Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO Versi 7  ·  Exit
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Advertising/Iklan

Skim pembiayaan koperasi

Al-Bai  Bithaman Ajil Tanpa Penjamin

Langsingkan badan selamat dan semulajadi selama 30 hari

Rawatan Tradisional Secara Islam

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Smart Learning Skor A

CD ayat-ayat suci AlQuran Al-Rogyah Alyare'yah

Sihat Secara Semulajadi

Memiliki Perfume Egyptian Potion

ceramah terkini

Alphalipid

REVOLUSI Penjagaan KERETA

Minyak Wangi tanpa Alkohol - Pengedar diperlukan!!

Al Quran Digital

MLM berasakan buah manggis (VeMMA)(Vemmabuilder)

Lambang Lelaki Sebenar

Seminar e-Book

Krim untuk lelaki virile for men

jus manggis vemma

penapis air fnr2u

Rumah burung layang ingin dijual

MACAM2 ADA seperti produk sarang burung, DCL, Naco, Slim it yourself dan lain2 lagi...

Produk Jus Manggis Vemma

Ziarah Yaman

Penawar Masalah Mata

10 Ribu produk affiliate oleh ClickBank

Coklat Minda

Layari Qasseh-Design Online Shop

Register ONLINE sekarang!

Nasrin Ibtisam Enterprise: e-Catalog

EXTRA INCOME, DAFTAR PERCUMA

www.labonda.com - LaBonda Collection

www.iluvislam.com

Program Didik Fitrah

Ceramic Busines Club, pemborong barang2 seramik

jom kita boikot barangan yahudi.sokong produk islam

Melicinkan Perjalanan Kenderaan Anda

kelab Jutawan

Mengatasi Masalah Kelakian Anda

Kursus Penternakan Lintah!

- HANYA RUANG IKLAN INI SAHAJA MASIH ADA KEKOSONGAN

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · Feedback
    · Forums
    · iklan
    · livep2p
    · Private_Messages
    · Shout_Box
    · Stories_Archive
    · Surveys
    · tkofm
    · Top
    · Video_Stream

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 4/5/2009

  Speaker mohon Sultan Perak tangguhkan sidang DUN
  Bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak didakwa lagi
  7 sampul surat tender Toyota Camry diterima
  Rakyat penanda aras utama KPI - Najib
  Mesyuarat bincang isu agama anak tidak lama lagi
  Hafiz lepas dan bukan letak jawatan Ketua Pemuda Pas
  Kuala Lumpur dipilih menjadi tuan rumah KLCIC
  Dadah dalam kontena tak mungkin RM1 bilion - Musa
  Penjawat awam terbaik dihantar melanjut pelajaran
  Hanya ulama profesional layak untuk Presiden, Timbalan Presiden Pas
  Mahkamah Tinggi benar prosiding batal keputusan KDN
  4,000 kakitangan awam dijangka hadir sambutan Hari Pekerja
  Jangan buat kacau minta Pas letak calon di Penanti
  Asas ikatan kesetiaan dan bai'ah dalam sektor awam.
  Pro-Anwar dibidas
  500 mat rempit diperiksa
  GLC ternak ayam hapus monopoli
  Syabu satu kontena bernilai RM200j dirampas?
  Teruskan bina jambatan bengkok
  ‘Telah lama dipersetujui, ia tidak perlu diubah’
  Biar muktamar tentukan siapa layak
  Pas Selangor akui gagal penuhi tuntutan ahli
  Perlis mahu ulama isi jawatan tertinggi
  Tidak ada dalam perlembagaan – Pas Melaka
  Demi maruah parti
  BN tidak perlu bertanding
  Keputusan letak jawatan Manoharan 4 minggu lagi
  Penanti: Hadi ulangi sokong calon PKR
  Kaji semula keputusan– Dr. Mujahid
  Zambry lapor polis tuduhan ADUN Titi Serong
  Saya tidak tahu langsung spekulasi Soi Lek - Tee Keat
  3 lagi kes H1N1 dikesan
  Babi dijangkiti virus H1N1 di Kanada
  50 rakyat Mexico diasing
  FBI peralat pelajar Islam di Amerika Syarikat
  Pakistan tubuh mahkamah rayuan Syariah
  Sri Lanka kritik negara Barat
  Sondhi dakwa pegawai tentera terlibat
  WHO elak umum tahap wabak
  Zoo musnah 3 babi hutan
  Jurulatih NFL patah tulang
  ADB sedia bantu negara Asia hadapi H1N1
  Ayah mahu pelihara anak
  Pekerja bagasi enggan punggah beg
  Antasari nafi terlibat kes bunuh
  Selatan Australia larang guna beg plastik
  Pencuri tersangkut atas bumbung

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Chit Chat

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: john11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 25153

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

@TKO..

- DUA RUANG IKLAN MASIH KOSONG -

Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin
Dilulus terbit pada Monday, March 02 @ 00:08:45 MYT oleh TokPenghulu

Respon @ Ulasan Oleh anaklangkawi

"Ini merupakan Respon kepada komen saudara2 & rakan2 dlm TKO berkenaan mempertikaikan tindakann Sultan dlm perlantikan MB Perak.




Saya terpanggil utk memaparkan 'scan copy' berkenaan dgn Undang2 Tubuh Kerajaan Negeri Perak yg byk dipertikaikan oleh pihak PR. Bukan utk saya melanjutkan 'drama' apa yg berlaku di Perak. Tetapi sekadar utk menunjukkan yg Sultan telah bertindak menitah & memperkenankan kerajaan baru berlandaskan Undang2 yg telah termaktub.

Justifikasi utk mengajak rakyat utk mengikut titah sultan tidak bersandar Hadis & nas Al-Quran Islam semata (walaupun sebenarnya justifikasi hadis & quran sudah cukup utk kita mengikut titah sultan). Tetapi juga berlandaskan Undang2 Negeri Perak.

PR telah berkali2 mempertikai peruntukan mana Sultan menggunakan utk melucutkan jawatan MB. Didalam Undang2 Tubuh Kerajaan Negeri Perak terdapat satu rangkap iaitu..

XVI
If the MB cease to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then unless at his Request of the Royal highness dissolves the Regislative Assembly, he SHALL tender the resignation of the Executive council.

Kewajipan Mentaati Pemimpin

Jika dilihat dari segi Islam pula terdapat banyak Hadis & Petikan Al-Quran yg bercakap perihal

Hukum Memberontak Kepada Penguasa Muslim Menurut Akidah Ahlus Sunnah Wal Jamaah karya Asy Syaikh Fawaz bin Yahya Al Ghuslan


Wallahwaqlam..

http://other-perspektif.blogspot.com/2009/02/undang-undang-tubuh-kerajaan-negeri.html

p/s: Adalah menjadi tanggungjawab saudara Seislam utk menegur & memperbetulkan salah tanggap persepsi saudara yg lain. Jika salah silap maaf diminta. "

 
Artikel Hari Ini

BERSIH seru rakyat berpakaian hitam pada 7 Mei

Elok Semua Pejabat UMNO dibuka Dalam Balai Polis

Jangan jadikan Internet sebagai medium bertelingkah

Rileks Sekejap:Hargai Ia Selagi Ada

Ketua Pemuda DPPN Sabah Lawat Tapak PASTI Baru Kinabatangan, SABAH.

GURU DIPAKSA KERJA SEMASA CUTI UMUM.

Menanti Keputusan UMNO Di Penanti..

Fenomena Pertahankan Nama Baik Babi - Agenda Sulit Musuh Islam

TPM yang berhujah seperti Ketua Pemuda UMNO Cawangan

Mengapa Ir Kahlid Samad dan Husam Musa tiba-tiba memberi komen?

[ Artikel seterusnya.. ]

Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.

Related Links
· More about Respon @ Ulasan
· News by TokPenghulu


Most read story about Respon @ Ulasan:

Buletin Utama Malam Tadi: Perihal si gempal mengamuk depan Azmin

TS Khalid! Kenakan pukulan KO kepada Khir Toyo

Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin

Kisah SEBENAR dua EXCO PKR, Perak

Dua Adun KeADILan Perak 'hilang 4 hari' petanda UMNO masih kukuh

Article Rating
Average Score: 5
Votes: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan


"Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin" | Login/Create an Account | 109 comments
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by Transformer on Monday, March 02 @ 00:19:23 MYT
(User Info | Send a Message)
....then unless at his Request... Boleh jelaskan "his" ni dimaksudkan kepada siapa?



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by byobeno on Monday, March 02 @ 00:31:28 MYT
(User Info | Send a Message)
tolong terjemahkan perenggan tu ke bahasa malaysia sepenuhnya... maklum le kita  ni tak reti bahasa penjajah ni.. kome tu pandai dan betoi belaka.. tak ke rope itu..!!!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by pyung on Monday, March 02 @ 00:42:12 MYT
(User Info | Send a Message) http://pemudapasseremban.net/
"If the MB cease to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly" - Undi tak percaya perlu di usulkan semasa persidangan dewan utk mengesahkan majoriti. Persoalannya, bila masa DUN perak bersidang?



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 00:55:40 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Tak payahlah kita nak teliti lagi undang-undang bersetubuh ini lagi. Tiada akan difahami oleh orang yang tengah frust menonggeng macam Nizar ini.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by anti-pencacai on Monday, March 02 @ 00:56:57 MYT
(User Info | Send a Message)
ko jgn nak ikut trick 3suku...email semua dr penonton itu  lah inilah pdhal ikut sedap rasa taip email pas2 kata penonton yg antr..pas2 address email penghantar di hitamkan...pe jadah nak hitamkan...tu dh nampak musykil...

ni ko lak scan pas2 letak kat cni konon2 ada bukti la..

wei sengal ko scan dan besarkan biar suma forumer nampak size dan perenggan dlm surat tu...ni suma trick tv3suku dan sorry to say u r stupid enough...mcm munawir...



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 01:07:16 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Memang wajib taati pemimipin...tetapi Pemuda PAS kata kita telah ciplak hadis-hadis dan petikan Al-quran itu.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 01:08:38 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Pemuda PAS memang Celaka!!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by Bluewhale on Monday, March 02 @ 01:22:13 MYT
(User Info | Send a Message)
If the MB cease to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then unless at his Request of the Royal highness dissolves the Regislative Assembly, he SHALL tender the resignation of the Executive council.

Terjemahan:

Sekiranya MB telah tidak mendapat sokongan majoriti dari ahli-ahli Dewan Undangan, maka melainkan atas Permohonannya kepada Sultan untuk membubarkan Dewan Undangan tersebut, dia SEHARUSNYA meletakkan jawatan dari menjadi ahli Badan Eksekutif.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by wan2 on Monday, March 02 @ 01:44:29 MYT
(User Info | Send a Message)

 permuda umno dan wanita umno memang 100% celaka
 tudung tak pakai (wanita islam hadhari konon)(termasuk rosmah mansur)
 dan permuda rasuah sana sini..
 cukup lah 50 tahun tipu rakyat.....
 cukup lah tipu dalam banyak segi rasuah,bunuh,berita putar blit....
  



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by azmann33 on Monday, March 02 @ 02:06:08 MYT
(User Info | Send a Message)
saya rasa semua setuju Nizar letak jawatan TAPI :

1. cara membuktikan Nizar tidak mendapat kepercayaan adalah
    MELALUI UNDI TIDAK PERCAYA dalam dewan......   ada faham??

melainkan sultan bubar DUN   (ini tak berlaku)
nizar SHALL( bukannya MUST)
2. memandangkan bukan MUST(MESTI) nizar tak semestinya letak jawatan.


Kalau sultan ikut prosedur yg betul, masalah tak akan timbul....

ITU LA, Sultan oooi, ikut lah peraturan UNDANG2 Perak...kan senang.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by badok on Monday, March 02 @ 02:09:34 MYT
(User Info | Send a Message)
Anaklangkawi..dan Munawirbinawe...aku terpanggil nak minta  penjelasan skit apa yg tertulis diatas..........

If the MB cease to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then unless at his Request of the Royal highness dissolves the Regislative Assembly, he SHALL tender the resignation of the Executive council.

Soalan 1:

Sebab apa perkataan 'request' 'R' huruf besar. Sebab apa Royal Highness 'H' huruf kecil. Executive Council 'C' huruf kecil..
( kamu cut and paste then kamu edit ker?)... kamu ingat tukang tulis undang undang tu macam kamu tulis dalam buku hutang 555 ker?.

Soalan 2:

his request.... nko tau siapa yang dimaksudkan dengan his disini??.. sultan ker atau mb?... kalau nko takrif kan his di sini bermaksud sultan, maknernya nko anaklangkawi tak reti baca undang undang. Kalau his disini sultan...maka his mestilah menjadi His....'H' huruf besar.

Jg nak buat loyar buruk kat sini... bukan semua org bodos mcm simunawerbinawe tu....





Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by charlie on Monday, March 02 @ 02:36:32 MYT
(User Info | Send a Message)
Hairan juga yer kenapa anak langkawi ini tidak menyebut satu lagi article dalam perlembagaan Negeri perak yang menyebut sultan tidak boleh memecat MB tetapi sultan boleh memecat EXCO. Sepatutnya article ini dibaca bersama-sama article XVI di atas. Sila baca komen NH Chan bekas Hakim Mahkamah Rayuan dalam Malaysiakini "Dalam sistem raja berpelembagaan, sultan tidak mempunyai kuasa budi bicara selain dari kuasa budi bicara yang dinyatakan dalam Article XVIII, Perkara (2)". Maksud NH Chan adalah sultan mempunyai kuasa budi bicara untuk tidak memperkenankan pembubaran DUN, tetapi baginda tidak mempunya kuasa budi bicara untuk mengisytiharkan kerusi MB kosong, apalagi untuk melantik MB yang baru. Sepatutnya sultan perlu menunggu MB dijatuhkan dalam undi tidak percaya oleh DUN.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by Jomfikir on Monday, March 02 @ 05:10:29 MYT
(User Info | Send a Message)

Imam Ahmad menulis kata-kata Ibnu Mas'ud (yang diterima melalui perantara-perantara yang dipercayai) bahawa:

"Apa-apa yang dianggap benar/haq oleh sebilangan besar umat Islam   itulah yang diredhai Allah dan apa-apa yang dianggap batil/salah oleh sebilangan besar umat Islam ianya juga salah/batil di sisi   Allah.".  



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by Jomfikir on Monday, March 02 @ 05:15:22 MYT
(User Info | Send a Message)

Kata Bekas Hakim:

https://airkosong.com/_/2009/02/20/perak-the-judge-has-made-the-judgement/


.




Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 06:15:46 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
"Undi tidak percaya" ini Islamik ke, tak islamik ? sidang DUN tergempar ini Islamik ke tak islamik ??



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 06:21:08 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
kalau sultan sudah tidak percaya lagi pada Nizar, tak perlu nak ada UNDI tidak percaya...Kepercayaan seseorang terhadap orang itu, tak perlu nak main UNDI-UNDI..sudah terbukti setelah sultan jumpa semua ADUN, dan ditambah ketidakpercayaan sultan..Orang yang tidak dipercayai, patut undur diri..patut sedar diri, patut angkat kaki....jangan sampai  kena maki!!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 06:26:11 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
semua orang sibuk tengok artikel itu, artikel ini, undang-undang itu dan ini..tetapi satu pun tak guna kewarasan akal masing-masing untuk bertindak. semuanya nak tengok buku. Tidak semua penyelesaian ada dalam buku!!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 06:30:30 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Esok 3 march, mari kita sama-sama tukar speaker radio yang sudah rosak itu. Tutup suis dulu. Tanggalkan wayar dan buang!! banyak lagi Speaker yang berjenama di pasaran!!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 06:34:08 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Ingatlah wahai sahabatku, Tiada undang-undang ciptaan manusia yang dapat menganti kewarasan akal manusia. Gunakan kewarasan ini dengan baik!!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by notan on Monday, March 02 @ 07:11:24 MYT
(User Info | Send a Message)
sudah sudahlah anaklangkawi.peruntukan itu tidak memberi kuasa kepada sultan untuk memecat MB.dan langsung tidak menyebut bahawa sultan diberi kuasa untuk menentukan MB hilang majoriti.sudah banyak kali diterangkan mengenai hal ini tetapi anaklangkawi buat buat tak faham dan mahu semua orang buat buat tak faham juga.mengesahkan hilangnya majoriti MB perlu dibuat di DUN melalui undi tidak percaya.kenapa sampai hari ini anak langkawi tidak mahu menjelaskan kenapa tidak ada undi tidak percaya untuk mengesahkan hilangnya majoriti MB seperti yang diminta tetapi sebaliknya mengulang ulang peruntukan yang langsung tidak menyebut kuasa sultan untuk memecat MB.(begitu juga anaklangkawi kewajiban mentaati sultan menurut quran dan hadis bersyarat dan dalam kes Perak syarat syarat itu tidak dipenuhi langsung)



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by denakpintar on Monday, March 02 @ 07:40:05 MYT
(User Info | Send a Message)
Anak langkawi ni penjilat! dia bawak keluar undang2 1 muka je! kata Dr M "half passed six" Bodo tapi berlagak pandai. mcm najis!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by yobhijaukuning on Monday, March 02 @ 08:17:10 MYT
(User Info | Send a Message)

tukar topik sikit,pasai apa Umno x buat Hukum ALLAH, wajib buat Hukum Hudud ni..50 tahun perintah langsung xda niat nak buat...ada  ulama umno dr mashitah..dok hina lagi Hukum ALLLAH..waima 99% terima Islam,solat ,posa,zakat,haji tapi Hukum ALLAH x buat dok perlekeh lagi..hukumnya kafir...jadi golongan ittahadiah....jangan ingat derhaka pada Sultan ja....yg x buka aurat mcm Rosmah n wanita umno tu TERANG2 DERHAKA pada ALLAH....tlg komen sikit la munawer ,anak langkawi..




Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by CikitekOn on Monday, March 02 @ 08:37:39 MYT
(User Info | Send a Message)
'If the MB cease to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then unless at his Request of the Royal highness dissolves the Regislative Assembly, he SHALL tender the resignation of the Executive council'

Ko nie anaklangkawi faham ker clause undang2 yg ko bawak kat atas?..maner ada lagi undi tak percaya dibuat dlm sidang DUN?..secara xlangsung undang2 yg ko bawak kat atas xleh pakai lagi..jgn jadi otak lembu ler..



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by alfalah on Monday, March 02 @ 08:49:32 MYT
(User Info | Send a Message)
Kepada penulis yang biul...Pemimpin (MB or Wakil Rakyat), rakyat yang pilih bukannya Sultan....Sultan harya perlu perkenankan saja. Kalau Sultan yang pilih suruh dia pimpinlah Sultan bukannya rakyat. Apapun aku tabik buat Sultan Selangor kerana bijak membuat keputusan...dan pandangan. Ini barulah Sultan yang adil lagi bijaksana.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by al-lunasi ([email protected]) on Monday, March 02 @ 09:07:38 MYT
(User Info | Send a Message) http://dppkps.blogspot.com
Ayat yang tulis dalam tu anaklangkawi telah ubah fakta.  Yang betulnya macam ni:-

XVI (6)

If the Mentri Besar ceases to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then,  unless at his request  His Royal Highness  dissolves  the Legislative Assembly, he  shall tender  the resignation  of the  Executive Council.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by narz71 on Monday, March 02 @ 09:28:34 MYT
(User Info | Send a Message)
Biarlah pakar undang2 yg menafsirkannya..siapalah kita utk menafsirkan..begitu dengan hadis2 samada shahih atau palsu...hanya pakar2 yg sepatutnya tafsir walaupun kita faham dan memahami menurut akal fikiran kita....



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by imah_zuri_balaci on Monday, March 02 @ 09:28:56 MYT
(User Info | Send a Message)

kepada moderator TKO. Tak perlulah siarkan komen2 seperti anak langkawi ni. Terang2 menyimpang dari fakta sebenar. Kalau dah taik tetap taik. Tapi anak langkawi kata taik itu emas. Lalu di jajanya ke sana-kemari...emas...emas..emas. Orang yg berakal mengatakan itu taik tapi dia tetap beriya-iya meyakinkan itu emas. Hanya munawir saja yg percaya taik yg dijaja oleh anak langkawi itu emas. Lain kali kalau TKO terima artikel sebegini, forward kan saja kpd munawir al taik. Dia saja yg layak membacanya. Artikel anak langkawi ni dah out of date. BN Perak dah menuju kehancuran. Beliau masih lagi terkapai-kapai meyakinkan tindakan sultan itu betul.. BODOS...!!!




Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by mata-dan-hati on Monday, March 02 @ 09:31:31 MYT
(User Info | Send a Message)
Anaklangkawi!

"XVI
If the MB cease to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then unless at his Request of the Royal highness dissolves the Regislative Assembly, he SHALL tender the resignation of the Executive council
."

Apa yang anak langkawi paparkan tidak sama dengan yang terdapat dalam teks yang dia sendiri 'scan'kan. Sila lihat teks scan yang sebenar iaitu seperti berikut:

(6) If the MB ceases to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then, unless at his request His Royal Highness dissolves the Regislative Assembly, he shall tender the resignation of the Executive council.

Perbezaannya ialah di antara:
 1. 'cease to command' dengan ceases to command' (huruf s ditiadakan),
 2. 'then unless' dengan 'then, unless' (tanda , ditiadakan),
 3. 'at his Request of the Royal highness dissloves' dengan 'at his request His Royal Highness dissolves' (huruf r dalam request dihurufbesarkan, huruf H dalam Highness dihurufkecilkan dan perkataan 'His Royal' di ubah kepada 'of the Royal')
 4. 'SHALL' sepatutnya ditulis hurf kecil 'shall' 
   
Oleh itu maksud ayat adalah berbeza di antara yang ditulis oleh Anaklangkawi dengan teks sebenar undang-undang tubuh tersebut.

Forumer lain telah menerangkan maksud ayat yang sebenar dan adalah jelas Anaklangkawi dan Munawir yang menyokongnya telah menyelewengkan fakta dan maksud teks undang-undang tersebut.





Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by mata-dan-hati on Monday, March 02 @ 10:02:50 MYT
(User Info | Send a Message)
XVI
(6) If the Mentri Besar ceases to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then, unless at his request His Royal Highness dissolves the Legislative Assembly, he shall tender the resignation of the Executive council
.

Terjemahan:

Sekiranya Menteri Besar (MB) telah tidak mendapat sokongan majoriti dari ahli-ahli Dewan Undangan(melalui undi tidak percaya dalam persidangan DUN), maka, melainkan atas Permohonannya(MB)  kepada Sultan untuk membubarkan Dewan Undangan tersebut, dia seharusnya meletakkan jawatan dari menjadi ahli Badan Eksekutif.

Maksud terma dalam ayat tersebut:
1. 'tidak mendapat sokongan majoriti' adalah bermaksud apabila telah diputuskan undi tidak prercaya dalam suatu persidangan DUN.( Ini tiada dilakukan).

2. 'melainkan atas permohonannya kepada Sultan', 'nya' atau 'his' adalah bermaksud Menteri Besar (MB) yang memaklumkan kepada Sultan (His Royal Highness), orang lain selain MB yang sah pada masa itu tidak boleh memaklumkan atau memohon perkenan Sultan berkaitan DUN dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) samada hendak dibubarkan atau diadakan persidangan atau ditukar anggota Badan Eksekutif (EXCO) melainkan setelah dimaklumkan atau di pohon oleh MB ( Oleh itu pihak BN atau orang lain yang memaklumkan kepada Sultan telah menyalahi Undang-undang tubuh Kerajaan Perak Darul Ridzuan itu dan MB DS Mohamad Nizar adalah MB yang masih sah.   




Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by pendekarmustar ([email protected]) on Monday, March 02 @ 11:16:05 MYT
(User Info | Send a Message)
definition of shall:
2 a—used to express a command or exhortation <you shall go> b—used in laws, regulations, or directives to express what is mandatory <it shall be unlawful to carry firearms>

source: Merriam-webster dictionary

he SHALL tender the resignation of the Executive council.

maaf, perlu dibetulkan tafsiran shall dlm ayat di atas.
dlm bahasa undang2(legal usage) shall dlm ayat tu bermaksud 'must' atau wajib/mesti dibuat...

so, MB wajib meletakkan jawatan bukan seharusnya.
tapi undi tidak percaya mestilah terlebih dahulu dibuat di dlm DUN, bukan ditentukan oleh Sultan dgn memanggil 3 ekor katak ke istana!







Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by RAZAK on Monday, March 02 @ 11:23:21 MYT
(User Info | Send a Message) http://very-funny-video.com/
Baru aku faham



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by pendekarmustar ([email protected]) on Monday, March 02 @ 11:53:32 MYT
(User Info | Send a Message)
tambahan...

MB wajib resign jika sekiranya beliau tidak memohon pembubaran DUN.
tapi MB Nizar sudah memohon pembubaran DUN, maka beliau tak perlu letak jawatan.
bila seorang MB mohon bubar DUN, Sultan mesti perkenan, ia hanya satu formaliti utk memohon perkenan SUltan(di sahkan sendiri oleh Sultan Azlan dlm tulisan Baginda)




Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by pendekarmustar ([email protected]) on Monday, March 02 @ 11:53:48 MYT
(User Info | Send a Message)
tambahan...

MB wajib resign jika sekiranya beliau tidak memohon pembubaran DUN.
tapi MB Nizar sudah memohon pembubaran DUN, maka beliau tak perlu letak jawatan.
bila seorang MB mohon bubar DUN, Sultan mesti perkenan, ia hanya satu formaliti utk memohon perkenan SUltan(di sahkan sendiri oleh Sultan Azlan dlm tulisan Baginda)

itulah maksud RAJA



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by pendekarmustar ([email protected]) on Monday, March 02 @ 12:00:34 MYT
(User Info | Send a Message)
ITULAH MAKSUD RAJA BERPELEMBAGAAN!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by roossellee on Monday, March 02 @ 12:09:32 MYT
(User Info | Send a Message)
Dalam konteks Raja Berpelembagaan dan Demokrasi Berparlimen di Malaysia, pemimpin sebenar adalah:-

1. Perdana Menteri adalah PEMIMPIN bagi Kerajaan Persekutuan

2. Menteri Besar dan/atau Ketua Menteri adalah PEMIMPIN bagi Kerajaan   Negeri

Oleh itu KETAATAN kepada YDP Agung atau Sultan tidak berkenaan dan tiada kaitan bagi Nas-nas Al-Quran dan Hadis Nabi SAW di Malaysia. Di Brunei OK, sebab Sultannya adalah Raja Mutlak yang memerintah dan memimpin Negara Brunei.

Jadi jika rakyat mempertikaikan keputusan Sultan Perak, tidak timbul TIDAK TAAT PADA PEMIMPIN. Sepatutnya ketaatan pada Menteri Besar - YAB Dato' Seri Ir. Nizar pemimpin semasa yang dilantik oleh rakyat.

Jangan layan cakap Mufti Harus ini.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by Jomfikir on Monday, March 02 @ 12:27:39 MYT
(User Info | Send a Message)
Klik link berikut dan dengarlah...

http://www.tvantara.com/v1/video?id=163

.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by Jomfikir on Monday, March 02 @ 12:47:00 MYT
(User Info | Send a Message)
layarri link berikut dan dengarlah...

http://www.tvantara.com/v1/video?id=163

.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by akujamin on Monday, March 02 @ 12:50:52 MYT
(User Info | Send a Message)
Bukankah Nizar telah meminta untuk membubarkan DUN?maka selama mana 1-DUN tidak dibubarkan,2-beliau tidak meletakkan jawatan dan 3-beliau tidak boleh dipecat maka sehingga itu Nizar masih MB Perak yang sah.




Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by masrizal on Monday, March 02 @ 13:00:03 MYT
(User Info | Send a Message)
anaklangkawi, nampak mula2 mcm bebas tapi umeno jugak rupenyer..... Klu umeno dah tertutup ler pintu hatinyer... kata ape pun tak guna Allah taala kate "khotama LLAHu 'ala qulubihim wa 'ala sam'ihim wa 'ala absorihim ghishawah, wa lahum 'azabun 'aliimm".

Nak becakap soal hukum memberontak kepada peguasa Muslim??? Kewajipan mentaati pemimpin????

Tanyalah dulu...apakah ciri2 penguasa Islam? Tidakkah ia mesti memimpin sebuah negara Islam? APakah ciri2 negara Isla & Pemimpin Islam? Adakah seorang itu pemimpin Islam kalau bini pun tidak bertudung? (Nak memimpin bini pun tak mampu oiiii). Adakah wajib mentaati pemimpin yang tak mentaati Allah & Rasul? Allah & Rasul mewajibkan bini pakai tudung... tu pun tak buat...yang lebih berat...... lu pk lah sendiri....



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by BroBest on Monday, March 02 @ 13:20:33 MYT
(User Info | Send a Message)
Munawir , UMNO, Wanita UMNO dan Pemuda UMNO tersangat2 lah CELAKA. SANGAT CELAKA. Mereka semua adalah peninggalan penjajah dan pewaris penjajah. Mereka adalah NAJIS.

Tiada Undang2 ciptaan manusia yg sempura. Hanya undang2 ALLAH seperti HUDUD,QISAS sahaja yg sempurna/ Tetapi malangnya Munawir dan ouak2 UMNO CELAKA tolak undang ciptaan ALLAH ni.

HANYA PAS,MUSLIMAT PAS,PEMUDA PAS dan sebahagian org2 beriman lain je yg nakkan UNDANG2 ALLAH ni.

MUNAWIR dan UMNO celaka. UTAMAKAN AKAL tapi TOLAK WAHYU ALLAH!!!




Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by mibrash on Monday, March 02 @ 13:21:59 MYT
(User Info | Send a Message)
Hi, munawir pun nak tumpang sekaki...Kat mana-mana ada jer makhluk "parasit" ni. Nak cari glamur la tu...nak tunjuk ko tu baguih sgt. Pegi dahhhh, yang nyata ko kaki pengampu dan pencacai umno yg dah sampai ke penghujung zaman....!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 13:41:35 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Kesimpulannya jelas, pihak PR hanya memutar belitkan Undang-undang sedia ada untuk terus berkuasa. Mereka tidak dapat menerima Sultan sebagai ketua agama mereka. Mereka tidak menghiraukan kewajipan untuk mentaati pemerintah. Malah sekarang ini , jelas Nizar(PAS) bersengkokol dengan SIVAKUMAR(DAP), untuk meletakkan sultan dibawah tapak kaki mereka. Adakah waras kita menerima sebab Zambry digantung kerana dilantik jadi MB oleh Sultan?. Lihatlah betapa angkuhnya Nizar buka kelas dan berhujah depan Sultan sehingga sultan murka dan angkat Muka. Inilah akibat Perkahwinan haram antara PAS dan DAP, yang akhirnya menghasilkan MB haram dan Speaker Haram. Sampai bilakah mereka harus terus berpura-pura begini???



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by BroBest on Monday, March 02 @ 13:53:26 MYT
(User Info | Send a Message)
BINI SULTAN TU TAK PAKAI TUDUNG. SULTAN KETUA AGAMA?? SULTAN HANYA SIMBOLIK. UMNO DAN MUNAWIR PUN TAHU.. SULTAN TU BUKANNYA MAKSUM. DIA PUN BUAT SILAP. KESILAPAN KEA BETULKAN. IMAM SEMBAHYANG YANG BUAT SILAP PUN MAKMUM KENA TEGUR.

PAS DAN PR AKAN MENANG KEMBALI DI PERAK!! KEPUTUSAN MAHKAMAH AKAN MEMIHAK KEPADA PR.. PAS BEKERJASAMA DGN PR UNTUK MENGHAPUSKAN UMNO YANG TELAH SEKIAN LAMA MELAKUKAN KEROSAKAN DI MUKA BUMI ALLAH..

LAKNAT ALLAH KE ATAS PUAK MUNAFIQ DLM UMNO TERMASUK MUNAWIR!! AMIIN..



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by panji7hijau on Monday, March 02 @ 14:26:33 MYT
(User Info | Send a Message)
UMNO hanya memutar belit fakta.Antara skil dan cara UMNO yang selalu kita perasan ialah:

1.Tafsir Hadis dan Quran separuh-separuh.

2.Nyatakan peruntukan Undang-undang Negeri pun separuh..

3.Siarkan balik ucapan pemimpin pun separuh-separuh

4.Ambik Islam pun separuh-separuh macam Islam Hadhari tu...

5. Tutup rambut pun separuh-separuh..



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by zamalakazam on Monday, March 02 @ 14:30:33 MYT
(User Info | Send a Message)
La baru ni baru nak guna nas taati pemimpin.Guna Quran Hadis.Sebelum ni tak pernah dengar.Habuk pun tak dak.Dah TERSEPIT baru nak guna Quran Hadis.Dah nak mampus baru ingat Allah.

Aku nak tanya kau Persetujuaan di antara Raja,Pemimpin dan Rakyat di bawah satu Perlembagaaan dan Rang Undang2 kalau di Cemar tak kira Raja,Pemimpin dan Rakyat bagaimana pulak.Inikan menjadi tonggak kekuatan sebuah negara.Bila Persetujuan ini di BONTOTKAN lebih baik  cari Alternatif lain.Kominis,Diktator,Monarki or Islam



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by Transformer on Monday, March 02 @ 14:32:00 MYT
(User Info | Send a Message)
Pandangan aku... kredit patut diberikan pada Sultan Perak.... sebelum ini rakyat marhein tidak tau apa itu undang2 tubuh negeri... sekarang ramai org cuba menafsirkan undang2 ini... dari pada tidak tahu apa2 kini rakyat semakin tahu... byk pndangan dan hujah di dengari dan di baca... semoga semua yang ingin tahu itu dapat paham apa yang dia hendak paham melalui org yang benar2 pakar dalam bidang ini... Sultan Perak sendiri juga pakar dlm undang2... mungkin Sultan Perak sengaja mencetuskan keadaan ini... semoga rakyat Malaysia semakin tahu apa itu kerajaan. Tuanku juga mungkin cuba memperbaiki keadaan dalam Malaysia yang dah semakin teruk... tanpa perlu Tuanku bertitah.... pengajarn bagi semua... sejarah di bumi Malaysia... Daulat Tuanku......



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by pawang on Monday, March 02 @ 14:55:15 MYT
(User Info | Send a Message)
memang sah anaklangkawai dan binawe bodoh piang, kecik2 tak nak mampos, dah besar bikin susah. Tapi kalau ramai2 sumpah hari memang betul jadi bodoh mereka berdua ni. Sekali bodoh. Nak suruh taaat kepada pemerintah tapi perangai macam syaitan, pemerintah yang wajib di taati adalah yang taat perintah Allah bukan macam pemimpin umno, lawan Allah, bini tak tutup aurat, sma juga dengan suktan, minum arak pun kuat, macam tu ta wajib taat. bodh betul la anak langkawi ni. Buat masa sekarnag ni, kalau tak taat kepada pemimpin umno adalah tak berdosa malah jika kita engkar kita dapat pahala kerana menentang orang yang zalim. orangyang zalim adalah lebih hampir kepada neraka, malah mereka yang hampir kepada pemerintah yang zalim juga akan ke neraka, macam anaklangkawi dan binawemunawir ni. Tapi puak ni thau apa pasal neraka ke syurga ke, sebab pada mereka tiada kehidupan lepas mati, tak gitu anaklangkawi dan binawirmunawir. BUkti jelas kenapa umno tak caya pada hidup lepas mati adalah mereka buat agama baru iaitu islam hadhari. itu sahaja bukti dan kesimpulannya. So kamu umno tak layak cakap pasal islam sebab kita berbeza agama, ok, kamu islam hadhari kita Islam dari nabi SAW.



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by MunawirCahaya-mu ([email protected]) on Monday, March 02 @ 15:22:41 MYT
(User Info | Send a Message) http://airasiana.blogspot.com
Di Parlimen baru-baru ini, Yang Di Pertuan Agung mengucapkan terimakasih pada PAK LAH kerana membawa Islam Hadhari.Di Selangor Pulak, PAS melalui AH SAN AHH LEE telah mengharamkan Islam Hadhari. Lain yang di suruh, lain yang dibuatnya. Mungkin AH SAN AHH LEE ini satu hari nanti akan derhaka pada agung juga, dan akan putar belitkan undang-undang islam yang sempurna itu, demi kepentingan politik sempit beliau. Hanya Islam PAS yang dibenarkam. Maka akan terjadilah krisis orang mabuk kuasa di sana sini! sama seperti di Perak!!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by kibodo on Monday, March 02 @ 15:37:11 MYT
(User Info | Send a Message)
kebodohan puak2 rasuah umno BNatang. kalau betul pegi le lawan dlm mahkamah. konon mendaulat raja, yg pegi hantar rombongan ngadap bontot QC tu buat apa? raja ko melayu ke mat salleh? bodo mcm munawir..



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by ohbulang on Monday, March 02 @ 15:48:07 MYT
(User Info | Send a Message)
anaklangkawi, seorang pejuang UMNO totok YANG MENJADI PENGOMEN tetap di http://depa-kata.blogspot.com [depa-kata.blogspot.com]

macamana artikel di aboleh lepas admin TKO?
UMNO AKAN MENGHALALKAN APA SAJA CARA




Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by elmariachi on Monday, March 02 @ 16:47:35 MYT
(User Info | Send a Message)
konon pandai la letak undang-undang tubuh tu... hahaha....


wei... kalau memang lagu tu... dah lama amnu bawak benda ni gi mahkamah laa... derang pun takut...

pasal pemimpin... itu pemimpin yang menegakkan syariat Islam... bukan pemimpin yang menegakkan syariat kapir... dia lord presiden... tapi yang menegakkan undang-undang orang kapir... bukan undang-undang Islam... ada pahem???

setakat ko nak bawak hadith jangan derhaka kepada pemimpin... British dah buat lama dulu kat India bagi menyekat kebangkitan orang Islam menentang british!!!



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by blurbuck on Monday, March 02 @ 18:25:26 MYT
(User Info | Send a Message)
seronok tengok binawer marah. marah la lagi



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by jengok2 on Monday, March 02 @ 19:21:08 MYT
(User Info | Send a Message)


  kpd penghuni2 tko boleh tak buat colection kita beli 1 pc dan line internet BAGI kat     BADUT MUNAWEE.... Hari weeknd kat rumah dia takde PC......jadi takdelah BADUT merangkap seluar dalam najib kat tko ni pada sabtu dan ahad......kwang...kwang....kwang....



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by jengok2 on Monday, March 02 @ 19:26:34 MYT
(User Info | Send a Message)


  YANG ARIF MUNAWIR MARAH NAMPAK........YANG ARIFF MUNAWIR ADALAH PAKAR UNDANG2..........

             UNDANG2 LEMBU DAN KERBAU......kwang...kwang...kwang....


 kesian kat munawir sabtu dan ahad kat rumah dia takde PC.....jadi terpaksalah layan SALURAN KENCING NAJIB KAT TV3 SUKU...kwang...kwang....



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by ohbulang on Monday, March 02 @ 20:57:29 MYT
(User Info | Send a Message)
UMNO tak dak telog
B
a
c
u
l

&

p
o
n
d
a
n

g
u
n
a

Sultan

isu

surat layang

n
a
m
p
a
k

s
a
n
g
a
t

p
e
m
u
d
a

u
m
n
o

g
i
l
a



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by anaklangkawi on Monday, March 02 @ 21:17:51 MYT
(User Info | Send a Message)
:). adalah menjadi tanggunjawab seorg islam utk mencari kebenaran terhadap setiap benda..

Kepada rakan2 TKO yg maki hamun etc2.. saya tidak maafkan perbuatan kalian yg jelas bukan ciri2 seorg Islam.. tuduhan demi tuduhan dilemparkn tidak akan menghapuskan kita sebagai saudara seislam..

p/s: jumpa di akhirat kelak kpd yg dok maki hamun..
Ya saya mmg aktif di depa kata & kedah lanie.. tapi adakah ini bermaksud saya org UMNO @ PAS @ apa saja? terserah..

amal maaruf nahi mungkar



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by anaklangkawi on Monday, March 02 @ 22:00:07 MYT
(User Info | Send a Message)
Saya cuba komen balik apa yg teman2 tKO komen..
saya respek TKO kerana masih bebas dr pengaruh & beri peluang utk hamba allah seperti saya utk mencari kebenaran & juga utk sedarkan rakan2 ..

ohbulang,
:) mcm ni org2 PR. mmg saya antara pengomen ttp di Depa-kata.. ttp jugak TKO.. adakah salah utk kita mencari kebenaran.. adakah kita ni musuh?? sbnrnya kita hanya hamba allah.. adalah menjadi tanggungjawab kita utk mencari kebenaran.

elmariachi,
baca & fahami undang2.. sudah dah jelas maksud al-quran & hadis..kalau dah pertikai lagi saya tak tau nak ckp apa.. apa yg saudara ckp tu fatwa baru ke?

kibodo, pawang,
inilah cth kematangan org2 PR.. maki hamun dah jadi darah daging..saudara kena sedar PR bukan maksum.. & jelas saudara pertikaikn hadis & al-quran.. layak @ tidak itu hak allah..
adakah saudara lebih mulia dr saya?

zamalakazam,
:) tahniah.. inilah contohnya2 pejuang DAP..
tahniah kpd PR kerana melahirkan insan seperti saudara.

panji7hijau,
jika saya bagi fakta separuh2.. jadi berilah hujah balasan beserta dgn fakta & bukti.. saya tunggukn saudara..

Brobest,
Bro.. Sultan adalah ulul Amri...dlm hadis jelas ttg ketaatan pd ulul amri.. bini dia tu tanggungjawab dia. biar dia yg jwb di akhirat. itu tidak menjatuhkn ketaatan kpd pemimpin seperti dlm hadis & al-quran..
istigfar saudara,, ada satu hadis berkata org yg mengatakan org lain kafir @ munafiq sbnrnya lebih kafir & munafiq dr org yg dikata..
Inilah ciri2 sifat penyokong PR yg patut dibanggakan..

masrizal,
Islam agamaku, al-quran & hadis peganganku.. apa beza UMNO @ PAS? adakah salah satu diantaranya dijnjikn syurga allah? yg penting adalh menjadi tanggujwb kita saudara seislam utk menegur mana yg salah..
penguasa Islam.. biar saya tambah sikit apa kata hadis..
Dari Hudzaifah Ibnul Yaman radliyallahu 'anhu
berkata, bersabda Rasulullah Shallallahu 'Alaihi
Wa Sallam : “Akan datang sesudahku para pemimpin,
mereka tidak mengambil petunjukku dan juga tidak
melaksanakan sunnahku. Dan kelak akan ada para
pemimpin yang hatinya seperti hati syaithan dalam
jasad manusia.” Maka aku berkata : “Ya Rasulullah,
apa yang aku perbuat jika aku mendapati hal ini?”
Berkata beliau : “Hendaklah engkau mendengar dan
taat pada amirmu walaupun dia memukul punggungmu
dan merampas hartamu.” (HR. Muslim dalam Shahih-nya)














Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by anaklangkawi on Monday, March 02 @ 22:32:20 MYT
(User Info | Send a Message)
akujamin,
adalah menjadi hak sultan utk membubarkan DUn @ tidak..
itu termaktub dlm undang2 tubuh.. ttp dlm undang2 tubuh juga berkata.. jika MB tidak lagi mempunyai majoriti dgn ahli2 DUn maka beliau mesti "SHALL" meletakkan jawatan.. itu mandotari..
masalahnya skrg nizar x nak letak jawatan.. hnya sultan yg boleh tentukan cara apa tuanku tahu Nizar masih mempunyai majoriti @ tidak.. 

roossellee,
:). tafsiran sempit ikut ulama' politik.. mungkin lebih jelas saudara akan ckp ikut saja ulul amri dr PAS & PR.. kan senang.. dlm hadis jelas.. jadi jgn pertikai.. ini dah kira x nak ikut sunnah & al-quran..

pendekarmustar,
If the MB cease to command the confidence of the majority of the members of the Legislative Assembly, then unless at his Request of the Royal highness dissolves the Regislative Assembly, he SHALL tender the resignation of the Executive council.
-- 
jd skrg MB cease the majority.. jadi di pi mengadap Sultan.. tapi x dapat perkenan sultan.. maka HE Shall Tender resignation.. itu ja .. disbbkn itulah Karpal tidak jadi utk saman Sultan.. :).. yg lebih lawak Nizar yg saman MB Perak & secara x langsung saman Sultan.. tahniah Nizar..
--
cuba baca balik dlm undang2 tubuh. adakah perlu undi tidak percya utk tentukan MB ada majoriti ke idak? :).. tiada bukan.. jd jelas apa yg sultan buat betul..

Mata-dan-hati,
terjemahan yg sempit. dlm undang2 tidak berckp perlunya ada undi tidak percaya? ada ke idak.. cuba tgk betul2.. jd mcmana sultan tahu BN ada majoriti ke idak.. itu pasal dia panggil 28 ADUn + 3 Bebas.. dgq sendiri.. Sultan konfiden & kemudian beliau putuskn BN memerintah.. ituja..
-komen saudara saya memutar belit fakta adalah fitnah.. berdosa besar & saya x maafkan.. buat apa saya nak putaq belit fakta.. apa faedahnya dosa lagi adala.. :)

imah_zuri_balaci,
:O saya masih percaya TKO walaupun pro-PR ttp TKO juga berjuang demi keadilan & masih saudara seislam saya.. terpulang kpd TKO utk menyiarkan @ tidak artikel saya.. takkan takut pada kebenaran?

narzi71,
hadis yg dikemukakan bukan dibuat2.. boleh refer ustaz, al-quran @ pakar hadis.. hadis ni saya petik dr mufti2 & yayasan dakwah islamiah.. kalau saudara rajin mungkin boleh refer terjemahan al-quran dll..  pakar undang2.. pakar undang2 pun terbahagi dua dalam perkara ini.. tapi yg jelas Karpal sigh pun takut nak saman sultan..

al-lunasi..
sama ja saya baca.. maksud ttp sama.. baca balik artikel.. saya besaqkan kecikkan supaya pembaca nampak.. itu aja..
 
alfalah, denakpintar,
terima kasih ckp saya biul. saya x maafkan maki hamun. telah saya ckp berkali2.. saya tunggu di padang marsyar nnti.. bukankah rakan2 saudara baling batu kat sultan ka/..

Citiketon,
jelas saudara x paham bahasa inggeris. tanyala sapa2 yg arif.

Yobhijaukuning,
:) hukum hudud. ini mmg tanggungjawab islam.. ttp kalau negara 90% islam mungkin insyallah boleh buat. sedangkn PAS pun mengaku susah nak buat.. jadi apa komen saudara ttg kenyataan PAs pulak? knp digugurkan perkataan negara Islam dlm pilihnraya baru2 ni..
Rosmah? itu tanggungjawab suami dia.. adakah saudara layak utk beritahu allah yg saudara seislam kamu yg lain lebih islam dr yg lain.. :) tanya la diri sendiri.. dosa, pahala & syurga HAK ALLAH bukan hak kamu..

saudaraku notan, 
dah brp kali kita berdebat ye. ya betul peruntukan tidak mmberi kuasa utk sultan memecat MB.. itu betul.. ttp peruntukan menyatakan jika mB tidak mempunyai majoriti MB Mesti "Shall" tender resignation..
ituja point dia.. hadis & al-quran peganganku.. 

charlie,
saya x lupa clause itu.. clause itu merujuk kpd jawatan Exco. ttp jika MB telah letak jawatan secara wajibnya begitu jug

Read the rest of this comment...



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by masrizal on Tuesday, March 03 @ 17:22:16 MYT
(User Info | Send a Message)
Si anaklangkawi ni baca hadis kat mane? Undang2 tak reti-buat2 reti, baca hadis pun tak reti - buat2 reti. Tolong bagitau hadis ke berapa dalam Kitab Sahih Bukhari & Muslim tu? Cetakan mana?

Antara kandungan hadis tu ialah "Talzamul jamaa'atal muslimin wa imamahum" maksudnya : beriltizamlah kamu dengan jamah Islam & pemimpin mereka.

Umeno tu jemaah Islam ke? Kalu hang kata Umeno jemaah Islam - cube senaraikan prasyarat jemaah Islam & compare dengan perlembagaan Umeno tengok!!!

Hang bicara soal syurga neraka, soal amar ma'ruf nahi mungkar.... Dalam Islam itu semua perkara-perkara yang ada dalam kamus org2 mukmin(Islam & beriman) sahaja.

Tolong hang check tengok 'akidah hang macam mana? Syarat2 iman & perkara2 yang membatalkan Iman & kalimah syahadah.!! cube check dulu.

Baru hang cakap soal neraka & syurga.... jangan kamu mereka2 perkara yang bukan dari nabi, jangan kamu sewenang-wenangnya menterjemah hadis dengan akal fikiran kamu sendiri.....tanpa mengetahui sebab2 keluar hadis itu.....jangan kamu hanya baca buku sahaja tanpa berguru....kelak kamu disesatkan oleh syaitan...



Re: Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak & Kewajipan Mentaati Pemimpin (Score: 1)
by anaklangkawi on Thursday, March 05 @ 00:26:07 MYT
(User Info | Send a Message)
Saudara masrizal..
telah diberi link dalam artikel yg ditulis.. tapi utk kecewakan saudara sila rujuk dibawah ini..
http://www.scribd.com/doc/5247245/Hukum-Memberontak-Kepada-Penguasa-Muslim-Menurut-Akidah-Ahlus-Sunnah-Wal-Jamaah [www.scribd.com]

Terpulang kepada saudara utk bagi utk mempertikaikan UMNO itu jemaah Islam @ tidak.. biasala.. PAs sahajalah jemaah Islam yg mengkafirkan saudara Seislam, menjanjikan syurga allah kpd pengundi & penyokong dll.. adakah ini jemaah yg saudara ckp.. Ulul Amri.. saudara patut rujuk kpd ketaatan kepada ulul Amri..

Mereka2? nauzubillah.. saya tak berani mereka2.. demi allah.. saya hanya menyampaikn demi utk sedarkan saudara seislam lain.. akal fikiran saya? mungkin saudar patut tegur ulama saudara yg selalu gunakan akal fikiran demi undi seperti undi PAS dpt pahala dll..

saya masih mmpunyai guru.. siapa guru kamu.. ? adakah guru yg suka mengkafirkan org lain @ yg menyamakan Allah satu dgn agama lain (merujuk kepada kenyataan TGNA baru2 ini)


               
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..
Runtuh lagi...

Sila Klik
6 Dis - satu lagi tragedi tanah runtuh yang dahsyat telah berlaku di Bukit Antarabangsa, Ulu Kelang

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
Pahang daily
Sabahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
Perak Bersatu
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo Lo
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
Betul Ka?
Lanh14
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
MalayaDaily
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
Pancak Bicara
Rencana Rakyat
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
DPP Gombak
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
Al Brangi
Beras Melaka
al-Futhuhat
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
Abu Bahsyir Al Muqry
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
Cili Merah
Hati Sufi
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
PAS Kelantan
PAS Kedah
PAS Negeri Sembilan
PAS Penang
PAS Melaka
PAS Selangor
PAS Pahang
PAS Johor
PAS N. Sembilan
PAS Perak
PAS Kedah
PAS Sabah
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
DPP Sarawak
DPP Pahang
DPP Kedah
DPP Penang
DPP Perak
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPPK Bagan Datoh
Pemuda Pengkalan Chepa
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
DPP Gombak
DPP Pertaling Jaya Sel
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
PAS Mengkebang
PAS DUN Jeram
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
PAS Caw. Shah Alam 2
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
AMK Serdang
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
Jabatan Amal 2
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
ApSeReNaPeTe
Keadilan Bayan Baru
Satu Pentafsiran
DPP Temerloh
Pasti Temerloh
Pasti Az-Zahra
N25 Bukit Selambau
Pena Perjuangan
Jangan Beli
Kembara Minda
Blogger Wawasan
Web Panas
Sekondakhati
Sidang Online
Corong Kita
Dr. Zulkifly Ahmad
DPP Kuala Langat
Blog Rantau
Hanafiah Ahmad
Limau Tambun
YB Dr. Nik Mazian
DPP Serdang
PP Sarawak
Mengejar Cahaya
Markaz Ehsan
al-Kerohi
Zul Mamak
sya~reformis
KopiCyber
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
Al-Muttaqin TV
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.