Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Kesemua Enam OKT Kes Rusuhan PRU 12 Dibebaskan    Timbalan Presiden PAS Dimasukkan Ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang    Azmin akan menghadapi cabaran besar    Minyak Naik: Terima kasih Najib, kata rakyat    Minyak Naik: Hadiah BN untuk rakyat Pengkalan Kubor    Sujud syukur kerana mencipta gol, pemain muslim NFL Amerika didenda    Punca sebenar RON95 dan diesel dinaikkan!!    Nama Terpanjang, Popular Dalam Rekod JPN    Jus Betik Untuk Rawatan Pesakit Denggi    LENSA memandang dengan Mata Juling  
Iklan Kiri

Produk Untuk Suami

Rawatan Dadah Secara Islam


Natural Energy Enchancer

Super Baja Super Hasil

Biofactor 9

Rahsia Suami Gagah Istrei Sayang

Produk Puas

Produk Keluarga Bahagia

DAPATKAN IKLAN BERPATUTAN DENGAN KAMI -- KLIK DI SINI
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
Pembaca Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: reiscare
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 33357

People Online:
Visitors: 0
Members: 41
Total: 41

Online Now:
01 : katilempuk
02 : greenmoon
03 : ramlisdar
04 : habaqmai
05 : PUTIQ
06 : almulk
07 : merong
08 : kaywhy
09 : SilverSky
10: osb
11: mydoc
12: kmm
13: sober
14: coklat_epal
15: insani
16: omar
17: habibb
18: tigasuku
19: bobby
20: Mena0L
21: mrshade
22: osman_jailani
23: boloqaroq
24: abanghensem
25: the_farmer
26: guzdur8
27: ofma81
28: serban7
29: ainohikari
30: Mohdnoorawang
31: setisab
32: gharibsahrawi
33: ocean
34: midie
35: Kurt
36: versatile
37: naoki
38: melayunot
39: ducktape
40: orang_awam
41: sangkelembai20
Statistik Pembaca
We received

297840661
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

162072

· Semalam

179613


Purata Hits
· Sejam

14,498

· Sehari

271,752

· Sebulan

8,273,352

· Setahun

99,280,220


Server Masa Server
· Masa

20:27:01

· Tarikh

02 Oct 2014

· Zon

+0800

Anonymous Online
TranungKite Online (TKO): Forum

www.tranungkite.net :: View topic - kembara V12....satu pengalaman
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

kembara V12....satu pengalaman
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 46, 47, 48  Next
 
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Hobi, Kerjaya, Sukan & Rekreasi
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rangers
Prebet
Prebet


Joined: Mar 02, 2011
Posts: 203

PostPosted: Tue Jan 08, 2013 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

Seperti yg semua tau.. basikal merupakan pengangkutan utama.. dan keretapi membolehkan penumpang bawa basikal kedalam keretapi..

parking basikal dpn stesenn sentral amsterdam..


pengangkutan air jugak jadi tarikan utama.. bot utk ronda2 melalui terusan...



biar pon sempit.. ada cara bot panjang nie nak konar...




rumah bot juga agak terkenal.. siap ada bilik tandas.. dan eletrik...


Back to top
View user's profile Send private message
abanag
Major Jeneral @ Moderator
Major Jeneral @ Moderator


Joined: Mar 10, 2009
Posts: 7782
Location: DUN Kajang

PostPosted: Tue Jan 08, 2013 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

rangers wrote:
Seperti yg semua tau.. basikal merupakan pengangkutan utama.. dan keretapi membolehkan penumpang bawa basikal kedalam keretapi..

parking basikal dpn stesenn sentral amsterdam..

cuaca lagu mana?.. sejuk sangat kaa? Razz Razz
_________________
wassallam
Back to top
View user's profile Send private message
KONGKIAK
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Mar 21, 2009
Posts: 534
Location: di dalam pemikiran anda

PostPosted: Tue Jan 08, 2013 1:15 pm    Post subject: Reply with quote

rangers wrote:
Seperti yg semua tau.. basikal merupakan pengangkutan utama.. dan keretapi membolehkan penumpang bawa basikal kedalam keretapi..

parking basikal dpn stesenn sentral amsterdam..


pengangkutan air jugak jadi tarikan utama.. bot utk ronda2 melalui terusan...



biar pon sempit.. ada cara bot panjang nie nak konar...




rumah bot juga agak terkenal.. siap ada bilik tandas.. dan eletrik...



salam sahabat.....

hehehe..... Very Happy

gambar orang dalam cermin tak ambik sama ka, sahabat???

satu perkara lagi.....

di belanda, ganja adalah dibenarkan untuk penggunaan.....

di dalam kedai yang dikhaskan.....

jadi boleh dikatakan.....

jalan di sekitar bandarnya agak berbau dengan ganja.....

dan juga harus berhati - hati....

ada juga cenderahati yang diperbuat dari ganja dijual secara terbuka.....

takut nanti kita terkandas pulak di lapangan terbang malaysia disebabkan cenderahati tersebut.....

hehehe..... Very Happy
_________________

i'd rather be hated for who i am,

than loved for who i am not...... 

Back to top
View user's profile Send private message
rangers
Prebet
Prebet


Joined: Mar 02, 2011
Posts: 203

PostPosted: Tue Jan 08, 2013 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

abanag wrote:
rangers wrote:
Seperti yg semua tau.. basikal merupakan pengangkutan utama.. dan keretapi membolehkan penumpang bawa basikal kedalam keretapi..

parking basikal dpn stesenn sentral amsterdam..

cuaca lagu mana?.. sejuk sangat kaa? Razz Razz


saya pergi bulan November.. dan masa ini dah nak masuk musim sejuk.. cuaca pada siang hari sejuk.. dan mmg sedap nak berjalan atau berbasikal.. tak berpeluh.... kalau musim panas.. sy tidak pasti...
Back to top
View user's profile Send private message
noCarRoad
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Nov 28, 2008
Posts: 467
Location: dalam botol

PostPosted: Tue Jan 08, 2013 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

khalilah wrote:


mula2 saya share gambar suasana di aegina island..pulau ni, yg ada orang2 tua aje...jarang boleh nampak orang tempatan yg muda di sini..merantau semua agaknya..saya rasa kalau katilpok datang sini mmg rasa nyaman Smile



Puan

Tidak keberatan berkongsi diamanakah pulau ini dan bagaiman kesana?
Back to top
View user's profile Send private message
noCarRoad
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Nov 28, 2008
Posts: 467
Location: dalam botol

PostPosted: Tue Jan 08, 2013 4:41 pm    Post subject: Reply with quote

rangers wrote:
abanag wrote:
rangers wrote:
Seperti yg semua tau.. basikal merupakan pengangkutan utama.. dan keretapi membolehkan penumpang bawa basikal kedalam keretapi..

parking basikal dpn stesenn sentral amsterdam..

cuaca lagu mana?.. sejuk sangat kaa? Razz Razz


saya pergi bulan November.. dan masa ini dah nak masuk musim sejuk.. cuaca pada siang hari sejuk.. dan mmg sedap nak berjalan atau berbasikal.. tak berpeluh.... kalau musim panas.. sy tidak pasti...


Kami kesana lewat May hampir memasuki summer. Jika dilihat dari ranting pokok yang botak benarlah kata sdra ranger bahawa ia memasuki winter.

Saya lihat lantai ditempat meletak basikal kelihatan basah. Mungkin hujan. Jadi tidak hairanlah bila bot Holland International tertutop. Masa kami naki bot ini tempoh hari ia terbahagi pada dua bahagian tertutop dan kawasan tanpa bumbong.

Yang menarik bila masuk kebot kapten bercakap kepada kami ‘Selamat Datang’ dan Selamat Siang. Dan ketika tamat cruise dan akan meninggalkan bot kapten cakap ‘ Selamat Tinggal’. Rasanya beliau saperti burong kakak tua ...hanya hafal tiga perkataan saja. Namun kami hormati dia kerana berusaha menghafal tiga perkataan tersebut.



Note:

Musim panas siang panjang. Maghrib jam hampir 9.00 malam dan suboh jam kurang lebih 3.0 pagi.

Jadi kalau nak explore sebaiknya pada summer. Dan lagi anda tidak perlu nak bawa baju tebal-tebal. Bagi non muslim mereka hanya pakai seluar pendek saja pada waktu summer.

Tetapi kalau ada yang berhajat nak rasa salji ( duduk dalam freezer peti ais) silakan. Jangan lupa bawa beberapa ubat untuk mengelak bibir pecah dan berbagai lagi. Yang ideal bagi kita yang selalu bermandi cahaya matahari adalah musim autumn dan spring.
Back to top
View user's profile Send private message
khalilah
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Dec 19, 2005
Posts: 3227
Location: Pemberley House

PostPosted: Tue Jan 08, 2013 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

noCarRoad wrote:
khalilah wrote:


mula2 saya share gambar suasana di aegina island..pulau ni, yg ada orang2 tua aje...jarang boleh nampak orang tempatan yg muda di sini..merantau semua agaknya..saya rasa kalau katilpok datang sini mmg rasa nyaman Smile



Puan

Tidak keberatan berkongsi diamanakah pulau ini dan bagaiman kesana?


aegina island terletak di greece..antara pulau yg terdekat dengan athens..kalau tak silap saya, perjalanan 45mnt menaiki ferri..

sebaik touch down di athens international airport...kami ambik bas (mcm bas rapidkl) menuju ke pelabuhan piraeus..dari sana ambil feri ke aegina island.
Back to top
View user's profile Send private message
rangers
Prebet
Prebet


Joined: Mar 02, 2011
Posts: 203

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 9:05 am    Post subject: Reply with quote

sambungan..

sampai di Amsterdam Central saya jalan2 sorang.. since masih awal pagi.. byk kedai tak bukak.. tp sy dapat tau ada mcm pasar tani berdekatan .. so merayau2 jalan kaki dgn wife..



jalan sekitar agak bersih.. sejuk dan nyaman... suhu dalam 18C


rumah boat parking tepi terusan


pengangkutan utama.. basikal.. siap ada carrier budak kat depan.. kalau ada basikal nie kat malayasia.. sure mahal...


dah penat jalan tak jumpa tempat dituju... nama tempat tu dibagi oleh salah sorang passenger dalam flight yg mmg tinggal kat amsterdam...

nak cakap english agak susah tunjuk nama tempat aje...


akhirnya jumpa.. mcm biasa ada penghibur jalanan...


labu besor2 belaka


sayuran yg segar..





cheese.. macam2 ada






Last edited by rangers on Thu Jan 10, 2013 9:13 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
rangers
Prebet
Prebet


Joined: Mar 02, 2011
Posts: 203

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 9:11 am    Post subject: Reply with quote

rekod piring hitam lama2


bebawang bunga tulip.. murah.. tp mcm mana nk bawak balik...


pastries


nenas yg dikeringkan... sure bukan produk dari malaysia...


tiram... kalau nak makan fresh kat situ pon boleh.. perah lemon aje..


pelbagai jenis ikan..


tulip...


tetiba ada org panggil suruh ambik gambar... Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
katilempuk
Kadet
Kadet


Joined: Jun 02, 2008
Posts: 5146
Location: Terajang UMNO ke dalam tong Sampah

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 9:54 am    Post subject: Reply with quote

standard bandar omputeh.
tahap kebersihan yang tinggi lagi menciutkan, lemak dan berkrim.





standard bandar Tan sri Isa Bedul Samad. Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message
khalilah
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Dec 19, 2005
Posts: 3227
Location: Pemberley House

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 10:52 am    Post subject: Reply with quote

Alamak rangers...syoknya tgk gambar tulips tu...kalau saya mau dah *swoon* tgk tulips cantik2 byk camtu...tgk gambar salmon tu pun yum2..sini nak makan salmon kena pikir 22 3 kali dulu ehehehe...
Back to top
View user's profile Send private message
rangers
Prebet
Prebet


Joined: Mar 02, 2011
Posts: 203

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

khalilah wrote:
Alamak rangers...syoknya tgk gambar tulips tu...kalau saya mau dah *swoon* tgk tulips cantik2 byk camtu...tgk gambar salmon tu pun yum2..sini nak makan salmon kena pikir 22 3 kali dulu ehehehe...

Pn Khalilah.. isteri saya pon tergila2 kan tulip... cita2 kami nak lawat keukenhof dimana pameran tulip diadakan dari mac hingga may..

http://www.keukenhof.nl/

kalau sape2 ada pi amsterdam pada waktu tu.. pergi le lawat keukenhof...

pada 2010 tu.. isteri terpilih utk buat pameran di Geneva.. pada bulan april...dan mmg kami dah plan nak pergi keukenhof tu... kami telah beli tiket utk ke geneva dan transit di amsterdam 2-3 hari utk lawat keukenhof.. tapi letusan gunung berapi gi geneva yg menyebabkan semua penerbangan ke europe dibatalkan... sy rasa agak kecewa...nasib tiket flight dapat refund balik..

antara gambar di taman tulip keukenhof



Back to top
View user's profile Send private message
khalilah
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Dec 19, 2005
Posts: 3227
Location: Pemberley House

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

bertuah tuan rangers dan isteri dapat berjalan2 ke europe sambil kerja Smile..saya jarang2 dpt peluang jenjalan..dapat gi satu, dua negara di europe pun dah cukup happy eheheh...

mmg cantik sunggu bunga tulip kat gambar tu..tulip ni bunga berbau ke tak? lagi satu bunga yg saya suka ialah lavender..ada beli pokok lavender kat fraser's hill, kononnya nak tanam kat kl..eksyen, tak penah ada experience tanam pokok..start2 ngan pokok manja terus Laughing makin lama makin hilang daun pokok lavender tu..sedih saya tgk...pokok bunga lagi satu, pun makin layu daunnya..last2 saya hantar buat rawatan emergency i.e. hantar bawak balik kampung..bagi mak saya jaga..the next time saya balik..tgk segar bugar pokok tu...bunga lebat plak tu eheheh...
Back to top
View user's profile Send private message
gogainet
Lans Koperal
Lans Koperal


Joined: Dec 04, 2007
Posts: 512

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

Cantik kan negara omputeh......
Jauh beza ngan msia ....
Hihi..
Jgn mare..

*
Back to top
View user's profile Send private message
khalilah
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod
Leftenan Jeneral @ Ultra Mod


Joined: Dec 19, 2005
Posts: 3227
Location: Pemberley House

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

gogainet wrote:
Cantik kan negara omputeh......
Jauh beza ngan msia ....
Hihi..
Jgn mare..

*


bumi allah gogainet Smile....mana2 pun cantik..tangan manusia yg rosakkan..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.tranungkite.net Forum Index -> Hobi, Kerjaya, Sukan & Rekreasi All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 46, 47, 48  Next
Page 19 of 48

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©

BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman M@rhean
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.