Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO Versi 7  ·  Exit
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Advertising/Iklan

Skim pembiayaan koperasi

Al-Bai  Bithaman Ajil Tanpa Penjamin

Langsingkan badan selamat dan semulajadi selama 30 hari

Rawatan Tradisional Secara Islam

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Smart Learning Skor A

CD ayat-ayat suci AlQuran Al-Rogyah Alyare'yah

Sihat Secara Semulajadi

Memiliki Perfume Egyptian Potion

ceramah terkini

Alphalipid

REVOLUSI Penjagaan KERETA

Minyak Wangi tanpa Alkohol - Pengedar diperlukan!!

Al Quran Digital

MLM berasakan buah manggis (VeMMA)(Vemmabuilder)

Lambang Lelaki Sebenar

Seminar e-Book

Krim untuk lelaki virile for men

jus manggis vemma

penapis air fnr2u

Rumah burung layang ingin dijual

MACAM2 ADA seperti produk sarang burung, DCL, Naco, Slim it yourself dan lain2 lagi...

Produk Jus Manggis Vemma

Ziarah Yaman

Penawar Masalah Mata

10 Ribu produk affiliate oleh ClickBank

Coklat Minda

Layari Qasseh-Design Online Shop

Register ONLINE sekarang!

Nasrin Ibtisam Enterprise: e-Catalog

EXTRA INCOME, DAFTAR PERCUMA

www.labonda.com - LaBonda Collection

www.iluvislam.com

Program Didik Fitrah

Ceramic Busines Club, pemborong barang2 seramik

jom kita boikot barangan yahudi.sokong produk islam

Melicinkan Perjalanan Kenderaan Anda

kelab Jutawan

Mengatasi Masalah Kelakian Anda

Kursus Penternakan Lintah!

- HANYA RUANG IKLAN INI SAHAJA MASIH ADA KEKOSONGAN

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · Feedback
    · Forums
    · iklan
    · livep2p
    · Private_Messages
    · Shout_Box
    · Stories_Archive
    · Surveys
    · tkofm
    · Top
    · Video_Stream

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 4/5/2009

  Speaker mohon Sultan Perak tangguhkan sidang DUN
  Bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak didakwa lagi
  7 sampul surat tender Toyota Camry diterima
  Rakyat penanda aras utama KPI - Najib
  Mesyuarat bincang isu agama anak tidak lama lagi
  Hafiz lepas dan bukan letak jawatan Ketua Pemuda Pas
  Kuala Lumpur dipilih menjadi tuan rumah KLCIC
  Dadah dalam kontena tak mungkin RM1 bilion - Musa
  Penjawat awam terbaik dihantar melanjut pelajaran
  Hanya ulama profesional layak untuk Presiden, Timbalan Presiden Pas
  Mahkamah Tinggi benar prosiding batal keputusan KDN
  4,000 kakitangan awam dijangka hadir sambutan Hari Pekerja
  Jangan buat kacau minta Pas letak calon di Penanti
  Asas ikatan kesetiaan dan bai'ah dalam sektor awam.
  Pro-Anwar dibidas
  500 mat rempit diperiksa
  GLC ternak ayam hapus monopoli
  Syabu satu kontena bernilai RM200j dirampas?
  Teruskan bina jambatan bengkok
  ‘Telah lama dipersetujui, ia tidak perlu diubah’
  Biar muktamar tentukan siapa layak
  Pas Selangor akui gagal penuhi tuntutan ahli
  Perlis mahu ulama isi jawatan tertinggi
  Tidak ada dalam perlembagaan – Pas Melaka
  Demi maruah parti
  BN tidak perlu bertanding
  Keputusan letak jawatan Manoharan 4 minggu lagi
  Penanti: Hadi ulangi sokong calon PKR
  Kaji semula keputusan– Dr. Mujahid
  Zambry lapor polis tuduhan ADUN Titi Serong
  Saya tidak tahu langsung spekulasi Soi Lek - Tee Keat
  3 lagi kes H1N1 dikesan
  Babi dijangkiti virus H1N1 di Kanada
  50 rakyat Mexico diasing
  FBI peralat pelajar Islam di Amerika Syarikat
  Pakistan tubuh mahkamah rayuan Syariah
  Sri Lanka kritik negara Barat
  Sondhi dakwa pegawai tentera terlibat
  WHO elak umum tahap wabak
  Zoo musnah 3 babi hutan
  Jurulatih NFL patah tulang
  ADB sedia bantu negara Asia hadapi H1N1
  Ayah mahu pelihara anak
  Pekerja bagasi enggan punggah beg
  Antasari nafi terlibat kes bunuh
  Selatan Australia larang guna beg plastik
  Pencuri tersangkut atas bumbung

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Chit Chat

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: john11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 25153

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

@TKO..

- DUA RUANG IKLAN MASIH KOSONG -

Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya
Dilulus terbit pada Monday, February 23 @ 19:05:52 MYT oleh TokPenghulu

Bahan Umum Oleh myogis

"

 Ini bukan kisah Exora. Ini kisah wira sedan milik aku yang baru berumur 4 tahun lebih atas jalan raya. Aku tujukan tulisan ni khusus kepada TS Mahalel yang berjaya menjahanamkan industri milik orang melayu!


Kualiti 1: Baru keluar aje dari kedai, jarum meter yang tunjuk berapa laju aku pecut tak mahu naik. Pi tukar kat kedai. Tak pa..ada waranti lagi, tak payah bayar.


Kualiti 2: Tingkap belah driver tak boleh naik. Habih reng doh tekan suis, tak mboh naik starang. Bila check tengok , pemegang kabel yang tolak naik cermin tu patah. Apa kejadahnya buat dengan plastik. Hotak hang punya proton. Pi tukar kat kedai kena RM75. Itu duit aku haramkan khas buat ko Mahalel!!!

Kualiti 3: Huhuhu..ni aku rasa cam nak nangis aje, aku tak perasan bonet kereta aku penuh air. Kalau tayar spare tu ada hidung, dah lama dia mati lemas. Pi kedai, depa suh tukar getah baru. Sampai sekarang kalau hujan air akan masuk dalam bonet. Hang suka ka? Tips: Untuk elakkan kawasan tayar spare tu penuh dengan air, bagi ruang tirisan sikit kat penutup lubang. Air akan keluar perlahan-lahan dari bonet tu. huhuhuhu…

Kualiti 4: Sampai sekarang aku rasa absorber depan belah penumpang senget. Tayar belah situ of course le botak belah dalam.

Kualiti 5: Kadang-kadang tengah-tengah hangat kereta tak mahu hidup bila starter dipulas. Kena tunggu seminit dua baru nak hidup. Apa masalah hang aaa…Ini tips dari adik aku: Kalau susah hidup, masa pulas starter tu tekan minyak sikit. Bergeliga jugak otak adik aku tu hehehhe..

Kualiti 6: Meter mileage tunggang langgang. Dah relai dari tempat duduk asal. Jarak perjalanan dah berjuta-juta batu. Jarum meter bergerak macam biasa. Rekod mileage aje yang jadi gila Khinzir!

Kualiti 7: Ini antara kualiti terbaik kereta wira aku. Ia dipanggil perancangan kewangan berhemah!! Masa aku balik dari Terengganu, lagi 30 KM nak sampai destinasi, waktu itu jam 7:15 petang sudah nak gelap. Bila buka lampu, tak nyala!! sekali lagi aku ulang TAK NYALA. Hari dah nak malam ni. Aku pasang lampu kecemasan dan pecut macam lipas kudung. Sampai kat rumah mentua aku jam dah 7:45. Gelap dah weh kawasan tu banyak hutan. Kalau apa-apa jadi waktu tu aku haramkan ngko, ngko dan ngko serta ngko yang buat kete ni makan duit aku dunia akhirat.

Pi kedai nak repair, kedai tanya ada buat modified ke tak. Mana ada…aku ni sumbang sumbing hal-hal kereta nih.. nasib baik masih ada cover waranti..takpe ko mahalel..aku ingat sampai bila-bila.

Kuliti 8: Ini cerita tangki air pula. Bocor belah atas, mungkin sebab aku mendaki masa balik ke Terengganu ikut Lebuh raya Timur Barat. Aku tak sedar air tangki tu bocor, sedar-sedar atas jambatan terpanjang di Asia Tenggara. Isteri aku mengandung anak sulung. Aramak apa hal meter temperatur naik mencanak. Pasang aircond pun panas semacam. Berenti kat petronas, tunggu enjin sejuk, buka tutup tangki air tu tambah air. Tak perasan lagi ni tangki bocor ikut atas. Bocor sikit-sikit lak tu. Jalan separuh perjalanan tiba-tiba berasap enjin kereta tu. Minyak hitam dah terpercik keluar dari celah-celah enjin.

Kena tunggu kereta tunda, hang tau Mahalel berapa aku habis belanja baiki semua tu campur dengan upah tunda? Dekat RM500 wa cakap lu….

Kualiti 9: Enjin panas lagi. Meter temperatur naik mencanak. Bila jalan laju sikit, suhu turun. Bila jem, naik semula. Kebetulan baru balik dari bercuti panjang, jem kat jambatan. Menukar haluan kedepan sikit berhenti di tempat rehat. Tak tahu kenapa enjin panas. Check tangki air, masih penuh. Tunggu sampai pukul 3 pagi baru jambatan clear.

Pi baiki kat kedai. Pomen kata ohh..ini biasa.. Apa??? ini biasa! Kipas penyejuk tak berpusing bagi proton itu biasa. Tahu apa pomen tu buat? Ambik spanar besar sikit ketuk atas motor kipas tu. Baru berpusing. Ingatttt…kalau hangpa kena kat tengah jalan macam ni jangan gelabah. Ambik spana ketuk aje motor kipas tu. Mesti pusing balik punya. Tapi jangan lupa pi tukar plak nanti. Jangan jadi macam aku, sampai minyak itam keluar meleleh dari enjin baru nak pi baiki.

Nak dengar cerita lagi? Bolehhh…kami bukan along..kami cuma nak tolong..

Kualiti 10001: aku skip kualiti-kualiti yang lain. Aku nak ceritakan masalah terbaru kereta aku ni. Cermin kereta tak mahu turun lagi..kena hentak tempat elektronik belah driver kuat-kuat baru alat elektronik tu berfungsi. Dua tiga hari lepas aku tarik keluar alat tu, tengok sambungan kabel dia takut-takut ada yang longgar. Sudahnya cermin belah penumpang pulak tak mahu naik. Cermin lain ok aje. Aku rasa plastik yang pegang kabel tolak cermin naik dan turun tu patah. Ada bunyi berkeriuk-keriuk dari ruang dalam pintu kereta tu.

Itulah WIRA! Tetapi tidaklah segah namanya. Kalau setakat beli kereta untuk tunjukkan sokongan kepada industri kereta orang melayu, baik tak payah. Sedang orang melayu sendiri yang mencekik tengkuk kita, kita masih boleh bersabar ke? Belilah lagi Wira ke Waja ke apa-apa proton ke..harap-harap kualiti CEO proton yang keluarkan Exora ni tak termasuk dalam golongan CEO hampeh….

Ps: Ini gambar pelakon drama Ezora, bukan gambar mpv proton exora. Harap maklum

myogis suarasa.com
"

 
Artikel Hari Ini

BERSIH seru rakyat berpakaian hitam pada 7 Mei

Elok Semua Pejabat UMNO dibuka Dalam Balai Polis

Jangan jadikan Internet sebagai medium bertelingkah

Rileks Sekejap:Hargai Ia Selagi Ada

Ketua Pemuda DPPN Sabah Lawat Tapak PASTI Baru Kinabatangan, SABAH.

GURU DIPAKSA KERJA SEMASA CUTI UMUM.

Menanti Keputusan UMNO Di Penanti..

Fenomena Pertahankan Nama Baik Babi - Agenda Sulit Musuh Islam

TPM yang berhujah seperti Ketua Pemuda UMNO Cawangan

Mengapa Ir Kahlid Samad dan Husam Musa tiba-tiba memberi komen?

[ Artikel seterusnya.. ]

Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.

Related Links
· More about Bahan Umum
· News by TokPenghulu


Most read story about Bahan Umum:

Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya

Wendy Wong menjadi Wani Wong Abdullah

blog azwan ali

Tak Ikut Kalendar Hijrah, Kafir??? Artis terlibat?

Kasihan Tuan Guru...

Article Rating
Average Score: 5
Votes: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan


"Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya" | Login/Create an Account | 47 comments
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by amiaq on Monday, February 23 @ 19:19:38 MYT
(User Info | Send a Message)
good one myogis .. aku harap kan hang hantaq kat semua bloq peh tu print hantaq sendiri kat CEO proton...

aku rasa yang nih kot kononnya  nak jadikan proton "BMW Asia" .. keh keh khe...

aku selalunya tak ada masalah kalau cita-cita tinggi... ini proton taraf umno je....



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by fans187 on Monday, February 23 @ 19:20:00 MYT
(User Info | Send a Message)
proton punya pasal la aku kena bayar lebih tuk kereta Honda,Toyota dan Hyundai aku tuh!!
ampeh tul!!



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by MunawirCahayamu ([email protected]) on Monday, February 23 @ 19:24:02 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Kalau bawa kereta macam pelesit, lebih muatan dan tak tahu nak jaga kereta sendiri, jangan pula salahkan orang lain. Kereta MERCEDES pun kalau Pak Pandir yang pakai, pasti tak tahan lama. Kalau kau naik kereta lembu pun, boleh mati lembu tu tengah jalan!!!



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by peYno on Monday, February 23 @ 19:30:25 MYT
(User Info | Send a Message)
kalau ye pon update la skit knowledge tu.. org sekarang cite pasal quality new generation of proton cars macam savvy,neo, new saga n persona.. dia masih dok bersembang cite pasal iswara buruk dia atau waja thn 2002 dia tu..

pas ni cite la pasal Power window problem tu

prrrfthh



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by chern on Monday, February 23 @ 19:37:58 MYT
(User Info | Send a Message)
Aku tambah sikit lg yer myogis, lagi dua-tiga tahun, keluar cancer lak kat bumbung keto ko.



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by joarpinto on Monday, February 23 @ 20:11:37 MYT
(User Info | Send a Message)
natang kamberm gurun munawir ni,hok gini pun ye nok komen gok...
nok kate ke orang gok ye tu...base jenih natang....



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by agnako on Monday, February 23 @ 20:55:03 MYT
(User Info | Send a Message)
heheheh aku pakai smart forfour, tak der masalah, 1.5 boleh lari sampai 190km/j, naik genting bawa anak bini tak sampai 17 minit (bukit memang makanan smart forfour)



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by bigbossking on Monday, February 23 @ 21:00:18 MYT
(User Info | Send a Message)
dalam hal nie bukan keta proton ajer yang ada masaalah....keta import pun ada masaalah gak... kawan aku pakai honda jazzz tak dan seminggu enjin problem dan kena tukar enjin baru.... ini kira nasib... kita tengok sapa yang kenaaaaaaaaaaaaaa



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by mankok77 on Monday, February 23 @ 21:02:48 MYT
(User Info | Send a Message)
munawir lancauuu....pegi mapus makan hogzilla berayok mok mung



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by PingPong on Monday, February 23 @ 21:31:15 MYT
(User Info | Send a Message)
aku harap sangat kalo kerajaan pakatan rakyat pimpin malaysia..pastu design kereta sendiri..aku rasa org tak kutuk..



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by jengok2 on Monday, February 23 @ 21:44:58 MYT
(User Info | Send a Message)


  munawee mana ada lesen kereta nak cerita pasal kereta....dia tu pendatang haram.....dkt zimbabwee mana dia tau apa tntng kereta......kwang...kwang.....kwang.....



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by max on Monday, February 23 @ 22:01:34 MYT
(User Info | Send a Message)

  Ni pulak aku nak citer pasal Gen 2 akuBeli penhujung dec 2004, sekarang running dalam 43587 km.Aku jarang pakai sgt.Kalu ikut warrangti berdasar kilometer masih ada waranti..tp terpaksa ikut tahun....sebab dah 4 tahun dah abis waranti.Nama Gen 2, banyak yang jem...aku list down

1.Pertama kena Power window sebelah penumpang depan....mechanikal lifting  bengkok.Alat yang dok angkat cermin tu boleh bengkok...kalu bukan besi dah patah riuk.Masih ada jaminan. dapat tukar.ok settle.

2.dah masuk tahun kedua . Altenator...bising giler. bawak gi kat Proton servis...Mechanic kat situ kat dah empat biji  gen 2 ada masalah sama.Kena tukar altenator baru. Berapa aku tanya..Seribu termasuk upah.Gila.....seribu untuk benda mcm tu. aku tak tukar...bising pun bising la...cari pomen kampung...Bila check bearing rosak. Tanya pomen leh tukar bearing ke dah. Dia org check tak leh nak bukak..kena tukar seketul. Terpaksa aku tukar .habis seribu......part ni paling giler aku rasa...lebih dari pakai mercedes. Aku tanya org lain yang pakai gen 2, ada tak masalah altenator....terjumpa satu cina kena mcm aku. Semua sakit jiwa dengan gen 2.

3. Dalam dua tahun setengah tabung ekzos lak tumbus.Berkarat.Nampak kat luar berkilat krom. Tembus dari dalam.Tukar yang murah melayang 140 .ok la lagi. tp panas hati nissan bapak sedara aku tak pernah tukar tabung ekszoz 15 tahun sejak beli..Tanya lak member yang pakai gen 2. ada tak masalah ekzos. terkejut majoriti 7/10 ada mengalami masalah ekzos. sakit jiwa lagi.

4. Masuk tahun ketiga.dah tak leh aktifkan alarm. kalu aktif bateri jd weak.tak leh nak start.Bateri dah baru pun sama. Tanya pomen...dia kata nak kena modofied wiring.dalm 200 ringgit. Katanya lagi kebanyakkan gen 2 ada masalah ni.Bukan aku seorang. aku dah malas nak repair aku tak pakali alarm. pakai kunci tambahan.lantak la dah malas nak melayan kereta ni.

5. Dalam masa sama power windor yang td masalah lagi, kali ni motor dia lak open circuit. kena tukar moto.duit lagi.

6. Alarm gen 2 dia bersekali dengan kunci.ada dua kunci kedua dua alarm dah tak leh aktif lagi. kedua dua kunci utama dan pendua ada masalah yang sama. tempat letak bateri terkopak dr papan litar alarm. dua dua sama masalahnya. heran .mcm mana proton  wat kerja.  Nasib baik kereta dah tak leh pakai alarm..(bateri jg weak)

7. Masuk tahun ke empat .Bila lock stering susah nak buka balik. habis aku iktiarkan. Memang susah nak buka, automatik tak start bila stering tak leh buka. Berpeluh aku. mcm pencuri.nasib baik kena kat umah sendiri kalu kena kat tempat awam sah org kata pencuri.mana tak tercogak kiri kanan buka kunci...gila proton ni.

8. Yang terbaru. Bush tayar dah habis. Pusing stering dah bunyi berkeriuk..nak habis berapa duik lak tak tau la.Baru 43 k running . rasa mcm kete buruk je gen 2 ni. Maintenance melampau nak mampus, rosak mcm mcm.

   Baik beli mercedes buruk  keta sewa lagi baik.4 ribu je harga. Spare senang, murah lak tu(aku kat kelantan banyak keta teksi mercedes buruk...tp kalu tanya dreber teksi tu.......dia kata kalu nak lawan dengan gen 2.......kalah teruk gen2....cuma rupa je buruk ) aku nak sambar satu mecedes buruk ni...nak lawan dengan gen 2 aku yang nampak baru tp dalamnya terlalu buruk



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by emjay on Monday, February 23 @ 22:06:05 MYT
(User Info | Send a Message) http://emjayjb.multiply.com/
Assalamualaikum wbh

Dulu tahun 1988 beli Proton saga. Tidaklah teruk sangat namun power window bermasalah. Mekanik kata itu memang masalah biasa bagi proton.

Tahun 2002 beli Proton Perdana dengan harapan kereta ini berkualiti maklumlah harganya sekitar RM100,000.00. Lepas hantar servis kali pertama saya dah gementar kerana member lain yang beli sudah komplen macam-macam terutama sekali tentang gear boxnya. Mungkin ia tidak akan berlaku kepada saya.

Belum sampai setahun pakai, alat pengawal brek ABS rosak perlu diganti dan kosnya sekitar RM5000 namun selamat kerana dalam tempuh jaminan.

Masalah kecil lainnya sering kali timbul seperti bunyi pada stering dan komponen lain. Tak lama lepas tu cermin tinjau belakang perlu diganti.

Selepas 3 tahun pakai, gear dah mula buat hal. Masuk tahun keempat dalam perjalanan ke Kuala Lumpur, tiba-tiba di Kulai, gearnya tidak mahu masuk gear 4. Bunyi enjinnya kuat tetapi kereta tidak laju. Terpaksa kembali ke JB dan terus hantar ke pusat servis proton. Setelah diperiksa, mereka kata gearbox kena tukar. Aduhhhhh sekitar RM4000 melayang. Mekanik kata kerosakan gear ini memang trade mark Proton Perdana. Celaka Proton. Mereka tahu masalah ini tetapi terus jual bertahun-tahun produk bermasalah. Kini gear box saya kena pasang radiator tambahan agar mengelakkan gear box rodak lagi. Bodoh dan zalimnya Proton.

Dahlah tu setiap perjalanan 90,000 kilometer kena keluar duit RM3000 untuk tukar pakej timing belt. Gila Proton.

Dua tahun lepas anak sulung beli Proton Gen 2. Waktu delivery kereta, aircon tak berfungsi, kereta kena masuk woksyop satu minggu. Lepas pakai, macam-macam masalah lain termasuk masalah-masalah kecil yang buat sakit hati seperti cermin sebelah pemandu yang sukar naik. Sah Proton bodoh dan tidak mahu belajar dari sejarah. Bodoh dan terus bodoh.

Setelah berbual dengan 2 orang engineer proton, mereka beritahu bahawa Proton bukan menjaga pembeli namun mereka menjaga dan membela pembekal (vendor) yang mana vendor ini sangat berkuasa. Maklumlah setengah vendor ini orang istana dan sebahagiannya kroni mahathir. TS Mahalel dahulu pula sangat rapat dengan Mahathir.  Jahanam memang Proton patut mampus. Kalau proton tutup, engineer dan staf kat sana boleh masuk produa atau join naza.

Satu lagi azab untuk rakyat Malaysia akibat penubuhan Proton ialah harga kereta yang amat mahal untuk menjaga survival Proton. Saya pun belum mampu nak pakai toyota altis atau Honda civic. Di Thailand harganya sekitar RM70,000 sahaja. Inilah bahana kepada rakyat demi menjaga survival Proton.

Sampai bila rakyat nak disedut terus darahnya.

Emjay



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by civilization on Monday, February 23 @ 22:51:00 MYT
(User Info | Send a Message)
Apalah korang layan Si Munawir pembawa taik ni... Perbahasan forum yang sepatutnya kepada topik/tajuk ini menjadi kata-kata maki-hamun. Maka berpuas-hati lah Si Munawir tu... dan itulah yang dia mahukan melihat korang terloncat-loncat kena cucuk... BUSUK kepada semua.



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by joelabu on Monday, February 23 @ 22:52:58 MYT
(User Info | Send a Message)
Yang hangpa dok beli Proton tu pasai apa. Dari pakai proton lebih baik naik kereta lembu. Aku bukan tak mau pakai proton tapi kulit tak tahan gatai....



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by tongkang on Monday, February 23 @ 23:39:51 MYT
(User Info | Send a Message)
satu satu caranya ialah JANGAN BELI PROTON. aku pakai honda tahun 94 masih steady.  satu cara lagi nak murah kawin dgn orang thailand dan beli kereta kat thailand. best tu kereta dapat bini pun dapat.  kreta protong boleh buat tukun lah.
dan untuk natang munawir-GO TO HELL



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by jengok2 on Tuesday, February 24 @ 00:33:32 MYT
(User Info | Send a Message)


  bukan tak mau sokong kereta buatan tempatan....tapi atas nasihat dari doktor

  kalau pakai proton boleh memudaratkan tulang belakang dan kulit gatal2...kwang...kwang.....kwang.....




Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by tambuakar on Tuesday, February 24 @ 01:04:46 MYT
(User Info | Send a Message)
bagus jugak korang dedahkan keburukan proton kat sini, aku sumpah terus tak mau lagi beli kereta tempatan, klau harga sama dengan biskut kering tu mungkin aku beli, asal rm1k kebwah,

tapi ingat sebelum beli kereta apa jenama pun tolong p sembang dengan mekanik dulu apa jenis kereta yang banyak masalah,

korang kalau beli keta tak mau mintak pendapat mekanik, bila dah beli rosk kelam kabut cari mekanik,

tapi aku selalu pesan pada kengkawan jgan beli keta tempatan, kereta proton waja tu, alamak aiiii punya la banyak masalah, usah cakap sedang naik tiba2 radiator bocor, tu keta belum setahun tu,

maka terpaksa kawan aku jual terus beli avanza, aku pun nasihatkan dia jangan beli kereta tempatan lagi,



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by iamthekop on Tuesday, February 24 @ 07:46:06 MYT
(User Info | Send a Message)
proton adalah model konti wannabe.....kelakar siot.
harap handling je la bgs....lain semuanya mcm haram jadah punya kualiti.
woi paYno anak emas proton a.k.a anak emas umno...apa ko dah mampos ke kat autoworld.com.my? mana pegi ko? tgh bz canang savvy kat siam ke?

muakakahkahkahakkkttuuuiiiii!!!!!!



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by JanggutMerah on Tuesday, February 24 @ 07:48:56 MYT
(User Info | Send a Message)
BUDAYA KAWTIIMMM & MAKAN SUAP ANTARA ORG BAWAH PROTON DAN VENDOR ..SB TU KUALITI MCM SIOL...



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by nyah71 on Tuesday, February 24 @ 08:10:41 MYT
(User Info | Send a Message)
Memang bodoh dan tengin lah Munawir ni.

Ko punya pandangan tu menyebabkan rakyat melihat Proton memang milik UMNO, bukan milik rakyat.

Apa salahnya orang cerita dan kritik supaya Proton perbaiki kelemahannya. Jangan salahkan pembeli, sebaliknya pk bagaimana nak jadikan Proton lebih perform dalam pasaran.

Masyarakat hari ini makin cerdik menilai, dan lebih banyak pilihan.

Betoi lah Munawir ni tongong, bengong...



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by klik on Tuesday, February 24 @ 08:15:26 MYT
(User Info | Send a Message)
makan suap banyak sangat proton ni, asyik gi dangdut je, camne nak buat keta btol-btol. produa pon same jek pasal makan suap ni, sampai jadi kes bpr le budak paint shop produa



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by MunawirCahayamu ([email protected]) on Tuesday, February 24 @ 08:17:06 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Wahai sahabat sekelian, sebuah kereta yang bagus macamana pun, perlu ada orang yang memandunya dan perlu ada penyelengaraan yang baik untuk pastikan kereta ini terus baik. Sebuah kereta tidak boleh jadi sebuah jet pejuang. Perlu baca manual dan ikut apa yang PROTON tulis dalam manual itu. Serupalah orang yang pakai agama Islam, tetapi tak baca AL-Quran untuk ikut apa yang disarankan..Nanti orang akan salahkan AGAMA ISLAM itu, dan inilah yang terjadi di dunia hari ini. Tak baca manual, tak ikut nasihat tapi ikut rasa hati sendiri. Akibatnya sendiri yang rugi!!!



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by guanerrr on Tuesday, February 24 @ 08:27:27 MYT
(User Info | Send a Message)
Aku cadang guna kereta france second hand. very confortable and durable. Harga 2nd murah tapi baru mahal ler. Macam peugeot 306, Citroen ZX. Aku punya Citroen Evasion hampir 10 tahun tak pernah tukar suspension. 7th tukar timing belt. 5th tukar brake pad. Very low maintenance tapi harga spare part mahal skit tapi tahan lama dan puas hati. Nak baru skit pakai peugeot 406, Citroen C5. Quality nak sama cam BMW. fuhhh....!!!



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by nazzle on Tuesday, February 24 @ 09:14:00 MYT
(User Info | Send a Message)
aku pon pakai wira, tapi Alhamdulilah dah dekat 4 tahun takda masalah lagi...mungkin sebab aku jarang naik kot...



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by Mat_Sempoi ([email protected]) on Tuesday, February 24 @ 10:16:58 MYT
(User Info | Send a Message)
Dulu Mahalel si kuat pengampu UMNO...
Skrg lain.. Syed Z...

Byak perubahan....



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by fdisk on Tuesday, February 24 @ 10:50:50 MYT
(User Info | Send a Message)

BAH BAH BAH MUWAIR BAH BAH...ORANG CITER KUALITI LA..BUKAN BAWAK KERETA LAJU...NAMPAK SANGAT LEMBU MUNAWIR NI..BAH BAHBAH



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by ikankering on Tuesday, February 24 @ 10:56:04 MYT
(User Info | Send a Message)
ada status international tak



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by makannasi on Tuesday, February 24 @ 11:31:24 MYT
(User Info | Send a Message)
mmg kesian. boleh katakan apa yg berlaku pada kau hampir semua dah kena dekat wira special edition aku, cuma tang bocor dan kipas tak pusing je belum lagi.

kos nak repair dia cukup nak menampung utk pakai honda atau toyota yg seangkatan dgn wira. kadang2 menyesal tak ikut kata kawan2 dulu. paling susah klu tak ada duit beli juga la honda city. tak pening masa depan.

kereta aku baru je tiga tahunnnnnnnnnnnnn.



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by Wamad ([email protected]) on Tuesday, February 24 @ 12:04:53 MYT
(User Info | Send a Message) http://wamad.blogspot.com
Ambe beli savvy h line bulan 6 tahun lepas, baru beli jer 1001 macam hal timbul.. kalau yang timbul tu barang baik takpalah jugak... dengan minyak gear menitik, ada kesan terbakar dekat tyre splash, ada kesan cat semula, (pasai apa ambe dok tahu, tapi mesti ada sebab dan tak logik keter baru dah kena cat semula samapai kena tayar dan cover2plastik) ada jerking bila tekan minyak nak jalan, tempat tayar masuk air, penutup tempat isi minyak tercabut kat peteri dia tuh, air menitik dari lampu dalam kokpit masa hujan lebat, pemasangan tak kemas dengan bunyi tu toksah kiralah. kengkawan lain pun macam2 cerita jugaklah dengan kereta proton masing2, lening baru ambe tahu sebab apa orang kaya2 takmboh pakai proton.



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by Bollok_Wok on Tuesday, February 24 @ 12:15:15 MYT
(User Info | Send a Message)
"CONTINENTAL CAR MAAAA...."... ken'nag jugok aku ker continental car macam PEUGEOUT 407... tapi tak dok pitih lah nok beli.. mahal sanggat.. gok pakai keter tempatan jugok lah napoknyer.. tapi alhamdulillah keter amber takdok major problems lagi stakat ning...



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by jerieng on Tuesday, February 24 @ 12:20:49 MYT
(User Info | Send a Message)
sape suruh mung beli.. menang membeli menang memakai..



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by mata-dan-hati on Tuesday, February 24 @ 12:39:13 MYT
(User Info | Send a Message)
Salam, ni depa yang dok sokong pertahankan PROTON tu memang suka perabis duit rakyat.... depa macam munawir laknat tu sukalah rakyat yg kena selalu keluar duit pi repair kereta PROTON yang selalu cepat rosak kerana kurang kualiti jadi tambah majulah pendapatan mereka... sebab silaknat macam munawir tu tak keluar duit kocek sendiri kot... maklumlah orang BN macam Munawir ni asyik gasak duit tajaan/rasuah dan duit rakyat... tak cukup duit lalu tumbangkan kerajaan Pakatan Rakyat supaya dapat gasak lebih banyak duit rakyat....     



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by imacbook on Tuesday, February 24 @ 14:04:40 MYT
(User Info | Send a Message)
kita pakat2 tulis komen dalam blog ni, pastu sebarkann..
http://protonmalaysia.wordpress.com/ [protonmalaysia.wordpress.com]
biar proton tu sedar sikit!macam nak perdayakan pengguna/rakyat aje!!



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by Densapo on Tuesday, February 24 @ 15:02:19 MYT
(User Info | Send a Message)
Kena check betul2 bahagian proton ni. Kalau bumber rebeh nak tercabut kat bumber tu ada tulis made in UMNO Sekinchan. Power window ada cop made in MIC Sg Siput, Kat bonet dia ada cop MCA Kepong Baru.



Re: Proton Exora: Harap kualiti seindah namanya (Score: 1)
by boblynn02 on Tuesday, February 24 @ 18:25:43 MYT
(User Info | Send a Message)
...


Bagi yang nak beli kereta / mpv, cari la buatan bukan dari proton. Kalau rasa minat dan yg itu termampu.. beli la.. buang masa je beli proton. Boleh katakan semua masalah tu aku pernah hadapi.







exora @ ixora? yg tu pun dah kelam kabut.. kah kah kah....



....


               
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..
Runtuh lagi...

Sila Klik
6 Dis - satu lagi tragedi tanah runtuh yang dahsyat telah berlaku di Bukit Antarabangsa, Ulu Kelang

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
Pahang daily
Sabahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
Perak Bersatu
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo Lo
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
Betul Ka?
Lanh14
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
MalayaDaily
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
Pancak Bicara
Rencana Rakyat
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
DPP Gombak
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
Al Brangi
Beras Melaka
al-Futhuhat
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
Abu Bahsyir Al Muqry
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
Cili Merah
Hati Sufi
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
PAS Kelantan
PAS Kedah
PAS Negeri Sembilan
PAS Penang
PAS Melaka
PAS Selangor
PAS Pahang
PAS Johor
PAS N. Sembilan
PAS Perak
PAS Kedah
PAS Sabah
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
DPP Sarawak
DPP Pahang
DPP Kedah
DPP Penang
DPP Perak
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPPK Bagan Datoh
Pemuda Pengkalan Chepa
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
DPP Gombak
DPP Pertaling Jaya Sel
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
PAS Mengkebang
PAS DUN Jeram
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
PAS Caw. Shah Alam 2
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
AMK Serdang
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
Jabatan Amal 2
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
ApSeReNaPeTe
Keadilan Bayan Baru
Satu Pentafsiran
DPP Temerloh
Pasti Temerloh
Pasti Az-Zahra
N25 Bukit Selambau
Pena Perjuangan
Jangan Beli
Kembara Minda
Blogger Wawasan
Web Panas
Sekondakhati
Sidang Online
Corong Kita
Dr. Zulkifly Ahmad
DPP Kuala Langat
Blog Rantau
Hanafiah Ahmad
Limau Tambun
YB Dr. Nik Mazian
DPP Serdang
PP Sarawak
Mengejar Cahaya
Markaz Ehsan
al-Kerohi
Zul Mamak
sya~reformis
KopiCyber
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
Al-Muttaqin TV
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.