Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Ezam akan bertanding di Shah Alam    Sajak: Macam Orang Gila    Betul kah PH lebih Islam dari PAS?    Antara dua setan, jangan pilih mana-mana, kata Pemuda PAS    PKR (HARAPAN) Nak Tiru UMNO memerintah dengan politik Ugut & Dendam    Kalu dah sasau tu sasaulah jugak!    Melayu susah, diikat sejak zaman Umno-Mahathir    Sandiwara Politik UMNO-BN Kelas Bawahan    Tun Serang, Pas Semakin Bersemangat    UMNO Terengganu habis Duit Dengan radio Manis FM  
Infomation
Iklan Kiri

UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Statistik Pembaca
We received

481498421
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

19209

· Semalam

162308


Purata Hits
· Sejam

9,349

· Sehari

188,306

· Sebulan

5,732,124

· Setahun

68,785,489


Server Masa Server
· Masa

03:20:07

· Tarikh

19 Jan 2018

· Zon

+0800

Anonymous Online

Tawaran Istimewa Web Hosting
- masih ada satu iklan kosong di ruang ini -

Aduan Salah Laku Ksu Kementerian Belia Dan Sukan Siri II
Posted on Wednesday, January 30 @ 16:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenjagaKuburLuahan Oleh WARGA YANG MELUAT

MENYALAHGUNAKAN KUASA DENGAN MENUBUHKAN SYARIKAT PROKSI STADIUM FIRST SDN. BHD BAGI MENJALANKAN KERJA-KERJA MENGAUT PERUNTUKKAN KBS BAGI PIHAK DIRI SENDIRI.

Stadium First Sdn Bhd yang ditubuhkan oleh Kementerian Belia dan Sukan (KBS) sebagai syarikat proksi kbs yang menguruskan segala program-program mega KHUSUSNYA HARI BELIA NEGARA SETIAP TAHUN...serta penyewaan khemah-khemah untuk semua event yang dibuat oleh KBS diketuai oleh CEO kroni Mohid iaitu Roslan Sadikon.

Roslan Sadikon ini merupakan ‘orang kanan' Mohid yang bertindak sebagai orang tengah untuk mengaut segala komisyen-komisyen event @ program besar yang melibatkan pulohan Juta Ringgit daripada KBS akan diberikan secara terus tanpa Tender Terbuka kepada Stadium First (SF)!!!!

Masih ingatkan saudara/ ri dengan bayaran RM10 juta untuk artis Hip Hop dari Korea Super Junior yang didatangkan khas untuk Himpunan Hari Belia Negara 2011 (HBN) yang mendapat kritikan hebat oleh masayarakat belia adalah dibayar oleh SF ini. Apatah lagi perbelanjaan untuk HBN tahun 2011-2012 juga adalah mencecah lebih daripada RM25 juta...banyak tu komisyen yang Mohid dapat !!!.

Oleh yang demikian bagi menyenangkan urusan komisyen dan juga duit perbelanjaan bulanan diberikan secara terus (masuk akaun) Mohid ni, Mohid telah melantik Roslan Sadikon orang yang tidak ada pengalaman pun dalam soal pengurusan event ni (yang tiba-tiba datang macam putera bunian) terus dilantik sebagai CEO SF. Sudah ada perjanjian MOU Roslan Sadikon untuk membayar Mohid setiap bulan sekiranya ada projek yang masuk ke SF!! Jadi bayangkanlah berapa komisyen yang akan dibayar secara bulanan kepada Mohid ni setiap kali SF mendapat projek daripada KBS.


Mohid juga melantik Wan Ramli Wan Daud, Setiausaha Sumber Manusia (SUB) di KBS sebagai COMPANY DIRECTOR DI STADIUM FIRST... bagaimana seorang Pegawai awam yang masih lagi berkhidmat di KBS dan menerima gaji daripada kerajaan BN dilantik sebagai Company Director yang mestinya dibayar Elaun secara bulanan daripada SF???

Maknanya Wan Ramli ni menerima gaji 2 x imbuhan setiap bulan hmm.. hebat betul yer.. dah lah di KBS memegang jawawatan PTD M54 gaji tidak kurang RM10,000.00 sebulan YANG KERJANYA ASYIK MENUKARKAN PEGAWAI-PEGAWAI YANG TIDAK SEBULU DENGAN MOHID dan di SF juga sebagai Pengarah Syarikat busuk-busuk pun mesti terima RM10,000.00 sebulan juga. Jadi RM20,000.00 sebulan. Banyak betul... hebat betul BARUA NO 1.. MOHID NI..

Meletakkan Wan Ramli di SF ni adalah perancangan rapi Mohid sebagai barua mata dan telinga beliau di Stadium First selain Wan Nor Azinah Zaniby yang baru bertukar ke PJS dekat tu dengan stadium First!! sebagai pegawai yang baru dilantik di PJS bekas Pengurus Besar Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) sebagai Barua no 2 MOhid untuk mengira berapa komisyen yang beliau akan dapat setiap bulan bulan sebagai wang belanja untuk bercuti di luar Negara dan main golf di Over Sea.. setiap bulan.!!!!...(boleh tengok lampiran yang disediakan)

SF juga telah mendapat pejabat operasinya di bangunan Stadium akuatik KBS di Bukit Jalil tanpa di kenakan apa-apa sewaan bulanan!! Dah lah projek banyak masuk!! Kos sewa pejabat pun xpayah bayar!! Bagus betul kerja Mohid!!..

2. MEMASUKKAN DUIT PERUNTUKAN KBS SEBANYAK RM5 JUTA KE DALAM AKAUN HARAM (TIDAK RASMI) MBM UNTUK KEPENTINGAN DIRI SENDIRI.

Sebagai perancangan rapi untuk mendapatkan wang lebih setiap bulan, Mohid juga telah memasukkan wang berjumlah RM5 juta ke dalam akaun haram MBM yang hanya boleh diakses oleh presiden MBM sahaja untuk diberikan kepada Mohid ikut berapa yang boootak!!!! ni nak setiap bulan.

RM5 juta itu adalah duit lebihan peruntukkan daripada Caw. Strategik dan Sosial KBS yang Pengarahnya Barua no 3 Mohid ...Engku Azmi bin Engku Basri yang kerjanya melaksanakan program politik ala-ala JASA di bawah Kementerian Penerangan gitu.. bagi mengampu Mohid dan asyik mencari salah orang yang tidak sehaluan dengan Mohid dan akan dimaklumkan kepada Wan Ramli untuk MENUKARKAN orang tu tanpa sebarang sebab!!!

Wang RM5 juta itu adalah duit belanja Mohid yang digunakan untuk bermain golf di luar Negara dan juga duit belanja Holiday Over Sea beb.....!!!. so xpayah pakai duit sendiri... boleh pakai duit KBS yang dibuat seperti DUIT KEPALA BAPAK DIA PUNYA SENDIRI!!!!

 

3. MENGEKALKAN PEGAWAI-PEGAWAI YANG BERMASALAH, KORUP DAN TIDAK KOMPETEN DI BAHAGIAN-BAHAGIAN PENTING DI KBS SEBAGAI BARUA UNTUK MENJAGA KEPENTINGAN BELIAU DI KBS.
Wan Ramli Wan Daud -barua no 1 Mohid yang juga SUB Bahagian Sumber, bahagian tukar-tukar pegawai.. Bab naik pangkat pegawai...yang tidak sehaluan dengan Mohid.. tu lah kerja UTAMA DIA.... nilah merupakan barua yang paling hebat dan yang paling dipercayai oleh Mohid.. kalau tidak tak kan diletakkan Wan Ramli sebagai Pengarah Syarikat yang ada kepentingan secara langsung dengan Mohid!!!

Engku Azmi Engku Basri, yang baru naik pangkat S54, Pengarah Caw. Haram Strategik KBS, yang jadi barua no 2 Mohid ..BERKUASA MENENTUKAN .. SIAPA YANG boleh naik pangkat dan siapa yang patut ditukarkan!!!. Pegawai yang boleh bagi duit kat Mohid berapa sahaja yang Mohid nak.... Banyak saluran projek di bawah cawangan beliau!!

Wan Azinah Zaniby-yang baru naik pangkat S48, isteri Engku Azmi yang jadi barua Mohid di PSM Bekas Pengurus Besar PSM yang jadi tukang jaga komisyen Mohid untuk projek-projek kerja selenggara stadium bawah PSM!!.

Hasnata barua no 1 engku azmi ( S48), yang diberi kuasa untuk membawa duit Cash!! Dalam beg melebihi RM1 juta setiap kali diangkut dengan beg sandang!! DAN BOLEH DIBERIKAN SECARA CASH MONEY KEPADA SESIAPA SAHAJA YANG MOHID NAK....ATAS NAMA PROGRAM KBS...Untuk kerja-kerja kotor politik Mohid dan Bosnya Engku Azmi!!!

Rosli Ibrahim (M52) KPSU Kewangan - merangkap barua no 4 Mohid, yang dah beberapa kali pindah kementerian tapi masih kembali ke KBS, kerana diberikan tugas Penting untuk jaga setiap projek-projek di bawah IKBN yang berniai ratusan Juta Ringgit!!... Setiap tahun dan dipastikan setiap projek diberikan keada Syarikat Proksi Mohid kalau tidak tak kanlah satu syarikat yang di punyai oleh orang yang sama boleh dapat projek chatering makanan seluruh IKBN dalam Malaysia???

Otman Arshad (M54) SUB Kewangan - barua yang setia dengan Mohid....yang jaga segala urusan kewangan bagi tender dan projek kepada syarikat proksi Mohid yang tidak pernah bertukar ke kementerian lain.. walaupun dan lebih 10 tahun di KBS.!!!!

Dan ramai lagi barua Mohid di KBS ni...tunggu siri iii yer.......

4. MENGAMBIL PEKERJA KONTRAK TANPA PROSES TEMUDUGA DAN DITANDATANGANI OLEH SUB PENGURUSAN SUMBER MANUSIA KBS.

Dengan restu Mohid....Wan Ramli barua no1..yang menjadi SUB Sumber Manusia KBS telah menyalah gunakan kuasa beliau dengan melantik anak beliau sendiri (dengan menandatangani surat perlantikan jawatan ke Gred S27) anak beliau tanpa proses temuduga ataupun saringan keselamatan jawatan pegawai awam.!!!

Anak wan ramli yang masuk kerja d KBS dilantik oleh bapak dia sendiri tetapi dibayar gaji oleh KBS!!! Ini merupakan satu kerja penyalahgunaan kuasa yang paling jelas di KBS semuanya atas restu KSU!!!!

Wan Ramli juga bertindak menukarkan mana-mana pegawai yang didapati tidak sealiran dengan Mohid!! Tapi demi menjaga periuk nasi beliau bersama mohid (nak nasi tambah selalu!!!...) kadang-kadang asas perlantikan dan kenaikan pangkat pegawai langsung tidak melihat scenario seniority pegawai yang lain.

Dan apa yang pasti mohid dan wan ramli ni lebih berminat kepada golongan kaum hawa untuk mengetuai apa-apa jabatan yang penting di KBS walaupun kadang-kadang dilihat pegawai hawa yang dilantik langsung tidak layak mengetui JBSN di peringkat negeri!!!!.. sekarang ni dilihat lebih daripada 50% jawatan sektou utama diberikan kepada kaum hawa ini yang dilihat oleh Mohid dan Wan ramli sebagai Barua-barua yang senang dijinakkan dan di suruh buat apa sahaja tanpa APA-APA....BANTAHAN!!!!

Memang DASAR jenis yang gila betina mamat 2 ekor ni!!!!.....


APA YANG PASTI...Sekarang ini senario ini masih lagi berlaku di KBS..... dan pihak-pihak yang diatas masih lagi bermaharaja lela melakukan apa sahaja PERBUATAN DAN tindakan mengikut hawa nafsu gila mereka!!! TANPA APA-APA SEKATAN DARIADA PIHAK LUAR!!!

Pihak-pihak yang sepatutnya mengawal dan memantau perkara ini daripada terus berulang HANYA MENDIAMKAN DIRI DAN BERPELUK TUBUH SAHAJA!!!!!...
TAPI TIDAK MENGAPA.. SELAGI PERKARA INI MASIH BERTERUSAN DAN MOHID TIDAK DIKELUARKAN DARI KBS. DAN SEGALA PERJAWATAN KBS TIDAK DIBETULKAN SEMULA.... SAYA YAKIN PROTES DAN SILENT MAJORITY DARIPADA SEMUA PEGAWAI KBS AKAN DIZAHIRKAN DALAM PRU 13 NANTI.....

SAMA-SAMA KITA TUNGGU EPISOD SETERUSNYA....
SIRI III..... TUNGGUUUUU........


DARIPADA:
WARGA YANG MELUAT TENGOK MOHID DI KBS ........

 


Jom Ubah
Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada [email protected]. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. BISNES Makanan POPULAR - KEK, Putu, BUN, Pau, PIZZA, Taufufah, CAKOI, Murtabak, BisnesAir & Banyak.Pelajari Disini >>>

  2. Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift! 

  3. Ingin Jadi Tokey EMAS? Modal Hanya RM380 (Seumur Hidup). PERCUMA Syiling 0.5g 999.9 

  4. Income pencen saya setiap hari. 1 point =Rm1... selama guna Tronexus saya dibayar… 


 
Klik untuk pakej iklan

* terdapat ruang iklan kosong di sini sila hubungi [email protected] gmail.com
Artikel Hari Ini

Ezam akan bertanding di Shah Alam

Sajak: Macam Orang Gila

Betul kah PH lebih Islam dari PAS?

Antara dua setan, jangan pilih mana-mana, kata Pemuda PAS

PKR (HARAPAN) Nak Tiru UMNO memerintah dengan politik Ugut & Dendam

Kalu dah sasau tu sasaulah jugak!

Melayu susah, diikat sejak zaman Umno-Mahathir

Sandiwara Politik UMNO-BN Kelas Bawahan

Tun Serang, Pas Semakin Bersemangat

UMNO Terengganu habis Duit Dengan radio Manis FM

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Luahan
· News by PenjagaKubur


Most read story about Luahan:

Aduan Salah Laku Ksu Kementerian Belia Dan Sukan Siri II

Ahli Kecewa Parti Amanah Semakin Kurang Sambutan

KANTOI....... Gambar Palsu Tentera Sulu

Ustaz kazim, jangan auta pasal HUDUD

Air sarang anai-anai makan 22 juzuk al Quran
Article Rating
Average Score: 5
Votes: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Aduan Salah Laku Ksu Kementerian Belia Dan Sukan Siri II" | Login/Create an Account | 2 comments | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Aduan Salah Laku Ksu Kementerian Belia Dan Sukan Siri II (Score: 1)
by dukalara on Wednesday, January 30 @ 16:11:52 MYT
(User Info | Send a Message)
Adu saja kepada SPRM.Re: Aduan Salah Laku Ksu Kementerian Belia Dan Sukan Siri II (Score: 1)
by yykrai on Wednesday, January 30 @ 16:48:51 MYT
(User Info | Send a Message)

dicadangkan anda salur semua maklumat kpd Sdr Rafizi, pasti meletup ..

tambah-tambah ini dah dekat dgn PRU 13 
BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman [email protected]
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.