Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO Versi 7  ·  Exit
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Advertising/Iklan

Skim pembiayaan koperasi

Al-Bai  Bithaman Ajil Tanpa Penjamin

Langsingkan badan selamat dan semulajadi selama 30 hari

Rawatan Tradisional Secara Islam

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Smart Learning Skor A

CD ayat-ayat suci AlQuran Al-Rogyah Alyare'yah

Sihat Secara Semulajadi

Memiliki Perfume Egyptian Potion

ceramah terkini

Alphalipid

REVOLUSI Penjagaan KERETA

Minyak Wangi tanpa Alkohol - Pengedar diperlukan!!

Al Quran Digital

MLM berasakan buah manggis (VeMMA)(Vemmabuilder)

Lambang Lelaki Sebenar

Seminar e-Book

Krim untuk lelaki virile for men

jus manggis vemma

penapis air fnr2u

Rumah burung layang ingin dijual

MACAM2 ADA seperti produk sarang burung, DCL, Naco, Slim it yourself dan lain2 lagi...

Produk Jus Manggis Vemma

Ziarah Yaman

Penawar Masalah Mata

10 Ribu produk affiliate oleh ClickBank

Coklat Minda

Layari Qasseh-Design Online Shop

Register ONLINE sekarang!

Nasrin Ibtisam Enterprise: e-Catalog

EXTRA INCOME, DAFTAR PERCUMA

www.labonda.com - LaBonda Collection

www.iluvislam.com

Program Didik Fitrah

Ceramic Busines Club, pemborong barang2 seramik

jom kita boikot barangan yahudi.sokong produk islam

Melicinkan Perjalanan Kenderaan Anda

kelab Jutawan

Mengatasi Masalah Kelakian Anda

Kursus Penternakan Lintah!

- HANYA RUANG IKLAN INI SAHAJA MASIH ADA KEKOSONGAN

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · Feedback
    · Forums
    · iklan
    · livep2p
    · Private_Messages
    · Shout_Box
    · Stories_Archive
    · Surveys
    · tkofm
    · Top
    · Video_Stream

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 4/5/2009

  Speaker mohon Sultan Perak tangguhkan sidang DUN
  Bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak didakwa lagi
  7 sampul surat tender Toyota Camry diterima
  Rakyat penanda aras utama KPI - Najib
  Mesyuarat bincang isu agama anak tidak lama lagi
  Hafiz lepas dan bukan letak jawatan Ketua Pemuda Pas
  Kuala Lumpur dipilih menjadi tuan rumah KLCIC
  Dadah dalam kontena tak mungkin RM1 bilion - Musa
  Penjawat awam terbaik dihantar melanjut pelajaran
  Hanya ulama profesional layak untuk Presiden, Timbalan Presiden Pas
  Mahkamah Tinggi benar prosiding batal keputusan KDN
  4,000 kakitangan awam dijangka hadir sambutan Hari Pekerja
  Jangan buat kacau minta Pas letak calon di Penanti
  Asas ikatan kesetiaan dan bai'ah dalam sektor awam.
  Pro-Anwar dibidas
  500 mat rempit diperiksa
  GLC ternak ayam hapus monopoli
  Syabu satu kontena bernilai RM200j dirampas?
  Teruskan bina jambatan bengkok
  ‘Telah lama dipersetujui, ia tidak perlu diubah’
  Biar muktamar tentukan siapa layak
  Pas Selangor akui gagal penuhi tuntutan ahli
  Perlis mahu ulama isi jawatan tertinggi
  Tidak ada dalam perlembagaan – Pas Melaka
  Demi maruah parti
  BN tidak perlu bertanding
  Keputusan letak jawatan Manoharan 4 minggu lagi
  Penanti: Hadi ulangi sokong calon PKR
  Kaji semula keputusan– Dr. Mujahid
  Zambry lapor polis tuduhan ADUN Titi Serong
  Saya tidak tahu langsung spekulasi Soi Lek - Tee Keat
  3 lagi kes H1N1 dikesan
  Babi dijangkiti virus H1N1 di Kanada
  50 rakyat Mexico diasing
  FBI peralat pelajar Islam di Amerika Syarikat
  Pakistan tubuh mahkamah rayuan Syariah
  Sri Lanka kritik negara Barat
  Sondhi dakwa pegawai tentera terlibat
  WHO elak umum tahap wabak
  Zoo musnah 3 babi hutan
  Jurulatih NFL patah tulang
  ADB sedia bantu negara Asia hadapi H1N1
  Ayah mahu pelihara anak
  Pekerja bagasi enggan punggah beg
  Antasari nafi terlibat kes bunuh
  Selatan Australia larang guna beg plastik
  Pencuri tersangkut atas bumbung

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Chit Chat

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: john11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 25153

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

@TKO..

- DUA RUANG IKLAN MASIH KOSONG -

Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby
Dilulus terbit pada Monday, January 05 @ 10:39:05 MYT oleh TokPenghulu

Artikel Oleh Tarabulsi_2008

"
 Esok, 5 Januari 2009, Unit Perancang Ekonomi (Economic Planning Unit - EPU) akan bermesyuarat dengan pihak Institut Jantung Negara (IJN) untuk memaksa IJN menerima cadangan kerajaan Pak Lah untuk menswastakan IJN kepada Sime Darby. 

Mesyuarat terpaksa diadakan kerana ramai dikalangan pakar bedah jantung dan staff di IJN membantah langkah penswastaan tersebut yang akan menjadikan satu lagi khidmat rawatan perubatan yang berqualiti menjadi mahal kepada rakyat jelata. Syabas kepada pakar-pakar IJN kita yang mengutamakan kesejahteraan dan kebajikan rakyat, dan disebalik itu gulingkanlah kerajaan UMNO-BN yang kejam dan hanya mementingkan perut sendiri.


Penswastaan IJN ini penting dijadikan isu di pilihanraya kecil Kuala Terengganu. Tidakkah kerajaan UMNO-BN sedar bahawa satu isu penting dalam pilihanraya perlantikan Presiden Amerika Syarikat baru-baru ini adalah bagaimana hendak menjadikan kos rawatan perubatan lebih murah supaya mampu diperolehi semua lapisan. Malangnya kerajaan UMNO-BN seperti biasa hanya mengutamakan kepentingan kroni-kroni seperti Sime Darby dan berusaha menjadikan rawatan perubatan satu lagi ruang untuk kayakan diri sendiri dan kroni-kroni.

Dan Sime Darby pula sedang mengambil alih banyak syarikat perniagaan dan perkhidmatan di negara ini dengan cara paksaan. Dan dikatakan kerajaan UMNO-BN bersekongkol dengan Sime Darby dalam memaksa banyak syarikat perniagaan, perusahaan dan perkhidmatan menjual ekuiti majoriti kepada Sime Darby pada harga yang murah. Alasan yang digunakan adalah kononnya untuk menyelamatkan syarikat-syarikat tersebut.

Soalannya adakah IJN itu perlu diselamatkan dari segi pengurusan atau kewangan? IJN tidak menghadapi sebarang masalah pengurusan, malah pengurusan IJN antara terbaik di negara ini. Dan masalah kewangan tidak timbul lansung kerana IJN yang turut memberi rawatan kepada pesakit-pesakit dari luar negara dengan dikenakan bayaran yang tinggi (tetapi masih sedikit lebih murah dari Singapura) bukan saja berjaya menampung perbelanjaan pengurusannya dengan sendiri, tetapi IJN telah meraih keuntungan yang besar setiap tahun. Keuntungan yang besar yang diperolehi IJN inilah yang hendak disamun atau dirompak oleh Sime Darby dengan persekongkolan Pak Lah, Najib Altantuya dan pemimpin-pemimpin UMNO-BN.

Jelas bahawa pengurusan Sime Darby adalah terdiri dari eksekutif-eksekutif yang bodoh, banggang dan merupakan penyamun-penyamun 'white collar'. Cara mereka kayakan Sime Darby adalah dengan peras ugut dan merampas syarikat-syarikat yang maju dengan persekongkolan kerajaan Pak Lah dan Najib Altantuya.

Tidak salah kalau Sime Darby mahu memperluaskan skop perniagaannya kepada rawatan perubatan. Tapi buatlah hospital rawatan jantung Sime Darby dengan sendiri. Malah dengan Sime Darby membuka hospital sendiri akan bertambah avenue untuk rawatan dan juga menambahkan peluang pekerjaan bagi pakar-pakar perubatan dan supporting staff perubatan. Buat hospital sendiri dan jangan ambil jalan yang mudah dengan 'menyamun' IJN yang sudah berjaya dan amat populer di seluruh Asia tenggara.

Pelik. Memangnya pelik bin ajaib. Dalam pada Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah yang semuanya maju itu sedang mencari jalan untuk menjadikan kos rawatan perubatan yang kini mahal menjadi murah supaya mamapu dinikmati oleh semua lapisan rakyat, negara kita Malaysia yang selama ini terkenal kerana mampu memberi rawatan perubatan yang murah kepada rakyat melalui hospital-hospital awam sedang berusaha disebaliknya untuk menswastakan rawatan perubatan dan menjadikannya mahal dan terhad untuk hanya golongan berada dan elitist.

Saya harap Pakatan Rakyat bersama-sama dengan NGO-NGO yang ikhlas akan dapat 'rally' bantahan rakyat terhadap usaha kerajaan BN yang bersekongkol dengan Sime Darby untuk "menyamun" IJN. Diharap PAS akan mengutarakan isu penswastaan IJN ini dalam kempen pilihanraya kecil Kuala Terengganu.

Berbillion ringgit dibazirkan menaja lumba kereta Formula 1, Orkestra Simponi, Monsoon Cup dan lain-lain pembaziran. Berbillion ringgit yang dibazirkan oleh kerajaan UMNO-BN setiap tahun itu sepatutnya disalurkan kepada meningkatkan fasilitas pendidikan dan kesihatan dan lain-lain projek-projek awam yang memberi menafaat kepada semua rakyat. Antara lainnya boleh juga dialihkan pembaziran-pembaziran yang tersebut kepada perbelanjaan yang berfaedah seperti menaikkan gaji dan elaun pakar-pakar perubatan, doktor-doktor perubatan dan "supporting technicians" di hospital-hospital awam.

Sikap mementingkan kebajikan rakyat yang jelas tersemat dengan kuat di dalam jiwa pakar-pakar bedah dan doktor-doktor serta 'supprting medical technicians' di IJN amat disanjung tinggi. Mereka mengutamakan kejahteraan rakyat dan membantah penswastaan IJN.

Rakyat Malaysia sebenarnya beruntung kerana ramai di kalangan pakar-pakar perubatan dan doktor-doktor di negara kita yang memilih untuk terus berkhidmat di hospital-hospital awam walau pun sesetengah dari mereka telah mendapat tawaran lumayan untuk berhijrah ke sektor swasta. Mereka menolak tawaran-tawaran dari hospital swasta yang bergaji lumayan itu kerana ingin terus berkhidmat untuk seluruh rakyat jelata.

Salah seorang dari adik saya adalah seorang doktor dengan hospital awam, dan beliau telah beberapa kali menolak tawaran dari hospital swasta kerana ingin meneruskan memberi perkhidmatan kepada rakyat. Dan melalui adik saya itu saya kenali ramai doktor-doktor perubatan kita yang punyai jiwa dan semangat yang sama, iaitu mahu terus berkhidmat dengan hospital-hospital awam kerana ingin berkhidmat untuk kesejahteraan rakyat.

Sekali lagi saya menyeru kepada Pakatan Rakyat dan NGO-NGO (yang ikhlas) untuk 'rally'kan rakyat membantah dengan keras cadangan penswastaan IJN kepada penyamun tarbus Sime Darby. Dan jadikanlah cadangan penswastaan IJN itu suatu isu yang besar di pilihanraya kecil Kuala Terengganu.

Tarabulsi

4 Januari 2009
"

 
Artikel Hari Ini

BERSIH seru rakyat berpakaian hitam pada 7 Mei

Elok Semua Pejabat UMNO dibuka Dalam Balai Polis

Jangan jadikan Internet sebagai medium bertelingkah

Rileks Sekejap:Hargai Ia Selagi Ada

Ketua Pemuda DPPN Sabah Lawat Tapak PASTI Baru Kinabatangan, SABAH.

GURU DIPAKSA KERJA SEMASA CUTI UMUM.

Menanti Keputusan UMNO Di Penanti..

Fenomena Pertahankan Nama Baik Babi - Agenda Sulit Musuh Islam

TPM yang berhujah seperti Ketua Pemuda UMNO Cawangan

Mengapa Ir Kahlid Samad dan Husam Musa tiba-tiba memberi komen?

[ Artikel seterusnya.. ]

Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.

Related Links
· More about Artikel
· News by TokPenghulu


Most read story about Artikel:

Ambik engkau Mukhriz...............

Kes Anwar Bertambah Pelik!

Saya kena hentam teruk -Dr. Agus

Cukai Kereta, Talipinggang Belakang, MPV Proton dan Perodua

99% Khabar Angin Adalah Benar! Hanya 1% Keliru

Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan


"Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby" | Login/Create an Account | 8 comments
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby (Score: 1)
by ainamirah3397 on Monday, January 05 @ 10:46:32 MYT
(User Info | Send a Message)
BANTAH...JANGAN TAK BANTAH!!!....
LIHATLAH SAJE ...MANA BENDA KAT MALAYSIA NI YANG DISWASTAKAN TAK MEMBERIKAN KEBAIKAN KEPADA RAKYAT JELATA TANPA ONGKOSNYA. SEMUANYA MEMBEBANKAN RAKYAT....... SO BANTAH JANGAN TAK BANTAH!!!.... ANA PUN NAK JOIN SAMA...



ISLAM FIRST

PRODUK POWER, INCOME PUN MASUK!...
http://www.faja2u.net/?id=ainamirah [www.faja2u.net]
(CUBALAH DULU.....BARU TAHU.....ANDA PASTI TERUJA, INSYA-ALLAH)




Re: Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby (Score: 1)
by ashrof1 on Monday, January 05 @ 10:48:06 MYT
(User Info | Send a Message)

"kerajaan takde masalah nak jual IJN" - Najisb


komen: org bodoh utusan tak boleh ulas ke sikap pemimpin najis ni?? jgn buat senyap je bila najis cakap macam ni...jgn tukar kepada "kerajaan tiada masalah serah IJN"..cakap je "Najib takde masalah jual IJN"..kalau org PR buat benda ni..perghhhh....berbulan2 laa isu ni..laa ni isu IJN 3 hari je..pastu senyap!!




Re: Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby (Score: 1)
by Mek_Agah on Monday, January 05 @ 10:58:20 MYT
(User Info | Send a Message)
Sime Darby kan dah jadi hak milik anak beranak najib, tu yang sibuk nak  rampas IJN tu, sebab dia nampak IJN tempat terbaik untuk buat duit sebab bila dah sakit, rakyat miskin kat kampung sanggup jual tanah nak tampung rawatan. Najib anak - beranak memang tamak tak pernah cukup. macam la dia hidup 1000 tahun. Yang paling tak cerdik ialah penyokong UMNO dan BN tak habis-habis sanggup diperbodohkan oleh najib dan BN.



Re: Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby (Score: 1)
by ambolelaki on Monday, January 05 @ 11:40:08 MYT
(User Info | Send a Message)
more at:

http://simedarbywatch.blogspot.com



Re: Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby (Score: 1)
by mio on Monday, January 05 @ 12:34:05 MYT
(User Info | Send a Message)
kerajaan cuba beri jaminan org miskin takkan terkesan sgn penswastaan ni tapi kita bercakap ttg rawatan jantung... jangan cakap la pasal org miskin, org kaya pun boleh tersedak dengan kos rawatannya... kena fikir juga tentang org2 yg pertengahan, miskin tidak, kaya pun tidak, kalau perlukan rawatan jantung macam mana?...sedangkan penyakit datang tak kira tua, muda, miskin ke kaya... saya bantah p'swastaan IJN!!  



Re: Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby (Score: 1)
by jonlompey ([email protected]) on Monday, January 05 @ 12:42:59 MYT
(User Info | Send a Message)

abislahh..
ni keja anak beranak tun razak!nazir mastermind!celaka betol!
rakyat???ngangaaaaa



Re: Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby (Score: 1)
by kROke on Monday, January 05 @ 16:30:53 MYT
(User Info | Send a Message)
Salam
  Ini sumer kerja adik Najis si Nazir najisss.. tu pasal Najisss Najib tu tak bankang langsung pasal kroni dia... Paklah jer kata nanti dulu.. dari awal tahun
 adik Najis ni dah rancang nak ambik alih IJN .. cara nak stop IJN diambik alih
 jatuhkan tahta Najissssssssssssssssssssss nie dari TPM .. selagi Najiss nie ada
 memacam lagi adik Najis nie akan kaco GLC ...



Re: Bantah penswastaan IJN kepada Sime Darby (Score: 1)
by kibodo on Monday, January 05 @ 17:16:58 MYT
(User Info | Send a Message)
gile najis ni. tak puas2. jgn terkejut lepas ni negara Mongolia pun nak diswastakan...


               
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..
Runtuh lagi...

Sila Klik
6 Dis - satu lagi tragedi tanah runtuh yang dahsyat telah berlaku di Bukit Antarabangsa, Ulu Kelang

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
Pahang daily
Sabahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
Perak Bersatu
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo Lo
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
Betul Ka?
Lanh14
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
MalayaDaily
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
Pancak Bicara
Rencana Rakyat
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
DPP Gombak
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
Al Brangi
Beras Melaka
al-Futhuhat
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
Abu Bahsyir Al Muqry
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
Cili Merah
Hati Sufi
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
PAS Kelantan
PAS Kedah
PAS Negeri Sembilan
PAS Penang
PAS Melaka
PAS Selangor
PAS Pahang
PAS Johor
PAS N. Sembilan
PAS Perak
PAS Kedah
PAS Sabah
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
DPP Sarawak
DPP Pahang
DPP Kedah
DPP Penang
DPP Perak
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPPK Bagan Datoh
Pemuda Pengkalan Chepa
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
DPP Gombak
DPP Pertaling Jaya Sel
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
PAS Mengkebang
PAS DUN Jeram
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
PAS Caw. Shah Alam 2
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
AMK Serdang
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
Jabatan Amal 2
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
ApSeReNaPeTe
Keadilan Bayan Baru
Satu Pentafsiran
DPP Temerloh
Pasti Temerloh
Pasti Az-Zahra
N25 Bukit Selambau
Pena Perjuangan
Jangan Beli
Kembara Minda
Blogger Wawasan
Web Panas
Sekondakhati
Sidang Online
Corong Kita
Dr. Zulkifly Ahmad
DPP Kuala Langat
Blog Rantau
Hanafiah Ahmad
Limau Tambun
YB Dr. Nik Mazian
DPP Serdang
PP Sarawak
Mengejar Cahaya
Markaz Ehsan
al-Kerohi
Zul Mamak
sya~reformis
KopiCyber
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
Al-Muttaqin TV
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.