Ibu tunggal diperkosa?
Tarikh : Monday, March 30 @ 15:29:04 MYT
Topik : Aduan @ Laporan


Bayangkan bagaimana perasaan seorang ibu tunggal ini, diperkosa oleh lelaki yang dikenali? Dan orang yang dikenali itu beza umurnya adalah 7 tahun dari ibu tunggal ini...perbualan antara mereka seperti adik dan kakak. 
Tiba-tiba dan memang tak diduga oleh ibu tunggal ini yang hidupnya akan jadi begitu. Nak kata ibu tunggal ni keterlaluan dari segi pakaian, tidak pun. Atau pun, di zaman ini, lelaki-lelaki ni dah buta matanya...yang tak menunjukkan keseksian pun dihentam semacam. Seperti tidak percaya, dengan umurnya yang hampir 40 tahun, mempunyai anak, masih sampai lagi hati lelaki melakukan pekerjaan terkutuk itu. Langsung tiada hormat dari lelaki yang dianggap seperti adik. Menurut apa yang diceritakan oleh ibu tunggal ni, sewaktu dia diperkosa, kudratnya memang tak dapat melawan kudrat si lelaki, walau macamana ditolak pun, tetap tak berganjak, yang mampu dilakukan ialah berkata 'ya allah, ya allah, tolong aku, kesian anak-anak aku mempunyai ibu seperti aku'.

Dan yang paling menyakitkan hati ibu tunggal ni, tidak ada kata-kata maaf pun yang keluar dari mulut lelaki ini. Dan bila ditanya kenapa buat begini, dengan selamba lelaki ni menjawab, 'tak tahanlah kak'. Sakitnya hati mendengarkan kata-kata begitu.

Dan memang niat ibu tunggal ni hendak membuat laporan polis, sebab itu, tanpa mencuci apa-apa yang sepatutnya, dia terus menyarung pakaian yang ditanggalkan oleh lelaki ini. Pergi ke klinik, doktor di situ mengarahkannya ke hospital kerajaan. Tetapi, waktu itu, jam telah menunjukkan pukul 8 malam. Macamanalah dia hendak pergi, dengan anak-anaknya lagi...lepas itu hendak ke balai polis. Dia tak nak apa yang berlaku di depan mata mereka ...balai polis, hospital, menjadi tanda tanya dan igauan mereka.

Akhirnya, demi anak-anak dia memadamkan niatnya untuk ke balai polis dan hospital kerajaan. Jauh di sudut hatinya, dia berdoa semoga Tuhan membalas apa yang telah dilakukan oleh lelaki ini.

Cuma yang dikhuatiri kalau-kalau ada gambar beliau dirakamkan. Kalau tersebar, alangkah malunya.

Boleh forumers beri pendapat, apa yang patut dibuat oleh ibu tunggal ni? Boleh ke dia membuat report lagi sedangkan bahan bukti telah tiada. Yang ada cuma seluar dan pakaian dalam yang melekat air mani lelaki tu.

Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://www.tranungkite.net/
Email : tranungkite@hotmail.com atau : tranung2006@yahoo.com
Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD
(Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)
This article comes from Tranungkite Online V8
http://www.tranungkite.net/v8
The URL for this story is:
http://www.tranungkite.net/v8/modules.php?name=News&file=article&sid=4052