Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami Detikdaily ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO V8
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · Arkib Berita
    · Bahan Bersiri
    · Cetak Artikel
    · Forums
    · iklan
    · Private Messages
    · Search
    · Surveys
    · Video_Stream
    · webrtv

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 1/12/2008

  Amaran banjir buruk di Pantai Timur
  Tanah runtuh, 2 beradik maut
  Soi Lek hiris hati Melayu
  Jangan bermain api - Pemuda UMNO
  Lucut gelaran Soi Lek, Mei Fun
  ‘Terikut-ikut rentak pembangkang’
  Tsu Koon: PULAU PINANG
  Salah menyatakan Malaysia adalah kerajaan Melayu?
  Mayat korban banjir ditemui terapung
  Pembekal dibenar simpan stok lebih
  Penduduk berang Perhilitan lepaskan 3,000 biawak
  Mayat mendiang Hema tiba dari Mumbai pagi ini
  MAS bawa balik 750 dari Bangkok
  AirAsia tambah dua lagi penerbangan ihsan ke Bangkok
  60 peratus produk kraf tangan akan dijual di Harrods
  Tiada cili merah
  Bantuan bina, baik pulih rumah naik
  Ibu rayu bantu suami, anak penyakit kronik
  Empat kakitangan perpustakaan maut
  Mayat mangsa bot karam ditemui
  Remaja mati lemas di lombong
  Pelajar UiTM pemenang terakhir Susun dan Menang
  Sembilan beranak diami rumah usang
  Sasaran sejuta ahli baru belia
  Zaid wajar dihukum -Tidak boleh dimaafkan
  Zaid wajar dihukum -Subang desak pecat
  Zaid wajar dihukum -UMNO tidak rugi apa-apa
  Zaid wajar dihukum -Tindakan akan dibincang
  Kredibiliti Anwar dipertikai
  Modal baru permainan politik PKR
  PPP ugut keluar BN jika tidak pinda ISA
  UMNO KT bincang calon minggu depan
  PKR minat Kuala Terengganu
  Bergilir-gilir ke Sarawak
  Hasrat PKR 'angan-angan Mat Jenin'
  Pulau Pinang tidak cadang ganti TKM1
  Menteri India letak jawatan
  Kafe Leopold's sasaran serangan dibuka semula
  Pelakon Britain ditahan disyaki militan
  Penumpang cari jalan lain
  Pertempuran di Karachi, 13 terbunuh, 70 cedera
  Jemaah Palestin dihalang ke Mesir
  Iraq-Iran tukar mayat tentera
  Kumpulan terakhir pengaman Malaysia pulang
  Korban keganasan meningkat 500 orang
  Rakyat India selar pemimpin politik
  Penunjuk perasaan diarah beredar
  India tingkat kawalan keselamatan
  Bush pantau perkembangan di India
  Lanun setuju bebas kapal kargo senjata Ukraine
  Pekerja asing buang mayat ibu di sungai, ditangkap
  Pakistan raih sokongan
  Kuan Yew selamat dibedah
  Sidang kemuncak ASEAN ditangguh Mac?
  Rusia, Venezuela setuju operasi tentera bersama
  Arroyo arah pindahkan rakyat Filipina
  Jepun urus pemindahan pelancong
  Sepanyol rancang hantar 3 pesawat

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: rosman11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 21093

People Online:
Visitors: 41
Members: 0
Total: 41

@TKO..

TranungKite Online :: View topic - Forex - Perbincangan dan rujukan
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

Forex - Perbincangan dan rujukan
Goto page 1, 2, 3 ... 36, 37, 38  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Ekonomi, Sukan & Kerjaya
View previous topic :: View next topic  
Author Message
debtfreefx
Kopral
Kopral


Joined: Sep 27, 2008
Posts: 189

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:01 pm    Post subject: Forex - Perbincangan dan rujukan Reply with quote

INSTAFOREX OFFER BONUS PERCUMA 30USD

PROMOSI TERBARU DARI INSTAFOREX. SETIAP PENDAFTARAN AKAUN LIVE INSTAFOREX, ANDA LAYAK MENERIMA BONUS 30USD KEAKAUN LIVE ANDA. APA TUNGGU LAGI DAFTAR SEGERA.

http://instaforextrader.blogspot.com/2008/10/senarai-bantuan-teknikal-support.html

PROMOSI DARI MARKETIVA PERCUMA 5USD UNTUK MULA FOREX. MOH KITA REGISTER RAMAI-RAMAI.

http://www.marketiva.com/?gid=234

http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=74.0

Sapa2 dalam TKO nak belajar forex meh sini kita kongsi sama-sama.....

nie ada link untuk korang download ebook forex insyallah berguna. Banyak ebook kat dlm nie free jer.

http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=101.0

Kalau tak berapa nak paham leh kita sama2 bincang kat sini....


Last edited by debtfreefx on Mon Nov 24, 2008 1:45 pm; edited 10 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
hatihijau
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Sep 07, 2008
Posts: 1236
Location: plaza tol pendang

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

apa tu sayang?
forex tu software ke, resepi ke, perabot ke....bagi la intro sikit....hehe
Back to top
View user's profile Send private message
debtfreefx
Kopral
Kopral


Joined: Sep 27, 2008
Posts: 189

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

hatihijau wrote:
apa tu sayang?
forex tu software ke, resepi ke, perabot ke....bagi la intro sikit....hehe


forex nie dlm kata lain foreign exchange....trade forex nie sama mcm trade saham (share)....tp beza saham ngan forex nie saham one way trade beli waktu rendah jual waktu tinggi....forex boleh jual dan beli 2 arah beli waktu rendah jual waktu tinggi atau beli waktu tinggi jual waktu rendah....tp nak trade forex nie kena ada ilmu....kena paham betol2 baru boleh trade kalau tak alamatnya rugi memanjang ler.....
Back to top
View user's profile Send private message
othimbra
Kopral
Kopral


Joined: Mar 13, 2008
Posts: 200

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:15 pm    Post subject: Re: Jom Belajar Forex Reply with quote

debtfreefx wrote:
Sapa2 dalam TKO nak belajar forex meh sini kita kongsi sama-sama.....

nie ada link untuk korang download ebook forex insyallah berguna. Banyak ebook kat dlm nie free jer.

http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=101.0

Kalau tak berapa nak paham leh kita sama2 bincang kat sini....


Ada kawan advise aku jangan masuk forex sebab lingkup akhirnya. Dulu dia kempen satu Malaysia suruh masuk, tapi sekarang dia sendiri dah cabut sebab rugi lebih besar dari untung katanya.

Boleh bro beripandangan sikit???
Back to top
View user's profile Send private message
debtfreefx
Kopral
Kopral


Joined: Sep 27, 2008
Posts: 189

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:22 pm    Post subject: Re: Jom Belajar Forex Reply with quote

othimbra wrote:
debtfreefx wrote:
Sapa2 dalam TKO nak belajar forex meh sini kita kongsi sama-sama.....

nie ada link untuk korang download ebook forex insyallah berguna. Banyak ebook kat dlm nie free jer.

http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=101.0

Kalau tak berapa nak paham leh kita sama2 bincang kat sini....


Ada kawan advise aku jangan masuk forex sebab lingkup akhirnya. Dulu dia kempen satu Malaysia suruh masuk, tapi sekarang dia sendiri dah cabut sebab rugi lebih besar dari untung katanya.

Boleh bro beripandangan sikit???


betol kalau trade tak tentu hala memang boleh lingkup....sebab tu teman kat sini nak share sama2 ahli TKO kalau nak belajar sama-sama.....sbb forex nie kena belajar....kalau tak mcm kome ckp td ler kompem lingkup....sbb tu nak trade atau buat apa2 pun kena ada ilmu yg cukup....sblm nie pun teman dah berhabisan beli itu ngan hini utk belajar forex....akhirnya skrgn ie teman dah boleh tarik nafas lega sbb dpt jana pendapatan sampingan kat forex nie....sblm nie ebook yg teman bg td tu kena bayo....mahe ler gak rm380 skrg nie tokey dia dah bg pree utk kegunaan umum....sbb tu teman nak kongsi sama2 ngan kome semua.....tp kena rajin membaca dan belajo ler yerk....dlm apa2 pekerjaan sekali pun takder jaminan 100% selamat.....
Back to top
View user's profile Send private message
matkedah
Sarjan
Sarjan


Joined: Oct 04, 2008
Posts: 379

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

debtfreefx wrote:
hatihijau wrote:
apa tu sayang?
forex tu software ke, resepi ke, perabot ke....bagi la intro sikit....hehe


forex nie dlm kata lain foreign exchange....trade forex nie sama mcm trade saham (share)....tp beza saham ngan forex nie saham one way trade beli waktu rendah jual waktu tinggi....forex boleh jual dan beli 2 arah beli waktu rendah jual waktu tinggi atau beli waktu tinggi jual waktu rendah....tp nak trade forex nie kena ada ilmu....kena paham betol2 baru boleh trade kalau tak alamatnya rugi memanjang ler.....


Aku ni ilmu agama ciput ja... jangan cakap la pasal senawi-senawi tu.. khatam Quran pun sekali ja kalau tak silap. Maaf la aku nak tanya.. sebab aku tak tau.. Forex ni halal ka? Saham, kalau "buy and hold" ada yang cakap halal.. tapi kalau short term trading tak halal.

Harap ada yang sudi terangkan... TQ
Back to top
View user's profile Send private message
terfikir
Kopral
Kopral


Joined: Mar 21, 2008
Posts: 209

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

halal atau haram berniaga mata wang nie?
Back to top
View user's profile Send private message
debtfreefx
Kopral
Kopral


Joined: Sep 27, 2008
Posts: 189

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

terfikir wrote:
halal atau haram berniaga mata wang nie?


nie teman amik dari laman soal jawab forex kat sini
http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=144.0
tp teman tak berani ler nak komen lebih2 sbb teman bukan mahir dlm bab hukum hakam nie.....maaf ler yer...nie pun amik copy paste jerk.....

Assalamualaikum,

Baru-baru ini saya ada menghadiri kursus Forex di sebuah syarikat swasta, Stable Alliance Sdn. Bhd. Yang menguruskan urusniaga Forex (Foreign Exchange Currency) beroperasi di Megan Avenue, Off Jalan ampang, KL. Saya berminat untuk menambah pendapatan saya melalui forex selain mencari sumber lain untuk melangsaikan hutang saya setelah permohonan baitulmal saya tidak mendapat galakan. Pegawai syarikat itu ada menunjukkan sijil syariah atau pengesahan boleh urusniaga mengikut syariah dari mufti Perak iaitu dari pihak Dato?. Disini saya inginkan kepastian adakah benar pihak Dato, ada mengeluar sijil mengatakan Forex itu dibolehkan oleh syariah kepada syarikat berkenaan? Sekalipun tidak saya ingin penjelasan Dato, berhubung Forex, adakah boleh saya masuk kedalam urusniaga Forex, memandangkan hutang saya yang amat besar tidak dapat saya langsaikan kalau hanya bergantung kepada gaji bulanan saya yang Cuma RM 1,000. Untuk perhatian tuan, hutang tersebut adalah hutangyang terpaksa saya bayar kerana kegagalan saya dalam akedemik kepada pihak penaja, dan juga hutang saya kepada kawan-kawan ketika biasiswa saya dihentikan dan saya memerlukan kewangan untuk sedikit sara diri dan mencari tiket pulang ke Negara ketika itu.
Segala perhatian Dato? amat saya hargai.

-insan malang,
Fakhrunnazim Muhajir

Jawapan :

Waalaikumsallam.
Kepada : Fakhrunnazim Muhajir

Mengenai urusniaga Forex.

Mesyuarat Ahli Jawatankuasa Syariah Negeri Perak membuat pengesahan, boleh berurusniaga dengan Forex.

Wallahhua'lam[/url]
Back to top
View user's profile Send private message
cucutokperak
Kopral
Kopral


Joined: Aug 25, 2008
Posts: 252

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

Sila klik link di bawah. Di sana ada sedikit ilmu forex. Sebenarnya ada banyak tempat di internet anda boleh belajar.


http://ayobhussin.com/myforex/
Back to top
View user's profile Send private message
matkedah
Sarjan
Sarjan


Joined: Oct 04, 2008
Posts: 379

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

debtfreefx wrote:
terfikir wrote:
halal atau haram berniaga mata wang nie?


nie teman amik dari laman soal jawab forex kat sini
http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=144.0
tp teman tak berani ler nak komen lebih2 sbb teman bukan mahir dlm bab hukum hakam nie.....maaf ler yer...nie pun amik copy paste jerk.....

Assalamualaikum,

Baru-baru ini saya ada menghadiri kursus Forex di sebuah syarikat swasta, Stable Alliance Sdn. Bhd. Yang menguruskan urusniaga Forex (Foreign Exchange Currency) beroperasi di Megan Avenue, Off Jalan ampang, KL. Saya berminat untuk menambah pendapatan saya melalui forex selain mencari sumber lain untuk melangsaikan hutang saya setelah permohonan baitulmal saya tidak mendapat galakan. Pegawai syarikat itu ada menunjukkan sijil syariah atau pengesahan boleh urusniaga mengikut syariah dari mufti Perak iaitu dari pihak Dato?. Disini saya inginkan kepastian adakah benar pihak Dato, ada mengeluar sijil mengatakan Forex itu dibolehkan oleh syariah kepada syarikat berkenaan? Sekalipun tidak saya ingin penjelasan Dato, berhubung Forex, adakah boleh saya masuk kedalam urusniaga Forex, memandangkan hutang saya yang amat besar tidak dapat saya langsaikan kalau hanya bergantung kepada gaji bulanan saya yang Cuma RM 1,000. Untuk perhatian tuan, hutang tersebut adalah hutangyang terpaksa saya bayar kerana kegagalan saya dalam akedemik kepada pihak penaja, dan juga hutang saya kepada kawan-kawan ketika biasiswa saya dihentikan dan saya memerlukan kewangan untuk sedikit sara diri dan mencari tiket pulang ke Negara ketika itu.
Segala perhatian Dato? amat saya hargai.

-insan malang,
Fakhrunnazim Muhajir

Jawapan :

Waalaikumsallam.
Kepada : Fakhrunnazim Muhajir

Mengenai urusniaga Forex.

Mesyuarat Ahli Jawatankuasa Syariah Negeri Perak membuat pengesahan, boleh berurusniaga dengan Forex.

Wallahhua'lam[/url]


takda dalil-dalil dia ka... ? aku kalau TGNA atau TGHH cakap halal memang aku dah tak tanya dah dalilnya.. kalau org len ni.. masih juga musykil aku ni...
Back to top
View user's profile Send private message
othimbra
Kopral
Kopral


Joined: Mar 13, 2008
Posts: 200

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 8:52 pm    Post subject: Re: Jom Belajar Forex Reply with quote

debtfreefx wrote:
Sapa2 dalam TKO nak belajar forex meh sini kita kongsi sama-sama.....

nie ada link untuk korang download ebook forex insyallah berguna. Banyak ebook kat dlm nie free jer.

http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=101.0

Kalau tak berapa nak paham leh kita sama2 bincang kat sini....


Boleh tak kita masuk, lepas tu bagi kat kawan yang mahir dan kita percaya trade bagi pihak kita? Sebab setahu aku ada yang tolong trade dan dia orang dapat komisyen. Kalau kita main sendiri tentu lingkup. Bagus ke begitu?
Back to top
View user's profile Send private message
debtfreefx
Kopral
Kopral


Joined: Sep 27, 2008
Posts: 189

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 9:44 pm    Post subject: Re: Jom Belajar Forex Reply with quote

othimbra wrote:
debtfreefx wrote:
Sapa2 dalam TKO nak belajar forex meh sini kita kongsi sama-sama.....

nie ada link untuk korang download ebook forex insyallah berguna. Banyak ebook kat dlm nie free jer.

http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=101.0

Kalau tak berapa nak paham leh kita sama2 bincang kat sini....


Boleh tak kita masuk, lepas tu bagi kat kawan yang mahir dan kita percaya trade bagi pihak kita? Sebab setahu aku ada yang tolong trade dan dia orang dapat komisyen. Kalau kita main sendiri tentu lingkup. Bagus ke begitu?


boleh mcm tu kalau sanggup tanggung risiko.....tp adalah lebih baik teman syorkan kome main sendiri....kalau rugi ke untung ker lg puas hati dari rasa terkilan rugi sebab org lain....sbb tu forex nie kena ada ilmu insyallah selamat.....kena belajo ler yob....nie cadangan teman ler.....
Back to top
View user's profile Send private message
debtfreefx
Kopral
Kopral


Joined: Sep 27, 2008
Posts: 189

PostPosted: Tue Oct 07, 2008 12:55 am    Post subject: Re: Jom Belajar Forex Reply with quote

debtfreefx wrote:
Sapa2 dalam TKO nak belajar forex meh sini kita kongsi sama-sama.....

nie ada link untuk korang download ebook forex insyallah berguna. Banyak ebook kat dlm nie free jer.

http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=101.0

Kalau tak berapa nak paham leh kita sama2 bincang kat sini....


kalau sapa2 nak belajo forex nie teman leh tolong tunjuk kan kat TKO nie.....sama-sama kita mantapkan lg cara trading kita nie haaaa.....teman pun takder ler pandee sangat....tp boleh ler sikit2.....
Back to top
View user's profile Send private message
CosaNostra
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Sep 18, 2008
Posts: 851
Location: www.utaraonline.net

PostPosted: Tue Oct 07, 2008 1:05 am    Post subject: Reply with quote

Alhamdulillah...hari ni dapat 158pips..... cukup la untuk hari ni..

nak kongsi maklumat forex untuk anda. Saya rasa apa yang saya bagi ni berguna untuk anda. Ianya adalah satu trading signal untuk traders jadikan rujukan: https://plus.dailyfx.com/tnews/index.jsp

Juga website untuk maklumat pasaran ekonomi dunia yang terkini (realtime) boleh didapati disini : www.ft.com

Juga untuk traders baru nak blajar pegi ke sini: www.babypips.com


Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message
CosaNostra
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Sep 18, 2008
Posts: 851
Location: www.utaraonline.net

PostPosted: Tue Oct 07, 2008 1:06 am    Post subject: Re: Jom Belajar Forex Reply with quote

debtfreefx wrote:
debtfreefx wrote:
Sapa2 dalam TKO nak belajar forex meh sini kita kongsi sama-sama.....

nie ada link untuk korang download ebook forex insyallah berguna. Banyak ebook kat dlm nie free jer.

http://debtfreeforex.com/forum/index.php?topic=101.0

Kalau tak berapa nak paham leh kita sama2 bincang kat sini....


kalau sapa2 nak belajo forex nie teman leh tolong tunjuk kan kat TKO nie.....sama-sama kita mantapkan lg cara trading kita nie haaaa.....teman pun takder ler pandee sangat....tp boleh ler sikit2.....


hehe..baguss..memang saya dok cari guru nak blajar bagi cekap mengenai signal dan indicators..ble ajarkan ke?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Ekonomi, Sukan & Kerjaya All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 36, 37, 38  Next
Page 1 of 38

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Letupan Bom

Sila Klik
28 Dis - Benazir Bhutto (21 Jun 1953 - 27 Disember 2007) telah terbunuh dalam serangan berani mati dalam satu rali perarakan parti..
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo\' Lo\'
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
Pas Kelantan
Pas Kedah
PAS Negeri Sembilan
Pas Penang
PAS Melaka
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Malayadaily
Al Brangi
Beras Melaka
PAS Caw. Shah Alam 2
Perak Bersatu
AMK Serdang
Betul Ka?
Abu Bahsyir Al Muqry
Pahang daily
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
DPP Pertaling Jaya Sel
Jabatan Amal 2
Pemuda Pengkalan Chepa
Pancak Bicara
Lanh14
Rencana Rakyat
Cili Merah
Hati Sufi
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
al-Futhuhat
Sabahdaily
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.