Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO Versi 7  ·  Exit
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Advertising/Iklan

Skim pembiayaan koperasi

Al-Bai  Bithaman Ajil Tanpa Penjamin

Langsingkan badan selamat dan semulajadi selama 30 hari

Rawatan Tradisional Secara Islam

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Smart Learning Skor A

CD ayat-ayat suci AlQuran Al-Rogyah Alyare'yah

Sihat Secara Semulajadi

Memiliki Perfume Egyptian Potion

ceramah terkini

Alphalipid

REVOLUSI Penjagaan KERETA

Minyak Wangi tanpa Alkohol - Pengedar diperlukan!!

Al Quran Digital

MLM berasakan buah manggis (VeMMA)(Vemmabuilder)

Lambang Lelaki Sebenar

Seminar e-Book

Krim untuk lelaki virile for men

jus manggis vemma

penapis air fnr2u

Rumah burung layang ingin dijual

MACAM2 ADA seperti produk sarang burung, DCL, Naco, Slim it yourself dan lain2 lagi...

Produk Jus Manggis Vemma

Ziarah Yaman

Penawar Masalah Mata

10 Ribu produk affiliate oleh ClickBank

Coklat Minda

Layari Qasseh-Design Online Shop

Register ONLINE sekarang!

Nasrin Ibtisam Enterprise: e-Catalog

EXTRA INCOME, DAFTAR PERCUMA

www.labonda.com - LaBonda Collection

www.iluvislam.com

Program Didik Fitrah

Ceramic Busines Club, pemborong barang2 seramik

jom kita boikot barangan yahudi.sokong produk islam

Melicinkan Perjalanan Kenderaan Anda

kelab Jutawan

Mengatasi Masalah Kelakian Anda

Kursus Penternakan Lintah!

- HANYA RUANG IKLAN INI SAHAJA MASIH ADA KEKOSONGAN

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · Feedback
    · Forums
    · iklan
    · livep2p
    · Private_Messages
    · Shout_Box
    · Stories_Archive
    · Surveys
    · tkofm
    · Top
    · Video_Stream

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 4/5/2009

  Speaker mohon Sultan Perak tangguhkan sidang DUN
  Bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak didakwa lagi
  7 sampul surat tender Toyota Camry diterima
  Rakyat penanda aras utama KPI - Najib
  Mesyuarat bincang isu agama anak tidak lama lagi
  Hafiz lepas dan bukan letak jawatan Ketua Pemuda Pas
  Kuala Lumpur dipilih menjadi tuan rumah KLCIC
  Dadah dalam kontena tak mungkin RM1 bilion - Musa
  Penjawat awam terbaik dihantar melanjut pelajaran
  Hanya ulama profesional layak untuk Presiden, Timbalan Presiden Pas
  Mahkamah Tinggi benar prosiding batal keputusan KDN
  4,000 kakitangan awam dijangka hadir sambutan Hari Pekerja
  Jangan buat kacau minta Pas letak calon di Penanti
  Asas ikatan kesetiaan dan bai'ah dalam sektor awam.
  Pro-Anwar dibidas
  500 mat rempit diperiksa
  GLC ternak ayam hapus monopoli
  Syabu satu kontena bernilai RM200j dirampas?
  Teruskan bina jambatan bengkok
  ‘Telah lama dipersetujui, ia tidak perlu diubah’
  Biar muktamar tentukan siapa layak
  Pas Selangor akui gagal penuhi tuntutan ahli
  Perlis mahu ulama isi jawatan tertinggi
  Tidak ada dalam perlembagaan – Pas Melaka
  Demi maruah parti
  BN tidak perlu bertanding
  Keputusan letak jawatan Manoharan 4 minggu lagi
  Penanti: Hadi ulangi sokong calon PKR
  Kaji semula keputusan– Dr. Mujahid
  Zambry lapor polis tuduhan ADUN Titi Serong
  Saya tidak tahu langsung spekulasi Soi Lek - Tee Keat
  3 lagi kes H1N1 dikesan
  Babi dijangkiti virus H1N1 di Kanada
  50 rakyat Mexico diasing
  FBI peralat pelajar Islam di Amerika Syarikat
  Pakistan tubuh mahkamah rayuan Syariah
  Sri Lanka kritik negara Barat
  Sondhi dakwa pegawai tentera terlibat
  WHO elak umum tahap wabak
  Zoo musnah 3 babi hutan
  Jurulatih NFL patah tulang
  ADB sedia bantu negara Asia hadapi H1N1
  Ayah mahu pelihara anak
  Pekerja bagasi enggan punggah beg
  Antasari nafi terlibat kes bunuh
  Selatan Australia larang guna beg plastik
  Pencuri tersangkut atas bumbung

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Chit Chat

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: john11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 25153

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

@TKO..

Tranungkite Online V8 :: View topic - Isu Perak, Tolong Jaga nama TKO.
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

Isu Perak, Tolong Jaga nama TKO.
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Tranungkite Online V8 Forum Index -> Borak Politik & Isu Semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
king_UMNO
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Feb 10, 2009
Posts: 415
Location: Kepala Batas(Pak Lah Site)

PostPosted: Fri Mar 06, 2009 8:42 pm    Post subject: Re: Isu Perak, Tolong Jaga nama TKO. Reply with quote

zaki wrote:
Isu ni cukup panas...

Mintak tolong jgn hina sultan!!!

diharap, korang tolong la jaga nama baik TKO, letih aku nak edit, nak lock dan delete posting korang demi utk jaga nama TKO.

aku tahu la korang marah, aku pon marah.. tapi jgn la lepas kat sini dgn kata2 kesat ke sultan, ni yg TGNA tak suka..

kalau nak kritik pon, kritik cara yg bijaksana la sket.. kias2 sket, ni direct sgt. kita sebagai muslim, satu je pegangan kita, sesungguhnya kenbenaran akan tiba jua.

aku harap dgn isu perak ni korang bersabar, sesungguhnya allah bersama org2 yg sabar.

salam,


bereh bos...
no hal kitowang x kutuk sultan...sultan yg kutuk kitowang..hua3...
sengal nye zambry....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
kelatetm
Rekrut
Rekrut


Joined: Mar 06, 2009
Posts: 59
Location: Bumi Allah

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 12:34 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Isu ni cukup panas...

Mintak tolong jgn hina sultan!!!

diharap, korang tolong la jaga nama baik TKO, letih aku nak edit, nak lock dan delete posting korang demi utk jaga nama TKO.

aku tahu la korang marah, aku pon marah.. tapi jgn la lepas kat sini dgn kata2 kesat ke sultan, ni yg TGNA tak suka..

kalau nak kritik pon, kritik cara yg bijaksana la sket.. kias2 sket, ni direct sgt. kita sebagai muslim, satu je pegangan kita, sesungguhnya kenbenaran akan tiba jua.

aku harap dgn isu perak ni korang bersabar, sesungguhnya allah bersama org2 yg sabar.

salam,

Last edited by zaki on Sat Feb 07, 2009 1:32 pm; edited 1 time in total

Back to top




janganlah emosi sangat.. rasional sikit supaya dapat bezakan angara sultan dan hamba rakyat. lagipun kita sesama islam kan tidak baik memaki hamun dan mengutuk sesama sendiri
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sangkelembai2000
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Nov 15, 2008
Posts: 602

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 5:06 am    Post subject: Re: Isu Perak, Tolong Jaga nama TKO. Reply with quote

tulip_putih wrote:
zaki wrote:
Isu ni cukup panas...

Mintak tolong jgn hina sultan!!!

diharap, korang tolong la jaga nama baik TKO, letih aku nak edit, nak lock dan delete posting korang demi utk jaga nama TKO.

aku tahu la korang marah, aku pon marah.. tapi jgn la lepas kat sini dgn kata2 kesat ke sultan, ni yg TGNA tak suka..

kalau nak kritik pon, kritik cara yg bijaksana la sket.. kias2 sket, ni direct sgt. kita sebagai muslim, satu je pegangan kita, sesungguhnya kenbenaran akan tiba jua.

aku harap dgn isu perak ni korang bersabar, sesungguhnya allah bersama org2 yg sabar.

salam,


Bersetuju sekali. Jangan jadika kita seperti ahli umno di terengganu tu udahlah. Inilah dugaanya. Pihak pas kenalah lebih berhati2 menilai. seseorang itu. Mungkin ada hikmah di sebaliknya. Insyaalah Allah di pihak yang benar. Satu hari nanti akan terbongkarlah semua kisah umno dan dalangnya itu.


dah jadi pun....
Back to top
View user's profile Send private message
sangkelembai2000
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Nov 15, 2008
Posts: 602

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 5:17 am    Post subject: Reply with quote

SORRY aku nak cakap sket... sepanjang aku tgk dlm TKO nie.. PENYOKONG PR kebanyakan macam lalang.. (sorry aku malas nak sentuh penyokong BN)..


Kejap2 kau org maki sultan gila2, nak buang sultan la and etc.. kejap2 kau org sokong balik, pastuh kau org maki mufti plak (abis semua sejarah mufti kau org korek and psot kat public), kejap2 kau kata UMNO punca masalah,,...


kita semua tahu dr awal lagi UMNO punya belit.. hentam umno dah ler..

terus terang, aku memang dah hilang respect kat penyokong PR dlm TKO nie, takde satu benda pun yg boleh dibanggakan.. bahasanya rosak, adat nya tiada, santun nya hilang, hemahnya buruk...

Note:nasib baik aku masih ada respect kat TNGA, TGHH & Nizar..
Back to top
View user's profile Send private message
sangkelembai2000
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Nov 15, 2008
Posts: 602

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 5:22 am    Post subject: Re: isu perak Reply with quote

um_nohal wrote:
ubi83 wrote:
Isu di Perak:

1. Saudara-saudara semua tak pelik ke? Kita org PAS pg baring atas jalan, kena gas pemedih mata, memberontak sampai kena tangkap untuk apa? Saya mengutarakan persoalan. Dimana Karpal? Dimana anak beranak kit siang? Di mana Anwar yang heboh ajak rakyat Malaysia berhimpun di perak. Adakah mereka ini baring di atas jalan raya? Adakah mereka ini sama2 kene gas pemedih mata?saudara2 x rasa kt dipergunakan ker? Kemana pemimpin2 yg kata sanggup bersusah payah dgn kt dan rakyat? Kemana rakan2 dari DAP dan PKR? Dimana org cina dan India yg menyokong kt sewaktu pilihanraya?

2. Dimana Karpal sewaktu nizar nak sue BN perak? Beliau lebih mengutamakan DAP.

3. Siapa kt di PERAK? Parti kt xkan kemana tanpa DAP dan PKR. Kt diperkotak katikkn.

4. Saudara boleh lihat YB nizar seperti ditinggalkan keseorang untuk survival politik kt di Perak.

5. Kt menghina keturunan seseorg. Sedangkan kt percaya kesemua kt adalah umat nabi Muhammad saw. Apakah kt bersikap ADIL? Apakah islam mengajar kt begini?

6. kt x ubah seperti Hamas & Fatah. Menjatuhkan sesama muslim kerana kuasa. Apakah kt sedar bangsa lain terus maju dan maju. Kt? Masih ketinggalan. Tujuan kepimpinan di dalam islam adalah memimpin rakyat untuk mencapai kejayaan di dunia dan akhirat. Bukan merosakkan ummah itu sendiri. Apakah saudara saudara tidak sedar?

7. sy kesal, apa yg saya luahkan kadang2 di pandang sinis oleh sesetengah pemimpin parti kt dtempat sy. Pd sy PAS xkan Berjaya jikalau terus begini. Byk lg yg perlu kt perjuangkan yg lebih penting utk ummah. sy kesal kt sudah jauh menyimpang dari tujuan asal kt. Sy sering tertanya2, Dimana perjuangan menegakkan syariah islamiah? Dimana perjuangan daulah islamiah? Kt hanya kondem islam Hadhari tp kt x pernah cuba melaksanakan islam yg kt canangkan. Apakah kt sebenarnya tidak jauh bezanya daripada parti UMNO?

8. Kt hanya bercakap ttg Hudud dan syariah. Tp kt x pernah cuba untuk meyakinkan org ramai bahawa ianya sebaik2 law yg ada kat dunia ni. Pernah sy usulkan, kenapa tidak ceramah2 politik kt digantikan dengan road show menerangkan betapa indahnya islam dan cara hidupnya kepada org ramai. Kt sepatutnya meyakinkan org ramai Hudud tidak menzalimi hak manusia. Kt sepatutnya meyakinkan org ramai bahawa kewangan islam adalah yg terbaik. Pajak gadai islam adalah yg terbaik. Apakah saudara sedar bahawa org bukan islam masa kini lebih gemar dengan kewangan islam. Kt sepatutnya ambil kesempatan menrgkan jika kt memerintah, sistem kewangan islam akan dillaksnakan secara sistematik atau gantikan sistem konvensional.

9. Sya melihat isu di perak adalah salah kt sendiri. Kawasan yg disokong oleh umno kt biarkan dan tgglkan. Kt sepatutnya menambah keahlian. Di mana tugas kt sebagai Da’i? apakah kt menjalankan tggjwb kt sebagai islam untuk menyeru org2 umno untuk menyertai kt? Kt sendiri menunjukkan sikap yg buruk. Kt pulaukan mereka. Kt selalu melaungkan amar ma’ruf nahi mungkar. Tp pernahkah kt menyeru kepada kebaikkan? Kt hanya mengutuk, memaki, mencaci. Apakah itu amar maaruf nahi mungkar? Sy tahu ramai yg arif ttg agama yg boleh quote seberapa banyak dalil. Tp apakah kt benar2 melaksanakannya.?

10. sy melihat di kawasan sy kenduri or Majlis org umno kt pulaukan. Inikah caranya kt hendak menyeru mereka untuk menyokong kt? Menunjukkan contoh tidak baik. Imam dari umno membaca khutbah kt tinggalkan khutbahnya sedangkan khutbahnya tidak menyentuh pun soal politik. Apakah itu islam yg kt perjuangkan?

11. Kt harus ingat, pengundi atas pagar adalah golongan yang cerdik pandai. Mereka arif ttg politik, agama, dan isu semasa. Mereka mengundi kt kerana kepincangan perjuangan umno dan BN. Jgn kerana kt lupakan perjuangan kt, kt juga akan menerima nasib yg sama.

12. Kt perlu segera berubah, jgn kerana kt hendakkan kuasa sekelip mata, kt lupa dgn asas perjuangan kt. Sy memohon maaf tp sy sudah jelik dan penat melihat saudara-saudara membuat perkara2 yg lgsung tidak mendatangkan faedah kpd parti dan perjuangan. Kt hanya menjadi hamba nafsu amarah dan pengikut golongan2 yg gilakan kuasa. Kt sekrang hanya berjuang kerana kuasa bkn kerana islam. Daulah islamiah dan syariah islamiah yg kt perjuangkan hanya menjadi retorik di mulut kt. hakikatnya, kt sudah terpesong.

13. Kt bekerjasama dengan org yg tidak menyokong islam dan yang hanya pura2 menyokong islam. Kt dipergunakan atas nama kuasa.

14. Org melayu sememangnya taat dan berani. Oleh sebab tu kt di pergunakan. Anda boleh lihat sendiri peristiwa di perak. Sedar x sedar kt telah dipergunakan.

15. Anda semua sepatutnya sedar, tindakan karpal akan menyebabkan perak akn menjadi pulau pinang. Adakah anda semua lupa kuasa melantik MB adalah di tangan Sultan. Oleh kerana kuasa sultan la YB nizar menjadi MB. Skang, Karpal sudah mula mempersoalkan kuasa raja.mempersoalkan perlembagaan Perak. X mustahil kuasa melantik MB jga akan dipersoalkan memandangkan DAP adalah majority dlm PR. Sedarkah saudara sekalian? Sy melihat satu tajuk forum mengatakan Hidup KArpal!. Apakah karpal memperjuangkan nasib bangsa dan agama kita? sya nak tanya tuan-tuan semua. Kenapa kt mengagungkan beliau seolah2 beliau adalah pembela islam dan bangsa kt.

16. KT menuduh org umno mengamalkan rasuah. Tp apa tindakan kt untuk mengubahnya selain daripada mengutuk, mencaci,? Kt cakap jer..tp apa tindakan kt?

Buat saudara semua, fikir-fikirkan lah, selama mana lagi kt nak berjuang sebegini. Selama mana parti kt bleh survive kalo kt terus dgn sikap kt skang ni? Musuh-musuh kt sentiasa menunggu untuk mengambil kesempatan atas kesilapan kt.


brader ubi...takkanlah org nak marah kalau takda pasal.Hamas marah kat fatah sebab khianat islam dgn bersekongkol dgan yahudi utk bunuh org Islam.Yg pas marah sangat sebab UMNO dah banyak tindakannya menyimpang dari ajaran Islam.Memali?pernah dengar?Batu buruk?takkan dah lupa.kalau nak citer,banyakla onar dah buat dek UMNO ni.Tak caya?ko pegi umah isteri2 tahanan ISA.Tgk kehidupan diaorang anak beranak dulu,pastu baru ko citer kenapaPas wajar memaafkan dan melupakan.



betul tuh... betul tuh... aku setuju sgt dengan kau.. org melayu memang suka gitu... sebab nyamuk sekor.. habih kelambu kena bakar... baguih... nasihat org bukan nak dengor.. Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
ibnuyusof
Sarjan
Sarjan


Joined: Aug 17, 2006
Posts: 1360
Location: Kg. Melayu Sri Kundang/Iskandar Malaysia

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 5:41 am    Post subject: Re: Isu Perak, Tolong Jaga nama TKO. Reply with quote

Yang hina Sultan "UMNO" dari dulu<kini dan selamanya
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
puteri_kanda
Kolonel
Kolonel


Joined: Sep 18, 2008
Posts: 10630
Location: Di Taman Bunga

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 7:55 am    Post subject: Re: Isu Perak, Tolong Jaga nama TKO. Reply with quote

ibnuyusof wrote:
Yang hina Sultan "UMNO" dari dulu<kini dan selamanya
Kalau orang UMNO yang buat tidak dinamakan derhaka.Derhaka hanya untuk pembangkang jer
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
zafer
Rekrut
Rekrut


Joined: Feb 23, 2009
Posts: 17
Location: shark alarm

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 11:10 am    Post subject: Reply with quote

org ameno mmg sker la bila jadi camni...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
zafer
Rekrut
Rekrut


Joined: Feb 23, 2009
Posts: 17
Location: shark alarm

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 11:12 am    Post subject: Reply with quote

khairy jamaludin sila sahut cabaran pemuda pas utk berdebat ttg derhaka kpd sultan...pemuda umno sila tunjukkan jantan anda di saluran2 sebegini...jgn tunjuk ego kat mykemut yg berbayar tuh
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
siratdansurat
Rekrut
Rekrut


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 9

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 6:40 pm    Post subject: jangan terpedaya dengan provokasi Reply with quote

untuk makluman umno sebenarnya takut kan kuasa dari sultan jadi dia akan guna apa jua cara provokasi untuk melagakan rakyat dan sultan kerana waktu peralihan kuasa nanti perlantikan PM akan diserah kan pada AGONG untuk perkenan tapi kemungkinan episod seperti yang terjadi di terengganu akan berulang dimana pak lah usul najib tapi mungkin tak dapat perkenan dan diminta mencari calon lain dikalangan mereka yang lebih bersih...wallahhualam
Back to top
View user's profile Send private message
puteri_kanda
Kolonel
Kolonel


Joined: Sep 18, 2008
Posts: 10630
Location: Di Taman Bunga

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 10:20 pm    Post subject: Reply with quote

UMNO dari dulu memang penakut
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Sri_Langkat
Kopral
Kopral


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 840

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Kami mahu Deris, Natang...

Tak de pulak di sumbat ke Kamunting UMNO member sekor ni walaupun terang-terang memangil Sultan dengan panggilan yang sangat hina!
Back to top
View user's profile Send private message
puteri_kanda
Kolonel
Kolonel


Joined: Sep 18, 2008
Posts: 10630
Location: Di Taman Bunga

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

Sri_Langkat wrote:
Kami mahu Deris, Natang...

Tak de pulak di sumbat ke Kamunting UMNO member sekor ni walaupun terang-terang memangil Sultan dengan panggilan yang sangat hina!
UMNO yang cakap tu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
ibnuyusof
Sarjan
Sarjan


Joined: Aug 17, 2006
Posts: 1360
Location: Kg. Melayu Sri Kundang/Iskandar Malaysia

PostPosted: Sun Mar 08, 2009 12:46 am    Post subject: Re: Isu Perak, Tolong Jaga nama TKO. Reply with quote

zaki wrote:
Isu ni cukup panas...

Mintak tolong jgn hina sultan!!!

diharap, korang tolong la jaga nama baik TKO, letih aku nak edit, nak lock dan delete posting korang demi utk jaga nama TKO.

aku tahu la korang marah, aku pon marah.. tapi jgn la lepas kat sini dgn kata2 kesat ke sultan, ni yg TGNA tak suka..

kalau nak kritik pon, kritik cara yg bijaksana la sket.. kias2 sket, ni direct sgt. kita sebagai muslim, satu je pegangan kita, sesungguhnya kenbenaran akan tiba jua.

aku harap dgn isu perak ni korang bersabar, sesungguhnya allah bersama org2 yg sabar.

salam,


PR tak pernah hina Sultan yang hina Sultan sebenarnya BN Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Jomfikir
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Jul 14, 2008
Posts: 593

PostPosted: Sun Mar 08, 2009 1:16 am    Post subject: Re: Isu Perak, Tolong Jaga nama TKO. Reply with quote

shinbao wrote:
zaki wrote:
Isu ni cukup panas...

Mintak tolong jgn hina sultan!!!

diharap, korang tolong la jaga nama baik TKO, letih aku nak edit, nak lock dan delete posting korang demi utk jaga nama TKO.

aku tahu la korang marah, aku pon marah.. tapi jgn la lepas kat sini dgn kata2 kesat ke sultan, ni yg TGNA tak suka..

kalau nak kritik pon, kritik cara yg bijaksana la sket.. kias2 sket, ni direct sgt. kita sebagai muslim, satu je pegangan kita, sesungguhnya kenbenaran akan tiba jua.

aku harap dgn isu perak ni korang bersabar, sesungguhnya allah bersama org2 yg sabar.

salam,


NIK AZIZ SUKA MENCARUT DAAAA...TAKKAN KO TAKTAU KEPALA PAS SORANG TU KAN SUKA MENCARUT...TUHAN PUN DIA KATA MENCARUT..


Cuba kau tanya orang Kelantan, dialek Kelantan bagi perkataan "mencarut" itu, apa?
.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Tranungkite Online V8 Forum Index -> Borak Politik & Isu Semasa All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
Page 9 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..
Runtuh lagi...

Sila Klik
6 Dis - satu lagi tragedi tanah runtuh yang dahsyat telah berlaku di Bukit Antarabangsa, Ulu Kelang

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman M@rhean
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
Pahang daily
Sabahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
Perak Bersatu
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuri’s Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo Lo
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
Betul Ka?
Lanh14
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
MalayaDaily
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
Pancak Bicara
Rencana Rakyat
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
DPP Gombak
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
Al Brangi
Beras Melaka
al-Futhuhat
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
Abu Bahsyir Al Muqry
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
Cili Merah
Hati Sufi
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
PAS Kelantan
PAS Kedah
PAS Negeri Sembilan
PAS Penang
PAS Melaka
PAS Selangor
PAS Pahang
PAS Johor
PAS N. Sembilan
PAS Perak
PAS Kedah
PAS Sabah
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
DPP Sarawak
DPP Pahang
DPP Kedah
DPP Penang
DPP Perak
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPPK Bagan Datoh
Pemuda Pengkalan Chepa
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
DPP Gombak
DPP Pertaling Jaya Sel
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
PAS Mengkebang
PAS DUN Jeram
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
PAS Caw. Shah Alam 2
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
AMK Serdang
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
Jabatan Amal 2
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
ApSeReNaPeTe
Keadilan Bayan Baru
Satu Pentafsiran
DPP Temerloh
Pasti Temerloh
Pasti Az-Zahra
N25 Bukit Selambau
Pena Perjuangan
Jangan Beli
Kembara Minda
Blogger Wawasan
Web Panas
Sekondakhati
Sidang Online
Corong Kita
Dr. Zulkifly Ahmad
DPP Kuala Langat
Blog Rantau
Hanafiah Ahmad
Limau Tambun
YB Dr. Nik Mazian
DPP Serdang
PP Sarawak
Mengejar Cahaya
Markaz Ehsan
al-Kerohi
Zul Mamak
sya~reformis
KopiCyber
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
Al-Muttaqin TV
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.