Bukan ulama pakar @ ugama Islam bukan tokoh untuk jamaah Islam
Tarikh: Monday, May 04 @ 22:10:12 MYT
Topik: Artikel Pendek


 Sekali lagi media arus perdana dan media siber dan media milik parti politik menjadi tajuk berita dan hujah untuk mencari tokoh memimpin parti yang berteraskan Islam, PAS.

Kami menyokong penuh saranan dan pandangan tuan guru Datuk Nik Aziz Nik Mat dalam media arus perdana. Ulama perlu memimpin jamaah Islam terutama parti politik seperti PAS.

Tak perlulah tokoh seperti pemimpin seperti Dr Hasaan Ali, Sdr Nuhammad Sabu. Datuk Husan Musa dan oarng yang sewaktu dengannya tak usah mencemar perjalanan politik yang berwadahkan perjuangan Islam berasaskan kepimpinan ulama.

Kami sarankan kepada penama diatas dan orang yang sewaktu dengannya perlu duduk dalam saf kepimpinan tertinggi PAS. Jika ada idea dan fikiran yang bernas war-warkan dalam majlis tertinggi pempinana pas pusat.

kiata tak mahu sekadar pemimpin Pas perinkat tertinngi hanya sekadar pandai membaca talqin dikubuar atau imam sembahyang. Tapi gagal berhujah dengan pemimpin umno yang bebobrok dan rakus pemikirannya.


Tidak dinafikan peminpin yang bersifat profesional penting dalam satu-satu gerakkan. Untuk menjadi pemimpin yang tertinggi dalam PAS perlu insan yang alim dan cukup hebat dalam sisah politk Islam dan fasih dalam bahsa al-quran dan hadith nabi dalam melayasi parjuangan Islam terutama PAS.

Kiata tak boleh banding dengan atau terikut dengan tatarcara negara Iran. Kerana insan yang cerdik disana telah diasuh dengan keperribadian dan ilmu islam yang cukup mendalam.

Akrinya kami mengharap insan-insan yang ingin memimpin jamaah islan dan parti politik seperti PAS cermin diri dulu dan jangan gelojuh dan jangan anggap insan yang laian tidak hebat.

Marilah kita pertajamkam dan gandakan rakyat Malaysia yang berugama Islam menyokong parti PAS terutama umat Melayu. Tak perlu ribukan atau meributkan pemilihan PAS 2009 june nanti.

Ayuh kita gembelingkan semua cerdik pandai seperti nama-nama diatas membantu ulama memimpin PAS kearah PAS FOR ALL>


Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://www.tranungkite.net/
Email : tranungkite@hotmail.com atau : tranung2006@yahoo.com
Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD
(Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)


This article comes from Tranungkite Online V8
http://www.tranungkite.net/v8

The URL for this story is:
http://www.tranungkite.net/v8/modules.php?name=News&file=article&sid=4370