Silapmata lama - Putarbelit Najib berkesankah?
Tarikh : Saturday, April 04 @ 11:10:28 MYT
Topik : Respon @ Ulasan


Oleh Salmah A.

 Membebaskan beberapa orang tahanan ISA dan beri permit akhbar alternatif adalah trick lama yang kerap dibuat PM-PM penyapu baru lalu,  sejurus saja lepas mengangkat sumpah.

Soal bunuh Altantuya dan rasuah senjata tentera terkial-kial cuba dikambus. Kini rakyat tertunggu-tunggu Islam apakah yang mahu dicipta Najib, setelah Islam Hadadahari PM lalu gagal menipu rakyat.   


Banyak cadangan dibuat, antaranya:

1.)   Islam Awang-liku
2.)   Islam C4 Monggolia
3.)   Islam Rosmah
4.)   Islam Scopene
5.)   Islam Ziana
6.)   Islam Bank-bebas Labuan
7.)   Islam Bibir-merah
8.)   Islam ..............Hadiah gula-gula Najib berkesankah?
Oleh RAWI

"Langkah pertama ds najib sebagai perdana menteri bermula positif dengan mengambil hati dan sentimen rakyat ketika, dengan membebaskan tahanan seramai 13 orang tahanan isa dan pembenaran akbar parti politik untuk beroperasi semula

namun demikian sudah jadi lumrah setiap kali perlantikan perdana menteri untuk membebaskan sedikit sebanyak tahanan politik untuk menunjukkan keterbukaan seorang perdana menteri, kesemua lima perdana menteri yang baru dilantik semuanya telah berbuat sedemikian yaitu membebaskan tahanan politik.


ds najib dalam pidato pertamanya untuk pidato kenegaraannya mengumumkan untuk membebaskan tahanan isa dan membenarkan peredaran kembali organ parti Pengumuman Najib itu dilihat selari dengan desakan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini supaya perdana menteri baru itu bertindak lebih demokratik termasuk menarik larangan ke atas dua penerbitan berkenaan dan membebaskan tahanan ISA.
 Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://www.tranungkite.net/
Email : [email protected] atau : [email protected]
Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD
(Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)
This article comes from Tranungkite Online V8
http://www.tranungkite.net/v8
The URL for this story is:
http://www.tranungkite.net/v8/modules.php?name=News&file=article&sid=4250