Batang Ai
Tarikh : Saturday, April 04 @ 15:30:00 MYT
Topik : Video Klip


http://www.youtube.com
/watch?v=hl1GhjyFfF8


 Dah tgk cklip nie kan....?

Agak-agak la, dari mata kasar kita, sapa yang menang di hari penamaan calon tu?

Menurut survey yang dilakukan oleh MAFREL, PR telah mendahului dari segi populariti. Keadaan nie mungkin akan terus bertambah menjelang hari pembuangan undi nanti.

Stesen televisyen AL-JAZEERA Asia juga turut sama mengikuti perkembangan terbaru di Sarawak ini. Memandangkan Al-Jazeera sebelum ini pernah membuat satu dokumentari berkenaan penyelewengan di Sarawak, jadi inilah masanya untuk mereka membuktikan kebenaran tersebut dan juga bagaimana penerimaan rakyat Sarawak kepada perubahan.

Ada sedikit berita yang kurang enak didengar daripada beberapa orang rakan yang menyokong BN yang merupakan anak tempatan. Berkenaan calon PKR yang mewakili Pakatan Rakyat yang sebelum ini pernah manjadi wakil kepada BN yang memenangi pilihanraya2 yang lepas iaitu Jawah Gerang. Ramai yang mempersoalkan kredibiliti beliau, tentang tiada kemajuan dan pembangunan yang di kawasan yang diwakili beliau. Mungkin ini antara isu yang akan dimainkan oleh BN. Walaubagaimanapun, mungkin ada sebab beliau tidak dapat membangunkan kawasan beliau. Mungkin tidak mendapat sokongan/dimainkan dari kerajaan sebab itu beliau keluar dari BN dan menyertai PR.

Harap Batang Ai akan menjadi titik tolak kebangkitan rakyat di Sarawak yang akan mengadakan pilihanraya DUN selewat-lewatnya tahun 2010.


Diterbitkan oleh :
Lajnah IT, DPP Kawasan Dungun, Terengganu
http://www.tranungkite.net/
Email : [email protected] atau : [email protected]
Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap DPPKD
(Dewan Pemuda Pas Kawasan Dungun, Terengganu)
This article comes from Tranungkite Online V8
http://www.tranungkite.net/v8
The URL for this story is:
http://www.tranungkite.net/v8/modules.php?name=News&file=article&sid=4263