Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO Versi 7  ·  Exit
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Advertising/Iklan

Skim pembiayaan koperasi

Al-Bai  Bithaman Ajil Tanpa Penjamin

Langsingkan badan selamat dan semulajadi selama 30 hari

Rawatan Tradisional Secara Islam

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Smart Learning Skor A

CD ayat-ayat suci AlQuran Al-Rogyah Alyare'yah

Sihat Secara Semulajadi

Memiliki Perfume Egyptian Potion

ceramah terkini

Alphalipid

REVOLUSI Penjagaan KERETA

Minyak Wangi tanpa Alkohol - Pengedar diperlukan!!

Al Quran Digital

MLM berasakan buah manggis (VeMMA)(Vemmabuilder)

Lambang Lelaki Sebenar

Seminar e-Book

Krim untuk lelaki virile for men

jus manggis vemma

penapis air fnr2u

Rumah burung layang ingin dijual

MACAM2 ADA seperti produk sarang burung, DCL, Naco, Slim it yourself dan lain2 lagi...

Produk Jus Manggis Vemma

Ziarah Yaman

Penawar Masalah Mata

10 Ribu produk affiliate oleh ClickBank

Coklat Minda

Layari Qasseh-Design Online Shop

Register ONLINE sekarang!

Nasrin Ibtisam Enterprise: e-Catalog

EXTRA INCOME, DAFTAR PERCUMA

www.labonda.com - LaBonda Collection

www.iluvislam.com

Program Didik Fitrah

Ceramic Busines Club, pemborong barang2 seramik

jom kita boikot barangan yahudi.sokong produk islam

Melicinkan Perjalanan Kenderaan Anda

kelab Jutawan

Mengatasi Masalah Kelakian Anda

Kursus Penternakan Lintah!

- HANYA RUANG IKLAN INI SAHAJA MASIH ADA KEKOSONGAN

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · Feedback
    · Forums
    · iklan
    · livep2p
    · Private_Messages
    · Shout_Box
    · Stories_Archive
    · Surveys
    · tkofm
    · Top
    · Video_Stream

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 4/5/2009

  Speaker mohon Sultan Perak tangguhkan sidang DUN
  Bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak didakwa lagi
  7 sampul surat tender Toyota Camry diterima
  Rakyat penanda aras utama KPI - Najib
  Mesyuarat bincang isu agama anak tidak lama lagi
  Hafiz lepas dan bukan letak jawatan Ketua Pemuda Pas
  Kuala Lumpur dipilih menjadi tuan rumah KLCIC
  Dadah dalam kontena tak mungkin RM1 bilion - Musa
  Penjawat awam terbaik dihantar melanjut pelajaran
  Hanya ulama profesional layak untuk Presiden, Timbalan Presiden Pas
  Mahkamah Tinggi benar prosiding batal keputusan KDN
  4,000 kakitangan awam dijangka hadir sambutan Hari Pekerja
  Jangan buat kacau minta Pas letak calon di Penanti
  Asas ikatan kesetiaan dan bai'ah dalam sektor awam.
  Pro-Anwar dibidas
  500 mat rempit diperiksa
  GLC ternak ayam hapus monopoli
  Syabu satu kontena bernilai RM200j dirampas?
  Teruskan bina jambatan bengkok
  ‘Telah lama dipersetujui, ia tidak perlu diubah’
  Biar muktamar tentukan siapa layak
  Pas Selangor akui gagal penuhi tuntutan ahli
  Perlis mahu ulama isi jawatan tertinggi
  Tidak ada dalam perlembagaan – Pas Melaka
  Demi maruah parti
  BN tidak perlu bertanding
  Keputusan letak jawatan Manoharan 4 minggu lagi
  Penanti: Hadi ulangi sokong calon PKR
  Kaji semula keputusan– Dr. Mujahid
  Zambry lapor polis tuduhan ADUN Titi Serong
  Saya tidak tahu langsung spekulasi Soi Lek - Tee Keat
  3 lagi kes H1N1 dikesan
  Babi dijangkiti virus H1N1 di Kanada
  50 rakyat Mexico diasing
  FBI peralat pelajar Islam di Amerika Syarikat
  Pakistan tubuh mahkamah rayuan Syariah
  Sri Lanka kritik negara Barat
  Sondhi dakwa pegawai tentera terlibat
  WHO elak umum tahap wabak
  Zoo musnah 3 babi hutan
  Jurulatih NFL patah tulang
  ADB sedia bantu negara Asia hadapi H1N1
  Ayah mahu pelihara anak
  Pekerja bagasi enggan punggah beg
  Antasari nafi terlibat kes bunuh
  Selatan Australia larang guna beg plastik
  Pencuri tersangkut atas bumbung

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Chit Chat

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: john11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 25153

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

@TKO..

Tranungkite Online V8 :: View topic - Muhasabah Untuk Ahli PAS, UMNO dan ahli TKO Umumnya
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

Muhasabah Untuk Ahli PAS, UMNO dan ahli TKO Umumnya
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Tranungkite Online V8 Forum Index -> Borak Politik & Isu Semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
radjahaji
Prebet
Prebet


Joined: Apr 04, 2008
Posts: 102

PostPosted: Wed Mar 11, 2009 6:38 am    Post subject: Surah Ali Imran: (Ayat 28). Reply with quote

"Janganlah orang-orang mukmin mengambil orang-orang kafir menjadi wali (pemimpin), dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Barang siapa berbuat demikian, bukanlah dia dari (agama) Allah sedikitpun, kecuali jika kamu takut dari mereka sesuatu yang boleh membahayakan; dan Allah menakutkan kamu dengan azabNya dan kepada Allah tempat kesudahan."
Back to top
View user's profile Send private message
ocean
Prebet
Prebet


Joined: Jul 19, 2008
Posts: 103

PostPosted: Fri Mar 13, 2009 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

hidup yg allah swt beri kpd kita ni mita kita buat sesuatu sebagai balasan dng ape yg DIA bg pinjam - nafas/nyawa kite ni - cuba renung diri kite sndri apa tujuan kite di hidup kan ?? berumahtangga - punyai anak isteri - adalah utk m'jd pemimpin kpd masyarakat rumahtangga kite. kemudian renung kembali dng segala nikmat yg diberi kpd kita - adalah kite guna nikmat tersebut kearah yg Allah suruh - cnth - nikmat memiliki kaki yg sempurna. adalah kite menyuruh(otak) berfikir - nk gie masjid eh, dngr org mengajar agama? insyallah sekiranya kite mengangkat kaki kite ke masjid, lambat laun Allah swt akan memasukkan kedalam hati nurani kite taufik dan hidayat kerana hati2 manusia2 ni adalah milik Allah swt jua.
s'kira kite ingin sesuatu kebaikan utk diri kite - jangan lupa hendaklah sentiasa berdoa dan hendaklah YAKIN iaitu doa2 kite itu di dngr oleh Allah swt.
FIKIR2 KAN LAH. sebelum ajar dan maut kite sampai tetapi belum juga sedar2 - masih duk asyik dng dunia lg.....Wink Wink Wink Wink
Back to top
View user's profile Send private message
anzawan
Tops - TKOv7
Tops - TKOv7


Joined: May 11, 2007
Posts: 698

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 2:21 am    Post subject: Reply with quote

betul..tu sama2lah muasabah,,,,,,jgn biarkan Islam berpecah..
Back to top
View user's profile Send private message
pelayar
Rekrut
Rekrut


Joined: Aug 18, 2008
Posts: 5
Location: Dungun,

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:07 am    Post subject: Reply with quote

memaki hamun bukan lah cara terbaik untuk melepaskan geram....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sangkelembai2000
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Nov 15, 2008
Posts: 602

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:23 am    Post subject: Re: Muhasabah Untuk Ahli PAS, UMNO dan ahli TKO Umumnya Reply with quote

fiisabilillah wrote:
nongkon wrote:
matikang wrote:
nongkon wrote:
Anak_Pejuang wrote:
Assalamu'alaikum wbth,

Saya melihat banyak sekali thread di borak politik dan isu semasa yang :

1. Tidak berkualiti
2. Respon memaki hamun dan berkata kesat
3. Menghina fizikal kejadian yang telah ALlah ciptakan
4. Respon yang lari dari topik asal, tukang sampuk pula bersimpang siur tak kembali pada tajuk.

TKO yang dahulu bukan seperti ini. Kami banyak berbincang dengan ilmiyyah. Yang banyak memaki hamun dan berkata kesat bukanlah yang terdiri dari ahli PAS atau pro PAS. Begitulah adanya. Diharap kita dapat mengembalikan kegemilangan TKO ini dengan isu yang bernas, jauh dari emosi dan maki hamun supaya dapat dibezakan ahli forum yang berkualiti dan yang rendah kualitinya.

Terima kasih

Yang pastinya yg mulut celupar tu penyokong PR....



tak sedar2 lgi...kat sini pun nak mengutuk....

Kan ke tu fakta yg tak boleh dinafikan???.... cuba ko baca semua thread, penuh dengan maki hamun, membinatangkan orang, mengkufurkan orang Islam, kata2 yg kurang manis yg selalu dituturkan oleh orang yg tak berakhlak saja, menghina ciptaan Tuhan (kulit hitam) dengan pelbagai gelaran yg mengaibkan.... inikah akhlak yg kononnya mendabik dada mengaku pejuang Islam???? renung-renungkan dengan hati nurani yg bersih bukan dengan hati yg penuh zulmat (memanglah tak nampak).


benar kata nongkon tu......semua ini terjadi hasil daripada bisikan syaitan yang datangnya dari pada nongkon dan rakan2 seperjuangannya

(sama ada nongkon dan rakan2 seperjuangannya ini adalah syaitan yang menyerupai manusia atau tidak ALLAH sahaja yang mengetahui)

terang lagi bersuluh apa saja yang di katakan oleh nongkon dan rakan2nya jelas semata-mata hanya untuk mendatangkan marah dikalangan penyokong2 PR....

maka kita yang kurang iman ini pun terpengaruh dengan hasutan syaitan itu lalu memakinya pula......maka syaitan telah menang lagi.....

saya mengingatkan diri saya dan anda semua supaya selepas ini kita menyambut segala tomahan atau hasutan daripada nongkon ini dengan hujah2 berlandaskan syarak.....

dari itu insyaALLAH ALLAH akan memberkati perjuangan kita semua


dalam nak muhasabah pun sempat lagi "mengenen" org.. he..he..

udah-udah ler tuh.. jgn layan emosi tuh sgt.. sabar separuh dr iman... ilang sabar, maksudnya dah ilang separuh iman tuh.. sanggup ker..? biar jer la puak-puak tuh.. jgn kita maki.. sebaliknya kita doakan agar puak2 tuh nampak yg mana satu permata dan yang mana satu kaca... lelama esok, penat la dia org nak provoke..
Back to top
View user's profile Send private message
jebong
Rekrut
Rekrut


Joined: Mar 01, 2009
Posts: 45
Location: sbelah umah pm,

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:38 am    Post subject: Re: Muhasabah Untuk Ahli PAS, UMNO dan ahli TKO Umumnya Reply with quote

Anak_Pejuang wrote:
Assalamu'alaikum wbth,

Saya melihat banyak sekali thread di borak politik dan isu semasa yang :

1. Tidak berkualiti
2. Respon memaki hamun dan berkata kesat
3. Menghina fizikal kejadian yang telah ALlah ciptakan
4. Respon yang lari dari topik asal, tukang sampuk pula bersimpang siur tak kembali pada tajuk.

TKO yang dahulu bukan seperti ini. Kami banyak berbincang dengan ilmiyyah. Yang banyak memaki hamun dan berkata kesat bukanlah yang terdiri dari ahli PAS atau pro PAS. Begitulah adanya. Diharap kita dapat mengembalikan kegemilangan TKO ini dengan isu yang bernas, jauh dari emosi dan maki hamun supaya dapat dibezakan ahli forum yang berkualiti dan yang rendah kualitinya.

Terima kasih



betui....betui.....betui

kata hang ni anak pejuang......

tp harus kita ingat tempat yg perlu dikutuk patut kita kutuk.....

aku bukan nak pertahan yg dikatakan tak baik ni.....

tp Allah pun kutuk benda yg tak baik dengan perkataan yg dahsyat jugak

Cuba kou tengok Allah kutuk abu jahal dengan perkataan apo "celako"

ni nak mengambarkan perkaro yg abu jahal dah buat ialah benda yg tak baik.Maka perlu ditegaskan dengan perkataan yg boleh meningalkan kesan yg mendalam dan digeruni oleh semua orang.Kalau guna perkataan lain rasanya tak sampai maksud yg nak dinyatakan.


pikior2 sama2
Back to top
View user's profile Send private message
smart
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Mar 04, 2009
Posts: 356

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:57 am    Post subject: Re: Muhasabah Untuk Ahli PAS, UMNO dan ahli TKO Umumnya Reply with quote

matikang wrote:
nongkon wrote:
Anak_Pejuang wrote:
Assalamu'alaikum wbth,

Saya melihat banyak sekali thread di borak politik dan isu semasa yang :

1. Tidak berkualiti
2. Respon memaki hamun dan berkata kesat
3. Menghina fizikal kejadian yang telah ALlah ciptakan
4. Respon yang lari dari topik asal, tukang sampuk pula bersimpang siur tak kembali pada tajuk.

TKO yang dahulu bukan seperti ini. Kami banyak berbincang dengan ilmiyyah. Yang banyak memaki hamun dan berkata kesat bukanlah yang terdiri dari ahli PAS atau pro PAS. Begitulah adanya. Diharap kita dapat mengembalikan kegemilangan TKO ini dengan isu yang bernas, jauh dari emosi dan maki hamun supaya dapat dibezakan ahli forum yang berkualiti dan yang rendah kualitinya.

Terima kasih

Yang pastinya yg mulut celupar tu penyokong PR....



tak sedar2 lgi...kat sini pun nak mengutuk....


Mengutuk orang yang buat kerja terkutuk tak leh ke?
Back to top
View user's profile Send private message
zizi3131
Rekrut
Rekrut


Joined: Mar 06, 2009
Posts: 62

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

semua umat islam kena muasabah diri semua kerana kita ni jahil...
walaupun diberi akal fikiran kita masih dikawal oleh hawa nafsu dan bisikan iblis...manusia biasa tidak ada seorang pun yang tidak melakukan dosa
Back to top
View user's profile Send private message
U
Amaran 1
Amaran 1


Joined: Nov 07, 2008
Posts: 10460

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

Camne cara nak muhasabah?

Inna sola ti
wa nusuki
wa mahyaya
wa mamati
lillahi
robbil
a' lamiin

sesungguhnya
solatku
dah ibadatku
dan hidupku
dan matiku
hanya sanya kerana
ALLAH
TUHAN SEKELIAN ALAM

dah tu!
kena ikutlah apa yg ALLAH suruh!
bukan amalkan RASUAH
bukan amalkan SYIRIK

dah tu!
kena takutlah balasan NERAKA
yang ALLAH janjikan

dah tu!
jangan sokong
puak2 pengamal RASUAH
puak2 pengamal SYIRIK
tuuu

dah tu!
kena masuk jemaah
yang menyeru kepada
MAARUF
dan mencegah kepada
MUNGKAR!

dah tu!
ISTIQAMAH

dah tu!
MATI DALAM ISTIQAMAH

wallahu a' lamu
bis sawab!
Back to top
View user's profile Send private message
penduduk
Rekrut
Rekrut


Joined: Jun 05, 2008
Posts: 7

PostPosted: Mon Mar 23, 2009 2:29 pm    Post subject: boleh laa... Reply with quote

Eh...bukan ke tok guru kata boleh maki hamun...?
Hidup maki hamun sesama Islam!!!
Hidup maki hamun sesama Islam!!!
Hidup maki hamun sesama Islam!!!
Hidup maki hamun sesama Islam!!!
Hidup maki hamun sesama Islam!!!
Back to top
View user's profile Send private message
paskeadilan
Prebet
Prebet


Joined: Feb 14, 2009
Posts: 256
Location: uganda ......

PostPosted: Mon Mar 23, 2009 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

kalo dh salah maki aa nak bagi sedar sikittt... cakap slowww x dengarrr...


nak bagi sedarrr sikit... depa tu sedara kite jugakk
Back to top
View user's profile Send private message
KainPelikat
Kopral
Kopral


Joined: Dec 31, 2008
Posts: 999

PostPosted: Wed Mar 25, 2009 3:44 am    Post subject: Reply with quote

Kalau teman-teman kita yang emo sangat maki hamun, mencarut, mencaci harap forumer-forumer di TKO tolong menyedarkan kesilapan mungkin disebabkan terlalu tension, marah, geram dsb....kalau bagi nasihat tak jalan jugak rasanya PM dekat MOD ban dari TKO sebab forumer hanya tahu merosakkan TKO bukan nak membangunkan ummah tapi nak merosakkan ummah....kawallah emosi dan berhati-hati dalam setiap perkara dilakukan kerana ada ganjarannya..
Back to top
View user's profile Send private message
Jongos
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Nov 26, 2008
Posts: 444

PostPosted: Wed Mar 25, 2009 3:53 am    Post subject: Reply with quote

KainPelikat wrote:
Kalau teman-teman kita yang emo sangat maki hamun, mencarut, mencaci harap forumer-forumer di TKO tolong menyedarkan kesilapan mungkin disebabkan terlalu tension, marah, geram dsb....kalau bagi nasihat tak jalan jugak rasanya PM dekat MOD ban dari TKO sebab forumer hanya tahu merosakkan TKO bukan nak membangunkan ummah tapi nak merosakkan ummah....kawallah emosi dan berhati-hati dalam setiap perkara dilakukan kerana ada ganjarannya..


jadik ape kalo ban si pencacimaki nih ???
hari nih ban sorang .. esok ader lagi sorang yang panas hati ...
ban lagi .. lusa 30 orang yang lagi panas hati sampaikluar cacimaki nih ...

ada baiknya punce tu di halau terus dari duk dalm tko nih .. punca yang buat org mencaci maki nih patut dinyahkan dulu ...

kalotak selagi tu takkan abis punye lah isu cacimaki nih ..
Back to top
View user's profile Send private message
KainPelikat
Kopral
Kopral


Joined: Dec 31, 2008
Posts: 999

PostPosted: Wed Mar 25, 2009 4:39 am    Post subject: Reply with quote

Jongos wrote:
KainPelikat wrote:
Kalau teman-teman kita yang emo sangat maki hamun, mencarut, mencaci harap forumer-forumer di TKO tolong menyedarkan kesilapan mungkin disebabkan terlalu tension, marah, geram dsb....kalau bagi nasihat tak jalan jugak rasanya PM dekat MOD ban dari TKO sebab forumer hanya tahu merosakkan TKO bukan nak membangunkan ummah tapi nak merosakkan ummah....kawallah emosi dan berhati-hati dalam setiap perkara dilakukan kerana ada ganjarannya..


jadik ape kalo ban si pencacimaki nih ???
hari nih ban sorang .. esok ader lagi sorang yang panas hati ...
ban lagi .. lusa 30 orang yang lagi panas hati sampaikluar cacimaki nih ...

ada baiknya punce tu di halau terus dari duk dalm tko nih .. punca yang buat org mencaci maki nih patut dinyahkan dulu ...

kalotak selagi tu takkan abis punye lah isu cacimaki nih ..



Kadang-kadang tu bermula dengan provokasi dan teremosi terus bermula caci-maki dan pelbagai perkataan kesat keluar...apa kata kalau setiap forumer pandai mengatasi provokasi dengan hujah, mintak kemukan bukti, menggunakan bahasa kiasan yang lebih sopan dengan menyindir si provokasi....bukanlah lebih elok, sopan baik didengar...sedarlah setiap perbuatan yang buruk itu sedikit sebanyak akan merosakkan hati dan belajarlah mengawal emosi selagi termampu...
Back to top
View user's profile Send private message
Jongos
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Nov 26, 2008
Posts: 444

PostPosted: Wed Mar 25, 2009 5:07 am    Post subject: Reply with quote

KainPelikat wrote:
Jongos wrote:
KainPelikat wrote:
Kalau teman-teman kita yang emo sangat maki hamun, mencarut, mencaci harap forumer-forumer di TKO tolong menyedarkan kesilapan mungkin disebabkan terlalu tension, marah, geram dsb....kalau bagi nasihat tak jalan jugak rasanya PM dekat MOD ban dari TKO sebab forumer hanya tahu merosakkan TKO bukan nak membangunkan ummah tapi nak merosakkan ummah....kawallah emosi dan berhati-hati dalam setiap perkara dilakukan kerana ada ganjarannya..


jadik ape kalo ban si pencacimaki nih ???
hari nih ban sorang .. esok ader lagi sorang yang panas hati ...
ban lagi .. lusa 30 orang yang lagi panas hati sampaikluar cacimaki nih ...

ada baiknya punce tu di halau terus dari duk dalm tko nih .. punca yang buat org mencaci maki nih patut dinyahkan dulu ...

kalotak selagi tu takkan abis punye lah isu cacimaki nih ..



Kadang-kadang tu bermula dengan provokasi dan teremosi terus bermula caci-maki dan pelbagai perkataan kesat keluar...apa kata kalau setiap forumer pandai mengatasi provokasi dengan hujah, mintak kemukan bukti, menggunakan bahasa kiasan yang lebih sopan dengan menyindir si provokasi....bukanlah lebih elok, sopan baik didengar...sedarlah setiap perbuatan yang buruk itu sedikit sebanyak akan merosakkan hati dan belajarlah mengawal emosi selagi termampu...


yup .. dimulakan oleh orang yang suke membuat provokasi dan memang tujuannya untuk menjadikan satu satu thread itu kucarkacir dan kurang fakta menarik.. tapimalangnya mud di sinih tak dapat membaca niat mereka .. orng yang muda memakihamun jerk boleh tau niat org org yang suka buat provokasi nih ...

pad peringkat awalnya memangla mereka ini menjawab satu eprsatu pertuduhan berbentuk provokasi yang dilakukan ..

tapi apabila soalan provokasi diulang ulang ... yang eprnah dibincangkan dalam satu thread khas masih dipersoalkanlagi walaud ah dijawab dengan jelas ... menyebabkan ahli forum yang lain mula mual ..

di tambah lagi dengan sikap Buah Langsat yang mana apabila persoalan yang di timbulkan walaupun tiada kena mengena dengan tajuk thread namun dijawab dengan baik sekali oleh ahli forumer lain tetapi mereka ini akan mempersoalkan perkara lain pula yang juga sudah berpuluh kali di jawab ...

dari situ mula lah rasa mual tadi menjadi semakin parah dan di luahkan dalam bentuk cacimaki ....

kemudianya .. kerja kerja mod menjadi semakin banyak untuk mendelete atau lock thread walaupun tajuk asal sangat baik untuk di bincangkan ...

dan si pembuat provokasi tersenyum girang kerana misi mereka berjaya dan di ulangan lagi pada thread thread lain tanpa sebarang tindakan yang mod dapat lakukan ..


takut dituduhkuku besi ... kalo tak ban atau tak diambil tindakan mereka pulak membanggakan diri dan sekali lagi membuat provokasi dengan mengatakan hujah mereka benar dan sebab tu mreka masih disitu ..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Tranungkite Online V8 Forum Index -> Borak Politik & Isu Semasa All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 6 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..
Runtuh lagi...

Sila Klik
6 Dis - satu lagi tragedi tanah runtuh yang dahsyat telah berlaku di Bukit Antarabangsa, Ulu Kelang

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
Pahang daily
Sabahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
Perak Bersatu
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo Lo
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
Betul Ka?
Lanh14
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
MalayaDaily
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
Pancak Bicara
Rencana Rakyat
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
DPP Gombak
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
Al Brangi
Beras Melaka
al-Futhuhat
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
Abu Bahsyir Al Muqry
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
Cili Merah
Hati Sufi
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
PAS Kelantan
PAS Kedah
PAS Negeri Sembilan
PAS Penang
PAS Melaka
PAS Selangor
PAS Pahang
PAS Johor
PAS N. Sembilan
PAS Perak
PAS Kedah
PAS Sabah
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
DPP Sarawak
DPP Pahang
DPP Kedah
DPP Penang
DPP Perak
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPPK Bagan Datoh
Pemuda Pengkalan Chepa
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
DPP Gombak
DPP Pertaling Jaya Sel
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
PAS Mengkebang
PAS DUN Jeram
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
PAS Caw. Shah Alam 2
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
AMK Serdang
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
Jabatan Amal 2
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
ApSeReNaPeTe
Keadilan Bayan Baru
Satu Pentafsiran
DPP Temerloh
Pasti Temerloh
Pasti Az-Zahra
N25 Bukit Selambau
Pena Perjuangan
Jangan Beli
Kembara Minda
Blogger Wawasan
Web Panas
Sekondakhati
Sidang Online
Corong Kita
Dr. Zulkifly Ahmad
DPP Kuala Langat
Blog Rantau
Hanafiah Ahmad
Limau Tambun
YB Dr. Nik Mazian
DPP Serdang
PP Sarawak
Mengejar Cahaya
Markaz Ehsan
al-Kerohi
Zul Mamak
sya~reformis
KopiCyber
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
Al-Muttaqin TV
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.