Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami Detikdaily ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO V8
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · Arkib Berita
    · Bahan Bersiri
    · Cetak Artikel
    · Forums
    · iklan
    · Private Messages
    · Search
    · Surveys
    · Video_Stream
    · webrtv

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 1/12/2008

  Amaran banjir buruk di Pantai Timur
  Tanah runtuh, 2 beradik maut
  Soi Lek hiris hati Melayu
  Jangan bermain api - Pemuda UMNO
  Lucut gelaran Soi Lek, Mei Fun
  ‘Terikut-ikut rentak pembangkang’
  Tsu Koon: PULAU PINANG
  Salah menyatakan Malaysia adalah kerajaan Melayu?
  Mayat korban banjir ditemui terapung
  Pembekal dibenar simpan stok lebih
  Penduduk berang Perhilitan lepaskan 3,000 biawak
  Mayat mendiang Hema tiba dari Mumbai pagi ini
  MAS bawa balik 750 dari Bangkok
  AirAsia tambah dua lagi penerbangan ihsan ke Bangkok
  60 peratus produk kraf tangan akan dijual di Harrods
  Tiada cili merah
  Bantuan bina, baik pulih rumah naik
  Ibu rayu bantu suami, anak penyakit kronik
  Empat kakitangan perpustakaan maut
  Mayat mangsa bot karam ditemui
  Remaja mati lemas di lombong
  Pelajar UiTM pemenang terakhir Susun dan Menang
  Sembilan beranak diami rumah usang
  Sasaran sejuta ahli baru belia
  Zaid wajar dihukum -Tidak boleh dimaafkan
  Zaid wajar dihukum -Subang desak pecat
  Zaid wajar dihukum -UMNO tidak rugi apa-apa
  Zaid wajar dihukum -Tindakan akan dibincang
  Kredibiliti Anwar dipertikai
  Modal baru permainan politik PKR
  PPP ugut keluar BN jika tidak pinda ISA
  UMNO KT bincang calon minggu depan
  PKR minat Kuala Terengganu
  Bergilir-gilir ke Sarawak
  Hasrat PKR 'angan-angan Mat Jenin'
  Pulau Pinang tidak cadang ganti TKM1
  Menteri India letak jawatan
  Kafe Leopold's sasaran serangan dibuka semula
  Pelakon Britain ditahan disyaki militan
  Penumpang cari jalan lain
  Pertempuran di Karachi, 13 terbunuh, 70 cedera
  Jemaah Palestin dihalang ke Mesir
  Iraq-Iran tukar mayat tentera
  Kumpulan terakhir pengaman Malaysia pulang
  Korban keganasan meningkat 500 orang
  Rakyat India selar pemimpin politik
  Penunjuk perasaan diarah beredar
  India tingkat kawalan keselamatan
  Bush pantau perkembangan di India
  Lanun setuju bebas kapal kargo senjata Ukraine
  Pekerja asing buang mayat ibu di sungai, ditangkap
  Pakistan raih sokongan
  Kuan Yew selamat dibedah
  Sidang kemuncak ASEAN ditangguh Mac?
  Rusia, Venezuela setuju operasi tentera bersama
  Arroyo arah pindahkan rakyat Filipina
  Jepun urus pemindahan pelancong
  Sepanyol rancang hantar 3 pesawat

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: rosman11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 21093

People Online:
Visitors: 40
Members: 0
Total: 40

@TKO..

TranungKite Online :: View topic - DANA PENDIDIKAN ANAK2 YATIM, MISKIN & DAIF
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

DANA PENDIDIKAN ANAK2 YATIM, MISKIN & DAIF
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    TranungKite Online Forum Index -> Kelab & Aktiviti TKO
View previous topic :: View next topic  
Author Message
khalilah
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Dec 19, 2005
Posts: 2136

PostPosted: Mon Feb 26, 2007 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

anakanda wrote:
khalilah wrote:
saya perasan cerita cartoon adalah satu bentuk pembelajaran yg agak bagus..maybe boleh pasang citer "the lion king" pastu boleh discuss sama2 lepas tu dgn tutor..


saya agak setuju dgn cadangan khalilah.. cumanya tak pasti sejauh masa perlaksanaannya boleh dibuat... anak2 mudah mempelajari bahasa asing apabila mereka didedahkan dgn perkara2 yg menarik minat mereka... contohnya menonton kartun yg mempunya bahasa English yg betul dan ada subtitle dalam english sekali... sbbnya minat untuk memahami jalan cerita dan pendekatan yg santai dapat membantu anak2 ini untuk meningkatkan minat untuk mengusai sesuatu bahasa... saya berminat untuk menghantar buku2 cerita terpakai dalam english untuk anak2 ini.. insyaAllah saya akan cuba berbincang dgn sahabat yg akan akan pulang ke msia akhir bulan march nanti


saya cadangkan kartun sbb saya perasan anak2 buah saya mempunyai vocab yg agak luas sbb slalu menonton cartoon network..sampaikan saya pon kalah kadang2 dgn vocab dia..sayangnya grammar dia agak lemah..mungkin disebabkan cartoon network..sebab tu saya cadangkan cerita2 dari disney..sebab bahasanya mudah difahami dan grammar yg betul
Back to top
View user's profile Send private message
voice
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Dec 11, 2006
Posts: 1264
Location: Selangkah dari depan

PostPosted: Tue Feb 27, 2007 8:54 am    Post subject: Reply with quote

Terima kasih kepada respon2 drp Khalilah, niesasolehah & juga anakanda. Susah jugak nak dpt respon utk topik sebegini.

Masalah pokok disini ialah Bahasa Inggeris, berpunca drp masalah pokok maka lahirlah masalah Math & science. Masalah seterusnya yg tak kurang besarnya ialah masalah mengejar masa. Ada 4 org anak2 ini akan menduduki PMR & 5 orang SPM.

Tutor hanya ada masa 2 jam sehari iaitu drp pukul 8.30 mlm hingga 10.30 mlm. 2/3 dari masa tutor digunakan utk menyelesaikan masalah subjek sekolah anak2 ini terutamanya subjek mathematic. Agak-agaknya lah bagaimana kita nak laksanakan apa yg kita bincangkan diatas.

Pada asalnya kita hanya ambil seorang sahaja tutor utk membimbing mereka tetapi atas inisiatif tutor sendiri beliau telah bawa rakan2 beliau untuk membantu. Setiap hari ada 4 org tutor utk membimbing anak2 ini yg dipecahkan kepada 4 kumpulan. Biasanya tutor2 akan mengajar melebihi waktu yg sepatutnya sampai pukul 11.00 lebih (tu yg Abg Asoi risau tu, anak dara balik tengah2 malam. naik motor pulak tu)

Saya agak buntu dengan masalah masa ini. Kalau kejar satu, satu lagi akan tercicir. Saya harap rakan2 disini dpt membantu mencari penyelesaiannya.

MASALAH: ENGLISH, MATH & SCIENCE, MASA
Back to top
View user's profile Send private message
mi_im
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Jan 03, 2005
Posts: 496
Location: tepi sawah padi

PostPosted: Tue Feb 27, 2007 8:58 am    Post subject: Reply with quote

bagaimana kalau buat satu hari utk mengenal asas2 math and science dlm bi?

dlm kelas tu, kita bgtau words yg perlu anak2 tu tau utk memahamkan soalan....

sekadar cadangan...
Back to top
View user's profile Send private message
asoi
Prebet
Prebet


Joined: Sep 06, 2006
Posts: 48

PostPosted: Tue Feb 27, 2007 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

mi_im wrote:
bagaimana kalau buat satu hari utk mengenal asas2 math and science dlm bi?

dlm kelas tu, kita bgtau words yg perlu anak2 tu tau utk memahamkan soalan....

sekadar cadangan...


penerangan lanjut diperlukan dari tuan semasa pertemuan
nanti insyaAllah.

Asoi: Terima Kasih
Back to top
View user's profile Send private message
asoi
Prebet
Prebet


Joined: Sep 06, 2006
Posts: 48

PostPosted: Tue Feb 27, 2007 11:36 pm    Post subject: Reply with quote

khalilah wrote:
anakanda wrote:
khalilah wrote:
saya perasan cerita cartoon adalah satu bentuk pembelajaran yg agak bagus..maybe boleh pasang citer "the lion king" pastu boleh discuss sama2 lepas tu dgn tutor..


saya agak setuju dgn cadangan khalilah.. cumanya tak pasti sejauh masa perlaksanaannya boleh dibuat... anak2 mudah mempelajari bahasa asing apabila mereka didedahkan dgn perkara2 yg menarik minat mereka... contohnya menonton kartun yg mempunya bahasa English yg betul dan ada subtitle dalam english sekali... sbbnya minat untuk memahami jalan cerita dan pendekatan yg santai dapat membantu anak2 ini untuk meningkatkan minat untuk mengusai sesuatu bahasa... saya berminat untuk menghantar buku2 cerita terpakai dalam english untuk anak2 ini.. insyaAllah saya akan cuba berbincang dgn sahabat yg akan akan pulang ke msia akhir bulan march nanti


saya cadangkan kartun sbb saya perasan anak2 buah saya mempunyai vocab yg agak luas sbb slalu menonton cartoon network..sampaikan saya pon kalah kadang2 dgn vocab dia..sayangnya grammar dia agak lemah..mungkin disebabkan cartoon network..sebab tu saya cadangkan cerita2 dari disney..sebab bahasanya mudah difahami dan grammar yg betul


Saya sedang cari cerita-cerita dalam bentuk CD, kerana ini
tidak menganggu masa tutor.

Asoi: Terima kasih
Back to top
View user's profile Send private message
voice
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Dec 11, 2006
Posts: 1264
Location: Selangkah dari depan

PostPosted: Wed Feb 28, 2007 5:38 pm    Post subject: Reply with quote

Cadangan daripada saudara Aqrabin.

Aqrabin wrote:
VOICE,

Saya amat setuju dengan anda,saya cadangkan anak-anak itu dibahagikan mengikut umur mereka dan pengajaran bahasa Inggeris di ajar mengikut tahap umur mereka.Ada banyak cara pengajaran bahasa Inggeris di pasaran,seperti sistem Ladybird yang digunakan oleh tadika anak-anak saya. Sesuai untuk anak-anak 4 tahun hinga 9 tahun.Kalau anda mahu saya boleh berikan buku lama anak saya untuk anda kaji dan jika OK beritahu saya,saya akan cuba bantu.

Untuk yang berumur atas 9 tahun, mungkin pengalaman saya semasa bersekolah boleh membantu.Saya diajar oleh seorang Inggeris dari tingkatan 1 hingga tingkatan 3, hanya untuk matapelajaran BI.

Cara dia mengajar jauh berbeza dengan guru-guru tempatan, dia mengajar bahasa ,bukan macamana nak score dalam peperiksaan.Kelasnya penuh aktiviti yang menarik minat kami dan kami mempelajari Bahasa Inggeris tanpa kami sedari.Setiap hari ada permainan baru yang kami lakukan dalam kumpulan masing-masing,yang paling saya ingat menulis surat rasmi,kami disuruh menulis ke kedutaan negara mana-mana yang kami suka meminta sebarang maklumat mengenai negara tersebut. Dan semua kedutaan tersebut akan membalas surat-surat kami dengan berserta dengan gambar-gambar,katalog yang menerangkan tentang negara mereka. Selepas itu tugasan seterusnya adalah berantaian dengan hasil aktiviti surat rasmi tersebut,seperti menulis mengenai iklim negara tersebut,pekerjaan penduduknya,tokoh-tokoh negara tersebut dan berbagai lagi.

Kami menjadi teruja untuk menulisnya kerana ianya benar bukan imiginasi seperti selalu kita membuat karangan.Mungkin ini dapat membantu....
Back to top
View user's profile Send private message
voice
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Dec 11, 2006
Posts: 1264
Location: Selangkah dari depan

PostPosted: Sat Mar 10, 2007 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
khalilah
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Dec 19, 2005
Posts: 2136

PostPosted: Sat Mar 10, 2007 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

asoi wrote:
khalilah wrote:
anakanda wrote:
khalilah wrote:
saya perasan cerita cartoon adalah satu bentuk pembelajaran yg agak bagus..maybe boleh pasang citer "the lion king" pastu boleh discuss sama2 lepas tu dgn tutor..


saya agak setuju dgn cadangan khalilah.. cumanya tak pasti sejauh masa perlaksanaannya boleh dibuat... anak2 mudah mempelajari bahasa asing apabila mereka didedahkan dgn perkara2 yg menarik minat mereka... contohnya menonton kartun yg mempunya bahasa English yg betul dan ada subtitle dalam english sekali... sbbnya minat untuk memahami jalan cerita dan pendekatan yg santai dapat membantu anak2 ini untuk meningkatkan minat untuk mengusai sesuatu bahasa... saya berminat untuk menghantar buku2 cerita terpakai dalam english untuk anak2 ini.. insyaAllah saya akan cuba berbincang dgn sahabat yg akan akan pulang ke msia akhir bulan march nanti


saya cadangkan kartun sbb saya perasan anak2 buah saya mempunyai vocab yg agak luas sbb slalu menonton cartoon network..sampaikan saya pon kalah kadang2 dgn vocab dia..sayangnya grammar dia agak lemah..mungkin disebabkan cartoon network..sebab tu saya cadangkan cerita2 dari disney..sebab bahasanya mudah difahami dan grammar yg betul


Saya sedang cari cerita-cerita dalam bentuk CD, kerana ini
tidak menganggu masa tutor.

Asoi: Terima kasih


tumpang tanya..di sana ada vdc player atau dvd player?
Back to top
View user's profile Send private message
usen
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Oct 18, 2005
Posts: 1807
Location: Kuala Lumpur, Bandaraya Islam Hadhori ;)

PostPosted: Sat Mar 10, 2007 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

vcd ada.. dvd rasa xda..
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
voice
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Dec 11, 2006
Posts: 1264
Location: Selangkah dari depan

PostPosted: Mon Mar 19, 2007 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

Assalamualaikum WBT.

Selepas program motivasi Smart learning pada 12 - 14 Mac 2007 yang lalu, program motivasi seterusnya dijadualkan pada 25 - 27 Mei 2007 yang akan datang yang bertajuk Kem Anak Soleh (sila rujuk jadual perancangan satu tahun smart tutor - KLIK). Setakat ini belum ada peruntukan dan juga penyumbang untuk program tersebut.

Sebagai persediaan awal, saya mengalu-alukan sesiapa yang ingin menyumbang untuk program tersebut.

DANA PENDIDIKAN TKO:
(Program Motivasi - Kem Anak Soleh 25 - 27 Mei 2007)
No. Akaun : 164726003365 (Maybank)
Penama : Wan Shafareen Wan Abdul Halim
(tel: 013-3931057)


Sekian, terima kasih.

Wasalam.
Back to top
View user's profile Send private message
ramlisdar
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Feb 04, 2005
Posts: 839

PostPosted: Mon Mar 19, 2007 6:15 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for updating voice. Moga ramai yang menyumbang.
Back to top
View user's profile Send private message
nisasolehah
Kopral
Kopral


Joined: Aug 30, 2005
Posts: 233

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 11:11 am    Post subject: Reply with quote

voice wrote:
Assalamualaikum WBT.

[b]Kem Anak Soleh [/b). Setakat ini belum ada peruntukan dan juga penyumbang untuk program tersebut.

Sebagai persediaan awal, saya mengalu-alukan sesiapa yang ingin menyumbang untuk program tersebut.

Wasalam.


Assalamu'alaikum,

Jika tak keberatan, boleh info kat sini, kos perbelanjaan yg perlu utk program tersebut. Terima kasih.
Back to top
View user's profile Send private message
voice
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Dec 11, 2006
Posts: 1264
Location: Selangkah dari depan

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

nisasolehah wrote:
voice wrote:
Assalamualaikum WBT.

Kem Anak Soleh. Setakat ini belum ada peruntukan dan juga penyumbang untuk program tersebut.

Sebagai persediaan awal, saya mengalu-alukan sesiapa yang ingin menyumbang untuk program tersebut.

Wasalam.


Assalamu'alaikum,

Jika tak keberatan, boleh info kat sini, kos perbelanjaan yg perlu utk program tersebut. Terima kasih.


WS,

Terima kasih Pn. Nisa. Buat masa ini kertas kerja untuk program tersebut masih di peringkat permulaan. Pihak tutor sedang memikirkan lokasi yang sesuai untuk program tersebut. Kalau boleh nak ubah tempat supaya anak2 tersebut tak bosan dgn tempat yang sama tetapi kalau bajet rendah, terpaksalah diadakan ditempat yang sama. Program motivasi Smart Learning yg lepas menelan belanja melebihi RM5,000.00.
Back to top
View user's profile Send private message
nisasolehah
Kopral
Kopral


Joined: Aug 30, 2005
Posts: 233

PostPosted: Sun Mar 25, 2007 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="voice"][quote="nisasolehah"]
voice wrote:

WS,

Terima kasih Pn. Nisa. Buat masa ini kertas kerja untuk program tersebut masih di peringkat permulaan. Pihak tutor sedang memikirkan lokasi yang sesuai untuk program tersebut. Kalau boleh nak ubah tempat supaya anak2 tersebut tak bosan dgn tempat yang sama tetapi kalau bajet rendah, terpaksalah diadakan ditempat yang sama. Program motivasi Smart Learning yg lepas menelan belanja melebihi RM5,000.00.


Assalamu'alaikum,

Terima kasih di atas info voice. Sama2lah kita menyumbang utk anak2 ini, insya allah.
Back to top
View user's profile Send private message
voice
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Dec 11, 2006
Posts: 1264
Location: Selangkah dari depan

PostPosted: Wed Mar 28, 2007 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

PROGRAM PENDIDIKAN TKO
Harap maaf. Sekadar mengingatkan kepada sesiapa yang telah menyatakan komitmen mereka untuk program ini yang masih tertunggak.

1. fariz
2. acak2000
3. ramlisdar
4. lanai
5. nescafe
6. online-voice @ voice
7. bahulu
8. wanistelroy
9. iriahuz
10. khalilah
11. orangmuo
12. strikeagle2001
13. melati_2673
14. unity
15. derma 15
16. Jannah_raihana
17. aqrabin
18. lurve
19. asoi
20. makngah_ipoh
21. Siput
22. Matfikir
23. Ambo-Jr
24. usen
25. SaripDol
26. Anakanda
27. Ohlin
28. DERMA 7, (yang ni dah masuk duit setahun, rm120)
29. umar mukhtar (yang ni dah masuk duit setahun, rm120)
30. zailin (yang ni dia minta secara sms, dah masuk rm10)
31. Apache
32. MRSESAK ... dah bank in RM240/- untuk 2 tahun
33. teropong ajaib
34. Abu_Muaz
35. umm A 1 (yang ni dah masuk duit setahun, rm120)
36. umm A 2 (yang ni dah masuk duit setahun, rm120)
37. h_c
38. kkaishah
39. Daya Usahasama Enterprise
40. Daya Usahasama Enterprise
41. pakteh
42. adik sha
43. adik na
44. kak anne
45. wawi-30
46. mreduan-120
47. DERMA 16-120
48. DERMA 19-150
49. Dr aj
50. emma
51. ezy
52. ai
53. nik
54. Dr s
55. Dr a
56. penderma 1
57. pderma 2
58. pderma 3
59. pderma 4
60. pderma 5
61. pderma 6
62. pderma 7
63. pderma 8
64. pderma 9
65. pderma 10

DANA PENDIDIKAN TKO:
No. Akaun : 164726003365 (Maybank)
Penama : Wan Shafareen Wan Abdul Halim (tel: 013-3931057)


Laporan pencapaian peperiksaan penggal pertama akan disiarkan sedikit masa lagi.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    TranungKite Online Forum Index -> Kelab & Aktiviti TKO All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19  Next
Page 17 of 19

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Letupan Bom

Sila Klik
28 Dis - Benazir Bhutto (21 Jun 1953 - 27 Disember 2007) telah terbunuh dalam serangan berani mati dalam satu rali perarakan parti..
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo\' Lo\'
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
Pas Kelantan
Pas Kedah
PAS Negeri Sembilan
Pas Penang
PAS Melaka
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Malayadaily
Al Brangi
Beras Melaka
PAS Caw. Shah Alam 2
Perak Bersatu
AMK Serdang
Betul Ka?
Abu Bahsyir Al Muqry
Pahang daily
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
DPP Pertaling Jaya Sel
Jabatan Amal 2
Pemuda Pengkalan Chepa
Pancak Bicara
Lanh14
Rencana Rakyat
Cili Merah
Hati Sufi
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
al-Futhuhat
Sabahdaily
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.