Salasilah Kerajaan malaysia
Tarikh : Monday, March 30 @ 15:37:37 MYT
Topik : Pendapat


KERAJAAN
Agong
Sultan
Makamah
Kementerian2
POLIS
MAHKAMAH
SPRM
RAkyat Malaysia
I
I
I
(PARLIMEN)
Terbahagi kepada 2
I
I
___________________________________________________________________________
I                                                                                                              I I                                                                                                       PEMERINTAH                                                                         PEMBANGKANG
Team A                                                                                Team B
(BN)                                                                                  (Pakatan Rakyat)                                                                                 


Seperti diketahui umum PEMERINTAH akan MENTADBIR & MENGURUS sahaja segala hasil2 bumi & WANG RAKYAT seterusnya membangunkan negara, membela nasib rakyat.Ini termasuklah memberikan elaun2 kepada PEMBANGKANG.

-Rakyat adalah kerajaan yang akan menentukan halatuju negara.
-Dalam salasilah ini yang BERTUKAR hanya TEAM A @ TEAM B.Samaada disebelah PEMBANGKANG @ PEMERINTAH.KERAJAAN tetap seperti biasa.
-Jika TEAM B PEMERINTAH, KEMENTERIAN PERTAHANAN tidak akan bertukar kepada KEMENTERIAN PERTAHANAN PEMBANGKANG @ KEMENTERIAN KEMENTERIAN PELANCONGAN PEMBANGKANG.
-Sebagai sebuah KERAJAAN, ia harus tidak bersifat berat sebelah contohnya jika seorang pesakit dari PEMBANGKANG ke HOSPITAL utk mendapatkan rawatan, pihak Hospital harus menjalankan tanggungjawabnya.Begitu juga dengan sekolah.Jika anak PEMBANGKANG menghantar anak ke sekolah, pihak KEMENTERIAN PENDIDIKAN tidak boleh menafikan haknya.

Tetapi di Malaysia ini PEMERINTAH (Team A) telah melakukan penyalahgunaan kuasa dengan mengarahkan POLIS, MAHKAMAH, FRU, SPRM, MEDIA & lain2 lagi dari KERAJAAN untuk melaksanakan niat JAHAT mereka.

Jika dilihat contoh yang terdekat, KERAJAAN BRUNEI tidak seperti MALAYSIA.Di Brunei tidak mempunyai PEMERINTAH & PEMBANGKANG. Sultan Brunei bertindak sendiri mentadbir negara. Baginda mampu memberikan keadilan kepada rakyat.
 
 Marilah kita seluruh Rakyat Malaysia menolak TEAM A sebagai PEMERINTAH yang ZALIM, KEJAM & menggantikan TEAM B sebagai PEMERINTAH.

TAKBIR!!!!Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://www.tranungkite.net/
Email : tranungkite@hotmail.com atau : tranung2006@yahoo.com
Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD
(Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)
This article comes from Tranungkite Online V8
http://www.tranungkite.net/v8
The URL for this story is:
http://www.tranungkite.net/v8/modules.php?name=News&file=article&sid=4058