Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO Versi 7  ·  Exit
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Advertising/Iklan

Skim pembiayaan koperasi

Al-Bai  Bithaman Ajil Tanpa Penjamin

Langsingkan badan selamat dan semulajadi selama 30 hari

Rawatan Tradisional Secara Islam

Bengkel Kereta anda dengan harga berpatutan

Smart Learning Skor A

CD ayat-ayat suci AlQuran Al-Rogyah Alyare'yah

Sihat Secara Semulajadi

Memiliki Perfume Egyptian Potion

ceramah terkini

Alphalipid

REVOLUSI Penjagaan KERETA

Minyak Wangi tanpa Alkohol - Pengedar diperlukan!!

Al Quran Digital

MLM berasakan buah manggis (VeMMA)(Vemmabuilder)

Lambang Lelaki Sebenar

Seminar e-Book

Krim untuk lelaki virile for men

jus manggis vemma

penapis air fnr2u

Rumah burung layang ingin dijual

MACAM2 ADA seperti produk sarang burung, DCL, Naco, Slim it yourself dan lain2 lagi...

Produk Jus Manggis Vemma

Ziarah Yaman

Penawar Masalah Mata

10 Ribu produk affiliate oleh ClickBank

Coklat Minda

Layari Qasseh-Design Online Shop

Register ONLINE sekarang!

Nasrin Ibtisam Enterprise: e-Catalog

EXTRA INCOME, DAFTAR PERCUMA

www.labonda.com - LaBonda Collection

www.iluvislam.com

Program Didik Fitrah

Ceramic Busines Club, pemborong barang2 seramik

jom kita boikot barangan yahudi.sokong produk islam

Melicinkan Perjalanan Kenderaan Anda

kelab Jutawan

Mengatasi Masalah Kelakian Anda

Kursus Penternakan Lintah!

- HANYA RUANG IKLAN INI SAHAJA MASIH ADA KEKOSONGAN

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · Feedback
    · Forums
    · iklan
    · livep2p
    · Private_Messages
    · Shout_Box
    · Stories_Archive
    · Surveys
    · tkofm
    · Top
    · Video_Stream

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 4/5/2009

  Speaker mohon Sultan Perak tangguhkan sidang DUN
  Bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak didakwa lagi
  7 sampul surat tender Toyota Camry diterima
  Rakyat penanda aras utama KPI - Najib
  Mesyuarat bincang isu agama anak tidak lama lagi
  Hafiz lepas dan bukan letak jawatan Ketua Pemuda Pas
  Kuala Lumpur dipilih menjadi tuan rumah KLCIC
  Dadah dalam kontena tak mungkin RM1 bilion - Musa
  Penjawat awam terbaik dihantar melanjut pelajaran
  Hanya ulama profesional layak untuk Presiden, Timbalan Presiden Pas
  Mahkamah Tinggi benar prosiding batal keputusan KDN
  4,000 kakitangan awam dijangka hadir sambutan Hari Pekerja
  Jangan buat kacau minta Pas letak calon di Penanti
  Asas ikatan kesetiaan dan bai'ah dalam sektor awam.
  Pro-Anwar dibidas
  500 mat rempit diperiksa
  GLC ternak ayam hapus monopoli
  Syabu satu kontena bernilai RM200j dirampas?
  Teruskan bina jambatan bengkok
  ‘Telah lama dipersetujui, ia tidak perlu diubah’
  Biar muktamar tentukan siapa layak
  Pas Selangor akui gagal penuhi tuntutan ahli
  Perlis mahu ulama isi jawatan tertinggi
  Tidak ada dalam perlembagaan – Pas Melaka
  Demi maruah parti
  BN tidak perlu bertanding
  Keputusan letak jawatan Manoharan 4 minggu lagi
  Penanti: Hadi ulangi sokong calon PKR
  Kaji semula keputusan– Dr. Mujahid
  Zambry lapor polis tuduhan ADUN Titi Serong
  Saya tidak tahu langsung spekulasi Soi Lek - Tee Keat
  3 lagi kes H1N1 dikesan
  Babi dijangkiti virus H1N1 di Kanada
  50 rakyat Mexico diasing
  FBI peralat pelajar Islam di Amerika Syarikat
  Pakistan tubuh mahkamah rayuan Syariah
  Sri Lanka kritik negara Barat
  Sondhi dakwa pegawai tentera terlibat
  WHO elak umum tahap wabak
  Zoo musnah 3 babi hutan
  Jurulatih NFL patah tulang
  ADB sedia bantu negara Asia hadapi H1N1
  Ayah mahu pelihara anak
  Pekerja bagasi enggan punggah beg
  Antasari nafi terlibat kes bunuh
  Selatan Australia larang guna beg plastik
  Pencuri tersangkut atas bumbung

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Chit Chat

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: john11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 25153

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0

@TKO..

Tranungkite Online V8: Tazkirah

Search on This Topic:   
[ Go to Home | Select a New Topic ]

 Tazkirah  Ulama tak layak sebab tak Pro...... Kut mana tu?


Oleh: naftalena

" Ya,  ana mengaku…… buat masa sekarang ana melihat masih ada ulama yang memimpin ahli Parti Islam Semalaysia yang memperjuangkan Islam ini. Ana semakin yakin setelah Tuan Guru Nik Abdul Aziz mempertahankan tradisi ulama ini. Malahan  Tuan Guru Nik Abdul Aziz dalam kenyataannya menyedarkan amilin dalam PAS bahawa ulama dalam Pas sudah professional."

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend 9 Beri Komen
Telah dibuka 2094 kali


 Tazkirah  Jangan makan air tangan orang tak solat


Oleh: blalang

" Assalamualaikum warah matullahi wabarakatuh, Semua orang tahu bahawa kalau meninggalkan solat tu, adalah dosa besar, dan malahan lebih hina drpd khinzir.. Betapa hinanya kita kalau meninggalkan solat spt yg dikisahkan pd zaman NabiMusa A.S. Begini kisahnya...

pada zaman Nabi Musa, ada seorang lelaki yg sudah berumahtangga , dia tak de .. zuriat lalu, terdetik dlm hati dia (nazar), "kalau aku dpt anak, aku akan minum air kencing anjing hitam. " Nak dijadikan cerita, Allah pun kurniakan isteri si lelaki tadi pun hamil dan melahirkan anak.

"

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend 18 Beri Komen
Telah dibuka 4977 kali


 Tazkirah  Rencah Penzina Ditimpa Empat Kecelakaan


Oleh: emasperak

"Setiap kali membeli akhbar tempatan,sering kali kita dikejutkan dengan berita tentang pembuangan bayi,semua ini terjadi seolah-olah manusia sudah ketiadaan ilmu agama serta betapa tipisnya iman dan islam yang ada didalam hati mereka,mereka tanpa memikirkan akibatnya,nikmatnya hanyalah didunia tetapi fikirknlah diakhirat kelak,DALAM peristiwa Israk dan Mikraj, Nabi Muhammad SAW diperlihatkan keadaan lelaki dan perempuan yang diletakkan di hadapan mereka dua piring, satu berisi daging yang membangkitkan selera manakala satu lagi berisi daging busuk."

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend 7 Beri Komen
Telah dibuka 4619 kali


 Tazkirah  Perutusan Maulidur Rasul : Laksana Ajaran Islam Dalam Pemerintahan


Oleh: addin_77

" Mengingati Rasulullah s.a.w. adalah dituntut oleh syarak. Cara tuntutan itu adalah umum, apa sahaja yang boleh dilakukan dengan tujuan untuk mengingati Rasulullah, bukan semata-mata kerana jasmaninya tetapi kerana risalah atau mesej yang dibawa untuk memberi kebahagiaan di dunia dan akhirat.

Pada zaman mutakhir ini umat Islam umumnya, tidak lagi menghayati petunjuk-petunjuk Rasulullah s.a.w., malah mereka juga terasing daripada menghayati perjuangan baginda, menyebabkan Islam terpinggir dan perjuangan Nabi Muhammad s.a.w.tidak lagi menjadi idola. "

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend 1 Tambah komen
Telah dibuka 1076 kali


 Tazkirah  Hide Sombonglah dengan musuh kamu..


Oleh: enamjahanam

"Kita diajar bahawa dalam Islam, kita mestilah tawaduk kepada sesama Islam tetapi hendaklah tegas kepada musuh Islam. Musuh Islam disini bukan bererti kapir sahaja tetapi juga Islam yang memusuhi Islam itu sendiri. Ada ke?

Munafik tu dia kata dia berugama Islam dan nama dia pun Mohd Islam b Mohd Muslim, tapi munafik berdengung. Pada hakikatnya dia tidak Islam tetapi dia mengaku Islam. Orang macam ni ramai ke di Malaysia. Nak tau lagi? Berlambak-lambak macam durian waktu murah. "

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend 2 Beri Komen
Telah dibuka 544 kali


 Tazkirah  Kesaksian mengundi


Oleh: unanjaga

"MENGUNDI SERUPA DENGAN MEMBERI KESAKSIAN

 Pandangan Sheikh Yusof al-Qardawi Mengenai Undi

Menurut ulamak terkenal masa kini, Sheikh Dr. Yusuf al-Qaradhawi, Islam menganggap penyertaan seseorang dalam pilihan raya dan pungutan suara serupa dengan memberi kesaksian bahawa calon yang dipilih adalah baik. "

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend Sila Klik
Telah dibuka 607 kali


 Tazkirah  Mencari Khalifah Untuk Selamatkan Bumi Yang Parah


Oleh: IzalPutra

"“Wah, tahun 2000 nanti umur aku sudah 25 tahun! Macam manalah agak hidup pada masa itu?” saya bermonolog sendirian di bangku rehat.

Pemandangan dari kerusi favourite saya itu sangat mendamaikan. Padang sekolah yang luas terbentang, bukit SIS yang menghijau di seberang sana, pohon pine meliuk-liuk disapa bayu, kerusi batu yang tua dan usang itu adalah tempat saya mencari kerehatan selepas penat mengulangkaji pelajaran dan melayan 1001 kerenah manusia di sekolah."

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend 3 Beri Komen
Telah dibuka 1082 kali


 Tazkirah  Rencah Siapa Rasulullah Di Hati Kita ?


Oleh: budokfelda

"
12 Rabiulawal menjelang lagi. Tarikh ini mengingatkan kita kepada keputeraan nabi junjungan kita Muhammad S.A.W yang berlaku lebih 14 kurun yang lalu. Insan pilihan Allah ini dilahirkan dengan penuh keistimewaan, sejak hari lahirnya hinggalah waktu wafatnya. Di hari kelahirannya, terpadam api biara Majusi yang tidak pernah padam sebelum itu, runtuhnya istana Kisra Parsi, Mekah diterangi cahaya putih dan pelbagai kejadian pelik lain.
"

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend Sila Klik
Telah dibuka 668 kali


 Tazkirah  Hide Demi Masa


Oleh: boommadu

"Subject:'DEMI MASA' manusia selalu terlupa
1hari=24jam
Satu TAHUN ?
12 Bulan
52 Minggu
365 Hari
8760 Jam
525600 Minit
31536000 Detik"

Klik di sini untuk artikel penuh Printer Friendly Send to a Friend 1 Tambah komen
Telah dibuka 353 kali


 Tazkirah  Hide hadiah malam jumaat


Oleh: boommadu

"Assalamualaikum semua.

HADIAH MALAM JUMAAT


Perkara : Hadiah Malam Jumaat (Pengalaman Salih Al Mazi)

Pada suatu malam bertepatan malam Jumaat Salih Al Mazi pergi ke
Masjid jamik untuk mengerjakan solat subuh. Kebiasaannya ia berangkat
Awal sebelum masuk waktu subuh dan melalui sebuah pekuburan. Di situ
Salih
Duduk sekejap sambil membaca apa-apa yang boleh mendatangkan pahala bagi
ahli kubur memandangkan waktu subuh masih lama lagi.
Tiba-tiba dia
tertidur dan bermimpi melihat ahli-ahli kubur keluar beramai-ramai dari kubur
masing-masing. Mereka duduk dalam kumpulan-kumpulan sambil
berbual-bual sesama mereka.
Al Mazy ternampak seorang pemuda ahli kubur
memakai baju kotor serta tidak berkumpul dengatn ahli-ahli kubur yang
lain.
Dia duduk seorang diri di tepi kuburnya dengan wajah murung, gelisah
kerana
sedih.
Tidak berapa lama kemudian datang malaikat membawa beberapa talam
yang ditutup dengan saputangan. Seolah-olah seperti cahaya yang
gemerlapan. Malaikat mendatangi para ahli kubur dengan membawa
talam-talam
itu, tiap seorang mengambil satu talam dan dibawanya masuk ke dalam
kuburnya.
Semua ahli kubur mendapat satu talam seorang sehingga tinggallah si
pemuda yang kelihatan sedih itu seorang diri tidak mendapat apa-apa.
Dengan perasaan yang sedih dan duka dia bangun dan masuk semula ke dalam
kuburnya
. Tapi sebelum dia masuk Al Mazy yang bermimpi segera menahannya
untuk bertanyakan keadaannya. "Wahai hamba Allah ! Aku lihat engkau
terlalu sedih mengapa ?" tanya Salih Al Mazy. "Wahai Salih, adakah
engkau lihat talam-talam yang dibawa masuk oleh malaikat sebentar tadi?"
tanya
pemuda itu. "Ya aku melihatnya. Tapi apa benda di dalam talam-talam
itu?"
tanya Al Mazy lagi.
Si pemuda menerangkan bahwa talam-talam itu berisi
hadiah orang-orang yang masih hidup untuk orang-orang yang sudah mati
yang terdiri dari pahala sedekah, bacaan ayat-ayat suci Al Quran dan
doa.
Hadiah-hadiah itu selalunya datang setiap malam Jumaat atau pada hari
Jumaat.
Si pemuda kemudian menerangkan tentang dirinya dengan panjang lebar.
Katanya dia ada seorang ibu yang masih hidup di alam dunia bahkan telah
berkahwin dengan suami baru.Akibatnya dia lupa untuk bersedekah untuk
anaknya yang sudah meninggal dunia sehingga tidak ada lagi orang yang
mengingati si pemuda.
Maka sedihlah si pemuda setiap malam dan hari jumaat apabila
melihat orang-orang lain menerima hadiah sedangkan dia seorang tidak
menerimanya. Al-Mazy sangat kasihan mendengarkan cerita si pemuda. lalu
ia
bertanya nama dan alamat ibunya ia dapat menyampaikan keadaan anaknya.
Si
pemuda menerangkan sifat2 ibunya.
Kemudian Al Maizy terjaga. Pada
sebelah paginya Al Maizy terus pergi mencari alamat ibu pemuda tersebut. Setelah mencari kesana kemari beliaupun berjumpa ibu si pemuda
tersebut lantas menceritakan perihal mimpinya. Ibunya menangis mendengar
keterangan Al maizy mengenai nasib anaknya yang merana di alam barzah.
Kemudian ia berkata :"Wahai Salih ! Memang betul dia adalah anakku.
Dialah
belahan hatiku, dia keluar dari dalam perutku. Dia membesar dengan minum
susu dari dadaku dan ribaanku inilah tempat dia berbaring dan tidur
ketika
kecilnya."
Al Maizy turut sedih melihat keadaan ibu yang meratap dan menangis
penuh penyesalan kerna tidak ingat untuk mendoakan anaknya selama
ini.
"Kalau begitu saya mohon minta diri dahulu." kata Al maizy lalu bangun
meninggalkan wanita tersebut. Tatkala dia cuba untuk melangkah si
ibu menahannya agar jangan pulang dahulu.Dia masuk kedalam biliknya
lalu keluar dengan membawa wang sebanyak seribu dirham. "Wahai Salih,

ambil
wang ini dan sedekahkanlah untuk anakku, cahaya mataku. Insya Allah aku
tidak akan melupakannya untuk berdoa dan bersedekah untukya selama aku
masih
hidup."
Salih Al Maizy mengambil wang itu disedekahkannya kepada fakir
miskin sehingga tidak sesenpun dari seribu dirham itu yang tinggal.
Dilakukannya semua itu sebagai memenuhi amanah yang diberi kepadanya
oleh ibu pemuda tersebut.
Pada suatu malam Jumaat di belakang selepas itu, Al Maizy
Berangkat ke masjid jamik untuk solat jamaah. Dalam perjalanan
sebagaimana
Biasa ia singgah di perkuburan. Di situlah ia terlena sekejap dan
bermimpi
melihat ahli-ahli kubur keluar dari kubur masing2. Si pemuda yang dulnya
kelihatan sedih seorang diri kini keluar bersama-sama dengan memakai
pakaian putih yang cantik serta mukanya kelihatan sangat gumbira.
Pemuda
tersebut mendekati Salih Al Maizy se raya berkata : "Wahai tuan Salih,
aku
ucapkan terima kasih kepadamu. Semoga Allah membalas kebaikanmu itu. "
"Hadiah dari ibuku telah ku terima pada hari jumaat." katanya lagi. "Eh,
Engkau boleh mengetahui hari Jumaat ?" tanya Al Maizy. "Ya, Tahu." "Apa
tandanya?"
"Jika burung-burung di udara berkicau dan berkata "Selamat
selamat pada hari yang baik ini, yakni hari Jumaat." Salih Al Maizy
terjaga
dari tidurnya.Ia cuba mengingati mimpinya dan merasa gumbira kerana
sipemuda telah mendapat rahmat dari Allah disebabkan sedekah dan doa
dari
ibunya.
(Petikan kisah Wali-Wali Allah (2) terbitan syarikat Nurulhas).

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW)
Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
dosa-dosamu.
Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya
ia telah mendapat kemenangan
"

Sila Klik
Telah dibuka 2426 kali


Iklan Scroll
Sila Klik!!!
Jus Manggis
Penemuan Ajaib Jus Manggis Penawar Segala Penyakit
Kapsul KELADI TIKUS penawar kanser
Pelajari langkah-demi-langkah cara untuk berbekam

Survey

Selama 20 hari, TKO nazak. Anda berada dimana?

Harakahdaily
Malaysiakini
Utusan Malaysia
Utara Online
Detikdaily
TKOdaily
Blog-blog PR
Forum-Forum lain
Melayari internet sambil lalu aje
Tak melayari Internet



Results
Polls

Votes: 104
Comments: 0

Jaringan Isu
Pastikan anda melawat laman-laman di bawah untuk mendapatkan maklumat terkini:-

  • TKOdaily
  • Detikdaily
  • Utara Online
  • Tunas Islam
  • DPP Kemaman
  • Pemuda DUN Sura
  • WebTV PAS
  • Terengganu Kini
  • Pemuda Wilayah
  • No2umnO
  • Pas Johor Bahru
  • Kelantankini
  • Roslan SMS
  • Penarik Beca
  • Al-Husseyn
  • Sangah Tok Sago
  • Amin Iskandar

  • Login
    Nickname

    Password

    Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.

    Gambar Hari Ini
    Zahid Hamidi 2 wajah!



    "Di kawasan saya, saya bukan memenangi hati orang Cina dengan tarian rancak begini.....???? - DS Ahmad Zahid Hamidi  --- Untuk pdf (klik)

    Palestine Kini
    ·Hayya Gesa PA Angkat Sekatan Ke Atas Gaza
    ·Pendatang Yahudi ceroboh tanah penduduk Palestin di Nablus.
    ·Polis Israel Memecah Masuk Bandar Issawiya dan Menyekat Pergerakan Rakyat
    ·Kempen Pembebasan Sheikh Raed Salah Dilancarkan
    ·Abas temui al-Sisi bincang usaha penyatuan semula Palestin.
    ·Euro-Med : Britain Bertanggungjawab Atas Penindasan Berpanjangan Palestin
    ·Adwan menyeru lobi antarabangsa bagi menyanggah deklarasi Balfour oleh British
    ·Pertahanan Awam Palestin Minta Bantuan Palang Merah Antarabangsa Dapatkan Jenazah Syuhada
    ·Jordan halang kemasukan semula duta Israel.
    ·Rakyat Palestin di Tebing Barat meraikan ulang tahun ke-100 Pengisytiharan Balfour

    read more...

    Lain-lain artikel...


    Rileks Sekejap:Hargai Ia Selagi Ada

    Fenomena Pertahankan Nama Baik Babi - Agenda Sulit Musuh Islam

    Kerja Kosong Nokia Flexi WCDMA (NodeB)

    Ceramah Ustaz Akhil Hayy - Perangkap Musuh

    Kisah Sebenarnya: Nasir, Seseorang, Jidin In, Shabery Out

    pimpinan tertinggi pas tidak semestinya ulama..

    POLITIK SAMSENG BERMAHARAJA LELA

    Tomoi 3 penjuru

    03/05 Ceramah Exco Kedah di Kg Kurnia,JB

    bapa altantuya akan ke penanti

    Sebenarnya aku cukup risau .....

    Pakatan Rakyat Menuju Kehancuran ?

    Potret Umar Bin Khattab Ketika Membaca Al Qur’an

    Sindiket Pelacuran di Sabah ??

    Khairy sudah mulakan gerakan mencabar PM

    Surat Tuan Guru kepada YB Nga berkenaan Ayat Al-Quran

    Disebalik Earth Hour

    Kami Bersedia

    Pakatan Rakyat Terus 'Gah'

    Mahathir dan UMNO sudah tidak relevan

    Ceramah Pakatan Rakyat Johor
    Nota: ‘Posting’ daripada pengunjung kami...  Baca Lagi...

    Fokus Isu & Berita


    Nizar Calon Pakatan Rakyat di PRK P059

    MB Nizar sambut hari jadi dan ulang tahun Kerajaan Pakatan Rakyat

    SURAT "DAJJAL" DARI KAPAR (!?)

    Kami Nak Najib, Natang!

    YB NIZAR BELA KAUM TERTENTU SAHAJA !

    PPSMI: Rintihan seorang guru..

    Krisis Politik Perak, Malaysia - Kertas Kerja Wan Mutalib

    Demo anti-PPSMI dihujani gas polis -- Tahniah sekali lagi untuk Unit Amal!

    Bantah PPSMI - Tahniah buat rakyat!!

    Himpunan 100 ribu: 150 ribu disekat, berpuluh gas pemedih mata dilepaskan!

    Sabarlah Cikgu..
    Nota: Anda mesti mengatahui isu ini..
    jika tak, sila baca...
    Baca Lagi...

    Top 5 Bulan Ini
    There isn't content right now for this block.

    Top 5 Minggu Ini
    There isn't content right now for this block.

    Radio & TV Kite


  • TKO.fm
  • TKO.fm CE
  • Ikim.fm
  • Radio Tarbiyyah
  • Nur Islam
  • Radio Islam
  • MISG.fm

    Pastikan anda mempunyai program Winamp, MediaPlayer atau RealPlayer untuk menjalankan fail ini.

    Jika ada siaran secara 'live', sila klik saluran TV berkaitan:-

        TKO.fm
        TKO.tv
        WebTV1
        WebTV2
        WebTV3
        KTV
        WTV8
        MPPAS
        TVPAS.com
        Shura Asia
        Darul Salam
        Jiwokelate
        Islam Channel
        Peace TV
        ShareIslam TV

    Untuk Download, sila ke
  • TerengganuKini

    Bahan/artikel yang mengandungi video :-

    Ceramah Ustaz Akhil Hayy - Perangkap Musuh

    Senjata terakhir menjelang 7 April 2009

    Batang Ai

    Ceramah Ustaz Aqil Hayy - Remaja Jom Ke Surau

    Koleksi Video PR PRK Bukit Selambau

    Ceramah Isu Semasa Mat Sabu & Tuan Ibrahim

    Mahyuddin Yassin dan Tengku Adnan di panggil dengan rasuah!
    Nota: Artikel baru untuk topik ini di sini sahaja. Baca Lagi...

  • Warga Kerja

    Penasihat
    Ust Jamaluddin Al hafiz
    dppkd
    @hotmail.com


    Administrator

    Linux Pro
    linuxpro99
    @hotmail.com


    WebMaster

    Tok Penghulu
    tranung2006
    @yahoo.com


    Pemb. WebMaster
    Tok Batin
    tokbatin2008
    @gmail.com

    Syamil
    syamildppkd
    @gmail.com

    AlGhaib
    alghaib
    @gmail.com
     
    AbuJihad
    AbduJihad98
    @yahoo.com

    Amipro
    amipro1994
    @yahoo.com



    Moderator Forum
    Penasihat
    Tok Penghulu
    Untuk moderator sila lihat di Forum

    Disebalik Tabir
    CyberShot
    Dollah Rimau
    Abdullah
    [email protected]
    Alisha
    SamarQondy

    DJ TKO.fm
    greenboc
    greenboc
    @gmail.com


    Bekas WebMaster
    Tok Ayah
    tokayah
    @hotmail.com

    Abu Jihad
    abujihad98
    @yahoo.com

    Tok Penghulu
    tokpenghulu
    @hotmail.com

    Cucu Bavoo
    monelbavoo
    @hotmail.com

    Linux Pro
    linuxpro99
    @hotmail.com

    Din.Cryptos
    tranung2006
    @yahoo.com

    Songkok Putih
    SongkokPutih
    @gmail.com
     

    Semenjak
    13 Mac 1999
    © Tranung Kite™


                   
    Rintihan..

    Sila Klik
    30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
    Punk Hadhari..

    Sila Klik
    1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
    Kerajaan tetap zalim...

    Sila Klik
    26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..
    Runtuh lagi...

    Sila Klik
    6 Dis - satu lagi tragedi tanah runtuh yang dahsyat telah berlaku di Bukit Antarabangsa, Ulu Kelang

    * Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


    REFORMASI
    Tranung Kite
    Laman [email protected]
    Detikdaily
    Buletin Online
    klpost.com
    Jiwo Kelete
    Bukit Besi OnLine
    Pemuda Wilayah
    Jasin Daily
    Pemuda BukitKatil
    Kedahlenie..!!
    no2 umn0
    Utara Online
    Siasahdaily
    Pahang daily
    Sabahdaily
    PORTAL
    Kampus Negara
    Pemuda Seremban
    Mahasiswa Kini
    ar-Romli
    DarulBayan
    I Luv Islam
    Terjah
    Statesman
    Buletin Purnama
    Sabah Kita
    Politic Today
    Rakan Usrah
    Kelate Kito
    Tranung Lening
    Perak Bersatu
    ANALISIS ISU/BERITA
    Tarmizi Mohd Jam
    Kopitiam Bang Nan
    Pink Turtle
    Ahli Parlimen PAS
    A.M.K.NS.
    Perisik Rakyat
    Rozmal Malakan
    Republik kata
    Go Malaysia
    BLOGGER
    Roslan SMS Corner
    Amin Iskandar @ Black
    ...penarik beca
    A L- H U S S E Y N
    Amdang 81
    Ketua Perusuh
    Tun Telanai
    Faisal Tehrani
    Ibnu Hasyim
    Merah Tinta
    Ibrahim Baba
    Fudzail
    Cucu Mat Kilau
    Anak Bapa
    Cikgu Nuri’s Online
    Drs Idham Lim
    Attakiri
    Abu Ayysah
    Suhaimi Taib
    Redhuan D. Oon
    Jed Yoong
    Aktivis Nora
    Dr. Hj. Hamirdin
    Malaysia Waves
    Sofi Wahab
    Telahan Politik
    Aduka Taruna
    Blues Whereha
    Nik Abdul Nik Aziz
    Suhaizan Kayat
    jahilGoBlog
    Edyesdotcom
    Bulan Penuh 2012
    Lagenda Buta
    Orang Klawang
    Tok Pijat
    Zahid Yusof
    Taranama
    Boneka, Penyu & SPR
    Dr. Lo Lo
    Jamaludin Md Isa
    Helang Jagat
    Meli Kapak Jangak
    Hishamuddin Rais
    Che Kamala
    Rusli Islam
    Ahmad Fadhil
    Eddie Putra
    Amirulreza
    Rosli Salem
    Tempe Goreng
    Sokong PR
    Janggut
    Wan Nordin Yaacob
    Betul Ka?
    Lanh14
    LAWAN ARUS
    Tun Dr Mahathir
    UMNO-Reform
    Kadir Jasin
    Sang Kelembai
    Arah Kita
    Rockys Bru
    Screenshots
    Mahaguru58
    Kuda Kepang
    Kickdefella
    Jawatankuasa Ad-Hoc
    Kuda Ranggi
    Putera Maya
    TAK AKTIF
    Kelantankini
    Ukhwah.com
    Seberan
    Adnan Ibrahim Al-Binjari
    Media Islam
    Ekonomi Islam
    Akan dikeluarkan...
    AKHBAR
    Harakah Daily
    Suara KeAdilan
    Malaysiakini.com
    Agenda Daily
    Malaysia Today
    Bernama
    Utusan Melaysia
    Berita Harian
    Harian Metro
    Berita RTM
    The Star
    The Star Melayu
    Malaysia Insider
    Sinar Harian
    Kosmo
    Siasah
    Wasilah Online
    MalayaDaily
    Newskini
    WEBBLOG POLITIK
    Apa Ada Pada Nama
    Mai Bincang-bincang
    Pemuda Insaf
    Al Banjari
    Kamarudin Sidek
    Desa Kerayong
    Peghelih La...
    Lord Azaab
    Ilham Najmi
    nakmarah...marahlah!
    Barisan Untuk Rakyat
    ASAM lambunau
    Hashim Habeed
    Ilmuan
    Cenangau
    Minta 5 Minit
    Tawan Pekan
    Tak Gedebe
    Penawar Rindu
    Beras Terpilih
    Kuda Trojan
    Seri Iskandar
    Warta Nasional
    Kembara Salik
    PakNgah 70
    Jendela Hikmah
    Pemuda PAS Sura
    Hasbullah Pit
    syifa arjuna
    ..harapan tidak buta
    In Deep tots
    Forum Maya Intelek Muda
    Selangor Today
    Wartawan Rasmi LR
    Hikayat Putera Batu
    Alahai-Apa-Ni
    Lot 250
    Pengembara Jalanan
    Anak Bapak
    An Nasru
    Harapan Baru
    Ustaz Muktar
    Mejoh
    Silembiks
    Talkjanz.com
    Anak Kecil Main Api
    FadhilNor & Rakan
    Dr Speaker
    Pancak Bicara
    Rencana Rakyat
    Tukul Besi
    Bumi Perak
    Anak Reformasi
    DPP Gombak
    WEBBLOG CP
    Bukan Kerana Nama
    Mohd Nasir
    Tau Takpe
    Kerabu Bersuara
    Harapan Malaysia
    Berfikir Dengan Waras
    Barisan Rakyat
    Demi Membela Islam
    Skuad Batu Caves
    Al Brangi
    Beras Melaka
    al-Futhuhat
    WEBBLOG UMUM
    Fikir2 Renung2
    Jiwa Kita Merdeka
    Ikan Pekasam..
    Hembusan
    Rampai Seri
    Kereta Mayat
    Syakur Ibrahim
    Zulzaidi
    Bangkit Dgn Sebuah Cita
    SetiapKejadiahBerhikmah
    Fi Thorikillah
    Harisfadila.com
    Unpublished Notes
    Kami Perihatin
    HalimIslam
    Maliki Xp Blog
    Sosialis Kanan
    Ikatan Ilmu
    Runtuh Kebatilan
    Peduli Rakyat
    Malaysia Tanah Air Ku
    bawean termenung
    Topeng Sakti
    Ibnu Mustafa
    Abu Bahsyir Al Muqry
    Gaya Peneroka
    Ustaz Amin
    Cili Merah
    Hati Sufi
    WEBBLOG B.I.
    My Game
    Juctice4all Kuantan
    Pakatan Rakyat
    729 NO ISA
    Kata Tak Nak
    Angin Perubahan
    KakiBlog
    Harism Ibrahim
    Barking Magpie
    FORUM @ e-GROUPS
    Forum Gerak Reformasi
    Guru Reformasi Online
    Forum UMNO-Reform
    Halaqah.Net
    Shoutus Syabab
    E-Minda Kita
    IZ Forum Cak
    Forum Al-Tawbah
    PARTI POLITIK
    Parti Islam Se-Malaysia
    Pemuda Pas Pusat
    Dewan Muslimat Pusat
    Dewan Ulamak Pusat
    PAS Kelantan
    PAS Kedah
    PAS Negeri Sembilan
    PAS Penang
    PAS Melaka
    PAS Selangor
    PAS Pahang
    PAS Johor
    PAS N. Sembilan
    PAS Perak
    PAS Kedah
    PAS Sabah
    DPP Kelantan
    DPP Johor
    DPP N9
    DPP Sarawak
    DPP Pahang
    DPP Kedah
    DPP Penang
    DPP Perak
    PAS Bukit Bendera
    PAS Johor Bahru
    Pas Jelebu
    PAS Bangi
    Pas Subang
    Pas Batu
    PAS Bakri
    PAS Parit Buntar
    DPPK Bagan Datoh
    Pemuda Pengkalan Chepa
    DPP Padang Serai
    DPP Pasir Gudang
    DPP Wangsa Maju
    DPP Kuala Trg
    DPP Sik
    DPP Demit
    DPP Kemaman
    DPP Pengkalan Chepa
    DPP Rompin
    DPP Putrajaya
    DPP Lumut
    DPP Padang Besar
    DPP Jerantut
    DPP Muadzam Shah
    DPP Besut
    DPP Jempol
    DPP Maran
    DPP Gombak
    DPP Pertaling Jaya Sel
    MTD Guchil
    MTD Peramu Jaya
    MTD Tg Lumpur
    MTD Pulau Tawar
    MTPD Sura
    PAS Mengkebang
    PAS DUN Jeram
    Dar At-Tarbiyyah
    CP Bandar Bukit Mahkota
    Pemuda PAS Rasa
    Pemuda PAS Jln Yadi
    PAS Caw. Shah Alam 2
    Lajnah Pekerja
    KeAdilan Rakyat
    Angkatan Muda KeAdilan
    Keadilan Johor
    AMK P. Pinang
    KeAdilan Sri Gading
    Keadilan Batu
    AMK Batu
    AMK Serdang
    DAP
    PERTUBUHAN/NGO
    P.U.M.
    Aliran
    Suaram
    Fomca
    Muslim Consumer
    Darul Izzah
    Halal Jakim
    Amal Malaysia
    Jabatan Amal
    Jabatan Amal 2
    PASTI Kelantan
    Tunas Islam
    Nisa W. Persekutuan
    Nisa Negeri Sembilan
    Nisa Pekan
    BERSIH
    Bersih N9
    GERAK
    Pemuda Bersamamu
    Skuad Waja Terengganu
    MAMPAT
    GAMIS
    Khidmat Meru
    PIMPINAN
    PIMPINAN PAS
    Nasharudin Mat Isa
    Husam Musa
    Mustafa Ali
    Mohamad Sabu
    Dr. Mohd Hatta
    Haji Mahfuz
    Mahfuz Omar II
    Khalid samad
    Dr. Syed Azman
    Ust. Ahmad Awang
    Dr. Lo Lo
    Iskandar Abdul Samad
    Drs. Khalil Idham Lim
    Ustaz Nasir Zakaria
    Dr. Halimah Ali
    Subky Latif
    Herman Samsudeen
    Adly Zahari
    Azizi Abdullah
    Aiman Athirah Al Jundi
    PIMPINAN PKR
    Anwar Ibrahim
    Azmin Ali
    Tian Chua
    Zulkifli Noordin
    CheguBard
    YB Fuziah Salleh
    YB Mohammad Fairus
    PIMPINAN DAP
    Lim Kit Siang
    KM - Lim Guang Eng
    MP @ ADUN
    N17 Gombak Setia
    P99 Ampang
    N19 Bukit Antarabangsa
    Hulu Langat
    N18 Bukit Payung
    MP Kapar
    Adun Titi Serong
    Adun Chempaka

    Semua YB Pakatan...
    WEBSITE/LINK BARU..
    ApSeReNaPeTe
    Keadilan Bayan Baru
    Satu Pentafsiran
    DPP Temerloh
    Pasti Temerloh
    Pasti Az-Zahra
    N25 Bukit Selambau
    Pena Perjuangan
    Jangan Beli
    Kembara Minda
    Blogger Wawasan
    Web Panas
    Sekondakhati
    Sidang Online
    Corong Kita
    Dr. Zulkifly Ahmad
    DPP Kuala Langat
    Blog Rantau
    Hanafiah Ahmad
    Limau Tambun
    YB Dr. Nik Mazian
    DPP Serdang
    PP Sarawak
    Mengejar Cahaya
    Markaz Ehsan
    al-Kerohi
    Zul Mamak
    sya~reformis
    KopiCyber
    AUDIO & VIDEO
    WebRTV PAS
    Terengganu Kini
    WTV8 Altenatif
    TV PAS
    TVceramah
    MyKuliah.Com
    Grapes Nasyid
    Siput Online
    Pesan Untuk Umat
    Amal Makrof
    Hoh..?
    Keadilan TV
    TKOdaily
    Kelab Greenboc
    WorldTV
    TV Utara
    Kuliah Mazhab Akidah
    Debat parlimen
    Video Politik
    Media Rakyat
    Kuliah.net
    Thinking Of Life
    Malayaku
    You Ceramah
    TV Pakatan Rakyat
    Al-Muttaqin TV
    BICARA AGAMA
    Ust Nasrudin
    Zaharuddin.Net
    Ustaz Muda
    Ilmu & Ulama
    Mesra Rakyat
    The Rise Of Islam
    Al-Bakistani
    Al-Ahkam
    SaifulIslam.Com
    Harun Yahya
    Jarum Emas
    Tasek Pauh
    Shamatun
    Surau 2Faber
    Sapaan Makrifat
    Selak
    Anda Tanya Saya Jawab
    Isu Semasa Islam
    Warisan Nabawi
    Sampaikan Satu Ayat
    Darul Mujahidin
    Dr. Mohd Asri
    Kebenaran Dari Allah
    Ummah Online
    Santapan Minda Pejuang
    Ustaz Azhar Idrus
    Akidah Alul Haq
    Raja Ahmad Mukhlis
    LUAR NEGARA
    Republika Online
    Kompas Cyber Media
    Al Jazeera (English)
    Al-Sofwah.or.id
    Khalifah.com
    Kavkazcenter.com
    Al Manhaj
    Majalah Ummi
    Pattani Darulsalam
    DUNIA ISLAM
    Satu Umat
    Al Muslimin
    Suara Anak Muda
    UMUM/LAIN-LAIN
    Zulkiply Harun
    Quran Online
    Quran Flash
    Laman PendidikanMY
    Portal Pendidikan
    Laman Emjay
    Lowyat Net
    Health Tips
    Aiman Ku
    Pondok AnNur
    Nusa Mahsuri
    Grafik Photoshop
    Pondok
    Karyawan Perak
    Karya Cipta
    DuniaICT
    Pasir Puteh
    Al-ahnaf Khat
    Dunia Rossem
    JARINGAN
    Jaringan A Athoullah
    My Jalinan
    Sabilillah
    Skoodeng
    Calon & Blognya
    Link Pas Sana-sini
    Sopo Sentral
    Shidinar Net
    Mega link (link-link yang lain)
    * Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
    Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
    [Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

     
    PANDANGAN DALAM LAMAN INI
    TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
    (DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

    Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
    (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


    ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
    Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
    untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
    E-mel :
    [email protected] atau Webmaster : [email protected]

    Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
    Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
    Tel/Faks : 09-848 5001

    All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
    The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
    You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
    PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.