Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami Detikdaily ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO V8
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · Arkib Berita
    · Bahan Bersiri
    · Cetak Artikel
    · Forums
    · iklan
    · Private Messages
    · Search
    · Surveys
    · Video_Stream
    · webrtv

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 1/12/2008

  Amaran banjir buruk di Pantai Timur
  Tanah runtuh, 2 beradik maut
  Soi Lek hiris hati Melayu
  Jangan bermain api - Pemuda UMNO
  Lucut gelaran Soi Lek, Mei Fun
  ‘Terikut-ikut rentak pembangkang’
  Tsu Koon: PULAU PINANG
  Salah menyatakan Malaysia adalah kerajaan Melayu?
  Mayat korban banjir ditemui terapung
  Pembekal dibenar simpan stok lebih
  Penduduk berang Perhilitan lepaskan 3,000 biawak
  Mayat mendiang Hema tiba dari Mumbai pagi ini
  MAS bawa balik 750 dari Bangkok
  AirAsia tambah dua lagi penerbangan ihsan ke Bangkok
  60 peratus produk kraf tangan akan dijual di Harrods
  Tiada cili merah
  Bantuan bina, baik pulih rumah naik
  Ibu rayu bantu suami, anak penyakit kronik
  Empat kakitangan perpustakaan maut
  Mayat mangsa bot karam ditemui
  Remaja mati lemas di lombong
  Pelajar UiTM pemenang terakhir Susun dan Menang
  Sembilan beranak diami rumah usang
  Sasaran sejuta ahli baru belia
  Zaid wajar dihukum -Tidak boleh dimaafkan
  Zaid wajar dihukum -Subang desak pecat
  Zaid wajar dihukum -UMNO tidak rugi apa-apa
  Zaid wajar dihukum -Tindakan akan dibincang
  Kredibiliti Anwar dipertikai
  Modal baru permainan politik PKR
  PPP ugut keluar BN jika tidak pinda ISA
  UMNO KT bincang calon minggu depan
  PKR minat Kuala Terengganu
  Bergilir-gilir ke Sarawak
  Hasrat PKR 'angan-angan Mat Jenin'
  Pulau Pinang tidak cadang ganti TKM1
  Menteri India letak jawatan
  Kafe Leopold's sasaran serangan dibuka semula
  Pelakon Britain ditahan disyaki militan
  Penumpang cari jalan lain
  Pertempuran di Karachi, 13 terbunuh, 70 cedera
  Jemaah Palestin dihalang ke Mesir
  Iraq-Iran tukar mayat tentera
  Kumpulan terakhir pengaman Malaysia pulang
  Korban keganasan meningkat 500 orang
  Rakyat India selar pemimpin politik
  Penunjuk perasaan diarah beredar
  India tingkat kawalan keselamatan
  Bush pantau perkembangan di India
  Lanun setuju bebas kapal kargo senjata Ukraine
  Pekerja asing buang mayat ibu di sungai, ditangkap
  Pakistan raih sokongan
  Kuan Yew selamat dibedah
  Sidang kemuncak ASEAN ditangguh Mac?
  Rusia, Venezuela setuju operasi tentera bersama
  Arroyo arah pindahkan rakyat Filipina
  Jepun urus pemindahan pelancong
  Sepanyol rancang hantar 3 pesawat

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: rosman11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 21093

People Online:
Visitors: 38
Members: 0
Total: 38

@TKO..

TranungKite Online :: View topic - melayunet, masuk thread ni kejap......pria_malaya08
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

melayunet, masuk thread ni kejap......pria_malaya08
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Politik & Isu Semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pria_malaya08
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Jun 19, 2008
Posts: 1119

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:33 pm    Post subject: melayunet, masuk thread ni kejap......pria_malaya08 Reply with quote

salam melayunet..
maaf, sy terpaksa bukak thread khas utk berbincang dgn sedara,
selain nk mudahkan kita bertukar2 fikiran dlm satu tempat,
mudah juga utk sy refer balik thread ni jika hendak mengenali watak dan pendirian sedara yang dahulunya pas, sekarang umno..

dan org ramai yg tersalah sangka dgn sedara pun boleh mngenali sedara dgn lebih dekat..xde la pasni org dakwa melayunet dulu, kini dan selamanya umno..hehe..betul x melayunet?? Mr. Green

susulan dari thread ni..
http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=37577&postdays=0&postorder=asc&start=0

-Melayunet- wrote:
pria_malaya08 wrote:


emm ada rupanya mamat ni..
hehe..
lama xbersua ya..
Mr. Green Mr. Green

apa pun,
begini rupanya lagak org yg pernah menyokong PAS dahulu(betul ke?)..
ternyata jauh panggang dari api pemikiran sedare...
ternyata tepat pilihan sedare utk duduk didlam umno..
bergumbiralah..


Saya memang dahulu panglima perang PAS yang independant, bukan ahli PAS. Tak caya, hang pi baca posting aku semua sebelum PRU12, UMNO, Chedet, Paklah semua aku tembak. Mengapa aku berubah menyokong UMNO?. Kerana PAS gagal pertahankan melayu dan islam. Dan saya jugak tahu la serba sedikit sejarah penat jerih UMNO pertahankan bangsa.

ahli bagi saya sama shj dgn penyokong coz ramai penyokong sesuatu parti tidak berdaftar sbgai ahli. 2 tidak menjadi persoalan.

pasal sedara mengaku dulu pas, sekarang umno pun sy xkesah..
xperlulah bersungguh2 kata dulu pas sekarang dah umno,
cuma, jawablah persolan sy satu persatu..

emm panglima perang pas? hehe..
jadi sekarang anda panglima perang umno lah ye..mungkin org yg mudah percaya kata2 sedara ni akn percaya bulat2. org yg dulunya berjuang islam didlam pas, tiba2 sekarang muncul sebagi pejuang islam di dalam umno. mungkin kalau dulunya pas, sekarang bebas, masih boleh dipertimbangkan dalilnya..

sebelum masuk yang lain,
boleh nyatakan pandangan anda terhadap ISA semasa sedara di dalam PAS dahulu, dan pandangan sedara terhadap ISA semasa dlm umno sekarang..

OK, balik semula..
panglima bermaksud mereka yg berjuang melawan musuh.
kalau just sokong je, tapi x'berperang', itu bukan panglima..
jadi, boleh tahu apa yg anda perjuangkan ketika bersama pas dahulu..
atas dasar apa anda menyokong pas ketika itu, dan atas dasar apa anda menentang umno ketika itu?
sedare tolong senaraikan sebab2 sedara menentang umno ketika itu.
kita lihat, adakah 'sebab2' itu masih wujud hari ini atau tidak.

kemudian sedara nyatakan pas sekarang sudah berubah, gagal.
boleh sedara senaraikan kegagalan pas dlm mempertahankan melayu dan islam?
kalau sy senaraikan kemusnahan umno terhadap melayu dan islam dulu, kini dan selamanya, apa reaksi sedara?adkah sedara akan keluar balik dari umno sekarang ini?
ataupun sedara katakan, umno tetap yg terbaik antara semua parti dimalaysia.umno tetap islamik(berjuang islam) lebih dari pas.begitu??


pria_malaya08 wrote:

emm bleh tau, nape xboleh disentuh kehidupan peribadi yg jelas salah disisi undang2 (Allah)..wajarkah perkara yg melibatkan agama/akidah disenyapkan dari pengetahuan org ramai..
adakah ini dikira mengaibkan orang?


Kerana kita bukan memilih seorang pemimpin,dan kita bukan karungkan title ulama' kepada Dato' ini. He does bring some big economic impact kepada Malaysia.Why not? Dato' is not like an ulama'. Dato' lebih kepada sumbangan individu kepada negara, which for memang layak di beri kepada Shah Rukh khan.

kalau saya katakan SRK ini adalah penentang islam, murtad atau munafik, apa pandangan sedara? kalau sy kaitkan SRK ini sma dgn kesnya dgn salman al-rusydi, apa reaksi sedara? salman menghina islam, SRK menghina islam. kerajaan Britain nk beri penghargaan kpd salman dek kerana 'jasa'nya kpd negara tersebut dan kerana 'jasa'nya terhadap industri penulisan. SRK pula, seorang artis kontrovrsi akan diberikan penghargaan (dato') oleh kerajaan islam melaka juga krn 'jasa'nya kpd melaka dan negara...

tiada beza, cuma, isu salman rusydi, ramai yg tentang,
isu SRK, tidak ditentang..
persamaannya, kedua2nya bukan melibatkan penganugerahan politik atau dgn kata lain, bukan nk pilih pemimpin, just nk beri penghargaan..
adakah disitu maksud sedara bahawa, jgn dilihat dari sudut lain (latar belakang), tapi dilihat dari sudut 'jasa'nya semata, maka bolehlah terus diberi penghargaan, begitu?

jadi, boleh sy kaitkan terhadap dua kes ini??
tidakkah sedara berasa bersalah utk menganugerahkan title penghargaan terhadap seorang yg telah jelas mnghina islam. tidak sensitifkah sedara?

itu persoalan akidah, masuk balik ttg persoalan kewajaran SRK mendapat anugerah tersebut.

kenapa dan bagaimana seseorang itu dgn mudah mendapat anugerah ini,
siapa yg pencetus kpd idea ini..
dimana rasionalnya tindakan ini..
mana data statistik secara fakta nk perkuatkan hujah mengatakn, pelancong masuk kenagara ini dek kerana SRK?? tunjukkan..

sedara lihat apa yg diungkap tun..


Quote:
2. Saya terlibat secara langsung dengan kurniaan bintang-bintang kehormatan kepada orang-orang yang berjasa tiap-tiap tahun. Kerap kali saya tidak kenal pun calon-calon yang dikemukakan.

3. Sesungguhnya ramai yang lebih layak daripada calon-calon ini tidak termasuk dalam senarai dan tidak mendapat bintang-bintang kehormatan. Kemudian saya ditanya kenapa beri kepada orang-orang ini dan tidak orang itu. Saya tidak dapat jawab kerana tiada siapa yang diberi tugas memilih calon-calon mengemukakan nama mereka-mereka ini. Mereka juga tersilap. Tiap-tiap tahun ini berlaku.


jelas dari pengakuan tun ini sendiri, walaupun dia berkuasa ketika dulu,
terlibat secara langsung dgn penganugerah2an ini,
ttp dia sendiri tidak kenal siapa calon tersebut dan diaktakan ramai lagi yg lebih layak dr calon2 tersebut..
tun juga berkata, penganugerahan dato' ini berlaku kesilapan pd setiap tahun..

pengakuan tun ini bukti bhw penganugerahan dato' ini dibuat secara rambang, tidak diperhalus sebaiknya, ada punyai niat tertentu atau hanya dek kerana menjadi idola oleh sesetengan pemimpin mereka..
DAN mungkin juga krn faktor politik, iaitu ingin 'melembutkan' hati penyokong2 india kpd BN..bukannya dinilai sewajarnya berdasarkan merit atau jasa beliau yg sebenarnya kpd negara..

bukti yg lain, terdapat juga YB umno melaka sendiri tidak bersetuju dgn tindakan ini..tiba2 sedara selaku ahli akar umbi, membela dan menjulang tindakan kerajaan melaka tersebut..

ternyata, kalau ingin diikutkan 'jasa' kpd negara,
terdapat ramai lagi calon2 yg lebih berhak dan selayaknya utk dianugerahkan tittle ini..
sedara boleh fikir kembali siapa tokoh luar negara yg menaikkan nama negara malayisa dipersada negara islam didunia..
ada bukan? tetapi begitulah, artis ternyata lebih layak dimata pemimpin anda sebgi org yg berjasa kpd negara..


pria_malaya08 wrote:

kalau bukan ini yg hendak dijadikan sandaran hujah,
apa lagi yg boleh dipandang?? 'latar depan'??
just mahu lihat 'jasa yg baik' walaupun terang menolak islam??


Setakat menolak islam, aku rasa dalam PAS, PKR berlambak, satu satu title Dato' kena tarik.Ingat, title Dato' ni berbeza.

cuba jawab persoalan saya, kalau bukan latar belakang sbg salah satu kriteria yg perlu dilihat, apa lagi?
bukankah latar belakang seseorang itu yg menjadi keutamaan dlm setiap kes, hatta dlm islam pun menekankan latar belakang seseorang.
pemimpin yg layak diangkat, walaupun baik sekalipun terhadap rakyat, tetapi latar belakangnya menentang islam dgn tidak mengikut islam, tidak menutup aurat,dan sebagainya, apakah layak diangkat menjadi pemimpin? bagaimana?

semacam ingin lari dari kerangka tajuk utama atau cuba main tarik tali..
baiklah, xkesah, cuba sedara senaraikan mereka yg ada dlm pas menolak islam?
apa kenyataan mereka yg pada tafsiran sedara sbg menolak islam?
kalau betul menolak islam, kenapa xdilucutkan dato' itu seperti saranan sedara? dlm umno sendiri bagaimana?

berbeza apanya sedara..
mcm sy kaiktan dgn salman rusydi tadi la,
bukan nk angkat ahli politik, just nk beri penghargaan,
tapi kenapa yg itu ditentang, yg ini sedara tidak tentang?
why melayunet, why?? Mr. Green

sebab 2 ramai yg sudah tidak pandang gelaran dato' ini,
tiada nilai, mereka yg tidak berhak pun mudah shj utk mendapatkannya,
contoh SRK tadi, dan apa yg diakui oleh tun sendiri..
kononnya jasanya dikatakan melebihi org malaysia sendiri dlm hal mempromosikan negara. betapa rendahnya maruah negara krn bergantung dgn alasan tersebut..

itulah kelebihan yg ada pada artis,
banyak jasa dan perananya kpd manusia,
jelas, al-quran mendepani masa,
sudah dinyatakan bahawa, tanda akhir zaman ialah apabila artis diangkat dan dijulang dek kerana 'jasa'nya itu..



pria_malaya08 wrote:

ternyata sedare masih dikongkong pemikiran,
masih dibelenggu minda jumud dan fanatik..
apa shj yg dinyatakan oleh tun,
maka itu adalah yg paling benar, tepat dan tidak patut disanggah..


If you dont know me, takyah la buat conclusi kosong.Pergi check my postings in KMU before PRU12. Tapi now i admit i wind down my criticism against tun, kerana i feel he is right. Saya sokong pemberian anugerah ni jauh lebih Awal.

hehe..sebab 2 la, sy pernah menanyakan soalan sy pada sedara dahulu..
apa pandangan/kefahaman sedara ttg tun semasa sedara didalam pas, dan pandangan sedra terhadap beliau semasa di dlam umno sekarang?

apa beza tun dahulu dan sekarang?
apa pandangan sedara ttg dakwaan2 tun yg banyak menghina islam.
masih ingatkah sedara?..hehe

jadi, jawablah, dahulu sedara sebagai pejuang pas, sedara 'menentang' tun dan kerajaannya, atas dasar apa?
apakah 'dasar' itu sekarang sudah tidak anda peduli,
tun sudah bersih dan suci..begitu??

sokong jauh lebih awal?
kemudian semakin yakin apabila tun turut 'merahmatinya'??
hehe..

xheran dgn pendirian sedara, sedangkan minyak naik dahulu, sedaralah penentang utamanya,
tetapi apabila dilembutkan (diberi alasan2 ) oleh pemimpin2 sedara, maka cairlah sedara, apatah lagi pemimpin itu tun dr tun dr tun dr mahadir... Mr. Green


pria_malaya08 wrote:

apapun, lega rasanya, masih terdapat rakan2 anda (mykmu) yg menolak idea2 kerajaan melaka dan TUN madir sendiri..
tiba2, sedare dtg dgn hujah, 'artis sekular' ini banyak 'berjasa' kepada negara..


Itu tandanya wujud perbezaan pendapat, setengah setuju, setengah tidak. Bukan macam hang, apa jua Nik Aziz kecek, terima bulat bulat. Tun Dr Mahathir bukanlah segalanya untuk kita terima bulat bulat. I have so many thing different opinion which he may not agree,

hehe..yg 2 mmg tidak menjadi persoalan..
yg betul disokong, yang salah disanggah..bukan semua diterima/disokong bulat2..

soalan lanjutan saya..
apa pandangan/kefahaman sedara terhadap tok guru ketika sedara bersama pas dahulu, dan pandangan sedara terhadap beliau semasa sedara dlm umno sekarang??nyatakan dgn terang dan detail..

termasuk gelaran ulama' poltik, org politik. sedara ada nyatakn tok guru hanyalah seorang ahli poltik semata2, soalannya, dahulu semasa anda bersma pas, adakah tok guru ulama' yg betul atau bagaimana?

bagaimana pula dgn tahap makian/kutukan/hinaan anda terhadap tun dahulu(masa sedara berjuang dlm pas),
dan tahap kutukan/hinaan/makian terhadap tok guru(ketika berada dlm umno sekarang)?
sedara rasa, siapa yg sedara lebih banyak sedara per'dajal'kannya??
siapa yg kuat kene maki oleh sadara,
tokoh agama atau tokoh negara??



pria_malaya08 wrote:

saya cabar sedare bukak satu topic di MYKMU,
buatkan poll sapa yg setuju, sape yg xsetuju anugerah dato' ini kpd SRK..
nyatkan sekali, sedare adalah org yg paling bersetuju dgn anugerah itu dalam thread 2..
ada berani??..


Macam saya dah khaba' different people will have different opinion.Pandangan aku adalah aku, pandangan MYKMU adalah milik mereka, pandangan TKO adalah milik TKO, pandangan Tun adalah milik Tun.Dan banyak pandangan aku tak sama dengan KMU dan Tun. Why? your opinion also belongs to you. Kenapa kamu suka sangat kaitkan aku dengan KMU. Mungkin aku pernah duduk kat sana terlalu lama kot.

hehe..
itulah pasal..
sedara semangat yakinkan org disini dgn hujah dangkal sedara,
sedangkan rakan2 sedara sendiri pun tidak bersetuju dgn sedara..

kalau sedara benar2 nk yakinkan kiteorang, nk betulkan pemikiran kiteorang, nk tunjuk ajar,
sedara tujukan kpd rakan2 sedara dahulu..
kemudian barulah cari kiteorang..

ni sedangkan org umno sendiri tak temampu lawan hujah,
tetiba sedara datang cni, sedara copy paste kenyataan tun.
kemudia puja melangit kenyataan beliau..
apa rasionalnya..

kalau sedara berani,
sedara pergilah bertentang mata dgn dorang kat sna,
jawab hujah, bela ayahanda sedara..
hujah dorang, sama dgn hujah saya dlm menolak anugerah dato' kat SRK ni..kalau copy paste letak cni, sedara sendiri yg dpt malu nnt..

http://forum.mykmu.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22584#581969

http://forum.mykmu.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22262


OK??

pria_malaya08 wrote:

p/s: soalan aku dulu, hang bila nk jawab melayunet??
ingat lagi??
Mr. Green Mr. Green


Sorry bro, bukan tak mahu jawab, ataupun kecut tengok dan lari lintang pukang tengok posting saudara, tapi sometimes, saya tak online, ada urusan, so mungkin persoalan saudara dah tertenggelam. Saudara boleh remind saya. Just PM me and with the links. Insyallah saya akan .

hehe..
2 anatara strategi sy je melayunet..
xkan 2 pun sedara terasa..
saja buat ayat semacam itu bagi sedara terasa tercabar n terus berforum dgn saya..
tapi apakan daya, sedara dah beri alasan, sedara sibuk sgt.. Mr. Green

soalan saya kat sini..
http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=36449&postdays=0&postorder=asc&start=0

ni antranya...
1)bleh tau kenapa dahulu anda penyokong pas dan penentang umno,
2)kenapa sekarang anda penyokong umno dan penentang pas??
3)apa beza umno dahulu dan sekarang?
4)apa perasaan/pandangan anda terhadap tun mahadir semasa anda didlm PAS dahulu, dan ketika umno sekarang...
5)perasaan/pandangan anda terhadap tok guru nik aziz semasa dlm PAS dahulu, dan ketika menyokong umno sekarang


diharap sedara dpt jawab satu persatu,
jgn dimiss kan mana2 kenyataan atau soalan saya..
kita bincang secara ilmiah..



Last edited by pria_malaya08 on Fri Oct 24, 2008 3:49 pm; edited 10 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Norsalfarina
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Jul 27, 2008
Posts: 1382

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

hmm.. tak sabar nak tgk perdebatan ni...
Back to top
View user's profile Send private message
Vassilis_Zaitsev
Sarjan
Sarjan


Joined: Oct 17, 2008
Posts: 688
Location: Pagi Siberia Noon Kamchatska Petang Sakhalin Malam VladisVostok ... all Blietzkriegt!...

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

saya jadi tukang bancuh air...

melayunet nak air apa?... priamalaya nak air apa?... Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Buntal
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Aug 01, 2008
Posts: 86

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

dia tak boleh jawab la. takut meludah kelangit..........
Back to top
View user's profile Send private message
istakume
Amaran 2
Amaran 2


Joined: Sep 22, 2008
Posts: 429

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

hah aku housemate melayunet...
ada apa2 blh bantu???
Back to top
View user's profile Send private message
Panglima_Prai
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Apr 24, 2008
Posts: 1247
Location: Kampung Jawa, Perai

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

Melayunet ni kalau dari segi tulisannya memang dari dulu lagi totok UMNO. Aku heran lak nape tiba-tiba mamat ni konar baring dalam thread di atas. Bekas panglima PAS konon..ke CYBERTROOPER UMNO?....hehehe

Last edited by Panglima_Prai on Fri Oct 24, 2008 2:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
sarip_v6
Leftenan
Leftenan


Joined: Apr 11, 2008
Posts: 3435

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

melayunet tuh drebar aku....

jangan ganggu die....
Back to top
View user's profile Send private message
Cahayaku
Kapten
Kapten


Joined: Apr 26, 2008
Posts: 4163

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Wahhh...mesti punya best nih....
Back to top
View user's profile Send private message
sarip_v6
Leftenan
Leftenan


Joined: Apr 11, 2008
Posts: 3435

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Vassilis_Zaitsev wrote:
saya jadi tukang bancuh air...

melayunet nak air apa?... priamalaya nak air apa?... Wink



errrkkk haus plak....

sirap limau satu!
Back to top
View user's profile Send private message
Vassilis_Zaitsev
Sarjan
Sarjan


Joined: Oct 17, 2008
Posts: 688
Location: Pagi Siberia Noon Kamchatska Petang Sakhalin Malam VladisVostok ... all Blietzkriegt!...

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

melayunet nyuruk kat mana?....

sapa sapa plz panggil dia....

cakap jangan nyuruk dalam TANDAS lama lama.... Wink
Back to top
View user's profile Send private message
othimbra
Kopral
Kopral


Joined: Mar 13, 2008
Posts: 200

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:58 pm    Post subject: Re: melayunet, masuk thread ni kejap......pria_malaya08 Reply with quote

Hai, lama tungggu, melayunet x muncul gak, nape? Kalau spesis anak Adam, tak yah jampi pun dia datang, tapi kalau spesis jembalang, silap jemput langsung x datang. Kalau datang pun kejap terus hilang.

Priamalaya nak kena baca mentera & pasang setanggi kalau dia x muncul dalam masa 30 minit. Itu syarat nak jemput spesis makhluk bukan manusia. Jika tidak, tunggu sampai besok pun takkan menjelma. he, he, he.
Back to top
View user's profile Send private message
ujangkota
Sarjan
Sarjan


Joined: Aug 20, 2008
Posts: 799

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

melayunet sedang shopping kat brieckfield
Back to top
View user's profile Send private message
jinggoy
Kadet
Kadet


Joined: Apr 22, 2008
Posts: 1563
Location: ~in vain and make life a greater dream and shadow than it really is~

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

aku pon nak join jgk debat nih Laughing Laughing

err melayunet ada keje..minggu depan bole la kot hakhakhak Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
green_field
Sarjan
Sarjan


Joined: Apr 14, 2008
Posts: 662

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

tgh gulung tikar kt masjid daa..
Back to top
View user's profile Send private message
pria_malaya08
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Jun 19, 2008
Posts: 1119

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 3:04 pm    Post subject: Re: melayunet, masuk thread ni kejap......pria_malaya08 Reply with quote

othimbra wrote:
Hai, lama tungggu, melayunet x muncul gak, nape? Kalau spesis anak Adam, tak yah jampi pun dia datang, tapi kalau spesis jembalang, silap jemput langsung x datang. Kalau datang pun kejap terus hilang.

Priamalaya nak kena baca mentera & pasang setanggi kalau dia x muncul dalam masa 30 minit. Itu syarat nak jemput spesis makhluk bukan manusia. Jika tidak, tunggu sampai besok pun takkan menjelma. he, he, he.


hehe..
xkesah..no hal la bila2 pun..

selagi ada melayunet, selagi ada ini thread,
selagi itulah aku tetap tunggu jawapan dari dia..

bukan nk bergaduh apa, just nk bertukar2 pandangan,
betul tak..
hehe..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Politik & Isu Semasa All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 1 of 10

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Letupan Bom

Sila Klik
28 Dis - Benazir Bhutto (21 Jun 1953 - 27 Disember 2007) telah terbunuh dalam serangan berani mati dalam satu rali perarakan parti..
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman M@rhean
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo\' Lo\'
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
Pas Kelantan
Pas Kedah
PAS Negeri Sembilan
Pas Penang
PAS Melaka
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Malayadaily
Al Brangi
Beras Melaka
PAS Caw. Shah Alam 2
Perak Bersatu
AMK Serdang
Betul Ka?
Abu Bahsyir Al Muqry
Pahang daily
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
DPP Pertaling Jaya Sel
Jabatan Amal 2
Pemuda Pengkalan Chepa
Pancak Bicara
Lanh14
Rencana Rakyat
Cili Merah
Hati Sufi
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
al-Futhuhat
Sabahdaily
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.