Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami Detikdaily ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO V8
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · Arkib Berita
    · Bahan Bersiri
    · Cetak Artikel
    · Forums
    · iklan
    · Private Messages
    · Search
    · Surveys
    · Video_Stream
    · webrtv

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 1/12/2008

  Amaran banjir buruk di Pantai Timur
  Tanah runtuh, 2 beradik maut
  Soi Lek hiris hati Melayu
  Jangan bermain api - Pemuda UMNO
  Lucut gelaran Soi Lek, Mei Fun
  ‘Terikut-ikut rentak pembangkang’
  Tsu Koon: PULAU PINANG
  Salah menyatakan Malaysia adalah kerajaan Melayu?
  Mayat korban banjir ditemui terapung
  Pembekal dibenar simpan stok lebih
  Penduduk berang Perhilitan lepaskan 3,000 biawak
  Mayat mendiang Hema tiba dari Mumbai pagi ini
  MAS bawa balik 750 dari Bangkok
  AirAsia tambah dua lagi penerbangan ihsan ke Bangkok
  60 peratus produk kraf tangan akan dijual di Harrods
  Tiada cili merah
  Bantuan bina, baik pulih rumah naik
  Ibu rayu bantu suami, anak penyakit kronik
  Empat kakitangan perpustakaan maut
  Mayat mangsa bot karam ditemui
  Remaja mati lemas di lombong
  Pelajar UiTM pemenang terakhir Susun dan Menang
  Sembilan beranak diami rumah usang
  Sasaran sejuta ahli baru belia
  Zaid wajar dihukum -Tidak boleh dimaafkan
  Zaid wajar dihukum -Subang desak pecat
  Zaid wajar dihukum -UMNO tidak rugi apa-apa
  Zaid wajar dihukum -Tindakan akan dibincang
  Kredibiliti Anwar dipertikai
  Modal baru permainan politik PKR
  PPP ugut keluar BN jika tidak pinda ISA
  UMNO KT bincang calon minggu depan
  PKR minat Kuala Terengganu
  Bergilir-gilir ke Sarawak
  Hasrat PKR 'angan-angan Mat Jenin'
  Pulau Pinang tidak cadang ganti TKM1
  Menteri India letak jawatan
  Kafe Leopold's sasaran serangan dibuka semula
  Pelakon Britain ditahan disyaki militan
  Penumpang cari jalan lain
  Pertempuran di Karachi, 13 terbunuh, 70 cedera
  Jemaah Palestin dihalang ke Mesir
  Iraq-Iran tukar mayat tentera
  Kumpulan terakhir pengaman Malaysia pulang
  Korban keganasan meningkat 500 orang
  Rakyat India selar pemimpin politik
  Penunjuk perasaan diarah beredar
  India tingkat kawalan keselamatan
  Bush pantau perkembangan di India
  Lanun setuju bebas kapal kargo senjata Ukraine
  Pekerja asing buang mayat ibu di sungai, ditangkap
  Pakistan raih sokongan
  Kuan Yew selamat dibedah
  Sidang kemuncak ASEAN ditangguh Mac?
  Rusia, Venezuela setuju operasi tentera bersama
  Arroyo arah pindahkan rakyat Filipina
  Jepun urus pemindahan pelancong
  Sepanyol rancang hantar 3 pesawat

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: rosman11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 21093

People Online:
Visitors: 52
Members: 0
Total: 52

@TKO..

TranungKite Online :: View topic - usaha menggalakan hafazan Al Quran
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

usaha menggalakan hafazan Al Quran

 
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Kelab & Aktiviti TKO
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ramlisdar
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Feb 04, 2005
Posts: 839

PostPosted: Fri Aug 17, 2007 9:34 am    Post subject: usaha menggalakan hafazan Al Quran Reply with quote

Oleh kerana sambutan yang menggalakan. Sehingga melebehi seat yang di hadkan pehak penganjor telah mengadakan seminar ini sekali lagi. Agar usaha peng hafazan Quran tersebar luas.

Saya declare in advance saya tak ada vested interest selain untok melihat usaha peng hafazan Quran tersebar luas.

KAEDAH JIBRIL
SEMINAR HAFAZAN AL-QURAN UNTUK GOLONGAN AWAM

NIKMATI KEBERKATAN RAMADHAN DENGAN MULA MENGHAFAZ SURAH PILIHAN AL-QURAN!

KAEDAH JIBRIL DATANG LAGI!...... Setelah mendapat sambutan hangat pada seminar pertamanya (FULL HOUSE!, lebih dari 195 peserta!), kini ia diadakan lagi pada 9.SEPTEMBER 2007 (Ahad) di Dewan Seminar, Masjid Saidina Umar, Bukit Damansara, bermula 8.30 pagi hingga 5.00 ptg. Yuran penyertaan hanya RM 75 setiap peserta. Tarikh tutup penyertaan pada 4. September 07. Sms nama ke 019 2229602 atau emel – [email protected]. Maklumat lanjut di bawah.

Kaedah hafazan terbaru, mudah dan sangat Praktikal, khusus untuk golongan awam yang sibuk dengan urusan harian.... Kini, sesiapa sahaja boleh menghafaz Al-Quran!


- tentu anda tercari-cari selama ini kaedah yang paling sesuai untuk menghafaz surah idaman anda di tengah kesibukan urusan harian. Ditambah dengan bulan Ramadhan yang semakin hampir, anda tentu saja ingin meraih keberkatan bulan itu dengan mula menghafaz surah popular seperti Sajadah, Insan dll.

- Kini, anda akan dengan mudahnya menghafaz mana-mana surah pilihan dengan KAEDAH JIBRIL, ditengah-tengah kesibukan kerja dan urusan harian anda.

- Melalui kaedah ini, anda akan didedahkan bagaimana menghafaz 10 surah popular (spt Insan, Yasin, Sejadah ) dalam tempoh KURANG DARI SETAHUN!


4 MODUL YANG PENUH BIJAKSANA! SEMUANYA DIKETAHUI DALAM SEHARI!


Anda tentu akan sangat berpuas hati dengan informasi, maklumat dan kandungan MODUL KAEDAH JIBRIL, yang antara lainnya :

MODUL 1 - Hebatnya Al-Quran! : kenali kitab suci anda hayatinya dan fahami ke’mukjizat’annya!

- 3 keunikan dan kehebatan Al-Quran
- Beberapa persoalan yang selalu berlegar spt jawapan bukti keaslian Al-Quran
- Mengapa masyarakat perlu menghafaz Al-Quran
- Quranic Quotient (QQ - Kepintaran Al-Quran – serta kesannya kepada manusia
- Bentuk Pengajaran Tuhan yang sempurna 1 : gabungan ”Rohani dan Jasmani”
- Bentuk Pengajaran Tuhan yang sempurna 2 : gabungan ”Fikir serta Zikir”
- Matlamat akhir : menjadi manusia seimbang melalui hafazan menggunakan KAEDAH JIBRIL

MODUL 2 - KAEDAH JIBRIL – revolusi baru dan termudah dalam menghafaz Al-Quran ditengah kesibukan harian anda!

- Pendedahan kekuatan dan keajaiban fikiran manusia dari sudut saintifik dan Psikologi
- Kaedah Jibril : teknik pengenalan dan sejarah
- Kaedah Jibril : STRATEGI 3Q – kaedah asas menghafaz
- Kaedah Jibril : SERAMPANG 3 MATA - kaedah lanjutan serta cara ulangan
- Berita gembira ! : setahun 10 surah!
- 2 ciri tambahan : Fathus Sodar (pembuka pintu hati) dan Fathus Sobar (pembuka pintu kesabaran)


MODUL 3 - Ayuh kita berlatih! – latihan praktikal secara step-by-step tentang cara mengaplikasikan kaedah Jibril.

- Asas kefahaman Tajwid,Hukum & pembahagiannya
- 4 kaedah & cara membaca Al-Quran
- Sesi Talaqqi dan Musyafahah
- Praktikal Kaedah Jibril secara ‘step-by-step’
- Soal-jawab tentang kaedah ini.

MODUL 4 - 10 Tips ’booster’ ekstra! – senarai tips, teknik berkesan, petua serta beberapa amalan untuk para penghafaz.

- First Thing First : Doa Istimewa – sebelum dan selepas menghafaz
- Petua hebat mengekalkan hafazan dari Rasulullah
- 3 Cara berkesan untuk mengelakkan lupa
- Makanan ‘halalan Toyyiba’ penguat energi zahir batin
- membongkar rahsia besar : sebab mengapa hafazan gagal di tengah jalan.
- menepis keraguan di hati : susah hendak menghafaz dll.
- konsep ’Time management’ dalam Islam
- Fakta memeranjatkan : apa yang anda penuhi dengan 63 tahun usia diberikan?


DIKENDALIKAN OLEH :

Ustaz Mohammad Asraff Ayob Al-Hafiz
B.A (Hons) Al-Quran, U. Al-Azhar,
Master (Hons) Psychology, U.K.M
PENGASAS KAEDAH JIBRIL

- Pelajar ke 2 terbaik bagi penuntut Malaysia bidang Quran dan Qiraat, U.Al-Azhar tahun 2002
- Meraih Anugerah graduan cemerlang Master Psikologi 2006 (U.K.M)
- berpengalaman 16 tahun dalam bidang hafazan.
- Johan 1-30 Juz majlis menghafaz Al-Quran Peringkat Negeri Sembilan tahun 1997 / 1998
- Berpengalaman mengajar di Maahad Tahfiz terkemuka seperti Maahad Ahmadi (kini dikenali sebagai ITQAN) dan Darul Quran.
- Berpengalaman mengendalikan kelas menghafaz Al-Quran bagi golongan dewasa, terkini di Masjid Wilayah, K.L


TESTIMONI

“ Us. Asraff Menunjukkan cara terkini ‘menyuburkan’ Al-Quran dlm minda. Kaedah yang sangat MUDAH,dan yg penting, sangat-sangat praktikal.”
- Us.Zamri - Pengajar rancangan ‘MARI MENGAJI’
- hakim ‘Akademi Al-Quran’


“ Kaedah yg sangat mudah dipraktikkan dan sistematik...menyertainya menyebabkan saya rasa “WOW! Mudahnya nak hafal Quran!
- Siti Ujila - Pensyarah UPM

” Tak sangka seminar 5.8.07 itu FULL HOUSE!, nasib baik saya sempat mendaftar, dan kini, segala hafazan saya semakin kuat dengan teknik KAEDAH JIBRIL”
- Farhan – Darul Quran.


DIADAKAN DI :

Dewan Masjid Saidina Umar, Bukit Damansara, K.L

TARIKH :

9 September 2007 (hari Ahad sebelum Ramadhan)

Sila daftar sebelum 4. September 07

MASA :

8.30 pagi – 5.00 petang


YURAN PENYERTAAN :

RM 75 SAHAJA (termasuk 3 kali makan, nota seminar,sijil penyertaan)


PENDAFTARAN/ PERTANYAAN :

Sila SMS kan nama ke :

019 222 9602 (Mohd)

Emel – [email protected]




Disebabkan tempat terhad, (150 peserta sj), maka kami amat mengalukan penyertaan awal utk mengelakkan kelewatan.

Sekian terima kasih
Back to top
View user's profile Send private message
oneng
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Apr 20, 2005
Posts: 87

PostPosted: Fri Aug 17, 2007 11:48 am    Post subject: Reply with quote

Sorry mencelah !!! Kalau nak delete saya tak marah.

Untuk anak-anak 7 hingga 18 tahun saya cadangkan Kelas Hafazan AlQuran di Mesjid Negara pada setiap hari Ahad (melainkan Ahad pertama setiap bulan). Dua semester setahun 150 atau 180 semester. Munum 10:30am diberikan.

Dengan ini kita pasti anak akan ada aktivit befaedah pada hari Ahad, kalau nak extra tution (extra costs) pon ada dikendalikan oleh Dr Aziz.

Sila pergi ke pejabat pada hari Ahad untuk maklumat lanjut.
Masuk melalui pintu sebelah kanan (Tanglin/Sekolah Methodist Girls)

Untuk Makluman Semua.
Back to top
View user's profile Send private message
zul_mz
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Mar 18, 2005
Posts: 3655

PostPosted: Fri Aug 17, 2007 11:54 am    Post subject: Reply with quote

Untuk sebarang pengiklanan
terutama yang melibatkan
pungutan wang
mohon diminta keizinan dahulu
dari wm/pwm
nanti ada ramai yang ambil
kesempatan pula

harap di fahami
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
oneng
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Apr 20, 2005
Posts: 87

PostPosted: Fri Aug 17, 2007 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

Mod zul_mz,

Anak saya belajar di Mesjid Negara tu, rasanya tak salah iklan utk kelas hafazan.

Saya bukan guru atau staff Mesjid Negara. Saya cadangkan ahli TKO pergi sendiri, lihat dan berjumpa pihak sekolah sebelum membuat keputusan.
Back to top
View user's profile Send private message
ramlisdar
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Feb 04, 2005
Posts: 839

PostPosted: Thu Aug 23, 2007 7:58 pm    Post subject: Reply with quote

Kepada yang betul2 berminat untok menyertai kelas penghafalan Quran boleh hubungi saya atau ustaz Ahraf sendiri.

Kelas penghafalan ni FOC. Cuma bab ilmu ni kurang mendapat perhatian dan kurang peminat, walau pun percuma. Kehadiran juga amat rendah.

Kelas hafal Quran yang free pun susah nak tarek minat orang Islam.

Manakala, seminar di atas ni di kenakan bayaran sebab kena bayar sewa dewan, bayaran pada yang menyediakan makanan(3x) dan orang yang membantu. Kalau ada yang nak sponsor se,inar ini, boleh kita buat seminar hafaz Quran secara percuma. Any takers?

Sekali lagi pada yang berminat untok menyertai kelas hafalan Quran PERCUMA sila hubungi ustaz Ashraf atau saya 0123817845
Back to top
View user's profile Send private message
zul_mz
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Mar 18, 2005
Posts: 3655

PostPosted: Thu Aug 23, 2007 8:45 pm    Post subject: Reply with quote

oneng wrote:
Mod zul_mz,

Anak saya belajar di Mesjid Negara tu, rasanya tak salah iklan utk kelas hafazan.

Saya bukan guru atau staff Mesjid Negara. Saya cadangkan ahli TKO pergi sendiri, lihat dan berjumpa pihak sekolah sebelum membuat keputusan.


Fahamai ayat saya terdahulu
saya kata khuatir jika ada pihak lain
akan ambil kesempatan

Saya tetap menyokong
sebarang usaha keagamaan
seperti kelas hafazan tersebut

namun
demi mengelakkan adanya pihak yang akan
menggunakan cara yang sama
membuat pungutan
itu yang kita cuba elakkan.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
ramlisdar
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Feb 04, 2005
Posts: 839

PostPosted: Fri Aug 24, 2007 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

tadi kelas hafazan Quran, yang hadir cuma 9 orang aje Question Question Question Question Question
Back to top
View user's profile Send private message
ramlisdar
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Feb 04, 2005
Posts: 839

PostPosted: Fri Aug 24, 2007 7:44 pm    Post subject: Reply with quote

Kelas percuma pun tak ramai yang berminat. Question Question Sad

Syabas pada Ustaz Ashraf yang memaklumkan beliau akan tetap hadir walau pun hanya seorang student saje yang hadir.

Berkenaan seminar ini saya poskan kerana seminar yang dulu terlalu ramai sangat yang datang melebehi had tempat dudok.

Mungkin ada rakan TKO yang hadirr seminar tersebut yang boleh berkongsi pengalaman beliau. Moga boleh memberi menafaat pada rakan2 TKO yang lain.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Kelab & Aktiviti TKO All times are GMT + 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Letupan Bom

Sila Klik
28 Dis - Benazir Bhutto (21 Jun 1953 - 27 Disember 2007) telah terbunuh dalam serangan berani mati dalam satu rali perarakan parti..
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuri’s Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo\' Lo\'
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
Pas Kelantan
Pas Kedah
PAS Negeri Sembilan
Pas Penang
PAS Melaka
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Malayadaily
Al Brangi
Beras Melaka
PAS Caw. Shah Alam 2
Perak Bersatu
AMK Serdang
Betul Ka?
Abu Bahsyir Al Muqry
Pahang daily
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
DPP Pertaling Jaya Sel
Jabatan Amal 2
Pemuda Pengkalan Chepa
Pancak Bicara
Lanh14
Rencana Rakyat
Cili Merah
Hati Sufi
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
al-Futhuhat
Sabahdaily
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.