SYIAH MELAYU NAK JENTIK T*L*R YAZID BIN MUAWIYAH
Tarikh : Sunday, November 30 @ 15:26:03 MYT
Topik : Artikel


Lihat akhlak penganut Syiah kaum Dajjal Malaysia. Membuktikan syiah agama pemaki hamun dan mencarut. Dalam Seorang pendebat mereka yang terkenal dengan ayat2 caci maki kepada sahabat nabi berkata dlm cbox ummuabiha.blogspot.com :

besi: sebelum kaji hadis2 palsu dari kitab2 syiah, KAJI DULU HADIS2 PALSU DLM SAHIH BUKHARI/MUSLIM KAMU TU...jgn nk huha2 kt sini..nk tunjuk hero..nk tunjuk dia tu jaguh kampung..xpyh la.stakat dgn ko..aku jentik telur Yazid bin Muawiyah..melalak sampai Jakarta bleh dgr tau..

Beberapa perkara penting di sini :

1. Mereka cuba buka ruang untuk mempertikaikan dan menolak kesahihan Bukhari dan Muslim secara total kerana secara hakikatnya mereka tidak mempercayai hadis2 sunnah kecuali yang boleh disesuaikan dan diubah suai bagi menyokong agama mereka. Ia dapat diperhatikan dalam kata-kata mereka yang lain yang memetik sekerat2 hadis Bukhari dan Muslim kemudian ditafisrkan menurut kata-kata ulama' syiah. mereka tidak pernah menyebut matan penuh Bukhari atau Muslim apatah lagi syarah dan bab menurut kitab2 sunnah. hujah mereka tampak dominasi tetapi penuh dengan putar belit dan tipuan semata2.

2. Mereka menghina khalifah Yazid yang sejarahnya telah dimanipulasi oleh sejarawa dan perawi Syiah. Yazid dikatakan sebagai pembunuh al-Husein sedangkan menurut ulama' besar Syiah bernama Mula Baqir al-Majlisi dalam kitab Jila' al-Uyun menyatakan syiah sendiri membunuh al-Husein setelah menipu al-Husein untuk dilantik di bai'ah di Kufah. sebabkan dalam perayaan syiah ada hari Karbala' hari menyesal kerana membunuh pemuda syurga - al-Husein yang mereka rayakan dengan mengkelarkan tubuh badan mereka dengan pedang sebagai penyesalan yang x berkesudahan. Namun dalam sejarah Yazid dimanipulasi sebagai pembunuh al-Husein oleh syiah yang mana kemudiannya digunapakai oleh Yahudi untuk menyerang Islam. sejarah ini boleh dirujuk dalam website Darulkaustar.com dibawah tajuk SYIAH KUFAH MEMBUNUH AL-HUSEIN.

3. Hakikatnya Yazid bersama Muawiyah dan para sahabat telah memerangi kepulauan cyprus. sebuah perang yang mengembirakan Rasulullah semasa baginda menceritakan perang ini bakal berlaku setelah baginda wafat. Perang cyprus ini memahat sejarah kerana seorang sahabat wanita telah dikebumikan di sana. sahabat wanita ini memohon kepada Rasulullah untuk menyertai perang berkenaan kerana kegembiraan Rasulullah ketika menceritakan kisah perang Cyprus ini.

4. Bagi yang tidak pernah berdepan dengan hujah2 syiah mereka menyatakan syiah baik seperti sunnah dan mudah terpedaya dengan mereka. Bagi penulis ahklak 'besi' menjadi penanda Aras kepada pegangan terkutuk syiah yang sangat membahayakan kepada sunnah.. Ini adalah kesan dari pegangan aqidah syiah dan sikap buruk ulama'2 syiah yang  sememangnya berasal dari Yahudi dan Nasrani memaki hamun para sahabat Dalam diri mereka termasuk diri syiah melayu ini terdapat dendam yang tidak kesudahan terhadap generasi terawal yang telah menyampaikan islam kepada kita.. Sungguh keji seorang syiah melayu bernama BESI. Golongan syiah melayu harus dibendung bagi menjaga kemuliaan islam. Hakikatnya Syiah Melayu ini ialah tentera Dajjal dari Iran yang akan mucul di bumi loji nuklear Isfahan (Khurasan, IRAN).

tenteradajjal.blogspot.com


Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://www.tranungkite.net/
Email : tranungkite@hotmail.com atau : tranung2006@yahoo.com
Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD
(Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)
This article comes from TranungKite Online v7.0
http://www.tranungkite.net/v7
The URL for this story is:
http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=News&file=article&sid=19046