Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi X3 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Dr M akui jadi PM terlalu lama boleh bawa nepotisme    BN cuba tutup mulut Pas?    Bekas pengurus besar Mimos dipenjara, didenda lebih RM2 juta    Lakonan air mata Adun Paloh hari terakhir sidang Dun    Undi belah bagi: Wan Azizah, LKS, Muhyiddin ada di mana?    PH hilang motivasi tetapi terus memasang angan angan!    Berbalah Hujah Antara Perindu PAS (baca Giler Talak) dengan Budak Hingusan    Makin hari makin kalot dan tak tentu arah kelihatan AMANAH (PAN) ni    Senator DAP Sendiri Akui Imej DAP Masih Imej Sebuah Parti Cina    Langkah Perkenal Semula Sekolah Aliran Inggeris Perlu Perbincangan Menyeluruh  
Infomation
Iklan Kiri


UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Statistik Pembaca
We received

474717950
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

56405

· Semalam

97349


Purata Hits
· Sejam

9,473

· Sehari

216,568

· Sebulan

6,593,305

· Setahun

79,119,658


Server Masa Server
· Masa

15:39:38

· Tarikh

23 Nov 2017

· Zon

+0800

Anonymous Online

Tawaran Istimewa Web Hosting
- masih ada satu iklan kosong di ruang ini -

Wake Me up When October End.
Posted on Sunday, October 22 @ 06:27:23 MYT
Dilulus untuk paparan oleh AbdullahOthman



Analisis Isu "

Penulis merancang untuk mengulas apa yang berlaku dalam bulan oktober bila berakhirnya oktober, tapi tak boleh kerana aktiviti masyarakat kelas atasan menguruskan bulan oktober semakin menjadi teruk. Terbaru Presiden MCA membuat kenyataan terbuka  memparahkan lagi tragedi dalam oktober.

 Jika tidak diurus dengan sepatutnya bulan oktober ini boleh menjahanamkan negara. Terdesaknya untuk mendapatkan undi kaum cina Presiden MCA memberitahu masyarakat yang RUU 355 terhalang disebabkan mereka.

Liow Tong Lai:

“Kita menunjukkan kesungguhan dan perpaduan. Kita katakan kepada Najib dan UMNO, ini had kita dan jangan cuba mengujinya. Kita akan berjuang sehingga ke akhir,’katanya.-Sumber Malaysiakini.

Perkataan “akhir” yang disebut oleh Presiden MCA sangat berbahaya kerana ia berkonotasi cabaran.Apa yang sebenarnya mahu dicuba oleh LIow Tong Lai?Mahu menghalang proses islamisasi Malaysia?Apa maksud kamu?

Ayat Liow Tong Lai akan menambahkan lagi racial tension di Malaysia. Beberapa hari lalu sudah dilihat kendur sedikit tiba-tiba keluar kenyataan bodoh dari Presiden MCA. Kenyataan yang dikeluarkan oleh Presiden MCA itu tidak lain tidak bukan kerana terdesak untuk mendapatkan undi kaum cina.

Menghalang proses islamisasi Malaysia? Apa yang kamu faham pasal Islam Liow Tong Lai?  Adakah kefahaman islam kamu sama seperti kami sehinggakan mengeluarkan kenyataan yang prejudis terhadap islam. Malaysia adalah Negara yang bermajoriti Muslim dan agama rasmi Malaysia adalah Islam.

Liow Tong Lsi, selama separuh abad hidup di Malaysia kamu hidup harmoni  dengan muslim tapi masih terpengaruh dengan Islam Phobia. Gambaran umat islam pada kaca mata kamu dan DAP ialah kami umat islam ini adalah bakal-bakal pengebom berani mati. Bagi kamu setiap umat islam dalam Malaysia berpotensi besar jadi ekstrimis. Baik berterus-terang je lah, tak payah nak berlapik-lapik lagi dah.

Sikap prejudis terhadap Islam tak pernah selesai kat Malaysia ni. Umat islam nak menjalankan tanggujawab agama dituduhnya Taliban dan pelampau. Nampaknya umat islam ini kena ikut segala kata kamu barulah tidak Taliban dan Pelampau.

Kamu tahu tak majoriti umat islam kat Malaysia termasuk PAS menolak fahaman pelampau dan ekstrimis? Walaupun berulang kali kami beritahu yang kami menolak fahaman ekstimis dan pelampau kamu tetap tak akan percaya.Sikap kamu sentiasa prejudis terhadap umat islam. 

Apa yang kamu nak kami buat supaya kamu percaya yang kami menolak fahaman pelampau? Kami kena tukar color rambut jadi putih macam Siti Kasim baru kamu nak percaya yang kami ni menolak fahaman pelampau. Ataupun kami kena jadi macam Zaid Ibrahim baru kamu percaya kami?. Sudah la apek. Kami umat islam dah penat dah nak layan islam phobia kamu tu.

Tak kan kami kena minum arak sekali dengan kamu  baru kami ni bukan Taliban dan Pelampau?Lim Guang Eng tak kan disebabkan kamu tak boleh berpesta Arak kami digelar Taliban dan Pelampau? Be rational la Apek. Kami umat Islam faham sangat kamu risau satu hari nanti kami akan halang pula kamu dari minum arak.

Pengharaman Oktoberfest bukan langkah untuk pengharaman arak secara keseluruhan di Malaysia ni apek, ah soi, superman. Tak perlu kamu risau, dalam Islam ini dijelaskan secara nyata Bagi kamu agama kamu, Bagi kami agama kami. Tolong la berhenti la sikap prejudis terhadap Islam.

Bagi Kamu dan kawan kamu menentang dan mengharamkan Oktoberfest adalah satu proses Islamisasi Malaysia. Muhyidin apa kata kamu pasal hal ni?, setuju ke dengan apek dengan ah soi ni?. Sembab la Muhyidin. Kutuk pas bukan main kencang depan Apek Ah soi disebabkan nak undi. Bagi apek dan ah soi kamu tu pun yiddin berpotensi jadi pengebom berani mati la.Biar sedar diri sikit.

Kamu kata kenapa dulu boleh Oktoberfest, sekarang tak boleh. Dah hampir 5thn Oktoberfest diadakan di Malaysia ini, Negara Malaysia ni bukan hak PAS. Kami menghalang Oktoberfest bukan nak halang kamu minum arak apek, ah soi,. Kami hanya nak menghalang umat islam dari minum arak. Tolong la faham Apek, Ah soi.

Kami perhatikan ada umat islam terlibat sama minum arak sewaktu Oktoberfest la apek, sebab tu kami berusaha menghalang Oktoberfest ni apek. Kami nak jaga kaum kami umat islam dari minum arak tak boleh ke apek?Lepas tu kamu kata pula, bukan salah non-muslim bila orang islam pergi minum arak, mereka yang nak minum.

“Orang islam ni lemah mudah terpengaruh, bukan salah Oktoberfest maa”kata non-muslim. Apek-apek dan Ah Soi-Ah soi sekelian, kenapa masih ada lagi segelintir dikalangan non-muslim tidak minum alcohol?, berdasarkan bacaan penulis di laman Facebook memang wujud golongan non-muslim yang tidak minum arak. Ada yang dalam proses berhenti minum arak disebabkan ketagihan arak.

Kenapa hanya segelintir non-muslim yang memang tidak minum arak?sebabnya arak ni memang mudah mempengaruhi orang la apek. Majoriti umat islam tidak minum arak sebab umat islam ni kuat. Sekarang  melayu yang minum arak hanya boleh dilihat di annual dinner company-company cina, pub dan night club, dan dalam hutan(penagih-penagih dadah).

Umat Islam akan bertindak secara berkesan untk menghalang umat islam lain supaya tidak minum arak. Menghalang Oktoberfest adalah salah satu caranya apek. Sebab itu majority muslim masih tidak minum arak. Kami akan berjuang sehingga akhir supaya umat Islam tidak menjadi seperti bangsa kamu.

Lagipun kami risau jika ada kawan-kawan kami yang mabuk melanggar kenderaan kamu sehingga menyebabkan kematian ahli keluarga kamu apek. Kamu nak minum arak kami tak kisahlah apek, walaupun ada kemalangan melibatkn umat islam disebabkan pemandu mabuk kami tetap tak kisah la apek,Cuma kami tak mahu orang islam terpengaruh dengan arak.

Mat sabu, cuba kau tanya apek tua kawan rapat kau tu?supremo leader DAP Lim Kit Siang, pernah tak dia minum arak dengan orang Melayu??,,Tolong post dekat FB jawapan apek tua tu?sebab aku memang nak tahu pasal hal ni. Semua pembaca tolong pakat tanya mat sabu pasal hal ni.

Penulis menuruti perkembangan Fanpage Politicalgag. Dipage tersebut menjadi tempat non-muslim menunjukkan sifat racist mereka. Ada dikalangan non-muslim meletakkan satu list yang panjang menunjukkan  yang Malaysia sedang dalam proses Islamisasi. Mereka mengambarkan seolah-olah no more future for them In Malaysia.

Dear my non-muslim brothers & Sisters ,You think why your great-great grandparents come to Malaysia long time ago?...because they think there is no more future for them in China. That is why the left China and came to Malaysia.Now, your turn to feel  your birthplace is no more future for you.So Sad.

We malay muslim never hate you, Pas never hate you. We are glad that you are part of our family. But please understand us. Some of you try to influence other muslim to be like you, to drink alcohol like you, that is something we muslim can not compromise at all.

Sekarang masih wujud banyak syarikat-syarikat dari kaum cina masih meletakkan syarat perlu fasih mandarin. Disinilah sebenarnya tempat berkumpul fahaman racist . Mereka berkeras kaum lain mesti mengikut mereka. Bila ditanya kenapa perlu mandarin sebab culture and environment. Sangat  sedih.

Jika syarikat dari Korean, Japan, Thailand kita faham keperluan untuk fasih bahasa Negara mereka. Tapi syarikat Malaysia kepunyaan orang Malaysia  perlu berbahasa mandarin untuk berkerja dengan mereka. Sebab itu suasana Malaysia sentiasa dalam keadaan tension sebab kita tidak memahami diantara satu sama lain. Apalah aku bincang pasal syarikat swasta,, Liow Tong Lai yang dah berpuluh-puluh tahun dalam kerajaan pun masih anggap Datuk Seri Najib ni berpotensi jadi Taliban dan Pelampau. Penat apek.

Geng PAN ko jangan perasan apek percaya kamu 100%,ye. Bagi apek,,korang PAN berada carta no 2 berpotensi jadi pengebom berani mati, level dah nak hampir-hampir sama dengan PAS dah sebab DR. Mariah tak sokong pesta arak. Insaflah PAN.

p/s:Jika ada pembaca yang fasih berbahasa inggeris tolong translate tulisan ini sebab ramai lagi kaum Tiong Hua tidak boleh berbahasa melayu.

"


................................
Dihantar untuk paparan TKO (Tranungkite)
Oleh:
alen23
Posted on Sunday, October 22 @ 06:27:23 MYT
Dilulus untuk paparan oleh AbdullahOthman







Jom Ubah
Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada [email protected]. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. RAHSIA UBER, Jana wang RM60,000 sebulan dengan uber tanpa perlu memandu...

  2. POWER GILER!! Sistem yang dianggap mengarut dan giler ini rupanya lubuk buat duit...


 
Klik untuk pakej iklan

* terdapat ruang iklan kosong di sini sila hubungi [email protected] gmail.com
Artikel Hari Ini

Dr M akui jadi PM terlalu lama boleh bawa nepotisme

BN cuba tutup mulut Pas?

Bekas pengurus besar Mimos dipenjara, didenda lebih RM2 juta

Lakonan air mata Adun Paloh hari terakhir sidang Dun

Undi belah bagi: Wan Azizah, LKS, Muhyiddin ada di mana?

PH hilang motivasi tetapi terus memasang angan angan!

Berbalah Hujah Antara Perindu PAS (baca Giler Talak) dengan Budak Hingusan

Makin hari makin kalot dan tak tentu arah kelihatan AMANAH (PAN) ni

Senator DAP Sendiri Akui Imej DAP Masih Imej Sebuah Parti Cina

Langkah Perkenal Semula Sekolah Aliran Inggeris Perlu Perbincangan Menyeluruh

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Analisis Isu
· News by AbdullahOthman


Most read story about Analisis Isu:

Perbuatan Sultan Selangor laga pipi dengan Kavita Kaur amat memalukan

Haji Saiful Bukhari Kantoi Lagi

Tahniah Zizan, padan muka Pakatan...

ALLAH Tunjuk Dosa TUN DR. Mahathir?

FIKIRKAN : Ada sesuatu yang tidak kena Najib di Gaza.
Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Wake Me up When October End." | Login/Create an Account | 1 comment | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Wake Me up When October End. (Score: 1)
by pang5siber on Sunday, October 22 @ 11:56:17 MYT
(User Info | Send a Message)
Apek cina ini adalah pemimpin yg blh merosakkan kaum dan bgsa cina sendiri itu, sama dgn fulamak lge dan lks. 



PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.