Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami Detikdaily ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO V8
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · Arkib Berita
    · Bahan Bersiri
    · Cetak Artikel
    · Forums
    · iklan
    · Private Messages
    · Search
    · Surveys
    · Video_Stream
    · webrtv

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 1/12/2008

  Amaran banjir buruk di Pantai Timur
  Tanah runtuh, 2 beradik maut
  Soi Lek hiris hati Melayu
  Jangan bermain api - Pemuda UMNO
  Lucut gelaran Soi Lek, Mei Fun
  ‘Terikut-ikut rentak pembangkang’
  Tsu Koon: PULAU PINANG
  Salah menyatakan Malaysia adalah kerajaan Melayu?
  Mayat korban banjir ditemui terapung
  Pembekal dibenar simpan stok lebih
  Penduduk berang Perhilitan lepaskan 3,000 biawak
  Mayat mendiang Hema tiba dari Mumbai pagi ini
  MAS bawa balik 750 dari Bangkok
  AirAsia tambah dua lagi penerbangan ihsan ke Bangkok
  60 peratus produk kraf tangan akan dijual di Harrods
  Tiada cili merah
  Bantuan bina, baik pulih rumah naik
  Ibu rayu bantu suami, anak penyakit kronik
  Empat kakitangan perpustakaan maut
  Mayat mangsa bot karam ditemui
  Remaja mati lemas di lombong
  Pelajar UiTM pemenang terakhir Susun dan Menang
  Sembilan beranak diami rumah usang
  Sasaran sejuta ahli baru belia
  Zaid wajar dihukum -Tidak boleh dimaafkan
  Zaid wajar dihukum -Subang desak pecat
  Zaid wajar dihukum -UMNO tidak rugi apa-apa
  Zaid wajar dihukum -Tindakan akan dibincang
  Kredibiliti Anwar dipertikai
  Modal baru permainan politik PKR
  PPP ugut keluar BN jika tidak pinda ISA
  UMNO KT bincang calon minggu depan
  PKR minat Kuala Terengganu
  Bergilir-gilir ke Sarawak
  Hasrat PKR 'angan-angan Mat Jenin'
  Pulau Pinang tidak cadang ganti TKM1
  Menteri India letak jawatan
  Kafe Leopold's sasaran serangan dibuka semula
  Pelakon Britain ditahan disyaki militan
  Penumpang cari jalan lain
  Pertempuran di Karachi, 13 terbunuh, 70 cedera
  Jemaah Palestin dihalang ke Mesir
  Iraq-Iran tukar mayat tentera
  Kumpulan terakhir pengaman Malaysia pulang
  Korban keganasan meningkat 500 orang
  Rakyat India selar pemimpin politik
  Penunjuk perasaan diarah beredar
  India tingkat kawalan keselamatan
  Bush pantau perkembangan di India
  Lanun setuju bebas kapal kargo senjata Ukraine
  Pekerja asing buang mayat ibu di sungai, ditangkap
  Pakistan raih sokongan
  Kuan Yew selamat dibedah
  Sidang kemuncak ASEAN ditangguh Mac?
  Rusia, Venezuela setuju operasi tentera bersama
  Arroyo arah pindahkan rakyat Filipina
  Jepun urus pemindahan pelancong
  Sepanyol rancang hantar 3 pesawat

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: rosman11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 21093

People Online:
Visitors: 50
Members: 0
Total: 50

@TKO..

TranungKite Online :: View topic - KUTIPAN DANA UTK RUMAH ANAK YATIM AL-WADI KUPANG KEDAH
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

KUTIPAN DANA UTK RUMAH ANAK YATIM AL-WADI KUPANG KEDAH
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    TranungKite Online Forum Index -> Kelab & Aktiviti TKO
View previous topic :: View next topic  
Author Message
TokJongos
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Feb 07, 2007
Posts: 5325
Location: Jangan pandang belakang

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 11:08 pm    Post subject: KUTIPAN DANA UTK RUMAH ANAK YATIM AL-WADI KUPANG KEDAH Reply with quote

Assalamualaikum............

Alhamdulillah........pada 6 Okt 2007 bersamaan 24 Ramadhan.....TKO Utara dengan dibantu oleh TKO Global telah dapat menyempurnakan satu lagi aktiviti Kebajikan kepada anak-anak Yatim dan Fakir-Miskin Al-Wadi Kupang Kedah..... hasil dari sumbangan tuan-puan sekelian.......Teman mewakili TKO Global dan TKO Utara mengucapkan ribuan terima kasih atas jasa baik tuan-puan.... hanya Allah s.w.t. sahaja yg dapat membalas budi baik tuan-puan sekelian..............

Hasilnya terserlah kegembiraan di wajah anak-anak ini.............

http://www.youtube.com/watch?v=vE9jOB-0YLg&mode=related&search=

dan

http://www.youtube.com/watch?v=pBInFv3Os1A&mode=related&search=

Melihat kedhaifan anak-anak yatim semasa menjamu selera dengan beratapkan canvas yg diikat pada bucu2 tiang......serta berkerusikan sangkar ayam yg diletakkan papan beralaskan tikar getah.........hati kami yg ada, terdetik dan terusik......Sewaktu kami datang angin bertiup kencang.......maka terangkatlah tikar2 getah yg dilapikkan pada papan tersebut.............bila ditanya......beginikah mereka menjamu selera waktu hujan dan panas.........jawap Pengurus Rumah Anak Yatim......inilah keadaannya............

Dimanakah bantuan dari Kerajaan dalam menangani masalah ini???? Jawapannya... perbezaan politik menjadikan mereka mangsa kepada keadaan........yg terabai.....yg menderita......yg merana anak-anak ini..... Ditanya tiadakah usaha bagi merancangkan pembinaan sesuatu Dewan Makan yg lebih baik.............

Jawapannya: Ada...........



Namun demikian projek tersebut telah terbengkalai kerana kekurangan kewangan........ dan pihak Pengurusan Rumah Anak Yatim telah hanya dapat mengumpul sebanyak RM17K sahaja, manakala kos utk membina DEWAN MAKAN DAN Bilik Utk belajar (mentelaah) menelan belanja sebanyak RM60K....Ini termasuk dormitory utk Putera di Tingkat Atas yg dapat menampung seramai 40 orang........manakala rumah Putera akan diambil alih oleh Puteri bagi menampung pertambahan yg kini telah melebihi 30 orang....... Hasil kutipan RM17K itu adalah dari sumbangan orang-ramai yg dapat dikumpulkan oleh pihak pengurusan beberapa tahun kebelakangan ini.............


Rumah Puteri Anak2 Yatim dan Fakir miskin Kupang

Pihak TKO Global dan TKO Utara berharap kiranya dapatlah tuan-puan yg prihatin...... sudilah menyumbang seberapa yg termampu:

Sila bank-in sumbangan anda kepada:

NAMA : TKO GLOBAL
NOMBOR AKAUN :564726100475
AKAUN :ALWADIAH MAYBANK

JIKA TERDAPAT SEBARANG MASALAH (ONLINE TRANSFER) SILA GUNA AKAUN KE-2 TKO (akaun wan_jtk)
NO. AKAUN : 164726003365 (Maybank)
PENAMA : Wan Shafareen Wan Abdul Halim

Selepas bank-in, sila email ke [email protected] atau sms ke 013-3931057 maklumkan butir-butir sumbangan (jumlah dan tujuan sumbangan)



tokJongos: Hanya Allah sahaja yg dapat membalas budi dan jasa baik tuan-puan.......demi anak2 kita yg tidak beribu dan berbapa ini........... Ikhsan tuan-puan adalah diharapkan.............


Last edited by TokJongos on Fri Oct 26, 2007 12:16 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Mat_Bon
Sarjan
Sarjan


Joined: Jan 29, 2007
Posts: 782

PostPosted: Sat Oct 20, 2007 12:08 am    Post subject: Reply with quote

Berikut adalah catatan dari riusgnal bagi mengingati jasa dari sahabat2 semua.

http://tkonet.blogspot.com/2007/10/rumah-yakin-tahfiz-al-wadi-kupang.html
Back to top
View user's profile Send private message
TokJongos
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Feb 07, 2007
Posts: 5325
Location: Jangan pandang belakang

PostPosted: Tue Nov 13, 2007 9:30 am    Post subject: Reply with quote

voice wrote:
Rolling Eyes berpusing bijik mata bila tgk thread2 kebajikan yang selalunya sepi.


Biasalah voice............inilah dugaan dan cabaran yg perlu kita hadapi bagi mendapatkan rahmat dan nikmat Allah...........yg penting perlu banyak sabar........dan berfikiran positif.......kerana teman percaya mungkin satu ketika nanti akan ada jua penderma yg prihatin terhadap kesengsaraan anak2 ini..........

Bagi mereka yg ingin menyumbang secara terus boleh berbuat demikian ke akaun nama berikut:

NAMA BANK: BANK ISLAM
NAMA AKAUN: RUMAH YAKIN AL-WADI atau RUMAH YAKIN ANAK2 YATIM/MISKIN AL WADI.
NO AKAUN: 02048010013676


Setelah dimasukkan sila call atau sms nombor berikut dengan menyatakan bantuan utk mendirikan Dewan makan/kuliah:

Ustaz Daud (Penyelia) - 013 - 4001001
En. Suhaimi (Biro Ekonomi) - 019 - 5708150
AJK Kebajikan Al Wadi - 019 - 6344443


tokJongos: Sumbangan anda bagi merealisasikan impian anak2 ini amatlah diharapkan dan dihargai............hanya Allah jua yg akan membalasnya.................
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
zaminc
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 09, 2006
Posts: 474
Location: Qalha

PostPosted: Fri Nov 30, 2007 6:41 pm    Post subject: Reply with quote

Jongos wrote:
Emmmmm......senyap jer thread ini.........Upskit......
Kepada semua forumer...........Bantuan anda bagi merealisasikan impian anak2 yatim ini amatlah diharapkan..........
tokJongos: Mereka juga seperti kita ingin merasa sedikit nikmat dunia..... bantulah mereka utk anak bangsa kita ini terus berjaya dan terbela........


Tokjongos, kenapa projek utk pembinaan dewan makan ni, mcm slow jer promotion kt TKO... x mcm sebelum ni....? Adakah projek pembinaan sudah dimulakan semula or masih tunggu dana?
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Ambo-Jr
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Sep 23, 2005
Posts: 2123
Location: Shah Alam > Banting

PostPosted: Thu Dec 27, 2007 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

Maaf Lama Ambo menghilang...

Ambo cuba masukkan gmbr Kenangan di Rumah Anak Yatim Wadi ni..


Asrama Sebahagian Penghuni Perempuan


Suasana Asrama Pelajar Lelaki


Surau yg belum siapa sepenuhnya...




View Asrama Al-Wadi Kupang


Kandang Ternakan...


Last edited by Ambo-Jr on Thu Dec 27, 2007 1:06 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ambo-Jr
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Sep 23, 2005
Posts: 2123
Location: Shah Alam > Banting

PostPosted: Thu Dec 27, 2007 12:35 pm    Post subject: Reply with quote





Last edited by Ambo-Jr on Thu Dec 27, 2007 12:56 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
ramlisdar
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Feb 04, 2005
Posts: 839

PostPosted: Sun Jan 20, 2008 8:44 pm    Post subject: Reply with quote

maaf bertanya. now dah berapa banyak sumbangan yang terkumpul. Dan berapa banyak yang telah di serahkan pada rumah anak2 yatim ini. Mohon maklumat. Thanks



zaminc wrote:
Jongos wrote:
zaminc wrote:
Jongos wrote:
Emmmmm......senyap jer thread ini.........Upskit......
Kepada semua forumer...........Bantuan anda bagi merealisasikan impian anak2 yatim ini amatlah diharapkan..........
tokJongos: Mereka juga seperti kita ingin merasa sedikit nikmat dunia..... bantulah mereka utk anak bangsa kita ini terus berjaya dan terbela........


Tokjongos, kenapa projek utk pembinaan dewan makan ni, mcm slow jer promotion kt TKO... x mcm sebelum ni....? Adakah projek pembinaan sudah dimulakan semula or masih tunggu dana?


Begitulah zaminc bila sebut pasal kebajikan ni.......hanya beberapa kerat jer yg berusaha sedaya upaya bagi menaikkan thread ni.......... terkadang2 bukan wang ringgit yg kita mintak tapi cukuplah jika ada usaha kita utk menaikkan thread atau menyebar-ratakan berita ini kepada semua samada forumer tko atau bukan........

Jika zaminc punyai masa.......teman ingin meminta bantuan agar menyebarkan perkara ini kepada semua rakan taulan zaminc dalam emel zaminc........dengan mengambil dan menyertakan semua gambar2 yg ada kat sini serta linkkan dengan forum ni serta blog Kelab Aktiviti TKO.....


tokJongos: Semoga usaha zaminc akan mendapat keberkatan....... aminn(teman dah usaha kpd semua kengkawan emailer teman)


InsyaAllah.... akan diusahakan.
Kalau Tok ada maklumat tambahan mengenai status terkini, di harap dapat di kemaskinikan.... Ada sikit kita bantu sikit, ada banyak kita bagi banyak....
Back to top
View user's profile Send private message
wan_jtk
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Jan 03, 2005
Posts: 1193
Location: KL, TTDI(KERJA)

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

Perkembangan terbaru dari Rumah anak yatim ini, pihak pengurusan sedang berusaha untuk memulakan pembinaan bagi bangunan dewan makan yang dhaif tersebut.

Buat masa sekarang, jumlah yang agak besar diperlukan. Saya telah mengumpulkan jumlah di sekitar RM5k ++ sahaja.

Agak sedikit jumlahnya dan tidak mampu pergi jauh.

Minta warga TKO yang perihatin turut memberi tumpuan dan sumbangan pada projek ini.

Manfaatkan rezeki di awal bulan(gaji masuk).[/b]
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address MSN Messenger
TokJongos
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Feb 07, 2007
Posts: 5325
Location: Jangan pandang belakang

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 4:36 pm    Post subject: Reply with quote

wan_jtk wrote:
Minta sesiapa yang perihatin supaya dapat post kan tajuk ini di utara online juga.

Tolong tanya dahulu pihak webmaster di sana tentang bendahari. masuk ikut resam tuan rumah.


Time kasih wan kerana sama2 turut membantu mewarwarkan semula dan memberi perhatian terhadap masalah yg sudah lama tenggelam ni.............InsyaAllah teman akan utarakan perkara ini dalam thread di UtaraOnline setelah berbincang dengan Administratornya nanti............

Teman amat2 berharap agar ada kesedaran kita diatas keperitan yg ditanggung oleh anak2 yatim demi utk meneruskan idup mereka..... pengajian dan pembelajaran harus diteruskan walaupun dalam keadaan tempat makan dan pembelajaran tidak diberi perhatian..........

Amatlah diharapkan sangat ada dikalangan warga TKO yg hampir dengan kepimpinan baru Kerajaan Negeri Kedah dapat menyalurkan maklumat ini...................


tokJongos: Tiada daya upaya bagi hamba hanya berserah pada Allah........
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
zaminc
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 09, 2006
Posts: 474
Location: Qalha

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

wan_jtk wrote:
minta perhatian pada semua penderma yang baik hati.


Nak bank-in dalam TKO pon boleh,
nak direct akaun rumah anak yatim pon boleh,
rujuk dalam thread nih utk no akaun.

Insyaallah sama2.

zaminc: up
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
TokJongos
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Feb 07, 2007
Posts: 5325
Location: Jangan pandang belakang

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

Dulu kerajaan negeri tidak ambil tahu........Dulu kerajaan negeri hanya beri bantuan kepada Pusat2 Jagaan yang memang mempunyai trek rekod sebagai penyokong kerajaan........ataupun arwah ibubapa sianak adalah penyokong kerajaan........dulu Pusat Jagaan Al-Wadi Kupang tidak pernah ujud dalam peta B-END negeri Kedah.........begitu tebal sekali keegoaan B-END sewaktu itu...........

Bukan Jawatankuasa Al-Wadi Kupang tidak buat keje.......malah surat utk mendapatkan bantuan dan khidmat nasihat pihak arkitek dan kontraktor juga sudah diminta.......tetapi semuanya kata tungguuu........alasan mereka Peruntukan dalam RMK8 dah tiada.......tunggu RMK9....dalam RMK9 terlupa nak masuk.......maaf kata deme tunggu RMK10.......

Maka terbinalah Dewan yg dirangka oleh mereka sendiri tanpa mendapat khidmat dari arkitek yg duduk di Pejabat2 berhawa dingin......Kerangka yg hanya menupang kuat pada kayu hutan yg ditebang......kerangka yg tidak ada besi lantai yg mengukuh.......dibina pula di lembah yg berair...... mengharapkan belas ikhsan orang-ramai utk menyumbang..... bila ada diteruskan tetapi bila tiada..........terhenti sehingga kini.........



Maka makanlah 77 orang anak2 tu didalam khemah yg dipasang kanvas usang....makan diatas meja yg ditupangkan sangkar ayam.....meja panjang yg dilapikkan dengan tikar getah usang........bila ujan maka basah seluruh badan mereka.......menggigil dalam kesejukan.......belas hati teman melihat mereka tetap menjamu selera.......tetap gembira walaupun badan kesejukan...........



Mereka ini tiada ibu atau bapa yg nak membelai......riak air muka mereka gembira bila ibubapa tumpang cam kami datang ziarah mereka.... kalau tidak mereka akan sunyi dan sentiasa dahagakan serta terkenangkan kasih sorang yg bernama AYAH DAN IBU........yg sudah tiada disisi mereka pada usia mereka kepinginkan kasih dan sayang.........





tokJongos: Marilah tuan2 dan puan2 kita bersama-sama laburkan sedikit pendapatan kita utk saham akhirat kita dan lupa sementara waktu saham dunia............
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SOLEHNET
Sarjan
Sarjan


Joined: Apr 15, 2008
Posts: 555
Location: KUANTAN,PAHANG

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

SAYA DAH BUAT LINK DI BLOG

http://tawanpekan.blogspot.com/

SEMOGA RAMAI YANG AKAN TURUT MEMBANTU.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
TokJongos
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Feb 07, 2007
Posts: 5325
Location: Jangan pandang belakang

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

SOLEHNET wrote:
SAYA DAH BUAT LINK DI BLOG

http://tawanpekan.blogspot.com/

SEMOGA RAMAI YANG AKAN TURUT MEMBANTU.


JazakaAllahu Kasyirah...........

Semoga usaha tuan akan diberikan ganjaran sebaik-baiknya dari Allah s.w.t...............

Harap2 ada lebih ramai lagi blogger tampil utk membantu mewarwarkan perkara ini dalam blog memasing.............


tokJongos: Kita perlukan apa sahaja bantuan dari tuan-puan.............
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
wan_jtk
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Jan 03, 2005
Posts: 1193
Location: KL, TTDI(KERJA)

PostPosted: Tue Apr 29, 2008 10:45 am    Post subject: Reply with quote

Insya Allah sekarang ini projek untuk pembangunan dewan makan yang berfungsi sebagai tempat belajar akan memerlukan sumbangan dan kerjasama dari ramai pihak.

Sayangnya artikel di muka hadapan keluar pada waktu malam, bagaimanapun terima kasih kepada webmaster, saya faham mereka sibuk.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address MSN Messenger
zaminc
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 09, 2006
Posts: 474
Location: Qalha

PostPosted: Tue Apr 29, 2008 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

wan_jtk wrote:
up


saya pon nak tolong up!
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    TranungKite Online Forum Index -> Kelab & Aktiviti TKO All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Letupan Bom

Sila Klik
28 Dis - Benazir Bhutto (21 Jun 1953 - 27 Disember 2007) telah terbunuh dalam serangan berani mati dalam satu rali perarakan parti..
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo\' Lo\'
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
Pas Kelantan
Pas Kedah
PAS Negeri Sembilan
Pas Penang
PAS Melaka
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Malayadaily
Al Brangi
Beras Melaka
PAS Caw. Shah Alam 2
Perak Bersatu
AMK Serdang
Betul Ka?
Abu Bahsyir Al Muqry
Pahang daily
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
DPP Pertaling Jaya Sel
Jabatan Amal 2
Pemuda Pengkalan Chepa
Pancak Bicara
Lanh14
Rencana Rakyat
Cili Merah
Hati Sufi
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
al-Futhuhat
Sabahdaily
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.