhkan hukuman seperti dakwaan nuar yg mereka terlibat..
Back to top
View user's profile Send private message
Versatile
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Feb 28, 2009
Posts: 7199

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

takdak case, tapi suruh siasat... hahaha

Laughing

Osman_Jailani wrote:
pak_lang wrote:
godeigogo wrote:
pak_lang wrote:
Versatile wrote:
tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?


semua tuduhan2 itu tergantung...
kenapa...kerana tiada siasatan telus dijalankan...

contohnya dlm kes Altantunya...setelah dijatuhkan hukuman pada Sirol dan Azilah, mahkamah terus istihar jgn tanya motif pembunuhan...tutup kes...kenapa jgn tanya motif pembunuhan? nak cover siapa? kenapa rekod perjalanan Altantunya hilang dari dalam rekod imigresen? siapa yg boleh padam rekod2 itu kalau tidak mereka yg berkuasa...nak cover siapa? kenapa polis2 yg dijatuhi hukuman tu dari mereka yg rapat dgn org yg dikaitkan? macam mana depa boleh dpt C4 sdgkan nak keluarkan C4 dari setor mesti dgn izin Menteri Pertahanan? sapa menteri pertahanan masa tu?

itu ini menimbulkan tanda tanya kpd masyarakat...sbb tu masyarakat terus menuduh...byk keraguan yg tertinggal...

kalau berani, siasatla secara detail...jgn ada mana2 sudut yg tertinggal spt mana siasatan ke atas Anwar dijalankan....

tak dapat cai nak jawab, detail sangat... pendakwaraya utk kes puak be end pun tak detail mcm ni.


selagi tiada siasatan detail, sebahagan rakyat akan terus meragui...namun kita bukanlah macam mereka yg terang2 dan begitu berani serta yakin menuduh Anwar penzina...Anwar peliwat...

kita tak gitu sebab kita ada asas pegangan...takut juga dipersoalkan di akhir nanti..

Kita hanya meragui...dan terus meragui berdasarkan ruang2 ragu yang mereka masih tinggalkan...


dear paklang,

Faktanya, mahkamah dah jatuhkan hukuman dah buktikan yg pembunuhan tu dilakukan olah sirul dan azilah. mereka didapati tersalah memahami arahan dari Razak Baginda iaitu kekasih Altantuya yg dah xtahan diperas ugut dan gangguan ke atas keluarganya.

Razak Baginda yang merupakan orang yang mengeluarkan arahan, dibebaskan dan tidak didakwa di mahkamah apabila Peguam Negara selaku pendakwaraya enggan membuat rayuan membatalkan keputusan mahkamah.

Sirul dan Azilah kemudiannya dibebaskan oleh mahkamah rayuan dengan alasan teknikal, sekalipun mereka telah didapati bersalah membunuh Altantuya.

agaknye paklang masih tak puas ati hingga najib dan rosmah dijatuhkan hukuman seperti dakwaan nuar yg mereka terlibat..

_________________
Sometimes the end is just the beginning..!
Back to top
View user's profile Send private message
pak_lang
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 4253

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

Osman_Jailani wrote:

dear paklang,

Faktanya, mahkamah dah jatuhkan hukuman dah buktikan yg pembunuhan tu dilakukan olah sirul dan azilah. mereka didapati tersalah memahami arahan dari Razak Baginda iaitu kekasih Altantuya yg dah xtahan diperas ugut dan gangguan ke atas keluarganya.

Razak Baginda yang merupakan orang yang mengeluarkan arahan, dibebaskan dan tidak didakwa di mahkamah apabila Peguam Negara selaku pendakwaraya enggan membuat rayuan membatalkan keputusan mahkamah.


sahabat ku Osman_Jai...

persoalan sekarang, kenapa pendakwaraya tak nak buat rayuan? sedangkan kes ini sgt berprofail tinggi...dunia sedang memerhati kita...kes ini melibatkan hubungan diplomatik Malaysia-Moggolia...sgt meragukan apabila sorg yg memberi arahan bunuh dilepaskan begitu saja...dan org tersebut ada kaitan rapat dgn pemimin no. 1 negara...

ini meragukan...sgt meragukan...

sekiranya rayuan dibuat, maka perbicaraan akan berlangsung panjang...ramai lagi yg akan dipanggil...dan byk lagi rahsia dan misteri yg terbongkar...itu yg kami tunggu...tapi syg pendakwaraya tidak mengambil peluang itu utk membasih segala keraguan...


Osman_Jailani wrote:

Sirul dan Azilah kemudiannya dibebaskan oleh mahkamah rayuan dengan alasan teknikal, sekalipun mereka telah didapati bersalah membunuh Altantuya.


hmmm...alasan teknikal...satu alasan yg sgt baik utk membuat sesatu keputusan...sebahagian rakyat termasuk saya masih lagi ragu...kelihatan ada udang sebalik batu dgn pembebasan ini...

apatah lagi sepanjang perbicaraan kita sebagai rakyat tidak pernah melihat wajah dua og tertuduh tersebut...

Osman_Jailani wrote:

agaknye paklang masih tak puas ati hingga najib dan rosmah dijatuhkan hukuman seperti dakwaan nuar yg mereka terlibat..


jgn tersilap sahabat ku...kami hanya ingin melihat perbicaraan yg telus...keadilan ditegakkan...kami juga mengharapkan kebenaran diperolehi...itu saja...

setakat ini banyak yg masih kekal ragu...
Back to top
View user's profile Send private message
pak_lang
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 4253

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

sapa kata tiada kes? satu dunia memerhatikan kita tau...
adakah kamu buta?

Versatile wrote:
takdak case, tapi suruh siasat... hahaha

Laughing

Osman_Jailani wrote:
pak_lang wrote:
godeigogo wrote:
pak_lang wrote:
Versatile wrote:
tuduhan membunuh rosmah najib ke atas altantunya tu macam mana? tuduhan rosmah memiliki cincin 25 juta? fitnah muhyidin habiskan masa bermain golf di dubai? ko bukak tak sumber pembangkang ko tu?


semua tuduhan2 itu tergantung...
kenapa...kerana tiada siasatan telus dijalankan...

contohnya dlm kes Altantunya...setelah dijatuhkan hukuman pada Sirol dan Azilah, mahkamah terus istihar jgn tanya motif pembunuhan...tutup kes...kenapa jgn tanya motif pembunuhan? nak cover siapa? kenapa rekod perjalanan Altantunya hilang dari dalam rekod imigresen? siapa yg boleh padam rekod2 itu kalau tidak mereka yg berkuasa...nak cover siapa? kenapa polis2 yg dijatuhi hukuman tu dari mereka yg rapat dgn org yg dikaitkan? macam mana depa boleh dpt C4 sdgkan nak keluarkan C4 dari setor mesti dgn izin Menteri Pertahanan? sapa menteri pertahanan masa tu?

itu ini menimbulkan tanda tanya kpd masyarakat...sbb tu masyarakat terus menuduh...byk keraguan yg tertinggal...

kalau berani, siasatla secara detail...jgn ada mana2 sudut yg tertinggal spt mana siasatan ke atas Anwar dijalankan....

tak dapat cai nak jawab, detail sangat... pendakwaraya utk kes puak be end pun tak detail mcm ni.


selagi tiada siasatan detail, sebahagan rakyat akan terus meragui...namun kita bukanlah macam mereka yg terang2 dan begitu berani serta yakin menuduh Anwar penzina...Anwar peliwat...

kita tak gitu sebab kita ada asas pegangan...takut juga dipersoalkan di akhir nanti..

Kita hanya meragui...dan terus meragui berdasarkan ruang2 ragu yang mereka masih tinggalkan...


dear paklang,

Faktanya, mahkamah dah jatuhkan hukuman dah buktikan yg pembunuhan tu dilakukan olah sirul dan azilah. mereka didapati tersalah memahami arahan dari Razak Baginda iaitu kekasih Altantuya yg dah xtahan diperas ugut dan gangguan ke atas keluarganya.

Razak Baginda yang merupakan orang yang mengeluarkan arahan, dibebaskan dan tidak didakwa di mahkamah apabila Peguam Negara selaku pendakwaraya enggan membuat rayuan membatalkan keputusan mahkamah.

Sirul dan Azilah kemudiannya dibebaskan oleh mahkamah rayuan dengan alasan teknikal, sekalipun mereka telah didapati bersalah membunuh Altantuya.

agaknye paklang masih tak puas ati hingga najib dan rosmah dijatuhkan hukuman seperti dakwaan nuar yg mereka terlibat..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Politik All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
Page 1 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©

BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman [email protected]
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.