Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO Versi 7  ·  Exit
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Advertising/Iklan

Skim pembiayaan koperasi

Al-Bai  Bithaman Ajil Tanpa Penjamin

Langsingkan badan selamat dan semulajadi selama 30 hari

Rawatan Tradisional Secara Islam

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Smart Learning Skor A

CD ayat-ayat suci AlQuran Al-Rogyah Alyare'yah

Sihat Secara Semulajadi

Memiliki Perfume Egyptian Potion

ceramah terkini

Alphalipid

REVOLUSI Penjagaan KERETA

Minyak Wangi tanpa Alkohol - Pengedar diperlukan!!

Al Quran Digital

MLM berasakan buah manggis (VeMMA)(Vemmabuilder)

Lambang Lelaki Sebenar

Seminar e-Book

Krim untuk lelaki virile for men

jus manggis vemma

penapis air fnr2u

Rumah burung layang ingin dijual

MACAM2 ADA seperti produk sarang burung, DCL, Naco, Slim it yourself dan lain2 lagi...

Produk Jus Manggis Vemma

Ziarah Yaman

Penawar Masalah Mata

10 Ribu produk affiliate oleh ClickBank

Coklat Minda

Layari Qasseh-Design Online Shop

Register ONLINE sekarang!

Nasrin Ibtisam Enterprise: e-Catalog

EXTRA INCOME, DAFTAR PERCUMA

www.labonda.com - LaBonda Collection

www.iluvislam.com

Program Didik Fitrah

Ceramic Busines Club, pemborong barang2 seramik

jom kita boikot barangan yahudi.sokong produk islam

Melicinkan Perjalanan Kenderaan Anda

kelab Jutawan

Mengatasi Masalah Kelakian Anda

Kursus Penternakan Lintah!

- HANYA RUANG IKLAN INI SAHAJA MASIH ADA KEKOSONGAN

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · Feedback
    · Forums
    · iklan
    · livep2p
    · Private_Messages
    · Shout_Box
    · Stories_Archive
    · Surveys
    · tkofm
    · Top
    · Video_Stream

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 4/5/2009

  Speaker mohon Sultan Perak tangguhkan sidang DUN
  Bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak didakwa lagi
  7 sampul surat tender Toyota Camry diterima
  Rakyat penanda aras utama KPI - Najib
  Mesyuarat bincang isu agama anak tidak lama lagi
  Hafiz lepas dan bukan letak jawatan Ketua Pemuda Pas
  Kuala Lumpur dipilih menjadi tuan rumah KLCIC
  Dadah dalam kontena tak mungkin RM1 bilion - Musa
  Penjawat awam terbaik dihantar melanjut pelajaran
  Hanya ulama profesional layak untuk Presiden, Timbalan Presiden Pas
  Mahkamah Tinggi benar prosiding batal keputusan KDN
  4,000 kakitangan awam dijangka hadir sambutan Hari Pekerja
  Jangan buat kacau minta Pas letak calon di Penanti
  Asas ikatan kesetiaan dan bai'ah dalam sektor awam.
  Pro-Anwar dibidas
  500 mat rempit diperiksa
  GLC ternak ayam hapus monopoli
  Syabu satu kontena bernilai RM200j dirampas?
  Teruskan bina jambatan bengkok
  ‘Telah lama dipersetujui, ia tidak perlu diubah’
  Biar muktamar tentukan siapa layak
  Pas Selangor akui gagal penuhi tuntutan ahli
  Perlis mahu ulama isi jawatan tertinggi
  Tidak ada dalam perlembagaan – Pas Melaka
  Demi maruah parti
  BN tidak perlu bertanding
  Keputusan letak jawatan Manoharan 4 minggu lagi
  Penanti: Hadi ulangi sokong calon PKR
  Kaji semula keputusan– Dr. Mujahid
  Zambry lapor polis tuduhan ADUN Titi Serong
  Saya tidak tahu langsung spekulasi Soi Lek - Tee Keat
  3 lagi kes H1N1 dikesan
  Babi dijangkiti virus H1N1 di Kanada
  50 rakyat Mexico diasing
  FBI peralat pelajar Islam di Amerika Syarikat
  Pakistan tubuh mahkamah rayuan Syariah
  Sri Lanka kritik negara Barat
  Sondhi dakwa pegawai tentera terlibat
  WHO elak umum tahap wabak
  Zoo musnah 3 babi hutan
  Jurulatih NFL patah tulang
  ADB sedia bantu negara Asia hadapi H1N1
  Ayah mahu pelihara anak
  Pekerja bagasi enggan punggah beg
  Antasari nafi terlibat kes bunuh
  Selatan Australia larang guna beg plastik
  Pencuri tersangkut atas bumbung

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Chit Chat

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: john11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 25153

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

@TKO..

- DUA RUANG IKLAN MASIH KOSONG -

"Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti"
Dilulus terbit pada Thursday, February 05 @ 21:00:00 MYT oleh TokPenghulu

Artikel Oleh Pak Tam Mat

 Terkejut saya membaca berita terbaru dari Perak, bukannya sebab Sultan tidak perkenan permohonan Menteri Besar, Nizar Jamaluddin untuk bubar Dun tetapi pening kepala membaca titah Sultan supaya MB dan para Exco meletak jawatan.

Apakah sampai begitu sekali kuasa sultan dalam konteks sistem raja berperlembagaan? Kenapa terburu-buru sangat untuk memaksa Nizar meninggalkan pejabatnya seolah-olah esok sudah kiamat bagi Umno dan mereka yang bernafsu besar mahu menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat.

Maaf kerana saya tidak begitu memahami peraturan dan undang-undang berkaitan kuasa raja tetapi saya yakin tidaklah sampai ke peringkat itu kuasa seorang raja.

Bukankah seseorang sultan hanya boleh menolak atau memperkenankan permohonan menteri besar untuk membubarkan Dun, yang lain-lain biarlah proses sidang undang tidak percaya sahaja menentukan nasib kerajaan yang memerintah?_


 
Artikel Hari Ini

BERSIH seru rakyat berpakaian hitam pada 7 Mei

Elok Semua Pejabat UMNO dibuka Dalam Balai Polis

Jangan jadikan Internet sebagai medium bertelingkah

Rileks Sekejap:Hargai Ia Selagi Ada

Ketua Pemuda DPPN Sabah Lawat Tapak PASTI Baru Kinabatangan, SABAH.

GURU DIPAKSA KERJA SEMASA CUTI UMUM.

Menanti Keputusan UMNO Di Penanti..

Fenomena Pertahankan Nama Baik Babi - Agenda Sulit Musuh Islam

TPM yang berhujah seperti Ketua Pemuda UMNO Cawangan

Mengapa Ir Kahlid Samad dan Husam Musa tiba-tiba memberi komen?

[ Artikel seterusnya.. ]

Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.

Related Links
· More about Artikel
· News by TokPenghulu


Most read story about Artikel:

Ambik engkau Mukhriz...............

Kes Anwar Bertambah Pelik!

Saya kena hentam teruk -Dr. Agus

Cukai Kereta, Talipinggang Belakang, MPV Proton dan Perodua

99% Khabar Angin Adalah Benar! Hanya 1% Keliru

Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan


""Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti"" | Login/Create an Account | 65 comments
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by matmarang on Thursday, February 05 @ 21:02:31 MYT
(User Info | Send a Message)
Tula orang2 melayu ni...Sultan sampai 9 ekor, negeri sekangkang kera je, sekor sultan pun tak bolih pakai...itu pun masih daulat tuanku.....tak cerdik... bodoh betul orang melayu ni.



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by KHi on Thursday, February 05 @ 21:23:36 MYT
(User Info | Send a Message)
Wajarkah DYMM Raja mengambil keputusan sendiri (lebih pro Be End walaupun nyata penuh tipu helah mereka) mengabaikan hak rakyat dan membelakangkan demokrasi?



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by Truckster on Thursday, February 05 @ 21:31:23 MYT
(User Info | Send a Message)
kepada moderator TKO sila delete komen matmarang......

bahaya tu........



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by wazabalana on Thursday, February 05 @ 21:34:47 MYT
(User Info | Send a Message)
ape nak kire yop ammeno dah bagi deme kenyang, ikut aje le



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by cabuk on Thursday, February 05 @ 21:35:14 MYT
(User Info | Send a Message)
Harap tengkolok jer tinggi , tapi akal pendek. Kita lekat kat kereta semua pelekat Sultan Mizan.. Moh anak perak lekatkan kereta anda dengan gambar Sultan Mizan..



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by wolfensteinz on Thursday, February 05 @ 21:35:21 MYT
(User Info | Send a Message)

Atas titah Duli Yang Maha Mulia untuk memaklumkan Baginda bahawa maklumat yang dipersembahkan itu adalah tepat, kesemua 31 orang ahli Dewan Negeri tersebut telah dititah menghadap Paduka Seri Sultan.

Setelah menemui sendiri kesemua 31 ahli-ahli Dewan tersebut, DYMM Paduka Seri Sultan Perak telah yakin bahawa YAB Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin telah berhenti daripada mendapat kepercayaan sebahagian besar (ceases to command the confidence of the majority) dari kalangan ahli-ahli Dewan Negeri.

DYMM Paduka Seri Sultan Perak juga telah menimbangkan dengan sedalam-dalamnya permohonan YAB Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin pada 4 Februari 2009 memohon perkenan Baginda untuk membubarkan Dewan Negeri Perak.

Baginda menggunakan budi bicara Baginda di bawah XVIII (2)(b) Undang-Undang Tubuh Kerajaan Perak Darul Ridzuan dan tidak berkenan membubarkan Dewan Negeri Perak.




Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by BroBest on Thursday, February 05 @ 21:35:33 MYT
(User Info | Send a Message)

Berapa dah usia tuanku ni? Jangan2 nyanyuk dah..




Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by reformist on Thursday, February 05 @ 21:41:58 MYT
(User Info | Send a Message)
oiitt  wolfensteinz yg bengap... ko nie tahu undang2 x??.... klu pun ada majoriti, mana bleh tukar kerajaan camtu jer... klu pun ader vote of confident, yg dikira hanya pada sidang DUN.... setakat nie diorg ckp kat putrajaya saja....  n not in DUN.... paham x???

n Sultan xde kuasa nak suruh MB letak jawatan atau pecat MB.....

yg kemaruk sgt nak kuasa kenapa??.... tunggu jer la sidang DUN

dulu masa Anwar panggil sidang tergempar korang takut... xnak buat.... skarang nak amik alih secara dayus plak... ntah aper2 ntah korang nie



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by DinKuale on Thursday, February 05 @ 21:42:58 MYT
(User Info | Send a Message)
Kalau dah tak sabar2 pun tunggu la sidang DUN. adun 3 ekor tu buat undi tak percaya. Baru letak jawatan. Kalau setakat datang istana jer.. apa kejadahnya. kalau nak bubar parlimen.. pergi istana negara..bawak ler ahli parlimen yang nak keluar bn tu.



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by brader_rez on Thursday, February 05 @ 21:43:08 MYT
(User Info | Send a Message)
Janganlah kerana SUltan tidak memihak kepada kita, terus sahaja kita mahu menghentam dan menjatuh terus kesucian institusi di Raja kita ...

Raja juga bertindak mengikut perlembagaan ... itulah jangan dseret Raja2 Melayu ke kancah politik ... kelak bila ada yg tak berpuas hati, institusi raja akan diletakkan ke kancah penghinaan ...



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by ryme77 on Thursday, February 05 @ 21:50:32 MYT
(User Info | Send a Message)
Kedudukan ADUN Behrang dan Changkat Jering mesti diputuskan dulu oleh mahkamah.... bukan oleh SPR... lepas tu baru Sultan boleh buat keputusan yg mengatakan MB berhenti drpd mendapat sokongan majoriti ADUN.

Atau mungkin Sultan pun dah tak yakin dgn sistem kehakiman di Malaysia.. dan Sultan yakin mahkamah pasti jua akan menyebelahi kedua ADUN tersebut, dan MB Nizar pasti akan jatuh juga dgn undi tdk percaya..

Mungkin Sultan mahu membiarkan BN memperbodohkan diri mereka sendiri dihadapan rakyat yg cerdik, dan mahu PR memperkukuhkan kedudukan mereka dulu sebelum kembali ke kerusi kerajaan negeri dlm PRU akan datang..

Entahlah...



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by kgsadu on Thursday, February 05 @ 22:03:05 MYT
(User Info | Send a Message)
Pada aku...sultan Perak tetap mengkhianati amanah rakyat jelata Perak sendiri dengan merampas hak rakyat Perak dlm memilih pemimpin mereka sendiri. Kenapa haru seorang sultan membelakangi hak beratus ribu rakyat jelata?????? Adilkah



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by Nazir_fuad on Thursday, February 05 @ 22:24:30 MYT
(User Info | Send a Message)
Allah swt... lah raja segala raja yang mesti disembah dan di agung2kn pencipta sekalian alam raja dihari pembalasan...manusia tidak layak untuk disembah dan diagung2kn... tetapi layak untuk dihormati... dan kepada Allah swt lah kita memohon ampun dan sembah....dan kepadanya lah kite meminta pertolongan.... dan kepadanyalah kita kembali.....



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by matmarang on Thursday, February 05 @ 22:30:30 MYT
(User Info | Send a Message)

JANGAN BUANG MASA dengan DYMM Agung, DYMM Sultan2 dan Yang Dipertua. Sejak 1998 lagi (bahkan sebelum itu pun lagi ) sampai le ke sekarang ni apa kah sumbangan, perlindungan, keadilan yang sudah diambil oleh 9 raja2 Melayu ini keatas nasib orang2 Melayu? Bagitahu saya apa yang mereka dah buat sebagai pelindung Agama. Apa yang saya nampak hanya lah setakat mengistharkan tarikh mula puasa, hari raya dan memberi darjah kebesaran (bersepah-sepah bagi award,,mungkin dah jadi world record kut.) spt Tan Sri, Dato Seri, Dato..etc, mengalah kan Great Britian (lord, duke, sir etc).

 

Kelakar nya Negara dan Negeri nya hanya sekangkang kera, rakyatnya hanya 27 juta orang (termasuk imigran) Raja sampai 9 orang..tapi orang Melayu bertambah teruk *(sungguh hairan, SIAM hanya ada satu raja tapi dapat menyelasai masaalah politik Thailand dan sentiasa mengutama kan rakyat lebih daripada mana2 ahli politik. Sebab itu rakyat nya menghormati beliau). 


Belambak anak2 Melayu jadi murtad, murahnya maruah anak perempuan Melayu kalah kan pelacur (pegile check kat youtube) dan anak2 lelaki melayu lebih ramai yang jadi separuh jantan dan separuh perempuan,,, lembik, lembab, layu and lazy macam pondan tak ada tulang belakang. Soalan nya kenapa tiap2 kali ada masalah orang2 Melayu masih LAGI mencari raja2 Melayu YANG JELAS2 LEMBIK ,KAKU, BISU DAN LAYU yang tidak ambil pusing dan peduli pun keatas rakyat nya. Tapi orang Melayu masih tak nampak2 usaha yang sia2 ini.


“MEMANG LE MELAYU NI AKAI NYA PENDEK”

By the way bila pulak Raja2 Melayu ni pro PR…SETAHU SAYA LE, POTONG TANGAN PUN DARAH YANG KELUARNYA UMNO.

   




Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by hambo on Thursday, February 05 @ 22:38:01 MYT
(User Info | Send a Message)

RAJA YANG ADIL RAKYAT SANJUNG RAJA YANG TAK ADIL KITA LAWANNNNNNNN...RAJA2 NI MANA TAHU SUSAH...LAHIR2 JA DAH SENANG...DUNIA MEREKA SENANG JAAA..MANA TAHU PERASAAAN RAKYAT YG SUSAH NI.......PASTU BODOH LAK.....ADA KAA PATUT ADUN YG MAIN LOMPAT2 DI RESTU....PASTU DIA AMBIL RISIKO...PATUTNYA BUBAR DUN..LETAK KAN YG LOMPAT TU BERTANDING DLM UMNO..BARU LAAA BETULLL...NI KAU KASI RAKYAT MARAH........SULATAN GAMPANGGGG NAMANYA




Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by Truckster on Thursday, February 05 @ 22:43:18 MYT
(User Info | Send a Message)
matmarang......

satu nasihat saya, jgn berkata-kata terlalu emosi, setiap kejadian mesti ada hikmahnya, 

janganlah disebabkan ini anda menghina Melayu & Sultan2.....

melihatkan kenyataan anda itu boleh dibayangkan tahap kecerdikan & kematangan anda



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by badok on Thursday, February 05 @ 22:47:47 MYT
(User Info | Send a Message)
Dah lama dah sultan sultan ni tak sukakan PR..terutama PAS. ada akai ker pi panggil 3 ekor beruk yg lompat tu dtg mengadap..kemudian tanya pd mereka sokong tak BN??... weiii..mangkuk, yg angkat mereka jadi adun bukan atuk nko... yg angkat mereka adalah rakyat.... kena tanya rakyat bkn mangkuk dua ekor tu... bahlol tul.



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by matmarang on Thursday, February 05 @ 22:53:53 MYT
(User Info | Send a Message)
Truckster, kau ni le contoh nya melayu yang saya maksud kan diatas...yang lembik,lembab, lembut...macam PONDAN.



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by pucuk_paku on Thursday, February 05 @ 23:16:22 MYT
(User Info | Send a Message)
sokong cabuk!! Sultan yang baik ialah pemimpin yang baik dan pemimpin yang baik dan WAJIB ditaati ialah pemimpin yang MENTAATI Allah, kalau dah sultan sendiri tak tunjukkan contoh yang baik sebagai ketua agama Islam, macam mana rakyat nak taat??
Setakat ni, Sultan Mizan memang sultan yang terbaik!!



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by pucuk_paku on Thursday, February 05 @ 23:17:58 MYT
(User Info | Send a Message)
sokong cabuk!! Sultan yang baik ialah pemimpin yang baik dan pemimpin yang baik dan WAJIB ditaati ialah pemimpin yang MENTAATI Allah, kalau dah sultan sendiri tak tunjukkan contoh yang baik sebagai ketua agama Islam, macam mana rakyat nak taat??
Setakat ni, Sultan Mizan memang sultan yang terbaik!!



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by Al-Banjari on Thursday, February 05 @ 23:55:15 MYT
(User Info | Send a Message)
Aku setuju dengan MatMarang. Yang Truckster nie risau sgt apasal? Apasal ko sayang sangat kat Sultan Zalim? Dalam Islam, kita wajib taat kepada Sultan yang adil tetapi tidak kepada sultan zalim. Kat negara kita ni, dalam 9 sultan yang ada tu berapa sgt yang adil? kalau ada pun mungkin 1 atau 2, yang lain-lain tu jenis sultan yang tak reti nak solat, puasa, jenis minum arak dan sebagainya. Kalau dah macam tu perangainya dah tak wajib kita taat... 



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by yokatta on Friday, February 06 @ 00:25:08 MYT
(User Info | Send a Message)
aku rasa... silap2 Sultan pun akan hanyut bersama2 ameno...
ramai berdoa masa DSAI kene pecat dulu supaya Mahathir dibukakan hatinya...
tp... le ni pun x terbuka lagi... malah dah kene patri kot...

Sultan ni hidup dgn Bee END semenjak merdeka lagi... Adun2 BN ni kaki bodek... hulur wang... entertain Sultan baik punya...

PR apa bagi? hehe... ketelusan sahaja yg mampu dibagi... dan walaupun ketelusan itulah yg terbaik utk dunia dan akhirat... tp geng2 Bee End + Sultan ni x tau dosa pahala...

episode di Perak x akan berakhir di sini... esok hari akan lebih menarik... org Perak akan dapat 2 MB!... satu MB asal yg betul dan satu lg MB palsu yg baru...

pepe pun... Sultan tidak lagi dihormati...



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by albinjayie on Friday, February 06 @ 00:27:51 MYT
(User Info | Send a Message)
matmarang.....jgn kata orang melayu tak cerdik dek kerana raja melayu  yang silap. ingat TUANKU bukanlah TUHANKU.



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by kayu_cemeti (ahlanwasahlan_wamarhaban (skype)) on Friday, February 06 @ 00:35:12 MYT
(User Info | Send a Message)


matmarang........betul sekali kami pun sama berpendirian begitu amat silap mereka2 yang masih lagi kental mempertahankan intitusi raja2 dan semua sekali penguasa2  berbangsa melayu semuanya... tetapi sejak merdeka orang melayulah yang menjadi mangsa olih penguasa mereka yang juga melayu2 belaka dan raja2 ini bukankah melayu jugak?? kenapa melayu semua bukan bertambah hebat tapi makin jadi layu bisu pondan bodek ampu tak berkualiti langsung semua kerana apa????

KERANA MELAYU MEMBIARKAN PENGUASANYA TERUS DIJADIKAN IDOLANYA SEPERTI RAJA2NYA HAMPIR SETIAP JUMAAT PASTI RAKYAT DOAKAN KESEJAHTERAANNYA BEGITU JUGA PENGUASANYA.... DENGAN TIDAK SEDIKIT PUN BERDAYA UNTUK BERSATU HATI MENEGUR PEMERINTAH YANG KETERLANJURAN MALAH DISAMBUT BESAR2AN BILA DATANG BERJUMPA RAKYAT DENGAN BERBAGAI2 ACARA DAN BILA INGIN MENGHADAP RAJA2 BUKAN MAIN MENGALAHKAN PERGI MENGADAP TUHAN NYA DENGA KATA2 YANG MAHA ITU DAN YANG MAHA INI YANG MAHA MULIA DAN MACAM2 RAFAK SEMBAH LEBIH DIMULIAKAN DARI TUHANNYA ? MENJADIKAN RAJA LUPA DIRINYA SIAPA DAN MENJADIKAN PENGUASANYA LUPA DIA BERASAL DARI MANA SEBENARNYA..DAN BANYAK LAGI MELAYU YANG BERGELAR RAKYAT NAK DIPERBETULKAN JIKA KITA YANG BERGELAR MELAYU TIDAK TERUS LAYU LESU BODOH LEMBUT MENGALAHKAN PONDAN DAN SETERUSNYA MELAYU MENJADI BAHAN LAWAK BANGSA2 LAIN YANG TERUS DENGAN BUDAYANYA MERASUAH DAN DIRASUAH/MEMBUDIK DAN DIBUDIK/MERENDAH DAN DIRENDAH2KAN ULAMAKNYA/MENGAMPU DAN DIAMPU  DAN MEMBIARKAN RAKYATNYA   LALAI DAN LIKA DGN HIBURAN YANG KETERLALUAN DENGAN MELAHIRKAN MAT GIAN/REMPIT/BOHSIA BOHJAN/DADAH/MELEPAK DALAM MASA NEGARANYA DIPERINTAH OLIH MELAYU DAN RAJANYA JUGA MELAYU..........BERSATU HATILAH DAN BALIK LAH KEPADA ISLAM JIKA MELAYU MAHU DIHORMATI BUKAN MENGHORMATI RAJA DAN PENGUASA TANPA BERANI MENEGURNYA DAN MENJATUHKANNYA.....

BETUL TU MATMARANG.



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by anaklangkawi on Friday, February 06 @ 01:01:50 MYT
(User Info | Send a Message)
Daulat Tuanku.. Jgn dipertikai kata putus tuanku ..
sepatutnya PR redo dgn keputusan Tuanku..



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by hangdebat on Friday, February 06 @ 01:19:17 MYT
(User Info | Send a Message)
matmarang, jadi apa cadangan anda berkaitan dengan institusi monarki ni, apa yang ambe tau orang nidan anakdialah yang selalu duk bagi syrahan tentang raja2, negra yang dah muziumkan raja dan macam2 lagi, yang ambe ingat sgt dsbbkan oleh raja ikut penguasa politik raja telah dihumban ke muzium di byk negara. tu kata anak dia masa di Brunei sempena harijadi sultan brunei.saper2 ada link leh bagi...



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by hangdebat on Friday, February 06 @ 01:20:31 MYT
(User Info | Send a Message)
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/2/3/nation/20090203123730&sec=nation [thestar.com.my]



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by ainamirah3397 on Friday, February 06 @ 01:37:40 MYT
(User Info | Send a Message)
SALAM,

Daripada Abu Zar Jundub bin Junadah dan Abu Abdul Rahman MU'az Bin Jabal r.a. dari Rasulullah s.a.w. sabdanya, "Bertaqwa kepada Allah di mana saja engkau berada. Dan ikutlah kejahatan dengan mengerjakan kebaikan, nescaya ia akan menghapuskan kejahatan tersebut. Dan berperangai kepada manusia dengan perangai yang bagus."

(Riwayat Tirmizi, hassan)

ISLAM FIRST

http://www.Asia001.com/ainamirah [www.asia001.com] SUMBER INCOME DI ZAMAN EKONOMI MELESET.

http://www.faja2u.net/?id=ainamirah [www.faja2u.net] INCOME BESAR DARI PRODUK POWER UNTUK SUAMI, ... ANDA PASTI TERUJA!!!.......INSYA-ALLAH.









Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by brader_rez on Friday, February 06 @ 04:06:51 MYT
(User Info | Send a Message)

Pada aku, ada sebab SUltan bertindak begitu ...

Susah Ir Nizar nak membuat keputusan jika ahli-ahli exconya adalah dikalangan DAP ....

Dalam membuat keputusan, bukannya 1 man decision ... kene mendapat persetujuan ahli2 exco yg rata2 DAP ...

BErundur bukan maknanya kalah ...

Orang dah kenal dengan kredibiliti IR Nizar. KUmpul kekuatan supaya PRU 13 nanti dapat merampas kembali PErak dengan meningkatkan bilangan ADUN PAS ...

BIla ahli2 exco terdiri daripada ADUN PAS, lebih senang Ir Nizar membuat keputusan ...

Yg penting ... kita ni janganlah melatah ... salah sket melatah ... silap sana nak melatah ...

SUltan hanya bertindak mengikut perlembagaan yg sedia ada .... bukan bermakna SUltan bertindak mengikut telunjuk BN ...





Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by AL-AQSA on Friday, February 06 @ 07:44:03 MYT
(User Info | Send a Message)
sultan pon mmg umno.... disekelilingnya semua umno....umno blh bg projek...
tu yg x kira suara rakyat.....



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by kerislusoh on Friday, February 06 @ 07:49:54 MYT
(User Info | Send a Message)

Maaf tuanku-tuanku sultan...
hari ini aku tak lagi menghormati institusi raja...
raja patut melindungi rakyat...tapi jadi terbalik,...raja tikam rakyat!

Setiap jumaat kami doakan sultan...ini pulak balasan yg kami dapat...

Raja adil raja disembah...raja zalim raja kami sanggah!




Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by awe_bule on Friday, February 06 @ 08:14:50 MYT
(User Info | Send a Message)
entah2 sultan perak ni ahli UMNO... sapa2 check sikit..



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by D8946 on Friday, February 06 @ 10:44:42 MYT
(User Info | Send a Message)
entah apa yg dia pikir pon tak tahulah...
mungkin dia masih mengenangkan lagi JASA BAIK umno(buang kuasa raja2) masa tahun 90 dulu agaknya.....masa tu kan dia yg jadi agung...



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by fairuzhafeez on Friday, February 06 @ 13:09:28 MYT
(User Info | Send a Message)
Salam semua ... kalau ya pun janganlah gunakan "ekor" sebagai penjodoh bilangan ... Jangan berfikiran cetek dan emosianal ... Jangan adab sebagai seorang Islam ... Tq



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by fairuzhafeez on Friday, February 06 @ 13:13:33 MYT
(User Info | Send a Message)
Refer komen yg guna "ekor" utk sultan. Modi sila deleten komen tersebut agar semua tak ditimpa masalah bila TKO diarah tutup. Jgn sampai yg menulis ditahan pula nanti. Ingat hati2 sebelum menulis.



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by jepp on Friday, February 06 @ 15:31:28 MYT
(User Info | Send a Message)

setakat cerdik je tak cukup kalo tak condong pada Islam




Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by chekamala on Sunday, February 08 @ 09:05:57 MYT
(User Info | Send a Message) http://www.chekamala.blogspot.com
yg orang marah bukan pasal sokong atau tak sokong, tapi menyalahgunakan kuasa yg sekangkang kera tu...



Re: "Saya tak rasa kuasa raja sampai boleh paksa MB berhenti" (Score: 1)
by Batu-bata (batubata@yahoo.com.my) on Thursday, February 12 @ 15:19:59 MYT
(User Info | Send a Message) http://www.freewebs.com/batubata/
Orang Melayu UMNO ni cepat melatah, dan selalu juga buat keputusan membabi buta yang akhirnya Sultan yang mendapat Aib.

Dari awal pengumuman kekalahan UMNO diPerak selepas PRU 12 dulu lagi, orang-orang UMNO kecoh bagai bontot dicucuh duri landak. Macam-mana onar dibuat tanpa menyelidik kesan buruk baiknya terhadap imej orang Melayu itu sendiri. Yang peliknya mereka mewarisi sifat-sifat orang Yahudi- "Pencuri tak salah... yang salah tuan rumah yang membiarkan Pencuri masuk".

Keaiban Tuanku Sultan Azlan adalah berpunca dari tindakan puak-puak ini. Macam yahudi juga ler. Kekecohan di Gaza dan Plastine adalah berpunca dari mereka tetapi kesalahan tersebut diletakkan dibahu pejuang-pejuang Hamas. Yahudi buat tahi tapi yang mendapat busuknya pejuang-pejuang Hamas. Serupa ler di Malaysia khsusnya di Perak. UMNO buat tahi tetapi kesalahan itu diletakkan pada YB Nizar. Dikatanya YB Nizar derhaka. Inilah dia permainan mereka seperti permainan baru bermula yg dikatakan oleh Matan MB Perak Tajol melontar batu sembunyi tangan.. Inilah kenyataan yang cuba diputarbelit oleh Yahudi Melayu UMNO.... tetapi kita jangan lupa.. walau licik mana pun putar alam Yahudi UMNO... intan tetap akan bercahaya dengan izin Allah.


               
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..
Runtuh lagi...

Sila Klik
6 Dis - satu lagi tragedi tanah runtuh yang dahsyat telah berlaku di Bukit Antarabangsa, Ulu Kelang

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman M@rhean
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
Pahang daily
Sabahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
Perak Bersatu
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo Lo
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
Betul Ka?
Lanh14
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
MalayaDaily
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
Pancak Bicara
Rencana Rakyat
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
DPP Gombak
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
Al Brangi
Beras Melaka
al-Futhuhat
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
Abu Bahsyir Al Muqry
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
Cili Merah
Hati Sufi
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
PAS Kelantan
PAS Kedah
PAS Negeri Sembilan
PAS Penang
PAS Melaka
PAS Selangor
PAS Pahang
PAS Johor
PAS N. Sembilan
PAS Perak
PAS Kedah
PAS Sabah
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
DPP Sarawak
DPP Pahang
DPP Kedah
DPP Penang
DPP Perak
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPPK Bagan Datoh
Pemuda Pengkalan Chepa
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
DPP Gombak
DPP Pertaling Jaya Sel
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
PAS Mengkebang
PAS DUN Jeram
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
PAS Caw. Shah Alam 2
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
AMK Serdang
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
Jabatan Amal 2
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
ApSeReNaPeTe
Keadilan Bayan Baru
Satu Pentafsiran
DPP Temerloh
Pasti Temerloh
Pasti Az-Zahra
N25 Bukit Selambau
Pena Perjuangan
Jangan Beli
Kembara Minda
Blogger Wawasan
Web Panas
Sekondakhati
Sidang Online
Corong Kita
Dr. Zulkifly Ahmad
DPP Kuala Langat
Blog Rantau
Hanafiah Ahmad
Limau Tambun
YB Dr. Nik Mazian
DPP Serdang
PP Sarawak
Mengejar Cahaya
Markaz Ehsan
al-Kerohi
Zul Mamak
sya~reformis
KopiCyber
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
Al-Muttaqin TV
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.