Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Jangan Ajar Anak Minta Duit Raya. Ibu Ayah Tolong Bagi Perhatian    ‘Kawan lama’ harap Anwar kembali kepada Umno    Aduan Yusof Rawa Mengenai Tun Mahathir Kepada Agong    Luka Lama Anwar-Mahathir Berdarah Kembali    USD 26 Billion Setahun Untuk Biaya Murtad Di Malaysia    Serangan Pengganas Di Masjidil Haram Digagalkan    Bersatu serah pada Pakatan Harapan    Karier politik Anwar sudah tamat - Penganalisis Politik    Perutusan Khas Aidilfitri Mursyidul AM: Selamat Menyambut Aidilfitri Kepada Selu    PERUTUSAN KHAS 'IDIL FITRI DPPM | Hari Kemenangan Ummat Islam  
Infomation
Iklan Kiri















               
UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]/* */
 
 
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
Pembaca Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: antilebong
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 33381

People Online:
Visitors: 0
Members: 6
Total: 6

Online Now:
01 : pang5siber
02 : nyortua
03 : virosyima
04 : Orang_awam
05 : abuadil_alkaff
06 : bihunlaksa
Statistik Pembaca
We received

463321992
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

128238

· Semalam

138655


Purata Hits
· Sejam

9,982

· Sehari

211,370

· Sebulan

6,435,028

· Setahun

77,220,332


Server Masa Server
· Masa

21:48:07

· Tarikh

25 Jun 2017

· Zon

+0800

Anonymous Online
TranungKite Online (TKO): Forum

www.tranungkite.net :: View topic - Pengetahuan am dan military
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Pengetahuan am dan military
Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Isu Semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 9:52 am    Post subject: Pengetahuan am dan military Reply with quote

Salam, Kita sambung kat sinilah ye.... Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
boloqaroq
Leftenan
Leftenan


Joined: Dec 31, 2007
Posts: 9173
Location: Jauhilah amNO Supaya Kita Tidak Terjerumus Dalam Kebinasaan...

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 9:55 am    Post subject: Reply with quote

Tak ada kata˛ aluan atau sinopsis ke? Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
tanpanama6
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Jun 30, 2010
Posts: 421
Location: Bebaskan Bumi Palestine

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Baguih la........ bukan kat sini dulu banyak pangkat tinggi belaka kee??? laa ni banyak prebet kepten takde, staff sarjan takde major takde lt kolonel takde yang adanya prebet sampai lans koperal kot.. pastu tetiba je major general.... heheheh tabik tuan MOD....
Back to top
View user's profile Send private message
khalilah
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Dec 19, 2005
Posts: 3231
Location: Pemberley House

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 10:37 am    Post subject: Reply with quote

bila nak bukak tajuk pengetahuan am? tajuk feveret tu..ehehe
Back to top
View user's profile Send private message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:26 am    Post subject: Reply with quote

boloqaroq wrote:
Tak ada kata˛ aluan atau sinopsis ke? Rolling Eyes


Boloqaroq...nak kena ada jugak ke? ok ok.....

Selamat datang ke Thread Pengetahuan Am dan Military. Jika ada bahan2 untuk dikongsi bersama atau pun komen2 dan pertanyaan (yg topik kita tahu aje le hehehe), tuan2 dan puan2 amat dialu2kan ke sini, kita kongsi maklumat kat sini. Rasa2nya thread ni dah masuk versi ke 4. Enjoy dgn pengetahuan am yaa!!!! Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:27 am    Post subject: Reply with quote

tanpanama6 wrote:
Baguih la........ bukan kat sini dulu banyak pangkat tinggi belaka kee??? laa ni banyak prebet kepten takde, staff sarjan takde major takde lt kolonel takde yang adanya prebet sampai lans koperal kot.. pastu tetiba je major general.... heheheh tabik tuan MOD....


Hehehehe...belasah aje ler apa yg ada kat sini tuan Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:27 am    Post subject: Reply with quote

khalilah wrote:
bila nak bukak tajuk pengetahuan am? tajuk feveret tu..ehehe


Kat sini laa puan!! Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
khalilah
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Dec 19, 2005
Posts: 3231
Location: Pemberley House

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:32 am    Post subject: Reply with quote

Von_Ribbentrop wrote:
khalilah wrote:
bila nak bukak tajuk pengetahuan am? tajuk feveret tu..ehehe


Kat sini laa puan!! Laughing Laughing Laughing


ehehe nampak militari aje..tak perasan plak pengetahuan am tu.. Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
freddy17
Koperal
Koperal


Joined: Jun 07, 2008
Posts: 986
Location: biar dimana aku berada.. Allah tetap dihati

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:36 am    Post subject: Reply with quote

bro von ni waktu stp dulu mesti score pengajian am
Back to top
View user's profile Send private message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:42 am    Post subject: Reply with quote

freddy17 wrote:
bro von ni waktu stp dulu mesti score pengajian am


Mana ada bro...stp pun ttak sampai weh...skang pun keje buruh aje...janji rezeki...hehehe Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:45 am    Post subject: Reply with quote



Soviet Union


Aik? apasal tak leh masuk article ni?
Back to top
View user's profile Send private message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 11:56 am    Post subject: Reply with quote





Turki
Ni satu lagi nama besau dalam tamadun manusia. Pernah menjadi kuasa besar dunia sekitar abad ke 14 sehinggalah abad ke 18. lepas tu Turki ni jadi orang sakit eropah sampai lah kejatuhan empayar agung Uthmaniyah (Ottoman) pada 1923 dan
cebisan empayar tu adalah negara Turki pada hari ini. Dgr lagu dlm videoclip tu? Itu adalah Mehter Marsi, lagu patriotik Uthmaniyah sejak beratus tahun yg lalu dan Uthmaniyah ni laa pengasas military march band...kemudian baru negara2 barat ikut dgn unidorm yg lebih smart especially Prussia dan Austria.

Setelah empayar terdahulu iaitu Seljuk dilanggar Monggul, org2 Turki bangun balik dan membina balik negara yg kuat yg dikenali sebagai Uthmaniyah. Kemudian empayar ni berkembang bukan sahaja di kawasan Asia (Anatolia) bahkan mengjangkau sampai ke Eropah. Yg paling gemilang ialah semasa dapat menewaskam Empayar Rom Timur (Byzantine) dan seterusnya menduduki ibunegaranya iaitu Konstantinople (Istanbul). Empayar ni spread ke seluruh eropah timur.

Bahkan dah nak sampai laman Vienna (ibunegara Austro-Hungaria) naik pucat lesi omputih tu masa tu...tp mereka bernasib baik pasai Sultan Muhammad Al-Fateh meninggal dunia akibat diracun, sudahnya tentera Uthmaniyah dipanggil balik ke Islambul (Istanbul). kalo tidak, bila Vienna jatuh, Italy (termasuk Vatican) sudah tentu dlm tgn Al-Fateh sebab Italy pun mengaharapkan Austro Hungaria utk defend dia. So dipendekkan citer pada 1800an Uthmaniyah pun dah mula lemah.

Masa perang dunia pertama pada 1914, Uthmaniyah join Jerman dgn Austro-Hungaria lawan pihak berikat barat seperti Britain,Peranci dan Rusia.. Uthmaniyah ni join pasai dia ingat dia boleh dapat balaik kegemilangan kalo menang perang sebab Jerman ngan Austriai masa tu mmg cuckup kuat....tapi hujan tak sampai ke petang (betul ke peribahasa aku ni?) Mereka semua tewas dan sudahnya negeri Turki itu sendiri nyaris2 kena jajah nagn pihak berikat lepas perang dunia pertama ni berakhir.

Jadi ada sorang pegawai tinggi tentera ni iaitu Kamal Ataturk telah berjaya menghalau tentera2 asing ni dari bumi Turki, sebelum ni pun dia mmg ada nama dlm perang dunia pertama apabila dapat mengalahkan British dan Perancis dldm pertempuran Gallipolli. So masa ni kuasa Sultan pun dah ta kada dan Kamal Ataturk telh membentuk Pergerakan Turki Muda dan seterusnya penggulingan Sultan (lupa plak nama dia...rasa2nya Sultan Hamid II kut). Dan nama Uthmaniyyah tersu berkubur dan Turki telah menjadi nama baru, ibunegara telah berpindah dari Istanbul ke Ankara di tgh2 Anatolia.

So bila Kamal Atatutk berkuasa, rasa2nya ramai yg dah tau apa yg dia dah buat kat negara baru ni kan!!! so kita skip laa citer. Masa perang Dunia Kedua Turki remain neutral. Tapi masa perang dingin, Turki masuk Nato pada 1952 dan menjadi sekutu utama USA jka berdepan dg anggota Pakatan Warsaw. Malah Turki sampai skang pun masih Nato dan Turki adalah negara ketenteraan kedua terbesar selepas USA dalam Nato. Kat asia barat lak, Turki adalah negara terkuat selain Israel.

Tapi semenjak dua menjak ni, gema Islam semakin kuat di Turki, malah pihak tentera yg mendukung sekuler pun nampak gaya ada toleransi dgn pergerakan2 Islam kat sana, takdelaa lagi keras sgt macam dulu , harap2 begitulah seterusnya. Kat eropah skang (2012) ekonomi nampak teruk tp Turki ni nampaknya ada konsisten pertumbuahn dia dan Turki pun skang dah mula mencabar Israel...steady bro, bg pressure kat bintang bucu enam tuuu...

Lagi satu, banyak negara2 Islam di dunia ni pakai lambang bulan sabit dan bintang, sebenarnya lambang tu adalah lambang kerajaan Islam Uthmaniyyah yg lalu.....kerajaan kuasa besar Islam inilah yg menjadi payung atau naungan bagi negara2 Islam di dunia semas era kegemilangnya trmasuk di nusantara ini.....
Back to top
View user's profile Send private message
freddy17
Koperal
Koperal


Joined: Jun 07, 2008
Posts: 986
Location: biar dimana aku berada.. Allah tetap dihati

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

bro bolih tolong perpanjangkan lagi kisah perjuangan kamal attartuk
Back to top
View user's profile Send private message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

freddy17 wrote:
bro bolih tolong perpanjangkan lagi kisah perjuangan kamal attartuk


Lebih kurang camgini laaa....
Dia ni asal usul mmg muslim sunnah walaupun lepas2 tu ada org kata dia sub-jewish laa ,itu ini laa mentang2lah dia teruk. Masa mudanya dia ada kahwin sampai laa time dia jadi ahli pergerakan Turki muda. kahwin bukan sembarangan org, org beragama dan isterinya (lupa lak namanya) menjaga auratnya...kalo tgk gambar2nya lah.

Masa perang dunia pertama dia adalah hero empayar Uthmaniyah, dia dapat kalahkan bala tentera berikat kat Gallipolli. Kekalahan British dan perancis kat sini adalah salah satu kerugian terbesar mereka dalm sejarah perang dunia pertama. Bila perang tamat, Turki bersama Jerman dan Austro hungaria telah kalah.

Kemudian adalagi seranagan dari Greek dgn bantuan British dgn Perancis...target untuk mendapatkan Istanbul (konstantinople) kembali ke tgn Greek...dan dpt lak dipatahkan oleh Mustafa Kamal Ataturk ni...kemudian dia pegang pergerakan Turki muda dan Sultan Abd Hamid II dipaksa melepaskan takhtanya dan seterusnya Turki menjadi republic.

kemudian dia jadi ketua negara Turki...aaaa time ni laa especially tahun 30an ni benda2 ngarut Kamal ni buat...mula bab pakaian, tak leh pakai tarbus, dia kata kolot, ada yg mati pasai isu tarbus ni tau!!! kemudian lagi ngarut seperti bang dlm bahasa Turki bagai, tulisan arab ganti terus dgn rumi termasuk Quran. Masa ni kuasa2 barat dah cucuk kamal.

Nak lawan pakai senjata tak menjadi, so dia cucuk ngan benda2 cam ni laaa. Mustafa Kamal Ataturk punya jaga ideology sekuler ni dgn cara diktator. janganlah sesiapa cuba nak bangkang, hukuman keras sedia menanti...Barat telah bejaya menukarkan sebuah kuasa Islam terkuat dulu kepada sebuah negara sekuler terkuat lak...begitulah kira2nya...
Back to top
View user's profile Send private message
Von_Ribbentrop
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Jan 06, 2009
Posts: 138
Location: Car Junk

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 12:44 pm    Post subject: Reply with quote



Inilah gambar isteri Mustafa Kemal Ataturk, Puan Latifah Hanim.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Isu Semasa All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Next
Page 1 of 15

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©

BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman [email protected]
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.