Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Saifuddin tidak akan tinggalkan Umno kalau BN mahu reformasi    Saifuddin tidak akan tinggalkan Umno kalau BN mahu reformasi    Bekas pengasas PPBM dakwa Muhyiddin bantah Dr M jadi PM    PKR Kelantan mahu bertanding 15 kerusi DUN, 2 kerusi Parlimen    PPBM dapat jumlah kerusi DUN paling banyak di Johor    Analisis agihan kerusi HARAPAN di Johor    Dr M satu-satunya calon PM BERSATU menafi tuduhan Kamarulzaman    BERSATU kuasai agihan kerusi DUN HARAPAN Johor    Mahathir dipercayai melemahkan Muhyiddin dan Menguasai BERSATU bagi menyediakan Mukhriz Selepas PRU-14 nanti    PAS, Bukan PH  
Infomation
Iklan Kiri

UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Statistik Pembaca
We received

481881391
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

102365

· Semalam

142289


Purata Hits
· Sejam

9,347

· Sehari

188,456

· Sebulan

5,736,683

· Setahun

68,840,199


Server Masa Server
· Masa

16:38:25

· Tarikh

21 Jan 2018

· Zon

+0800

Anonymous Online

Tawaran Istimewa Web Hosting
- masih ada satu iklan kosong di ruang ini -

Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim
Posted on Friday, April 07 @ 00:09:21 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenorehGetahBerita

PUTRAJAYA: Desas-desus mengatakan usul pindaan Akta RUU 355 tidak akan dibentangkan langsung pada persidangan Parlimen kali ini meleset sama sekali apabila ia ternyata akan dibentangkan hari ini.

Walau bagaimanapun, mengenai soal sokongan dari pelbagai pihak terutamanya Ahli-Ahli Parlimen beragama Islam masih menjadi tanda tanya dan hanya akan terjawab selepas ianya benar-benar dibentangkan.

Menara.my cuba mendapatkan kepastian mengenai pandangan, pendirian serta mengkaji pandangan dan kenyataan daripada beberapa ahli Parlimen, ADUN mahupun wakil beragama Islam sama ada daripada BN, PAS, PKR, PAN dan PPBM sama ada mahu menyokong ataupun tidak, usul berkenaan untuk dikuatkuasakan kelak.

Umum mengetahui Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang telah menyatakan pendirian beliau yang tetap akan membentangkan Rang Undang-Undang Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau RUU355 pada persidangan Parlimen kali ini.

“Sudah tentu kerajaan boleh beri masa bila-bila sahaja untuk PAS bawa RUU 355 dan saya seru semua ahli Parlimen Islam supaya menyokong dan bagi yang bukan Islam pula, hormatilah Perlembagaan,” katanya.

Pengarah Pusat Penyelidikan PAS, Dr Mohd Zuhdi Marzuki ketika dihubungi berkata, pihaknya tetap menyokong usul ini dibentangkan, “Perkara amar ma’ruf ini kita kena sokong. Yang membentuk sejarah negara kita ini adalah agama Islam, jadi mahkamah Syariah ini perlu diperkasakan”.

Beliau berkata, sebenarnya, PAS tidak pernah mempolitikkan isu RUU 355 ini. PAS bentangkan mengikut saluran dan cara yang betul menurut Perlembagaan Malaysia. Pihak yang menentang dan mendakwa perkara ini dipolitikkan itulah yang sebenarnya mempolitikkan RUU 355 ini.

“Hanya orang yang tidak cinta kepada agama sahaja melihat perkara ini sebagai remeh sedangkan perkara ini amat besar,” katanya. Menurutnya, dengan memperkasa undang-undang syariah sahaja ekonomi orang Islam dapat dipertingkatkan sekaligus dapat menjamin nilai moral adab masyarakatnya.

Bagaimanapun, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PKR Batu Maung, Dato` Abdul Malik Abul Kassim berkata, pihaknya berpendirian tidak akan menyokong pindaan akta 355 ini untuk dikuatkuasakan kerana merasakan PAS hanya mempolitikkan undang-undang Syariah itu bagi meraih perhatian.

Menurutnya, banyak cara lain lagi untuk memperkasa undang-undang Islam dan bukan hanya semata-mata perlaksanaan RUU 355 sahaja yang dilihat hanyalah sebagai agenda politik dari PAS.

“Bagi saya ada perkara yang lebih besar dan lebih banyak yang perlu dilakukan, jangan mempolitikkan agama, RUU 355 ini jelas mempolitikkan agama walaupun saya bukan Ahli Parlimen dan tidak mengundi tetapi saya melihat perkara ini tidak sepatutnya dibentangkan sehingga menyebabkan bukan Islam marah, seluruh rakyat berpecah belah dan berlaku perpecahan di dalam Islam,” katanya.

Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin dipetik melalui sebuah portal tempatan berkata, parti itu belum membuat keputusan rasmi mengenai pendirian parti itu terhadap usul pindaan RUU 355 yang dibawa oleh Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

“Usul ini tidak begitu jelas dan kita tidak boleh buat sebarang keputusan lagi. Sehingga kini, saya sebagai Ahli Parlimen Pagoh tidak mengetahui kedudukan mutakhir yang akan dibincang dan dibahaskan di Parlimen. Kita susah untuk buat keputusan muktamad kita akan tunggu dan lihat bagaimana format akhir yang akan dibentangkan,” ujarnya.

“Kita (Bersatu) sendiri pun belum lagi jelas tentang usul yang dibawa oleh Ahli Parlimen Marang itu. Kita tidak boleh buat komitmen awal (untuk bersetuju) sebelum kita buat keputusan muktamad. Tunggu dibentangkan di Parlimen nanti,” ujarnya.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki pula sebelum ini pernah dipetik sebagai berkata, cadangan RUU 355 itu antara lain dapat meningkatkan kuasa Mahkamah Syariah dalam menghukum, termasuk menaikkan kadar denda terhadap pesalah.

“Apabila melakukan sesuatu kezaliman terhadap wanita seperti tidak membayar nafkah misalnya, Mahkamah Syariah hanya boleh menghukum dengan denda setakat RM5,000. Jadi, ia tak memadai dengan nilaian tanggungjawab terhadap wanita yang dibiarkan sengsara,” katanya.

Asyraf seperti yang pernah dilaporkan berkata, sudah tiba masanya untuk mengangkat sedikit kuasa Mahkamah Syariah dengan meningkatkan kadar denda yang setimpal dengan nilaian semasa.

“Selepas 32 tahun akta ini diperkenalkan, kita lihat kuasa menghukum yang ada hari ini, iaitu denda RM5,000 nilaian 1984 dengan sekarang ini berbeza,” katanya.

Beliau menegaskan, RUU 355 tidak ada kaitan dengan pelanggaran Perlembagaan Persekutuan seperti dakwaan sesetengah pihak kerana Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 adalah akta Persekutuan yang diluluskan di Parlimen dan meliputi bidang kuasa diperuntukkan dalam Parlimen.

“Sebab itulah kalau pun nak buat, pindaan ini akan dibawa ke Parlimen juga dan selagi mana ia berada dalam lingkungan Perlembagaan, selagi itulah akta ini boleh dilaksanakan dan diluluskan,” katanya.

Baru-baru ini juga Asyraf yang dipetik Utusan Online menegaskan keputusan oleh kerajaan untuk tidak membentangkan RUU 355 “tidak timbul Kerajaan menolak Akta 355 ini kerana Akta ini adalah milik kerajaan.”

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron ketika bercakap kepada pemberita dalam satu sidang akhbar, turut menyentuh isu pindaan Rang Undang-Undang (RUU) Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau RUU 355.

Katanya, semua pihak terutama masyarakat bukan Islam tidak perlu khuatir dengan pindaan itu kerana ia hanya bertujuan menambahbaik undang-undang berkenaan.

Beliau berkata, penambahbaikan berkenaan tidak akan mengganggu-gugat aturan undang-undang yang selama ini dilaksanakan di Malaysia iaitu ‘common law’ dan ‘syariah law’.

Manakala Naib Presiden Amanah Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa ketika dihubungi pagi ini dan ditanya mengenai pendiriannya serta AMANAH sendiri sama ada akan menyokong atau tidak usul RUU 355, menggesa supaya orang awam untuk mengikuti perbahasan di Dewan Parlimen hari ini, kerana pagi ini dia sedang bersedia untuk perbahasan usul tersebut.


Jom Ubah
Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada [email protected]. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. BISNES Makanan POPULAR - KEK, Putu, BUN, Pau, PIZZA, Taufufah, CAKOI, Murtabak, BisnesAir & Banyak.Pelajari Disini >>>

  2. Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift! 

  3. Ingin Jadi Tokey EMAS? Modal Hanya RM380 (Seumur Hidup). PERCUMA Syiling 0.5g 999.9 

  4. Income pencen saya setiap hari. 1 point =Rm1... selama guna Tronexus saya dibayar… 


 
Klik untuk pakej iklan

* terdapat ruang iklan kosong di sini sila hubungi [email protected] gmail.com
Artikel Hari Ini

Saifuddin tidak akan tinggalkan Umno kalau BN mahu reformasi

Saifuddin tidak akan tinggalkan Umno kalau BN mahu reformasi

Bekas pengasas PPBM dakwa Muhyiddin bantah Dr M jadi PM

PKR Kelantan mahu bertanding 15 kerusi DUN, 2 kerusi Parlimen

PPBM dapat jumlah kerusi DUN paling banyak di Johor

Analisis agihan kerusi HARAPAN di Johor

Dr M satu-satunya calon PM BERSATU menafi tuduhan Kamarulzaman

BERSATU kuasai agihan kerusi DUN HARAPAN Johor

Mahathir dipercayai melemahkan Muhyiddin dan Menguasai BERSATU bagi menyediakan Mukhriz Selepas PRU-14 nanti

PAS, Bukan PH

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Berita
· News by PenorehGetah


Most read story about Berita:

Isteri Muda Tendang Ketua Menteri Sarawak Di Khayalak Ramai?

Mahakaya: Anak MP bercuti di London bersama kekasih

Bini PM, Bini Taib Mahmud Malukan Malaysia

Patutlah Menteri Umno BN Hidup Senang Lenang...

Ini Dia Wanita Cantik, Suspek Campak Bayi Dari Tingkat 3
Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim" | Login/Create an Account | 11 comments | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by haruanlubuk on Friday, April 07 @ 01:25:31 MYT
(User Info | Send a Message)
Sbg pengundi mari kita pancung calon2 PRU14 yg x sokong RUU355... sape yg politikkan agama? demi undi si kapir, sanggup jual Islam dgn harga yg murah... celakalah ahli2 parlimen Islam yg menyokong kapir dgn bermacam2 alasanRe: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by besut_pas on Friday, April 07 @ 08:04:09 MYT
(User Info | Send a Message)

Bukan Islam dari pemimpin DAP sahaja yang marah, Cina biasa mungkin tak marah.

KatilLempuk bahalol serta Infoterkini memang marah juga hingga malam tadi mereka hanya tidur sejam. Dengan tisu tandas ditangan sambil mengesat air mata.
Re: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by cerminusia on Friday, April 07 @ 08:11:04 MYT
(User Info | Send a Message)
puak2 laknat ni sikit2 kapir marah,kau igt smpi bila blh laksana islam kalau nak tggu kapir tak marah,ALLAH dah beritahu dalam quran kapir tak akan redho dgn kamu selagi kamu tak ikut mereka tetapi kerana base gila babi tetap nak cari redho kapir yg terang2 memusuhi islam..Re: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by azzameen76 on Friday, April 07 @ 08:25:02 MYT
(User Info | Send a Message)

aku tak nampak masqasid syariah tang mana dia pakai... yang aku nampak maqasid ammarah atau maqasid lawwamah... jaga hati orang kafir mengatasi hak orang islam adakah ianya hampir kepada taqwa??? mana nasnya???Re: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by komen on Friday, April 07 @ 08:36:08 MYT
(User Info | Send a Message)

 “Bagi saya ada perkara yang lebih besar dan lebih banyak yang perlu dilakukan, jangan mempolitikkan agama, RUU 355 ini jelas mempolitikkan agama walaupun saya bukan Ahli Parlimen dan tidak mengundi tetapi saya melihat perkara ini tidak sepatutnya dibentangkan sehingga menyebabkan bukan Islam marah, seluruh rakyat berpecah belah dan berlaku perpecahan di dalam Islam,” katanya.

 

KApir DAP marah ..tau takut.

Tuhan yang bagi segalanya akan MARAH  tak tau nak takut... 

 

inilah mentaliti sesat orang melayu.

 
Re: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by midi on Friday, April 07 @ 13:02:39 MYT
(User Info | Send a Message)
POLITIK PERIBADI TERGUGAT JIKA SOKONG..MANA KESATUAN ISLAM KAMUUUU!!!!Re: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by WarkahPerantau on Friday, April 07 @ 14:20:18 MYT
(User Info | Send a Message)

Inilah namanya politik.. Yg terjebak dlm ni akqn terpqlit.. Berpusing-pusing..konar sana konar sini.. Belit sana belit sini.. Demua merugikan negara dan rakyat..takkanlah susa10hb agt nak faham benda yg sgt objektif.. 

Dan lg rasanya memamg negara rugi besar dgn kena bayar gaji dan elaun para MP dan Adun.. Akhirnya yg buat keje adalah goverment servant.. Dah nak masih another PRU, politik tak matang, tak habis2...sepatutnya lps pru, semua MP, tak kira dari parti mana sekalipun, perlu bersatu utk majukan negara, bukannya tak habis dgn politikkan semua benda..tak perlu fikir siapa nak jadi champion dlm mana2 isu.. Kejayaan adalah kejayaan bersama, kegagalan adalah kegagalan bersama.. Mudah2an mereka2 yg diberi amanah blh ubah cara fikir....

Mudah2an hari cerah menanti esok..  
Re: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by bujuk on Friday, April 07 @ 14:42:39 MYT
(User Info | Send a Message)
Kesian tengok pemimpin yg perlu dipimpin. Pemimpin sepatutnya memimpin bukan dipimpin. Pemimpin patut mampu jelaskan yg samar supaya pengikut jelas, bukan minta penjelasan pengikut sebab takut. PKR kalau harapkan sangat undi bukan Islam, pru14 lingkup sebab kamu ketepikan undi melayu Islam. Apakah undi bukan Islam yg menangkan kamu atau undi Islam yg selamatkan kamu. Begitu juga parti2 lain. Buatlah keputusan bijak, menang bermaruah atau kalah  tulah diludah kerana tiada prinsip hingga sanggup agama sendiri digadai.Re: Bukan Islam Marah, PKR Tidak Akan Menyokong RUU 355 – Abdul Malik Kassim (Score: 1)
by kmuhammad on Sunday, April 09 @ 04:44:36 MYT
(User Info | Send a Message)
Tiada undi mukmin kepada Pakatan Harapan.BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman [email protected]
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.