Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Banjir Kilat Di Batu Pahat, 43 Mangsa Dipindah    Model serah barangan kemas AS$8.1 juta kepada DOJ    Tak salah nak beromantik suami isteri tetapi tak perlulah menunjuk    Awas, Jangan Campur Susu Dengan Teh & Kopi!    Melaka Dilanda Banjir, 103 Penduduk Dipindahkan    Warga asing banjiri ibu kota sempena Aidilfitri    Anak-Anak Mahathir Ada Sampai 488 Buah Syarikat?    Mengapa Senator DAP tergamak mahu jadikan Pulau Pinang bandar kristian?    PKR Halang Pendaftaran Pakatan Harapan - Tun M ?    Antara BN yang perlu dilupuskan dan penyamun yang mahu dilenyapkan  
Infomation
Iklan Kiri















               
UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]/* */
 
 
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Warga Kerja TKO V12

Penasihat
Ust Jamaluddin Al Hafiz

Administrator
-Penasihat-
CyberShot
cybershot
@live.com.my

-Server-
Musafir
musafir
@myfikir.com


-WebDesign-
Tok Penghulu
tokpenghulu
@hotmail.com


WebMaster
Ketam Batu
ketambatu2010
@gmail.com


Pemengang Amanah
Mohamed Ibrahim Sini Mohamed
m.ibrahim786
@gmail.com

Bekas PA
Zulkfly Abdullah


Pemb. WebMaster
PenjualCendol 
(Ketua Editor)
Juragan
Teori
Lararatu
Aya (SOL)
BudakJalanan (DD)
PenorehGetah (TKOD)
KerisSakti
mmas_forever
wan_jtk
memo
KuntaKinte (MR)
Nabila (WK)
Munir (UO)
CikguCyber (CC)
 
Editor Sabah @ Sarawak
AnaqSabah
anaqsabah
@gmil.com


Lain-lain negeri masih kosong..
kalau berminat sila pohon!

Moderator Forum
Ketua Moderator
Insani
insaniyy
@yahoo.com.my


Penolong Mod
Voice
voice
@yopmail.com


Setiausaha Mod
khalilah
sushafareen
@yahoo.com


Untuk lain-lain moderator
sila lihat di Forum

Bahagian Pengiklanan
Abu Bakar bin Mat
tranung2006
@gmail.com


bekas PI

Abdullah Othman
dollahharimau
@gmail.com


Disebalik Tabir
[email protected]/* */
Alisha
Nabila
nabilaatiqah
@gmail.com
 


DJ TKO.fm
@Abdullah

Bekas WebMaster
Tok Ayah
tokayah
@hotmail.com

Abu Jihad
abujihad98
@gmail.com

Tok Penghulu
tokpenghulu
@hotmail.com

Cucu Bavoo
monelbavoo
@hotmail.com

Linux Pro
linuxpro99
@hotmail.com

 Din.Cryptos
tranung2006
@yahoo.com

Songkok Putih
songkokputih
@gmail.com

Cybersnipper
cybersnipper09
@gmail.com

PenjagaKubur
penjagakubur96
@gmail.com

  
Semenjak
13 Mac 1999
© Tranung Kite™

Rangking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
Pembaca Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: antilebong
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 33381

People Online:
Visitors: 0
Members: 9
Total: 9

Online Now:
01 : MerdekaRakyat
02 : Jomfikir
03 : senik
04 : Mena0L
05 : Orang_awam
06 : abuadil_alkaff
07 : nyortua
08 : syedopi
09 : Auditor
Statistik Pembaca
We received

463529869
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

59633

· Semalam

130718


Purata Hits
· Sejam

9,976

· Sehari

211,464

· Sebulan

6,437,915

· Setahun

77,254,978


Server Masa Server
· Masa

13:20:14

· Tarikh

27 Jun 2017

· Zon

+0800

Anonymous Online

Tawaran Istimewa Web Hosting
- masih ada satu iklan kosong di ruang ini -

Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT
Posted on Sunday, June 18 @ 15:11:01 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu



Analisis Isu "

Assalamualaikum,,, Presiden Pelangi Campaign, Numan Afifi menyifatkan kemanusian dan kasih sayang menjadi asas kepada perjuangan keserataan untuk LGBT.Katanya lagi kemanusiaan dan kasih sayang pasti akan menang.boleh percaya kah, LGBT menuntut keserataan berdasarkan kemanusiaan dan kasih sayang? Kemanusiaan apa kalau kerosakan kemanusiaan yang berlaku kerana LGBT, kasing sayang apanya kalau apa yang menjadi tumpuan hidup LGBT semata mata sex rambang? Apakah itu kasih sayang yang mereka perjuangkan?

Dr Suhazeli Abdullah,Pakar Perubatan Keluarga, Klinik kesihatan Ketengah Jaya menjelaskan bagaimana LGBT menjadi punca utama penyakit kelamin yang membawa kehancuran kepada kemanusiaan.Sex semasa lelaki menyebabkan kerosakan yang teruk kepada dubur manusia yang dijadikan ALLAH untuk membuang najis dari badan.Kenapa manusia jadi bengang dan hina lebih hina dari binatang kerana gagal menggunakan kemudahan yang diberi ALLAH untuk meneruskan kehidupan dan kemanusiaan?

Logik kah LGBT dengan dakwaan kemanusiaan dan kasih sayang mereka? Di mana nilai kasih sayang dalam hubungan kemanusiaan LBGT? Manusia dijadikan sebagai sebaik baik kejadian tetapi manusia boleh jadi hina dari haiwan kalau manusia berpendapat boleh mengubah fitrah yang ALLAH jadikan.Sebenarnya LGBT bukanlah perkara baru sebab ianya pernah berlaku di zaman Nabi Luth sehingga akhirnya manusia ketika itu dilaknati ALLAH kerana hanya tertumpu kepada kasih sayang sesama jenis dan hari ini LGBT mengulangi perlakuan umat Nabi Luth dengan menggunakan alasan yang dangkal,kemanusian dan kasih sayang.

Kemanusian dan kasih sayang menurut Numan Afifi akan menang, memang benar kemanusiaan dan kasih sayang akan menang tetapi LGBT tidak, sebab akan tewas kerana tiada kemanusiaan dan kasih sayang dalam LGBT.

Yang ada hanyalah kerosakan , rosak kemanusian, rosak kasih sayang dan lebih dasyat LGBT hanya akan memberi masalah kepada umat.Tiada nilai tambah dari sudut kehidupan tetapi kemusnahan yang ditempah LGBT akan terpaksa ditanggung bersama oleh masyarakat sekeliling, sama teruknya masyarakat terpaksa menanggung anak luar nikah.

Tiada apa yang untung dengan LBGT yang sudah mula menyusupi kehidupan segelintir umat Islam yang dididik secara yahudi dan nasaran,pelajar pelajar yang pergi belajar ke US dan lain lain negara barat sebahagiannya kembali untuk membentuk masyarakat LGBT, bukan mereka tidak berpendidikan tetapi pendidikan yang mereka terima menjadikan mereka kaku dan beku akan erti kemanusian dan kasih sayang yang sebenarnya.Pada mereka kasih sayang hanyalah sex rambang yang menjadi amalan mereka.

Minda LGBT akhirnya tertutup dan hari demi hari akan menjadi manusia yang tidak produktif serta menyusahkan pihak perubatan yang terpaksa merawat mereka kerana pelbagai bagai penyakit kelamin yang dihadapi.

Kasih sayang dalam bentuk pembinaan keluarga menerusi perkahwinan yang dihalalkan ALLAH dengan janji Mawaddah wa Rahmah, tidak akan dapat dinikmati oleh LGBT. Mana mungkin LGBT boleh melahirkan anak? Oleh itu mana dia kasih sayang yang mereka perjuangkan?

Semuanya palsu semata!

"


................................
Dihantar untuk paparan TKO (Tranungkite)
Oleh:
senik
Posted on Sunday, June 18 @ 15:11:01 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu







Jom Ubah
Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada [email protected]. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. BISNES Makanan POPULAR - KEK, Putu, BUN, Pau, PIZZA, Taufufah, CAKOI, Murtabak, BisnesAir & Banyak.Pelajari Disini >>>

  2. Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift! 

  3. Ingin Jadi Tokey EMAS? Modal Hanya RM380 (Seumur Hidup). PERCUMA Syiling 0.5g 999.9 

  4. Income pencen saya setiap hari. 1 point =Rm1... selama guna Tronexus saya dibayar… 


 
Klik untuk pakej iklan

* terdapat ruang iklan kosong di sini sila hubungi tranung2006@ gmail.com
Artikel Hari Ini

Banjir Kilat Di Batu Pahat, 43 Mangsa Dipindah

Model serah barangan kemas AS$8.1 juta kepada DOJ

Tak salah nak beromantik suami isteri tetapi tak perlulah menunjuk

Awas, Jangan Campur Susu Dengan Teh & Kopi!

Melaka Dilanda Banjir, 103 Penduduk Dipindahkan

Warga asing banjiri ibu kota sempena Aidilfitri

Anak-Anak Mahathir Ada Sampai 488 Buah Syarikat?

Mengapa Senator DAP tergamak mahu jadikan Pulau Pinang bandar kristian?

PKR Halang Pendaftaran Pakatan Harapan - Tun M ?

Antara BN yang perlu dilupuskan dan penyamun yang mahu dilenyapkan

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Analisis Isu
· News by KetamBatu


Most read story about Analisis Isu:

Perbuatan Sultan Selangor laga pipi dengan Kavita Kaur amat memalukan

Haji Saiful Bukhari Kantoi Lagi

ALLAH Tunjuk Dosa TUN DR. Mahathir?

Tahniah Zizan, padan muka Pakatan...

FIKIRKAN : Ada sesuatu yang tidak kena Najib di Gaza.
Article Rating
Average Score: 5
Votes: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT" | Login/Create an Account | 12 comments | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT (Score: 1)
by kmuhammad on Sunday, June 18 @ 19:14:03 MYT
(User Info | Send a Message)

LGBT ikut nafsu bukan kasih sayang.

Kasih sayang yang paling tinggi ialah kasihkan Allah dan Rasulnya.

Kemudian kasih kepada ibu. Kemudian bapa, kemudian isteri dan anak-anak.

Mengikut Islam ,  kasih sayang sesama manusia tidak boleh sekali-kali mengatasi kasih sayang kepada Allah dan Rasulnya.  

Ini jelas dituntut dalam Al-Quran dan Hadith.  

 

Dan mereka yang melanggar aturan Allah dan mengikuti jejak kaum Nabi Luth , maka merekalah golongan yang telah melampaui batas.

Bagaimana kamu mahu Allah mengasihi kamu jikalau kamu adalah dikalangan orang yang engkar ?

Kasih sayang manusia tiada ertinya berbanding kasihnya Allah kepada insan. Kasihnya Allah kepada insan ialah walaupun insan melakukan dosa, Allah tetap beri kita nyawa , udara, air dan makanan. Segala nikmat yang Allah beri kepada kita , Allah terus berikan tatkala kita melakukan dosa.

Supaya apa ? Supaya beri peluang untuk orang tegur kita. Supaya bagi peluang untuk orang tukang peringat. Kalau takde orang pun, haiwan sendiri boleh beri peringatan kepada kita seperti yang berlaku kepada Qabil setelah membunuh Habil : Datang burung beri peringatan.  




Re: Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT (Score: 1)
by WarkahPerantau on Sunday, June 18 @ 23:43:52 MYT
(User Info | Send a Message)

Kalo ikut cara org songsang ni berfikir, Sepatutnya kerajaan juga mesti mengharamkan hospital dan doktor yg memotong kaki atau mana anggota pesakit seperyi pesakit kencing manis.. Tindakan memotong kaki pesakit kencing manis tu kan kejam dan tidak berprikemanusiaan..

Yg ni diorg blh faham pulak...  




Re: Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT (Score: 1)
by pang5siber on Monday, June 19 @ 06:17:11 MYT
(User Info | Send a Message)
Kasih sayang kepala hotak yg sewel, kahwin sesama sejenis bkn blh anak pun. Kalau modified pun blh dpt anak haram ada la.



Re: Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT (Score: 1)
by mofza on Monday, June 19 @ 14:55:17 MYT
(User Info | Send a Message)
bagi saya, kita dekati mereka, dakwah & tarik mereka untuk kembali kepada islam...kekadang ilmu mereka tentang islam adalah cetek, x mcm kita yg ilmu agamnya tinggi. x mudah goyah dengan wang dan pangkat, apatah lagi dgn lgbt.  tanggung jawab kita untuk berdakwah kepada semua org, termasuklah kepada org kapiag yang memerangi islam...



Re: Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT (Score: 1)
by mofza on Tuesday, June 20 @ 11:58:24 MYT
(User Info | Send a Message)
saya suka mengambil iktibar dari sirah nabi..bila mana nabi berdakwah di taif...nabi tidak menghukum penduduk taif yg bertindak kasar terhadap beliau..bahkan nabi berdoa pula untuk mereka...subhanallah...itulah sifat nabi..



Re: Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT (Score: 1)
by mofza on Wednesday, June 21 @ 08:18:56 MYT
(User Info | Send a Message)
kita umat terbaik...kerana amrun bil makruf dan nahyun anil mungkar...dakwah ni x kira siapa..org kafir ke atau lgbt ke atau aaasiiii ka..semua kena dakwah...ajak semua org kepada islam...



Re: Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT (Score: 1)
by mofza on Wednesday, June 21 @ 08:19:19 MYT
(User Info | Send a Message)

kita umat terbaik...kerana amrun bil makruf dan nahyun anil mungkar...dakwah ni x kira siapa..org kafir ke atau lgbt ke atau aaasiiii ka..semua kena dakwah...ajak semua org kepada islam...

itu yg di katakan islam rahmatan lil aaalamin.




Re: Kemanusiaan dan kasih sayang yang palsu:LGBT (Score: 1)
by kmuhammad on Thursday, June 22 @ 06:14:57 MYT
(User Info | Send a Message)

Mofza , 

Nak dekati mereka boleh , cuma jangan jadi macam Yahudi.

Kisah orang Yahudi nak berkawan dengan orang fasik kononnya nak berdakwah , tapi akhirnya mereka sendiri tertarik kepada kejahatan dan mereka sendiri jadi korup.

 

Itulah yang berlaku kepada orang macam Hatta Ramli  , Md Sabu dan Husam Musa. Bila berlanggar buah dada Amoi terus habis dakwahnya dan terus terikut perangai orang kafir. 

 

Itu sebablah nak berdakwah kena ada ilmu. Niat sahaja tak cukup. Kena ada landasan dan kena appoint Amir untuk tukang peringat. Ikut tertib dakwah. Yang bagus ikut cara Tabligh. Dakwah Tabligh ikut skema 6 perkara. Kalau keluar skema , Amir akan kata stop , kita tangguh dulu.....

Macam tu.

 

Dakwah ni kena ada etika / adab. Tak boleh ikut nafsu. Orang PAN banyak buat dakwah ikut nafsu. Akhirnya diri sendiri kena tipu syaitan DAP.  




BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman [email protected]
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.