Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO Versi 7  ·  Exit
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Advertising/Iklan

Skim pembiayaan koperasi

Al-Bai  Bithaman Ajil Tanpa Penjamin

Langsingkan badan selamat dan semulajadi selama 30 hari

Rawatan Tradisional Secara Islam

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Smart Learning Skor A

CD ayat-ayat suci AlQuran Al-Rogyah Alyare'yah

Sihat Secara Semulajadi

Memiliki Perfume Egyptian Potion

ceramah terkini

Alphalipid

REVOLUSI Penjagaan KERETA

Minyak Wangi tanpa Alkohol - Pengedar diperlukan!!

Al Quran Digital

MLM berasakan buah manggis (VeMMA)(Vemmabuilder)

Lambang Lelaki Sebenar

Seminar e-Book

Krim untuk lelaki virile for men

jus manggis vemma

penapis air fnr2u

Rumah burung layang ingin dijual

MACAM2 ADA seperti produk sarang burung, DCL, Naco, Slim it yourself dan lain2 lagi...

Produk Jus Manggis Vemma

Ziarah Yaman

Penawar Masalah Mata

10 Ribu produk affiliate oleh ClickBank

Coklat Minda

Layari Qasseh-Design Online Shop

Register ONLINE sekarang!

Nasrin Ibtisam Enterprise: e-Catalog

EXTRA INCOME, DAFTAR PERCUMA

www.labonda.com - LaBonda Collection

www.iluvislam.com

Program Didik Fitrah

Ceramic Busines Club, pemborong barang2 seramik

jom kita boikot barangan yahudi.sokong produk islam

Melicinkan Perjalanan Kenderaan Anda

kelab Jutawan

Mengatasi Masalah Kelakian Anda

Kursus Penternakan Lintah!

- HANYA RUANG IKLAN INI SAHAJA MASIH ADA KEKOSONGAN

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · Feedback
    · Forums
    · iklan
    · livep2p
    · Private_Messages
    · Shout_Box
    · Stories_Archive
    · Surveys
    · tkofm
    · Top
    · Video_Stream

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 4/5/2009

  Speaker mohon Sultan Perak tangguhkan sidang DUN
  Bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak didakwa lagi
  7 sampul surat tender Toyota Camry diterima
  Rakyat penanda aras utama KPI - Najib
  Mesyuarat bincang isu agama anak tidak lama lagi
  Hafiz lepas dan bukan letak jawatan Ketua Pemuda Pas
  Kuala Lumpur dipilih menjadi tuan rumah KLCIC
  Dadah dalam kontena tak mungkin RM1 bilion - Musa
  Penjawat awam terbaik dihantar melanjut pelajaran
  Hanya ulama profesional layak untuk Presiden, Timbalan Presiden Pas
  Mahkamah Tinggi benar prosiding batal keputusan KDN
  4,000 kakitangan awam dijangka hadir sambutan Hari Pekerja
  Jangan buat kacau minta Pas letak calon di Penanti
  Asas ikatan kesetiaan dan bai'ah dalam sektor awam.
  Pro-Anwar dibidas
  500 mat rempit diperiksa
  GLC ternak ayam hapus monopoli
  Syabu satu kontena bernilai RM200j dirampas?
  Teruskan bina jambatan bengkok
  ‘Telah lama dipersetujui, ia tidak perlu diubah’
  Biar muktamar tentukan siapa layak
  Pas Selangor akui gagal penuhi tuntutan ahli
  Perlis mahu ulama isi jawatan tertinggi
  Tidak ada dalam perlembagaan – Pas Melaka
  Demi maruah parti
  BN tidak perlu bertanding
  Keputusan letak jawatan Manoharan 4 minggu lagi
  Penanti: Hadi ulangi sokong calon PKR
  Kaji semula keputusan– Dr. Mujahid
  Zambry lapor polis tuduhan ADUN Titi Serong
  Saya tidak tahu langsung spekulasi Soi Lek - Tee Keat
  3 lagi kes H1N1 dikesan
  Babi dijangkiti virus H1N1 di Kanada
  50 rakyat Mexico diasing
  FBI peralat pelajar Islam di Amerika Syarikat
  Pakistan tubuh mahkamah rayuan Syariah
  Sri Lanka kritik negara Barat
  Sondhi dakwa pegawai tentera terlibat
  WHO elak umum tahap wabak
  Zoo musnah 3 babi hutan
  Jurulatih NFL patah tulang
  ADB sedia bantu negara Asia hadapi H1N1
  Ayah mahu pelihara anak
  Pekerja bagasi enggan punggah beg
  Antasari nafi terlibat kes bunuh
  Selatan Australia larang guna beg plastik
  Pencuri tersangkut atas bumbung

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Chit Chat

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: john11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 25153

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

@TKO..

- DUA RUANG IKLAN MASIH KOSONG -

TKO akan pindah sebahagian server
Dilulus terbit pada Wednesday, March 04 @ 09:05:36 MYT oleh TokPenghulu

Bicara Webmaster Oleh Tok Penghulu

 Saya seringkali ditanya oleh pengunjung laman ini berhubung dengan masalah server TKO yang kerap kali mengalami gangguan. Satu penjelasan yang agak terperinci perlu diberikan dan saya juga sepatutnya memaklumkan secara berkala melalui ruang webmaster ini, tapi oleh kerana kesuntukan masa penjelsan tidak dibuat dan rata-tara pengunjung tidak mengetahui masalah sebenar.

TKO mempunyai 3 server sendiri yang berada di Putra Jaya. TKO tidak mengalami masalah pada resource tetapi mengalami masalah pada bandwith. Masalah bandwith menjadi isu di Malaysia kerana harganya masih tinggi berbanding luar Negara.

Fontpage TKO juga tidak mencirikan satu laman pemberitaan kerana terlalu banyak grafik. Muka hadapan ini sahaja telah memakan bandwith yang agak tinggi khusus imej iklan. Walaupun syarat kepada pengiiklan, saiz setiap banner iklan tidak melebihi 200kb tetapi ada banner yang sampai 900kb. Iklan tidak boleh dikeluarkan kerana pembelajaan pengendalian server yang agak tinggi dan tabung server tidak mampu menampung kos ini.

Saya pernah berusaha untuk memantapkan TKO dengan mempromosikan “Kemaskini setiap 30 minit” dan TKO 24 jam. Idea ini adalah merupakan cabaran saya kepada orang baru dalam TKO yang masih muda berbanding saya yang sudah tua dan sepatutnya telah bersara. Idea ini gagal bukan kerana saya tak mampu meneruskannya tetapi server TKO tidak boleh menampung idea ini. CSS PHPNuke juga menjadi masalah, database mengalami bugs dimana banyak kali laman TKO menjadi ter’reset’ dan pengunjung tidak boleh membaca berita & berforum.

Admin TKO juga pening untuk mengatasi masalah ini, walaupun kita sudah mengenalpasti masalah ini berpunca daripada Schedule News yang dilakukan. Saya memang rasa kecewa atas perkara ini kerana TKO baru sahaja nak mengorak langkah kepada operasi 24 jam di mana semua pengujung boleh mendapat berita bila masa sahaja.

Operasi 24 jam juga bertujuan mengatasi masalah lempahan artikel yang diterima. TKO menerima lebih daripada 80 artikel sehari. Bayangkan kalau dikemaskini secara biasa sekitar 40-50 artikel sahaja dapat dikemaskini. Yang lain tertinggal, esok datang artikel baru lagi, akhirnya ada artikel yang tidak tersiar.

Kami juga tahu ada beberapa orang penulis telah meninggal TKO dengan membuat anggapan kami tidak menyiarkan artikel beliau. Harapan & prinsip TKO menyiarkan apa sahaja, masih menjadi trade mark dan Insya-Allah akan kekal selagi mana TKO masih wujud.

Satu idea penyelesaian kepada kemulut ini ialah memindahkan sebahagian server kami ke tapak baru. Tapak baru ini juga akan meyelesaikan masalah tko.fm (web radia & tv) dan bandwith. Sewa rack server 4U sekitar RM1000 sebulan. Sewaan sebelum ini yang telah menjadi tanggungang kami ialah RM600 dan RM 350 sebulan.  Jumlah sewaan semuanya sekitar RM1950 sebulan. Ini hanya sewaan sahaja tak masuk kos lain.

Bila pindah server, masalah baru ialah kena beli satu lagi server khas (sekitar RM5000 - RM8000) untuk firewall. Ini fikir kemudian..

Kami telah buat keputusan, kami akan server tapak baru dengan kos RM1000.00 sebulan mulai bulan ini, Mac 2009. Pasal duit?? Anda semua boleh menjawab...


 
Artikel Hari Ini

BERSIH seru rakyat berpakaian hitam pada 7 Mei

Elok Semua Pejabat UMNO dibuka Dalam Balai Polis

Jangan jadikan Internet sebagai medium bertelingkah

Rileks Sekejap:Hargai Ia Selagi Ada

Ketua Pemuda DPPN Sabah Lawat Tapak PASTI Baru Kinabatangan, SABAH.

GURU DIPAKSA KERJA SEMASA CUTI UMUM.

Menanti Keputusan UMNO Di Penanti..

Fenomena Pertahankan Nama Baik Babi - Agenda Sulit Musuh Islam

TPM yang berhujah seperti Ketua Pemuda UMNO Cawangan

Mengapa Ir Kahlid Samad dan Husam Musa tiba-tiba memberi komen?

[ Artikel seterusnya.. ]

Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.

Related Links
· More about Bicara Webmaster
· News by TokPenghulu


Most read story about Bicara Webmaster:

TKO akan pindah sebahagian server

TKO Di serang Distributed Denial Of Service (ddos) Attack

Saya tutup forum Borak Siber 2 hari

Sudah 10 tahun rupanya… II

TKO Versi 8

Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan


"TKO akan pindah sebahagian server" | Login/Create an Account | 32 comments
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: TKO akan pindah sebahgian server (Score: 1)
by JualTilam on Wednesday, March 04 @ 09:19:54 MYT
(User Info | Send a Message)
Satu penjelasan yg agak lengkap pada saya. Telahan saya selama ini agak tepat, iaitu TKO sebenarnya menghadapi masalah b/width dan bukannya server. Setakat PHP, PC biasa pun boleh support.

Cuma kemusykilan saya, kenapa kena beli firewall ? Kenapa tak buat sendiri ? Saya cadangkan drpd beli firewall, baik beli b/width shaping. Tapi tak pasti boleh dpt ke harga kurang dari 8K. Dgn cara ini, tak perlu pindah ke tapak baru dgn kos RM1,000/sebulan



Re: TKO akan pindah sebahgian server (Score: 1)
by gelihati on Wednesday, March 04 @ 09:23:30 MYT
(User Info | Send a Message)
Salam kepada semua pengunjung TKO. TKO merupakan satu ruang untuk kita sama-sama dapat menafaat darinya sebagai sumber berita alternatif. Jadi mari kita pakat-pakat menyumbang kat tabung TKO. Anggaplah sumbangan ikhlas seringgit dua kita itu sebagai sedekah jariah untuk perjuangan Islam menegakkan kebenaran. Rata-rata kitani berduit, kalau tak berduait rasanya tak mampu nak bayar bil internet dan dapat masuk ke TKO.



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by akunyer on Wednesday, March 04 @ 09:46:16 MYT
(User Info | Send a Message)
Aku rasa letak IDS and firewall x perlulah invest mahal2. Abis kokak pun pc pun dah boleh handle janji letak FREEBSD and configure jadi firewall . Pernah cuba x cara nie ? Boleh x  cerita sikit nak pakai firewall mahal 2 tu nak wat apa  ? Issue dia kalau org nak hack . bukan kat firewall , org hack PHP binary PHPNuke tu..



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by Senapang on Wednesday, March 04 @ 09:53:09 MYT
(User Info | Send a Message)
Tok Penghulu...

diminta pihak TKO sedia alternatif untuk donate.. bukan setakat bank local sahaja.. saya cadangkan untuk agar TKO boleh menerima PayPal. or mastercard/visa kalau boleh.. Rasanya Paypal satu saluran yang ok...kami yang berada diluar negara sukar untuk donate melalui local bank..



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by saca on Wednesday, March 04 @ 10:29:17 MYT
(User Info | Send a Message)
TKO sediakan satu tabung sumbangan. Mana-mana individu boleh menyumbang dengan syarat, laporan kewangan dikeluarkan setiap bulan dan hadkan sumbangan setiap bulan...insyallah saya pun boleh sumbang sekali...kerana Allah sesiapa pun sanggup membantu...



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by saca on Wednesday, March 04 @ 10:30:22 MYT
(User Info | Send a Message)
Tabung Kebajikan TKO



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by IzalPutra on Wednesday, March 04 @ 12:01:16 MYT
(User Info | Send a Message)
salam..kalau pakai firewall pirate punyer mcmna? Atau salah dari segi perundangan siber?

kos server 5k-8k dah kira berpatutan malah lebih murah..yang pernah sy dengar..org kata busuk2 modal untuk sesebuah server dalam 10k..

kalau seorang menderma paling skit RM1 setiap bulan..ahli dah ade 20,000 lebih..bukan ke banyak tuu..

cadangan mengehadkan jumlah derma..rasenya tak perlu kot..cuma cukup sekadar laporan kewangan dikemaskini setiap bulan..



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by IzalPutra on Wednesday, March 04 @ 12:07:45 MYT
(User Info | Send a Message)
yang diluar negara masih ada alternatif untuk transfer ke local bank..pakai TT Wire contohnya..ke guane?



Cuba Penyelesaian Tanpa duit dulu (Score: 1)
by sebol on Wednesday, March 04 @ 13:09:58 MYT
(User Info | Send a Message) http://hasbullah.pit.my
Kalau semua imej dihoskan di satu tempat yang menyokong HTTP Expire, pasti ia akan menjimatkan lebarjalur.

Rujuk
http://hasbullah.pit.my/2009/01/http-expire-mod-expires.html [hasbullah.pit.my]

untuk nginx
http://wiki.codemongers.com/NginxHttpHeadersModule [wiki.codemongers.com]



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by conanslash on Wednesday, March 04 @ 14:49:29 MYT
(User Info | Send a Message)
aku ada kawan yang nak jual DELL PowerEdge 1U berharga RM1600 yang 2nd hand...



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by tintaroja on Wednesday, March 04 @ 17:01:46 MYT
(User Info | Send a Message)
Saya cadangkan TKO sediakan kemudahan online payment, sesetengah org mempunyai masa yg terhad utk kebank kerana faktor masa kerja yg sama dgn bank dan comittment rumahtangga (org perempuan selalunya,org lelaki pun ada juga)



Cara untk hidupkan expires pada lighty (lighttpd) (Score: 1)
by sebol on Wednesday, March 04 @ 17:17:33 MYT
(User Info | Send a Message) http://hasbullah.pit.my
Untuk media.tranungkite.net ,

edit lighttpd.conf

uncomment mod_expire di server.modules

contoh:

server.modules              = (
            "mod_access",
            "mod_alias",
            "mod_accesslog",
            "mod_compress",
#           "mod_rewrite",
#           "mod_redirect",
#           "mod_status",
#           "mod_evhost",
#           "mod_usertrack",
#           "mod_rrdtool",
#           "mod_webdav",
           "mod_expire",
#           "mod_flv_streaming",
#           "mod_evasive"
 )


selepas itu,
tambah binatang-binatang  ini


expire.url = ( "/v7/gambar/" => "access 12 months" )
expire.url = ( "/v7/modules/Shout_Box/images/" => "access 12 months" )
expire.utl = ("/v8/modules/News/images/"=> access 12 months")





Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by Flaser on Wednesday, March 04 @ 20:53:13 MYT
(User Info | Send a Message)
Mengikut teori aku..paling senang usah siar artikel mengarut...tadak pekdah.

Thread pulak terus delete tanpa notis...depa nak maki hamun..delete lagi hingga depa lengoh jari.

sikap kerterbukaan atau liberal  TKO jadi lambakkan posting/artikel.

entah larr...



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by irfan on Wednesday, March 04 @ 22:51:16 MYT
(User Info | Send a Message)
Banyak cadangan kat sini memang bernas. Nampaknya pening pulak kepala TokPenghulu nak pilih yang mana satu. Sebab pembaca kat TKO ni memang prihatin belaka.



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by dindah on Thursday, March 05 @ 00:24:33 MYT
(User Info | Send a Message)
Saya cadangkan guna khidmat SMS untuk derma. Ramai antara pengunjung mempunyai handphone dan tak ramai yg mempunyai kemudahan pembayaran online, terutamanya student2. Jadi kalau setakat nak hantar RM5 dsb rasa2nya ramai yg boleh hantar. Tengah2 baca TKO pun boleh hantar. Itu cadangan, kita boleh try, cuba, test. Kalau jumlah yg dapat tak setimpal, kita cuba cara lain pula.



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by masa on Thursday, March 05 @ 01:29:38 MYT
(User Info | Send a Message)
Utk firewall tak perlu server yg mahal2. Install FreeBSD atau OpenBSD, pastu pakai packet filter firewall. Itu pun dah cukup power. Nak yg mudah customize pakai pfsense.



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by addin_77 on Thursday, March 05 @ 08:19:04 MYT
(User Info | Send a Message)
I'allah, saya harap TKO terus kekal wujud selagi mana perjuangan ini memerlukannya.Salam peprjuangan!



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by boblynn02 on Thursday, March 05 @ 09:34:24 MYT
(User Info | Send a Message)
...


aku cadangkan nak daftar je kena bank in rm5.00 bermula pada.. (letak la tarikh) utk ahli TKO yg dah daftar pun kena bayar gak. (bagi tempoh hingga...) RM5.00 utk yuran keahlian la gitu..

kalau mahal, RM2.00 lak..



..



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by mahsuri1284 on Thursday, March 05 @ 10:41:26 MYT
(User Info | Send a Message)
Kalau derma melalui SMS - saya sokong sbb senang nak buat.



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by Turpedo on Thursday, March 05 @ 12:27:51 MYT
(User Info | Send a Message)
saya sokong sangat derma melalui sms... ini salah satu cara yg berkesan



Re: TKO akan pindah sebahagian server (Score: 1)
by adhuhai on Thursday, March 05 @ 17:05:53 MYT
(User Info | Send a Message)
saya pun setuju derma melalui sms.tapi bagaimana? mungkin ia memerlukan modal besar juga untuk TKO.


               
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..
Runtuh lagi...

Sila Klik
6 Dis - satu lagi tragedi tanah runtuh yang dahsyat telah berlaku di Bukit Antarabangsa, Ulu Kelang

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman [email protected]
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
Pahang daily
Sabahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
Perak Bersatu
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuri’s Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo Lo
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
Betul Ka?
Lanh14
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
MalayaDaily
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
Pancak Bicara
Rencana Rakyat
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
DPP Gombak
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
Al Brangi
Beras Melaka
al-Futhuhat
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
Abu Bahsyir Al Muqry
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
Cili Merah
Hati Sufi
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
PAS Kelantan
PAS Kedah
PAS Negeri Sembilan
PAS Penang
PAS Melaka
PAS Selangor
PAS Pahang
PAS Johor
PAS N. Sembilan
PAS Perak
PAS Kedah
PAS Sabah
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
DPP Sarawak
DPP Pahang
DPP Kedah
DPP Penang
DPP Perak
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPPK Bagan Datoh
Pemuda Pengkalan Chepa
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
DPP Gombak
DPP Pertaling Jaya Sel
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
PAS Mengkebang
PAS DUN Jeram
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
PAS Caw. Shah Alam 2
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
AMK Serdang
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
Jabatan Amal 2
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
ApSeReNaPeTe
Keadilan Bayan Baru
Satu Pentafsiran
DPP Temerloh
Pasti Temerloh
Pasti Az-Zahra
N25 Bukit Selambau
Pena Perjuangan
Jangan Beli
Kembara Minda
Blogger Wawasan
Web Panas
Sekondakhati
Sidang Online
Corong Kita
Dr. Zulkifly Ahmad
DPP Kuala Langat
Blog Rantau
Hanafiah Ahmad
Limau Tambun
YB Dr. Nik Mazian
DPP Serdang
PP Sarawak
Mengejar Cahaya
Markaz Ehsan
al-Kerohi
Zul Mamak
sya~reformis
KopiCyber
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
Al-Muttaqin TV
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
[email protected] atau Webmaster : [email protected]

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.