Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Cuba Teka Berapa Orang Dengar Ceramah Dalam Gambar Ini??    Cikgu-cikgu Perlu Undi PAS untuk hilangkan kerja Menteri Bodoh    Belum Mengandung Lagi Sibuk Tanya Nama Anak...    PCM, parti rakan PAS cadang tanding 5 kerusi    Harap Jangan Merajuk Marahkan Orang Langkawi Nanti…    Majlis Pelancaran Bilik Gerakan UPU Peringkat Pas Kawasan Machang    Syahredzan: Jangan boikot, tapi undi merit calon    Hindari Budaya Politik Fitnah    Lebih baik menteri Islam yang adil kata bukan Islam    Program Tamrin Akifi Muslimat PAS Kawasan Padang Terap  
Infomation
Iklan Kiri

UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Statistik Pembaca
We received

481713109
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

76372

· Semalam

157525


Purata Hits
· Sejam

9,349

· Sehari

188,390

· Sebulan

5,734,680

· Setahun

68,816,158


Server Masa Server
· Masa

12:55:10

· Tarikh

20 Jan 2018

· Zon

+0800

Anonymous Online

Tawaran Istimewa Web Hosting
- masih ada satu iklan kosong di ruang ini -

Mungkin insan ini ‘rahsia’ disebalik siapa dia Prof Dr. Muhaya !
Posted on Thursday, November 07 @ 02:31:40 MYT
Dilulus untuk paparan oleh memoRagam "Saya adalah seorang bapa kepada seorang anak lelaki yang pada awal umurnya didignosis sebagai ‘mild autisme.’ Sesungguhnya anak autisme sangat unik dan istimewa. Setiap seorang dari mereka mungkin mempunyai ciri keistimewaan tersendiri.

Anak Autisme jujur, lurus dan tidak tahu menipu. Sedangkan anak-anak yang disebut normal ... jika tersalah pengaruh dalam pergaulan, mudah sahaja mereka belajar berkata dusta.

Masya Allah, ... Tidak tahu berdusta! Bukankah itu satu kelebihan yang besar seorang hamba di sisi-Nya. Anak saya seorang yang sensitif dan mudah mengalirkan air mata. Satu ciri lain yang istimewa yang memudahkan daya survival-nya, ialah dia mampu makan dengan berselera nasi dengan kuah/sambal yang sedap tanpa memerlukan lauk seperti daging, ayam dan lain-lain.

Saya juga telah menulis buku tentang Autisme (Telaga Biru (2013) tetapi apabila melihat ibu-ibu yang berbicara dalam facebook (autisme), betapa terperinci dan mendalamnya diskusi mereka, sedarlah saya bahawa saya sebenarnya masih jauh daripada memahami hakikat sebenar dunia autisme.

Kini, anak saya ini berada di tingkatan 1 SMK. Oleh kerana tahap pembelajaran akademiknya yang sederhana dan kemampuannya dalam pergaulan sosial agak lemah, saya selalu berusaha memikirkan perancangan terbaik kehidupan masa depan, khusus pada kerjayanya. Namun setakat ini, saya tiada dapat memikirkan lagi idea dan keputusan terbaik bagi perancangan masa depannya. Kemudahan di Malaysia dalam hal pendidikan dan perancangan kerjaya insan kelainan upaya, masih ditahap menyedihkan, berbanding dengan negara maju. Apalagi, bagi mereka yang tinggal jauh dari bandar-bandar besar.

Apa nak buat. Mungkin negara kita kekurangan wang. Wang yang ada telah diguna pada tempat yang lebih perlu dan utama.

Tidak, sebaliknya wang rakyat telah banyak terbazir kerana berlaku pecah amanah, penyelewengan dan/atau ketidakcekapan dalam pengurusan wang dan perbelanjaan pada projek-projek kerajaan.

Alah, itu hanya dakwaan mereka yang cuba memburuk-burukkan kerajaan. Tidak lain tidak bukan, kerja pembangkang dan penyokong pembangkanglah tu.

Namun apabila Laporan Ketua Audit Negara sendiri mendedahkan berlakunya pelbagai bentuk ketirisan dan kepincangan (bahasa yang dimolekkan) dalam jabatan dan institusi kerajaan, maka apa lagi dalihan dan penafian!

Saya kecewa.... kalaulah wang itu digunakan itu menyediakan kemudahan yang lebih baik bagi rakyat khusus dari golongan orang kelainan upaya. Lalu saya teringat tentang kes-kes kerugian ratusan dan puluhan jutaan ringgit pada kes-kes se awal era terlingkupnya Bank Bumiputera dan tragedi kematian Jalil Ibrahim, kes tinju Muhammad Ali yang merugikan Bank Rakyat, Perwaja Steel, Pelabuhan Klang Trade Zone, kes Lembu dan Kondominium dan lagi dan lagi dan lagi...

Kekecewaan ini bertukar sakit hati apabila saya sedari bahawa kerugian wang rakyat ini adalah disebabkan jiwa-jiwa yang kotor dan tangan-tangan yang tidak amanah!

Sakit hati menjadi benci melihat foto yang memaparkan aksi seorang menteri Islam di atas pentas bersama gadis-gadis Korea yang kurus dan berseluar pendek yang keayuan mereka adalah tidak lebih daripada suatu yang disebut ‘make up’ (as oppossed to original, genuine). Satu hiburan haram yang menghanguskan jutaan ringgit wang rakyat.

1.6 Juta! ........

Oh ya. Tentang Prof Dr. Muhaya. Hari itu, saya berada di sebuah kedai buku... mencari satu buku tertentu, tidak ketemu. Saya tiba-tiba terlihat buku biografi Prof Dr. Muhaya. Tokoh yang bicara motivasinya begitu memikat hati ramai manusia.

Bagi jutaan peminatnya, beliau dianggap begitu istimewa. Seorang yang berjaya pada karier dan keluarga. Hidup bahagia atau sentiasa kelihatan bahagia. Keyakinan pada tuturkata dan perwatakan. Hidup ceria, mempunyai visi, nasihatnya praktikal untuk diikuti.

Biografi kisah dirinya, suka duka hidup beliau dan keluarganya. Gambar foto warna warni... yang berseri. Saya membelek secara laju dan rawak helaian- helaian biografi .... kerana ingin cepat dan sedikit prejudis pada fikiran bahawa biografi ini sekadar perjalanan bahagia seorang doktor pakar bersama keluarga dengan foto-foto ceria di dalam dan luar negara.

Sehinggalah saya terselak helaian yang mengisahkan kisah beliau dengan anak lelakinya. Ada sesuatu yang menarik perhatian saya. Lalu, saya mula membacanya. Seorang kanak-kanak bernama Hilman. Satu-satunya anak lelaki Prof itu.

Al-Marhum Hilman.

Seorang anak istimewa yang mempunyai kelainan upaya. Hilman mempunyai perbezaan pada kemampuan pemikiran atau percakapan, yang dianggap suatu kelemahan dan kekurangan pada persepsi manusia kebanyakan.

Sedangkan ia mungkin satu kelebihan pada diri si insan di sisi Tuhan?

Hilman telah meninggal dunia ketika berumur 11 tahun... Pada satu hari yang tenang... Tiba-tiba tubuhnya lemah dan longlai... dipangkuan ibu tersayang dirinya terkulai.... dia pergi dalam diam penuh damai...

Seorang doktor, ilmunya mengetahui anaknya sudah pergi ...

Seorang ibu, hatinya merintih mengharap si anak masih bernyawa lagi...

(Saya tidak mahu tersilap dalam menyatakan fakta peribadinya.. saya hentikan disini.. for details, please belilah dikedai buku).

Sungguh tidak disangka pada apa yang telah dilaluinya!

Pengalaman beliau bersama anak ‘syurga’ adalah satu pengalaman bahagia.

Tapi fakta realiti tidak boleh dinafi bahawa beliau telah melalui tempoh getir, sukar dan mencabar - apalagi pada peringkat awal dan dalam usaha mendapatkan rawatan terbaik bagi anaknya. Pengorbanan masa, kos dan segala apa yang perlu dikorbankan atas nama cinta.

Saya teringat tentang seorang doktor pakar kanak-kanak berbangsa cina yang mempunyai anak ‘down syndrome.’ Dia meluahkan perasaan sedihnya... (peringkat awal) bila merasa diberi pandangan sinis dan tanggapan negatif oleh masyarakat;

“bagaimana seorang doktor pakar mendapat anak bermasalah begitu..”

Hikmahnya, kemudian dilihat. Atas usahanya, satu pusat ‘early intervention program’ untuk kanak-kanak kelainan upaya telah ditubuhkan dan dijalankan dengan baik di daerah itu. Anak saya juga pernah mendapat manfaat daripadanya. Pusat ini dibiayai tanpa dana kerajaan dan kini saya tertanya... adakah mungkin.. mungkin dengan dokongan dana mubaligh kristian?

Kembali kepada kisah Prof. Dr. Muhaya.

Melihat aksi persembahan hebatnya di kaca TV dan mendengar nasihatnya yang hikmah dan praktikal, dialah tokoh ibu, wanita, motivator dan muslim profesional yang bergaya dan berjaya. Dia sentiasa dilihat yakin, positif, kuat semangat, rajin bekerja, mementingkan dakwah dan agama serta berakhlak mulia dan dia juga mendorong sekian ramai wanita dan lelaki ke arah tujuan yang sama.

Mungkin pengalaman bersama Hilman itulah musabab yang membawa kepada apa yang kita saksikan pada diri dan sifat-sifatnya!

Mungkin kasih anaknya itulah ‘rahsia’ kecemerlangan dirinya!

Mungkin insan istimewa bernama Hilman.. itulah ‘rahsia’ disebalik siapa dia Prof Dr. Muhaya hari ini!

(* Siapa berminat untuk mendapatkan buku “Aku bersyukur anakku autisme 2013 –Terbitan Telaga Biru. Sila dapatkan dipasaran atau layari blog saya untuk pembelian atau sms 019-7272817) (Isi:- berkaitan Pendekatan Rasulullah s.a.w. dalam mendidik anak autisme)

Wallahu taala.

hisham-ahmad.blogspot.com"


................................
Dihantar untuk paparan TKO (Tranungkite)
Oleh:
hishamahmad
Posted on Thursday, November 07 @ 02:31:40 MYT
Dilulus untuk paparan oleh memoJom Ubah
Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada [email protected]. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. BISNES Makanan POPULAR - KEK, Putu, BUN, Pau, PIZZA, Taufufah, CAKOI, Murtabak, BisnesAir & Banyak.Pelajari Disini >>>

  2. Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift! 

  3. Ingin Jadi Tokey EMAS? Modal Hanya RM380 (Seumur Hidup). PERCUMA Syiling 0.5g 999.9 

  4. Income pencen saya setiap hari. 1 point =Rm1... selama guna Tronexus saya dibayar… 


 
Klik untuk pakej iklan

* terdapat ruang iklan kosong di sini sila hubungi [email protected] gmail.com
Artikel Hari Ini

Cuba Teka Berapa Orang Dengar Ceramah Dalam Gambar Ini??

Cikgu-cikgu Perlu Undi PAS untuk hilangkan kerja Menteri Bodoh

Belum Mengandung Lagi Sibuk Tanya Nama Anak...

PCM, parti rakan PAS cadang tanding 5 kerusi

Harap Jangan Merajuk Marahkan Orang Langkawi Nanti…

Majlis Pelancaran Bilik Gerakan UPU Peringkat Pas Kawasan Machang

Syahredzan: Jangan boikot, tapi undi merit calon

Hindari Budaya Politik Fitnah

Lebih baik menteri Islam yang adil kata bukan Islam

Program Tamrin Akifi Muslimat PAS Kawasan Padang Terap

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Ragam
· News by memo


Most read story about Ragam:

Bayi Bermata Satu Telah Lahir Di Israel | Petanda Besar Kiamat?

Mungkin insan ini ‘rahsia’ disebalik siapa dia Prof Dr. Muhaya !

GEMPAR !!! Hidangan 'telanjang' dalam penerbangan MAS

Apa yang pelik pada gambar ini?? - Siri 2

Siapa Dalam Sidang Khalid Ibrahim?
Article Rating
Average Score: 2.66
Votes: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Mungkin insan ini ‘rahsia’ disebalik siapa dia Prof Dr. Muhaya !" | Login/Create an Account | 1 comment | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Mungkin insan ini ‘rahsia’ disebalik siapa dia Prof Dr. Muhaya ! (Score: 1)
by kmuhammad on Wednesday, March 23 @ 01:23:08 MYT
(User Info | Send a Message)
Inilah dia ertinya "My life is better than yours....."BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman [email protected]
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.