Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Pemuda selesai lantik portfolio kanan sesi 2017-19    RM90 juta, Ustaz Azizan dan prinsip PAS    Muktamar PAS sebulat suara terima usul putus hubungan dengan PKR    PAS paling berintegriti dalam blok pembangkang    PAS Sedia Tawan Semula Kedah PRU 14    Muktamar Pas: DAP musuh lebih besar berbanding UMNO - Perwakilan    Memali bukti PAS tak takut lawan Umno,    30 Anggota PPBM Di Dungun Isytihar Keluar Parti    Isu Thaqif: Akhirnya Madrasah Buka Mulut    PKR, AMANAH anggap 'monyet berserban' cubaan sabotaj  
Infomation
Iklan Kiri















               
UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]/* */
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
Pembaca Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: antilebong
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 33381

People Online:
Visitors: 0
Members: 20
Total: 20

Online Now:
01 : abuadil_alkaff
02 : Jomfikir
03 : mohdnoorawang
04 : uNcLe_MeLLy
05 : Stonefaces
06 : gorbal2000
07 : Auditor
08 : cerminusia
09 : nyortua
10: mofza
11: yati7302
12: izharhalki
13: besut_pas
14: gold
15: modayu
16: Finex
17: syedopi
18: nofear
19: anjv
20: lampoyang
Statistik Pembaca
We received

455481283
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

136137

· Semalam

136748


Purata Hits
· Sejam

10,127

· Sehari

207,793

· Sebulan

6,326,129

· Setahun

75,913,547


Server Masa Server
· Masa

22:53:15

· Tarikh

30 Apr 2017

· Zon

+0800

Anonymous Online
TranungKite Online (TKO): Forum

www.tranungkite.net :: View topic - RUU355 : Masih nak back up kebodohan berpolitik ?
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

RUU355 : Masih nak back up kebodohan berpolitik ?
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Politik
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sp4n4r
Kapten
Kapten


Joined: Aug 21, 2010
Posts: 11186
Location: Jahil boleh dibaiki dengan ilmu

PostPosted: Sat Mar 18, 2017 10:40 pm    Post subject: RUU355 : Masih nak back up kebodohan berpolitik ? Reply with quote

Guna akal lah nak berpolitik pun. Jangan guna title ulama nak berpolitik. Sia-sia kalau nampak bodoh.

Sekarang, kerajaan nak usul RUU355 sendiri.

baser otak dam aji. Ke mana-mana pun menyusahkan orang bawahan ajer.
_________________
don't raise your voice, improve your argument.
Sarcasm is only way to tell the truth to the jerks.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
abu_sirr
Major Jeneral @ Forumer
Major Jeneral @ Forumer


Joined: Apr 06, 2011
Posts: 36064
Location: Bawoh langit.. ataih bomi..

PostPosted: Sat Mar 18, 2017 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

WooWW!!!!


_________________
"SINGKATNYA HIDUP INI"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Mena0L
Koperal
Koperal


Joined: Nov 22, 2006
Posts: 830

PostPosted: Sat Mar 18, 2017 10:59 pm    Post subject: Re: RUU355 : Masih nak back up kebodohan hadi berpolitik ? Reply with quote

sp4n4r wrote:
Guna akal lah nak berpolitik pun. Jangan guna title ulama nak berpolitik. Sia-sia kalau nampak bodoh.

Sekarang, kerajaan nak usul RUU355 sendiri.

baser otak dam aji. Ke mana-mana pun menyusahkan orang bawahan ajer.


Kalo Hj Hadi bodo, tak pe la ko ikutla orang lain yang lebih cerdik dari Hj Hadi. Kalo ko rasa ko lebih pandai lagi, ko sendiri la jadi calon.

Ramai lagi rasanya dalam PAN tu jenis-jenis yang CERDIK. Ko ikut la diorang. Biar je Hj Hadi tu.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
tigasuku
Sarjan
Sarjan


Joined: Dec 21, 2010
Posts: 1208

PostPosted: Sat Mar 18, 2017 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

TGHH belum kena game secara muktamad lg...masih blh berdolak dalih buah chess yg ada walau hampir mate.

Kalau sah kerajaan amik alih, dah lepas tanggungjawab PAS sebahagiannya dlm agama.

Cuma, lepas tu...apa next step catur PAS dlm politik?
Dah sah2 UMNO yg dpt manfaat drp usul tersebut. Dicanang serata alam bhw UMNO kembali martabatkan Islam. Org kata, lembu punya susu, sapi dpt nama...

Spt yg aku selalu cakap, ni semua game UMNO.
DAP tu kita dh tau, mrk mmg musuh yg nyata...tp UMNO, sendiri mau ingat la Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
alkapong
Koperal
Koperal


Joined: Jan 05, 2009
Posts: 631

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 12:23 am    Post subject: Reply with quote

tigasuku wrote:
TGHH belum kena game secara muktamad lg...masih blh berdolak dalih buah chess yg ada walau hampir mate.

Kalau sah kerajaan amik alih, dah lepas tanggungjawab PAS sebahagiannya dlm agama.

Cuma, lepas tu...apa next step catur PAS dlm politik?
Dah sah2 UMNO yg dpt manfaat drp usul tersebut. Dicanang serata alam bhw UMNO kembali martabatkan Islam. Org kata, lembu punya susu, sapi dpt nama...

Spt yg aku selalu cakap, ni semua game UMNO.
DAP tu kita dh tau, mrk mmg musuh yg nyata...tp UMNO, sendiri mau ingat la Laughing Laughing


Biarlah umno nk ckp dia yg martabatkan islam pun. Sbb yg bagi pahala tu Allah. Yg Maha Mengetahui niat baik atau jht seseorg.

Sape sangka akhirnya yg dikatakan bijak berpolitik, terpaksa mengikut kemahuan yg dikatakan bodoh berpolitik.

Teringat satu kisah perang zmn nabi...shbt nabi bunuh musuh perangnya walaupun masa nk kena bunuh tu musuhnya mengucap kalimah syahadah. Bila smpai brita ni kat nabi, nabi tnya knp bunuh dia slepas dia mengucap. Shbt tu kata musuh tu penipu...dia mngucap sebab takut kne bunuh...Nabi tnya balik...shbt tu tau ke isi hati org tu? Sama lah perumpamaan dgn umno.

Sape yg ckp pas anggap umno sahabat. Dari sejak penubuhan pas lagi, umno lah musuh no.1...tapi pas sanggup bubar jika umno laksana islam. Skrg umno nak buat ruu...Jadi memang selari la ape yg pas buat skrg dgn statement pas akan bubar jika umno laksana islam. Ke guanerr?
Back to top
View user's profile Send private message
PenaNgan_O7
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I


Joined: Jul 12, 2013
Posts: 3135
Location: Luar kawasan liputan urusan anda

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 12:24 am    Post subject: Reply with quote

Tak kisahlah sapa dpt nama...

Walaupun pindaan ruu yg menepati syariat itu bukan dari pas pun pas akan sokong...
Lebih2 lagi berasal dari pas..

Apa masalahnya..
Klu umno nak hudud tanpa pas pun pas akan sokong..
Apa masalahnya..???.

umno nak buat yg lebih baik dlm agama ...sokonglah..
Yg tak baik lawanlah..

Apa yg mu bebai sgt..
_________________
"KATAKAN TIDAK PADA TAKLID BUTA"
Back to top
View user's profile Send private message
kerisik
Rekrut
Rekrut


Joined: Oct 24, 2016
Posts: 86

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 1:45 am    Post subject: Reply with quote

yg akan kena checkmate adalah PAN dan PKR. Nak sokong RUU355 (walaupun dibawa oleh UMNO), takut DAP mengamuk, nak tolak takut hilang undi pengundi melayu islam...
Back to top
View user's profile Send private message
tigasuku
Sarjan
Sarjan


Joined: Dec 21, 2010
Posts: 1208

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 2:01 am    Post subject: Reply with quote

PenaNgan_O7 wrote:
Tak kisahlah sapa dpt nama...

Walaupun pindaan ruu yg menepati syariat itu bukan dari pas pun pas akan sokong...
Lebih2 lagi berasal dari pas..

Apa masalahnya..
Klu umno nak hudud tanpa pas pun pas akan sokong..
Apa masalahnya..???.

umno nak buat yg lebih baik dlm agama ...sokonglah..
Yg tak baik lawanlah..

Apa yg mu bebai sgt..


Memang la tak kisah sapa dpt nama.

Mcm alkapong ckp, Allah yg bg pahala.
Cuma, lepas ni apa hala tuju PAS selepas RUU dimuktamadkan?

Yg bebainya, UMNO hanya pergunakan PAS utk dpt kredit.

Mcm ni lh kalau ko tak faham sangat.
1MDB (milik kerajaan) taja imam @ org tertentu pergi haji.

Org kampung melangit puji kerajaan krn prihatin. Bila pembangkang persoal 1MDB, dorang ckp, apa salahnya benda baik. Kita sokong laaaa...dikatanya pembangkang mmg anti Islam. Macam2

Walhal, yg dipersoalkan ialah, dana 1MDB tu...selain ia milik kerajaan, hasil cukai rakyat (tanpa kira dari muslim atau kapir), tp hanya utk org2 tertentu, di samping, pengurusan dana 1MDB yg tak diaudit sedangkan dananya cukup besar.

Jd, org yg persoalkan tu pikirkan masalah negara drp korupsi...manakala, org melayu @ islam hanya cukup disuapkan dgn elemen agama...maka, semua pakat tutup mulut.

Jadi, apa yg baiknya?
Hanya sbb dia terima saranan PAS, maka UMNO baik?
Back to top
View user's profile Send private message
abu_sirr
Major Jeneral @ Forumer
Major Jeneral @ Forumer


Joined: Apr 06, 2011
Posts: 36064
Location: Bawoh langit.. ataih bomi..

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 2:44 am    Post subject: Reply with quote

tigasuku wrote:
Bila masa pulak demokrasi tak benarkan kritikan?
Orang Islam skang juga selalu hina org kapir...
Tengok dlm forum ni, bkn setakat kapir, rakan2 seagama pun kena maki.

Sorry to say...akhlak demokrasi yg jadikan kita Islam yg suka mencaci. Kalau dh org Islam sendiri terpengaruh dgn demokrasi cacian, apatah lg org kapir.

Tu sebab, islam diasuh dgn sikap sabar. Sabar tu sendiri jdkan jiwa lebih tenang. Byk perkara blh kita lakukan dgn sempurna jika jiwa dh tenang.

Apa makna sebenar Rahmatan Lil alamin..???


*

Islam itu indah namun islam juga tegas
_________________
"SINGKATNYA HIDUP INI"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
abu_sirr
Major Jeneral @ Forumer
Major Jeneral @ Forumer


Joined: Apr 06, 2011
Posts: 36064
Location: Bawoh langit.. ataih bomi..

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 3:17 am    Post subject: Reply with quote

aaiikkk!!! awai plak depa pee CIRIT...???

MAGIK!!!
_________________
"SINGKATNYA HIDUP INI"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Mena0L
Koperal
Koperal


Joined: Nov 22, 2006
Posts: 830

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 8:38 am    Post subject: Reply with quote

abu_sirr wrote:
tigasuku wrote:
Bila masa pulak demokrasi tak benarkan kritikan?
Orang Islam skang juga selalu hina org kapir...
Tengok dlm forum ni, bkn setakat kapir, rakan2 seagama pun kena maki.

Sorry to say...akhlak demokrasi yg jadikan kita Islam yg suka mencaci. Kalau dh org Islam sendiri terpengaruh dgn demokrasi cacian, apatah lg org kapir.

Tu sebab, islam diasuh dgn sikap sabar. Sabar tu sendiri jdkan jiwa lebih tenang. Byk perkara blh kita lakukan dgn sempurna jika jiwa dh tenang.

Apa makna sebenar Rahmatan Lil alamin..???


*

Islam itu indah namun islam juga tegas


Dipotong LEHEEERRR SI PENGHIANAT .. waduh waduh ... sekarang neh kita mau potong apa pada penghianat? Kita POTONG ANU nya .. bisa ngak ??? Sememangnya mereka ini si penghianat udah ngak ada KEMALUANNYA... Bisa ceramah sana sini tanpa malunya jadi penghianat.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
InfoTerkini
Sarjan
Sarjan


Joined: Jun 21, 2012
Posts: 1221

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 9:12 am    Post subject: Reply with quote

aku dah banyak kali cakap akta 355 hanya dipinjamankan kpd PAS ... PAS tak lebih tukang heboh dan tukang canang saja ... UMNO akan ambil semula apabila hasrat dan perancangan UMNO sudah terlaksana ...

strategi dan muslihat UMNO sangat superb, marvellous , fabulous n terbaik ... patut sangat dijadikan contoh dan teladan .. syabas dan tahniah UMNO, wow!

sesungguhnya di dlm dunia ini ada mereka yg bijak dan ada pula tak mereka yg tak berapa nak cedik ... so pandai2 la membawa diri .. supaya tak menjadi makanan oleh si bijak


InfoTerkini wrote:
sejak bila Pas menukar pendekatan dan mengapa?

perubahan ketara sikap Pas ini berlaku setelah kumpulan G18 tersingkir dari kepimpinan utama PAS serta pemergian TGNA .. penjelasan yg diberikan PAS tentang rasional perubahan sikap ini agak berbagai dan berbelit2 menyamai kecelaruan jawapan UMNO dlm isu wang rm2.6 bilion dlm akaun najib ..

antara jawapan popular walaunta PAS ialah UMNO kini sudah lunak terhadap islam .. bermakna dulu UMNO keras terhadap islam .. UMNO dikatakan sudah lunak terhadap islam kerana membenarkan akta355 dibaca di parlimen oleh PAS utk dipinda ..

alasan ini sangat dangkal dan keliru .. pertama, pindaan spt ini bukan perkara baru .. Mahathir telah pun memindah akta355 pada 80an utk memperkasa mahkamah syariah .. mengapa pula Mahathir terus dimusuhi, mengapa tidak diwiridkan yg Mahathir juga telah lunak terhadap islam .. mengapa harus menunggu sehingga Najib?

jawapannya kerana peminpin PAS kini mudah ditipu dan dikencing UMNO!

kedua, pindaan akta355 ini asalnya adalah cadangan kerajaan, bukan PAS .. jabatan peguam negara dan pihak berkuasa agama islam telahpun berbincang utk pinda akta ini dgn alasan sudah tak sesuai lagi .. jawatankuasa teknikal yg ditubuhkan utk membincangkan pindaan ini telah mencadangkan supaya pindaan akta itu dibawa oleh kerajaan .. tetapi apa yg berlaku kemudian akta itu telah diberi kpd PAS oleh menteri UMNO ..

ia memperlihatkan muslihat UMNO di bawah Najib sebenarnya jauh lebih busuk, jahat dan licik berbanding Mahathir .. UMNO memberi pinjam sementara akta ini kpd PAS utk melemahkan pembangkang dan menyelamatkan UMNO .. kerana jika UMNO terus saja bawa pindaan ini sebagai akta kerajaan ia tidak membawa apa2 kelebihan politik kpd UMNO .. buktinya PAS dapat saja akta ini menjadi tak tentu hala termasuk walaunta otak celaru tak habis2 memuji UMNO konon sudah lunak terhadap islam .. PH pula dilabel penentang islam sedangkan hakikat sebenarnya UMNO tidak pernah lebih baik terhadap islam berbanding PH ..

pemimpin PAS tak sedar bahawa mereka sebenarnya dipergunakan UMNO hanya sebagai tukang sorak dan tukang heboh serta menjadi agen pemecahbelah pembangkang .. UMNO akan ambil balik akta yg dipinjamkan sementara kpd PAS ini bersama faedahnya sekali ..!

jadi mengapa PAS kini percaya UMNO sudah lunak dan boleh diubah?

jawapannya kerana peminpin PAS kini mudah ditipu dan dikencing UMNO!

bukankah begitu senik?!


PAS hanya nak ubah UMNO bukan nak tukar pemerintahan
Back to top
View user's profile Send private message
gorbal2000
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: Nov 01, 2009
Posts: 1555

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 9:19 am    Post subject: Reply with quote

Kepada puak2 PAN yg otak bercelaru. Hala tuju PAS tetap sama iaitu memartabatkan Islam. Tak kiralah RUU355 tu dibawa oleh UMNU hatta PAN (kalau diizinkan oleh DAP) sekali pun, hala tuju PAS tetap sama dan tak akan berubah. Aku kira "kemana hala tuju PAS selepas bil RUU355 diambil alih oleh UMNU?" ialah satu soalan yg cukup bodoh. Jelas org yg bertanya tu cukup rendah IQnya.
Back to top
View user's profile Send private message
satekajang
Amaran
Amaran


Joined: Mar 24, 2014
Posts: 3342
Location: I love Malaysia

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 9:29 am    Post subject: Reply with quote

abu_sirr wrote:
tigasuku wrote:
Bila masa pulak demokrasi tak benarkan kritikan?
Orang Islam skang juga selalu hina org kapir...
Tengok dlm forum ni, bkn setakat kapir, rakan2 seagama pun kena maki.

Sorry to say...akhlak demokrasi yg jadikan kita Islam yg suka mencaci. Kalau dh org Islam sendiri terpengaruh dgn demokrasi cacian, apatah lg org kapir.

Tu sebab, islam diasuh dgn sikap sabar. Sabar tu sendiri jdkan jiwa lebih tenang. Byk perkara blh kita lakukan dgn sempurna jika jiwa dh tenang.

Apa makna sebenar Rahmatan Lil alamin..???


*

Islam itu indah namun islam juga tegas


Orang BODOH tidak jadi rahamatilalamin, BODOH SOMBONG cam Hadi lagi ler bukan rahmatilalamin.

Sat lagi keluaq gambaq Siti Kasim.
Back to top
View user's profile Send private message
gorbal2000
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Joined: Nov 01, 2009
Posts: 1555

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 9:45 am    Post subject: Reply with quote

So org cerdik macam LKS, LGE dan TUN M tu rahmatullillalamin ya. Emmm padan ngan gitu doh puak2 PAN ni. Orang lain semuanya bodoh, pemimpin2 PH je cerdik.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Politik All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 1 of 7

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©

BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman [email protected]
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.